Poprad – B. Bystrica 5:2 (kon.) | Košice – Lipt. Mikuláš 3:2 (kon.) | Zvolen – Žilina 9:2 (kon.)
Detva – Nitra 5:6 (2:3 po s.n.) | Miškovec – Budapešť 2:3 (po pr.) | Nové Zámky – Trenčín 4:2 (kon.)
koniec
HC MIKRON Nové Zámky
4:2 (3:0, 0:0, 1:2)
HK DUKLA Trenčín
Piatok 12.10.2018, 18:30 • Zimný štadión Nové Zámky • Tipos Extraliga (SR) • 11. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:53
    Trenčín dal gól!
    Posledné slovo v dnešnom meraní síl mali napokon hostia z Trenčína. Tí dokázali využiť presilovú hru. Od modrej čiary vystrelil Branko Radivojevič a ONDREJ MIKULA šikovne tečoval puk za chrbát Andreja Košarišťana. Asistencie: Branko Radivojevič a Patrik Luža.
     
    59:32
    Michal Novák v samotnom závere stretnutia zhodil rukavice a zložil na zem Jána Pardavého. Následne mu uštedril ešte nejaké údery a dostáva vyšší trest do konca stretnutia. Trenčiansky hokejista pre zmenu len dve minúty za hrubosť.
     
    53:28
    HC Nové Zámky dali gól!
    Dovolím si tvrdiť, že o majiteľovi troch bodov je rozhodnuté. Trenčania stratili puk vo vlastnom obrannom pásme, Miroslav Zaťko ho posunul na ADAMA ZBOŘILA a ten parádnou strelou švihom prekonal Šimka. Asistencia: Miroslav Zaťko.
     
    49:15
    Richard Nejezchleb sa vrátil z trestnej lavice, ale dlho sa na hracej ploche neohrial. Previnili sa totiž voči pravidlám krosčekom, a tak na dve minúty oslabuje svoje mužstvo.
     
    47:47
    Trenčín dal gól!
    Hostia predsa len dokázali skorigovať skóre dnešné stretnutia. Branko Radivojevič dostal veľa priestoru na pravej strane, krížnou prihrávkou našiel PATRIKA LUŽU a ten strelou z prvej prekonal Andreja Košarišťana. Asistencie: Branko Radivojevič a Martin Rýgl.
     
    46:55
    Na ľade teraz splynuli vášne. Hlavní rozhodcovia vzniknutú situáciu riešia vylúčením na oboch stranách. Menší trest za hrubosť dostávajú Jozef Švec a Richard Nejezchleb. Hráme vo formáte štyroch proti štyrom.
     
    46:25
    Teraz sme videli veľkú šancu hostí. Ondrej Mikula našiel na ľavej strane Tibora Vargu, no ten mieril do betónov domáceho brankára. Na druhej strane kryje Marek Šimko skrytú strelu Andreasa Štraucha.
     
    43:31
    Peter Sojčík poslal puk pred bránu súpera. Trošku so šťastím sa k nemu dostal Branko Radivojevič, ale zakončenie trenčianskeho kapitána z tesnej blízkosti dokázal zneškodniť brankár Košarišťan.
     
    39:27
    Chyba Mareka Šimka zostáva nepotrestaná. Trenčiansky brankár stratil puk za vlastnou bránou. Šikovný Tomáš Urban ho následne poslal do bránkoviska, ale v stopercentnej šanci nepochopiteľne zlyhal Patrik Rogoň.
     
    36:29
    Nové Zámky mohli vo vlastnom oslabení skórovať. Najskôr im nevyšla situácia dvoch proti jednému, no akcia pokračovala ďalej. Strelu Miroslava Zaťka vyrazil Marek Šimko iba pred seba, no následne sa zaskvel pri dorážke českého útočníka Adama Zbořila.
     
    35:22
    Trenčín dostáva ďalšiu šancu na strelenie kontaktného gólu. Na trestnú lavicu odchádza Martin Jakúbek, ktorý si voči pravidlám pomohol hákovaním.
     
    31:13
    Martin Jakúbek dostal zásah hokejkou do tváre, čo neuniklo pozornosti hlavných rozhodcov. Druhýkrát v zápase si tak sadá na lavicu hanby obranca Martin Rýgl.
     
    26:26
    Domácim fanúšikom sa to síce nepáči, ale po reklamnej prestávke sa ich miláčikovia budú musieť brániť presilovke súpera. Ďalším vylúčeným hráčom je Adam Zbořil, ktorý dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    21:05
    Presilovka hostí sa skončila už po necelých dvadsiatich sekundách. Na trestnú lavicu si totiž sadá aj trenčiansky kapitán Branko Radivojevič, ktorý si vykoledoval menší trest za sekanie.
     
    20:46
    Trenčín si na začiatku druhého dejstva zahrá presilovú hru. Dvojminútový trest za hákovanie dostáva skúsený domáci útočník Juraj Jurík.
     
    18:30
    Michal Valent po treťom inkasovanom góle opúšťa dianie na ľadovej ploche. Namiesto neho smeruje do trenčianskej svätyne Marek Šimko a určite dúfa, že sa mu bude dariť lepšie než jeho kolegovi.
     
    18:30
    HC Nové Zámky dali gól!
    Nádherná akcia domáceho celku prináša tretí gól v sieti Michala Valenta. Richard Nejezchleb vybojoval puk pri pravom mantineli, Tomáš Urban geniálnou prihrávkou našiel pred bránou FILIPA BAJTEKA, ktorému stačilo prakticky len nastaviť hokejku. Asistencie: Tomáš Urban a Richard Nejezchleb.
     
    10:50
    HC Nové Zámky dali gól!
    Zverenci Milana Jančušku zvyšujú svoj náskok, keď sa im podarilo využiť presilovú hru. Patrick Kudla prihrávkou spoza brány našiel voľného RADIMA HRUŠKA a ten strelou pod brvno prekonal Michala Valenta. Asistencia: Patrick Kudla. Hosťujúci tréner si berie oddychový čas.
     
    09:09
    Krátko po inkasovanom góle sa Trenčín bude musieť brániť v štyroch hráčoch na ľadovej ploche. Menší trest za nedovolené bránenie dostáva český obranca Martin Rýgl. Určite dúfa, že si odsedí celých 120 sekúnd.
     
    08:37
    HC Nové Zámky dali gól!
    Domáci hokejisti sa dostávajú do vedenia v dnešnom zápase. Postarala sa o to tretia útočná formácia. Tomáš Urban vybojoval puk za bránou, Patrik Rogoň ho následne posunul na FILIPA BAJTEKA, ktorý strelou z prvej skóroval. Asistencie: Patrik Rogoň a Tomáš Urban.
     
    06:39
    Zverenci Petra Oremusa takmer využili ponúknutú výhodu o dvoch hráčov. Tibor Varga posunul puk na voľného Petra Sojčíka, ale jeho zakončenie z tesnej blízkosti vyrazil ľavým betónom Andrej Košarišťan.
     
    06:16
    Hostia si zahrajú na krátky čas presilovku o dvoch mužov. Nové Zámky zle striedali a trest za hráčsku lavicu si odsedí Filip Bajtek. Okrem toho dostáva osobný trest za nešportové správanie Michal Novák.
     
    04:46
    Hostia si ako prví zahrajú v dnešnom dueli presilovú hru. Na trestnej lavici totiž už sedí domáci útočník Andreas Štrauch, ktorý dostáva od rozhodcov menší trest za podrazenie.
     
    01:36
    Obrovská šanca na strane hostí. Domáci chybovali v rozohrávke a zrazu sa pred bránou ocitol osamotený Mário Bližňák. Útočník so skúsenosťami z KHL si puk prehodil na bekhend, ale našiel len lapačku domáceho gólmana.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 9. Bajtek (Rogoň, Urban), 11. Hruška (Kudla), 19. Bajtek (Urban, Nejezchleb), 54. Zbořil (Zaťko) – 48. Luža (Radivojevič, Rýgl), 60. Mikula (Radivojevič, Luža)


    HC MIKRON Nové Zámky: Košarišťan (Glosár) – Kudla, Andersons, Zaťko, Hain, M. Novák, Ordzovenský, Hatala, Juraško – Štrauch, Hruška, Nejezchleb – J. Jurík, Zbořil, H. Ručkay – Rogoň, T. Urban, Bajtek – Videlka, Fábry, Jakúbek.
    HK DUKLA Trenčín: Valent (19. Šimko) – Rýgl, Luža, J. Cebák, Holenda, Bokroš, Bohunický, Špankovič, M. Hudec – Radivojevič, Sojčík, Sádecký – Bartovič, Ölvecký, M. Hecl – Varga, Bližňák, Mikula – D. Hudec, Pardavý, Švec.

    Rozhodca: Milan Adamec, Róbert Müllner – Lukáš Kacej, Šimon Synek – Juraj Konc st.