Poprad – B. Bystrica 5:2 (kon.) | Košice – Lipt. Mikuláš 3:2 (kon.) | Zvolen – Žilina 9:2 (kon.)
Detva – Nitra 5:6 (2:3 po s.n.) | Miškovec – Budapešť 2:3 (po pr.) | Nové Zámky – Trenčín 4:2 (kon.)
koniec
HC MIKRON Nové Zámky
4:2 (3:0, 0:0, 1:2)
HK DUKLA Trenčín
Piatok 12.10.2018, 18:30 • Zimný štadión Nové Zámky • Tipos Extraliga (SR) • 11. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisti Nových Zámkov získavajú do tabuľky ďalšie tri cenné body. O víťazstve nad Trenčínom rozhodli už v prvej tretine, ktorú vyhrali pomerom 3:0. V záverečnom dejstve ešte vykresal iskričku nádeje pre hostí Patrik Luža, no definitívne zlomil súpera presný zásah Adama Zbořila. Posledné slovo v zápase mali napokon predsa len hostia, keďže sedem sekúnd pred koncom skóroval Ondrej Mikula. Ja vám ďakujem za pozornosť a želám pekný zvyšok dnešného večera. (21:00:29)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:53
    Trenčín dal gól!
    Posledné slovo v dnešnom meraní síl mali napokon hostia z Trenčína. Tí dokázali využiť presilovú hru. Od modrej čiary vystrelil Branko Radivojevič a ONDREJ MIKULA šikovne tečoval puk za chrbát Andreja Košarišťana. Asistencie: Branko Radivojevič a Patrik Luža.
     
    59:32
    Michal Novák v samotnom závere stretnutia zhodil rukavice a zložil na zem Jána Pardavého. Následne mu uštedril ešte nejaké údery a dostáva vyšší trest do konca stretnutia. Trenčiansky hokejista pre zmenu len dve minúty za hrubosť.
     
    58:44
    V priestore medzi kruhmi si počkal na krížnu prihrávku od spoluhráča Tomáš Urban. Takým golfovým úderom pohotovo vystrelil, ale puk nasmeroval mimo troch žrdí hosťujúcej svätyne.
     
    58:00
    Adam Zbořil sa dostal do dvoch zakončení v priebehu pár sekúnd. Najskôr bola jeho strela zblokovaná a následne vyprášil aj on betóny trenčianskeho brankára Mareka Šimka.
     
    57:31
    Henrich Ručkay má stále dostatok síl. Tentokrát bol dravejší než obrancovia hostí, dostal sa do koncovky z pravého kruhu. Takisto však mieril len do betónov Mareka Šimka, ktorý si nedokázal udržať čisté konto.
     
    56:45
    Marek Šimko si pripísal na konto dobrý zákrok pravým betónom. Hra pokračovala ďalej, až pokiaľ neprišlo na rad ďalšie zakázané uvoľnenie hráčov z južného Slovenska.
     
    55:24
    Zápas sa prakticky už len dohráva. Trenčanom dnešné stretnutie vôbec nevyšlo a po šiestich výhrach v rade podľahnú Novým Zámkom. Tie tak potvrdzujú vynikajúci úvod do nového ročníka.
     
    54:36
    Tomáš Urban si nakorčuľoval pred bránu súpera. Tam čakal na krížnu prihrávku od svojho spoluhráča, ale napokon sa do zakončenia nepredral. Obranné povinnosti si splnil obranca Matúš Holenda.
     
    54:07
    Krátko po strelení štvrtého gólu sa domáci hokejisti previnili voči pravidlám zakázaným uvoľnením. Milan Jančuška reaguje na túto situáciu oddychovým časom, ktorý si na rozdiel od Petra Oremusa neminul.
     
    53:28
    HC Nové Zámky dali gól!
    Dovolím si tvrdiť, že o majiteľovi troch bodov je rozhodnuté. Trenčania stratili puk vo vlastnom obrannom pásme, Miroslav Zaťko ho posunul na ADAMA ZBOŘILA a ten parádnou strelou švihom prekonal Šimka. Asistencia: Miroslav Zaťko.
     
    52:00
    Andrej Košarišťan išiel von z brány, no nebol práve najistejší. Jozef Švec sa takmer dostal k puku. Následne sa hra odvíja pri mantineli, kde sa hráči zoradili do postavenia pripomínajúcom rugby.
     
    51:36
    V závere presilovke ešte dvakrát pálil z úctivej vzdialenosti Branko Radivojevič, no jeho pokusy neboli nebezpečné. Teraz už hráme v plnom počte a píska sa kvôli ďalšiemu ofsajdu hostí.
     
    50:52
    Nevydarenú presilovku hostí dokumentuje aj tento ofsajdový verdikt. Vhadzovať sa bude v strednom pásme a Trenčania lacno prichádzajú o cenné sekundy v početnej výhode.
     
    50:29
    Od modrej čiary prudko pálil Matúš Holenda, ale jeho projektil trafil len zadný mantinel. Následne sa dostali k puku zverenci Milana Jančušku a dostali ho ďaleko od brány Andreja Košarišťana.
     
    49:47
    Trenčanom zatiaľ absolútne nevychádza ponúknutá presilová hra. Domáci hokejisti sa už trikrát dokázali oslobodiť vyhodením puku cez všetky čiary. Puk je až za bránou Mareka Šimka.
     
    49:15
    Richard Nejezchleb sa vrátil z trestnej lavice, ale dlho sa na hracej ploche neohrial. Previnili sa totiž voči pravidlám krosčekom, a tak na dve minúty oslabuje svoje mužstvo.
     
    48:31
    Pekná akcia na strane domácich. Miroslav Zaťko presnou prihrávkou našiel v dobrej pozícii Juraja Juríka. Ten mohol sám strieľať, no ešte hľadal lepšie postaveného Adama Zbořila. Ten bol však bránený.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 9. Bajtek (Rogoň, Urban), 11. Hruška (Kudla), 19. Bajtek (Urban, Nejezchleb), 54. Zbořil (Zaťko) – 48. Luža (Radivojevič, Rýgl), 60. Mikula (Radivojevič, Luža)


    HC MIKRON Nové Zámky: Košarišťan (Glosár) – Kudla, Andersons, Zaťko, Hain, M. Novák, Ordzovenský, Hatala, Juraško – Štrauch, Hruška, Nejezchleb – J. Jurík, Zbořil, H. Ručkay – Rogoň, T. Urban, Bajtek – Videlka, Fábry, Jakúbek.
    HK DUKLA Trenčín: Valent (19. Šimko) – Rýgl, Luža, J. Cebák, Holenda, Bokroš, Bohunický, Špankovič, M. Hudec – Radivojevič, Sojčík, Sádecký – Bartovič, Ölvecký, M. Hecl – Varga, Bližňák, Mikula – D. Hudec, Pardavý, Švec.

    Rozhodca: Milan Adamec, Róbert Müllner – Lukáš Kacej, Šimon Synek – Juraj Konc st.