Poprad – B. Bystrica 5:2 (kon.) | Košice – Lipt. Mikuláš 3:2 (kon.) | Zvolen – Žilina 9:2 (kon.)
Detva – Nitra 5:6 (2:3 po s.n.) | Miškovec – Budapešť 2:3 (po pr.) | Nové Zámky – Trenčín 4:2 (kon.)
koniec
HC Košice
3:2 (2:1, 0:1, 1:0)
HK 32 Liptovský Mikuláš
Piatok 12.10.2018, 17:30 • Steel Aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 11. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Vážení športoví priatelia, je tu piatok a spolu s ním aj ďalšie pokračovanie najvyššej slovenskej hokejovej súťaže. V rámci tohto kola Tipsport ligy sa v Steel Aréne tešíme na súboj medzi HC Košice a MHK 32 Liptovský Mikuláš.

    HC Košice už od úvodných kôl potvrdzuje to, čo sa od neho očakávalo – že bude hrať o popredné priečky v tabuľke. Košičania boli dokonca do minulého kola prví, nezvládli však zápas v Žiline, a tak klesli na druhé miesto. So ziskom 25 bodov však za prvým Zvolenom zaostávajú len o skóre. Mimoriadne vyrovnané je to aj na ďalších troch miestach, tretie Nové Zámky majú 24, štvrtá Banská Bystrica 23 a piaty Poprad 22 bodov. Skóre Oceliarov predstavuje pomer 38:20. Ten hovorí o tom, že Košičania majú zatiaľ tretiu najpevnejšiu defenzívu ligy a druhý najproduktívnejší útok v rámci našej najprestížnejšej hokejovej súťaže.

    Posledné tri zápasy Košíc:
    MsHK Žilina – HC Košice 4:3
    HC Košice – HK Nitra 3:1
    MAC Budapešť – HC Košice 1:2

    MHK 32 Liptovský Mikuláš patrí každoročne medzi ašpirantov na obsadzovanie nižších priečok tabuľky, čo sa zatiaľ potvrdzuje aj v sezóne 2018/2019. Celok zo severu Slovenska má na svojom konte 11 odohraných zápasov so ziskom 14 bodov. A to mu stačí na priebežné ôsme miesto, keď za Trenčínom zaostáva len o dva body. Skóre Liptákov je vzácne vyrovnané, predstavuje ho pomer 28:27. Spolu s Nitrou tak má Liptovský Mikuláš z prvej osmičky najviac inkasovaných gólov.

    Posledné tri zápasy Liptovského Mikuláša:
    HKM Zvolen – MHK 32 Liptovský Mikuláš 6:3
    HK Poprad – MHK 32 Liptovský Mikuláš 2:0
    MsHK Žilina – MHK 32 Liptovský Mikuláš 4:3
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Škorvánek (Habal) – Pretnar, Dudáš (A), Čížek, Pulli, Koch, Šedivý, Lenďák – Haščák, Brophey, Nagy (C) – Netík, Suja, Šoltés – Spilar (A), Galamboš, Kafka – Hričina, Krajňák, Klíma – Žitný

    MHK 32 Liptovský Mikuláš: Hollý (Kislicin) – Nádašdi, Mezovský, Horváth, Nemec, Fereta, Kurali, Korím, Bača – Ró. Huna, Ri. Huna, Kriška (C) – Piatka, Števuliak, Žiak – Lichanec, Uhrík (A), Heikkilä – J. Sukeľ, Oško, Uram (A)

    Rozhodca: Orolin, Snášel – Smrek, Gajan.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:16
    Zápas medzi Košicami a Liptovským Mikulášom sa začal. Úvodné buly vyznelo lepšie v prospech domácich hokejistov, ktorí sa teraz s pukom na čepeliach pokúsia presunúť pred bránku svojho súpera.
     
    00:37
    Úvodný strelecký pokus si na svoje konto pripísal košický obranca Dudáš. Jeho rana od modrej ale smerovala len do liptovskej defenzívy, a tak nemusel Hollý v prvej minúte zasahovať.
     
    01:58
    Šoltésa napádal zozadu výborne Žiak, ktorý ho tak pripravil o možnosť spracovať si puk a rozohrať na svojich spoluhráčov. Smerom dopredu sa teraz vydá Liptovský Mikuláš.
     
    02:27
    Výborne to vymyslel Kafka, ktorý sa so strelou neponáhľal. Naopak, nakorčuľoval si pred bránkovisko, bol už ale príliš blízko, a tak mu defenzíva puk predsa len vypichla. Urobila tak v hodine dvanástej.
     
    03:36
    Mezovský nezvládol kombináciu v strednom pásme, dôsledkom čoho bola trojica útočiacich Košičanov. Našťastie pre tím zo severu Slovenska tam lepšie zakončenie neprišlo.
     
    04:30
    Hollý vykorčuľoval proti Sujovi, ktorý puk ešte stihol zasiahnuť. Čepeľou ho chcel posunúť Netíkovi, ktorý by sa tak bol dostal do šance, avšak nepodarilo sa mu to.
     
    05:27
    Horváth si musel dať veľký pozor, korčuľoval za ním totiž jeden z domácich. Obranca Liptovského Mikuláša to využil s pomocou mantinela, puk tak opúšťa pásmo hostí.
     
    05:59
    Vzápätí z toho ale bola ďalšia košická šanca. Hollý stihol dať ruku k telu, "teplomer" tak síce dostal, puk ale výrazne pribrzdil. Ten napokon vypadol na opačnej strane bránkoviska, kde sa ho snažil do siete doklepnúť Hričina. Neúspešne.
     
    07:38
    Na ľade sa v týchto momrntoch nedialo nič zaujímavé. Oba celky striedali počas hry, tá sa totiž dlhší čas neprerušovala. Košice sa následne dostali do ďalšej šance, ani v tomto prípade sa stav nemenil.
     
    08:37
    Piatka sa pýtal na striedačku, odkorčuľovať ale nemohol. Až keď sa puk pobral spred Hollého do bezpečnej vzdialenosti, až vtedy mohlo prísť k rotácii na ľade.
     
    09:10
    Medzi kruhy sa natlačil Čížek. Ten si puk nespracoval, volil radšej strelu bez prípravy. Puk mu síce na čepeľ nedosadol ideálne, trafil ale obrancu, ktorý ešte jeho pokus zaujímavo tečoval. Našťastie pre Liptákov sa hrací predmet odrazil len od zadného mantinela.
     
    09:58
    Šedivý s ofenzívnymi myšlienkami, nemal ale výhodnú pozíciu, keďže stál len pri mantineli. Tam si s ním defenzíva súpera poradila, v tomto prípade to tak bolo bez strely.
     
    10:01
    Puk pred bránkovisko dostal Nagy, ktorý to skúšal krátkou strelou bez prípravy. Hollého to nemohlo v žiadnom prípade prekvapiť.
     
    11:18
    Nagy si pri mantineli poradil s Feretom, ktorý teraz svojou hokejkou veru poriadne pozametal košickú ľadovú plochu. Košičania sa ale do lepšej streleckej pozície nepretlačili.
     
    12:27
    O čosi menej sa už darilo Šoltésovi. Ten osobný súboj s Mezovským prehral, puk tak mohol pohodlne opustiť obrannú tretinu Liptovského Mikuláša.
     
    12:46
    Košice dali gól!
    Tentokrát to už bolo na Hollého priveľa. Strelu z otočky spred bránkoviska ešte vykopol, z následnej dorážky ale do siete puk pohodlne zasunul český ostrostrelec PETR KAFKA. Asistencia: Roman Žitný.
     
    13:40
    Košičania sa formovali pred bránkou svojho súpera, proti čomu bol však Mezovský. Ten puk vytesnil do stredného pásma. So šťastím, ale predsa.
     
    14:51
    Liptáci mali teraz obrovské šťastie! Svojou povestnou strelou zápästím sa pri mantineli prezentoval Suja. Na letiaci puk nestihol Hollý zareagovať, zastavila ho až konštrukcia jeho bránky.
     
    15:10
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    15:30
    Oba celky zatiaľ hrajú férový hokej bez zbytočných zákerností, čo je rozhodne dobrou správou. Aj z tohto dôvodu zatiaľ hlavní arbitri, páni Orolin a Snášel, vylučovať nemuseli.
     
    16:27
    Naopak, hru zbytočne nebrzdia a nechávajú jej voľný priebeh. Presvedčili sme sa o tom aj teraz, keď dostali oba celky priestor na prestriedanie. Puk ostal stáť za košickou bránkou.
     
    16:58
    Košice dali gól!
    Medzičasom pokračujeme vo vývoji, aký sa napokon pred zápasom aj očakával. Druhá strela z ľavej strany, druhý inkasovaný gól Hollého. Tentokrát ho prekonal košický kapitán LADISLAV NAGY. Asistencia: Marcel Haščák.
     
    17:28
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Bez reakcie sa to ale nezaobišlo – a tá odpoveď bola skutočne expresná. Liptáci výborne postúpili pred Škorvánka, pre ktorého je to dnes prvý súťažný zápas v košickom drese v tejto sezóne. Ako prvý ho tak prekonal mimoriadne skúsený MAREK URAM. Asistencia: Jakub Sukeľ.
     
    18:16
    Prebiehajú záverečné dve minúty prvej tretiny.
     
    19:27
    Zdá sa, že úvodná dvadsaťminútovka sa už len dohráva. Smerom dopredu to ešte skúšal tím z Liptova, Škorvánek ale hru razantne prerušil.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Úvodných 20 minút zo zápasu je už minulosťou, siréna v Steel Aréne nám ohlásila koniec prvej tretiny. Oba celky odídu z ľadovej plochy do šatní za stavu 2:1.

    Pomer striel po 1. tretine: 13:4

    Druhá tretina sa začne približne o 18:19.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:30
    Hlavný arbiter vhodil puk na ľadovú plochu, druhá tretina sa začala. Uvidíme, ktorému z celkov sa v jej úvode podarí dostať do šance ako prvému.
     
    21:42
    Aktívnejší boli v týchto momentoch Liptáci, ktorí aj ohrozili Škorvánka medzi tromi žrďami. Košický gólman ale nezaváhal, naopak, puk okamžite vyhodil na hokejku Suju.
     
    22:25
    O rýchly prienik do útočného pásma sa teraz pokúšali aj domáci. Zastavil ich ale nekompromisný verdikt postranného arbitra, ktorý správne odpískal postavenie mimo hry.
     
    23:27
    Šedivý posunul Hričinovi, ktorý puk následne neúspešne stíhal pri bránke Liptovského Mikuláša. Druhá tretina nám zatiaľ viacero hokejových momentov nepriniesla.
     
    24:20
    Peter Lichanec sa z vonkajšej strany zamotal do siete košickej bránky, v útočnej akcii tak pokračovať nemohol. Možno aj to bol dôvod, pre ktorý napokon Liptáci nestrieľali.
     
    25:17
    Haščák číhal pri modrej čiare na puk, ten sa k nemu ale nedostal. Naopak, Liptáci boli blízko vyrovnania. Škorvánek totiž nebol vo svojej bránke, čo mohol využiť Richard Huna. Oceliari pred ním puk na poslednú chvíľu odpratali.
     
    26:27
    Košičania teraz až priveľmi riskujú, okolo ich bránkoviska preletelo niekoľko zaujímavých prihrávok. Na ich šťastie ale ani jednu z nich hráč pripravený strieľať nezachytil.
     
    26:35
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    27:27
    Dudášovi absolútne nevyšiel pokus o rýchlu prihrávku stredom poľa, čo znamenalo útočnú snahu Liptákov. Dočkáme sa ale prvého vylúčeného muža v zápase.
     
    27:27
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Martin Kriška – 2 min., sekanie).
     
    28:00
    Klemen Pretnat puk prenechal spoluhráčom, ktorí s ním následne nepochopiteľne vkorčuľovali do postavenia mimo hry. Úvod presilovky Košičanom nevychádza.
     
    28:38
    Liptáci sa dobre bránia, puk pomerne často lieta až k bránke Škorvánka. V tejto chvíli dostanú oba celky priestor na prestriedanie unavených hokejistov.
     
    29:30
    Kriška sa medzičasom vrátil na ľadovú plochu. Jeho vylúčenie tak ostalo nepotrestané, pokračujeme za stavu 2:1 v prospech domácich Košíc.
     
    30:22
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Patrik Koch – 2 min., podrazenie).
     
    30:36
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Karol Korím – 2 min., hákovanie).
     
    31:16
    Na ľade sa stále nedeje nič výnimočné. Rozhýbať sa to teraz skúšal Netík, naďalej ale platí, že počas druhej tretiny sa hrá až príliš statický hokej.
     
    32:27
    Stanislav Škorvánek krotil puk nahodený Liptákmi, ktorý okamžite pristavil svojim spoluhráčom. Na ďalší útočný výpad by sa tak mali vydať práve domáce Košice.
     
    33:20
    Aj sa tak udialo, táto akcia každopádne nepriniesla nič zaujímavé. Všetci vylúčení muži sa medzičasom stihli zapojiť do hry.
     
    34:46
    Brophey sa s pukom vydal medzi trojicu Liptákov, a tak bolo viac-menej jasné, že túto situáciu zvládnuť nemôže. Puk následne opustil obranné pásmo hosťujúceho celku.
     
    35:08
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    35:41
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Tomáš Netík – 2 min., sekanie).
     
    36:45
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Tak sa na to pozrime! Liptovský Mikuláš dokázal využiť presilovú hru a vyrovnal tak stav zápasu na 2:2. O všetko sa postaral PETER LICHANEC. Asistencie: Marek Uram, Jakub Sukeľ.
     
    37:59
    Košičania sa snažili niečo vymyslieť pred Hollým, boli ale výborne vytláčaní do rohu klziska, odkiaľ padajú góly skutočne len sporadicky.
     
    38:42
    Medzičasom sme sa posunuli do záverečných dvoch minút. Dudáš stihol rozohrať ešte pred súbojom, v ktorom spadol, každopádne, Košiciam to na útočnú akciu nestačilo.
     
    39:05
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Martin Dudáš – 2 min., hákovanie).
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Aj druhá tretina je už minulosťou. Hráči odchádzajú na 18-minútovú prestávku, po ktorej nás bude čakať záverečných 20 minút riadnej hracej doby.

    Pomer striel po 2. tretine: 23:15

    Tretia tretina sa začne približne o 19:07.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:20
    Začala sa tretia tretina zápasu medzi Košicami a Liptovským Mikulášom. Diváci prítomní v Steel Aréne sa už nepochybne tešia na to, čo si pre nich tieto dva celky pripravili.
     
    41:28
    Dnes mimoriadne aktívny Jakub Sukeľ si pohybom tela vypýtal puk a nakorčuľoval si do útočnej tretiny. Tam ale nepresnú prihrávku napokon neprebral.
     
    42:08
    Gól strelený v tejto fáze zápasu môže už pokojne rozhodnúť o víťazovi. Očakávame preto skôr defenzívnejšie ladený hokej, podobne, ako tomu bolo v prípade druhej tretiny.
     
    43:25
    Haščákova krížna strela švihom skončila len na telách brániacich hráčov. V tíme Liptákov sa však bude vylučovať.
     
    43:25
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Matej Bača – 2 min., hákovanie).
     
    44:10
    Zakončenie od modrej čiary sa Liptovskému Mikulášu podarilo vytesniť aspoň na ochrannú sieť. Vhadzovať sa ale bude po pravici Hollého, tlak Oceliarov tak môže pokračovať.
     
    44:22
    Košice dali gól!
    A je z neho aj tretí gól. Hollý už ležal na ľade, aj keď puk pod kontrolou nemal.To si všimol TOMÁŠ NETÍK, ktorý nakorčuľoval pred bránkovisko a strelou švihom upravil na 3:2 pre Košice. Asistencie: Jakub Suja, Peter Galamboš.
     
    45:03
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Karol Korím – 2 min., podrazenie + 10 min. osobný trest, nešportové správanie).
     
    46:27
    Kafkova formácia si teraz puk viackrát zaujímavo posunula, chýbala ale strela, ktorá by mala gólové parametre. Liptáci tak, síce značne unavení, ale puk predsa len vytesnili.
     
    47:20
    Oba celky už hrajú s piatimi mužmi.
     
    48:27
    Na ľade sa v týchto chvíľach nedeje skutočne nič zaujímavé. Oba celky využili priestor na prestriedanie počas hry, Košice následne ešte takticky nazbierali niekoľko cenných sekúnd vo svojom obrannom pásme.
     
    48:46
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    49:50
    Tomáš Nádašdi skúsil puk dostať stredom poľa až pred košickú bránku, to sa mu ale nepodarilo. Naopak, poľahky sa k nemu dostali Oceliari, ktorí budú môcť diktovať tempo hry.
     
    50:39
    Hollý sa snažil rozohrať na svojich spoluhráčov, výborne tam ale pracoval Klíma, ktorý mu to znemožnil. Ďalšie cenné sekundy pre Oceliarov, i keď ani z tohto útočná akcia nebude.
     
    51:52
    Trochu zúfalo teraz pôsobil Oško, ktorý sa snažil Liptákov všemožne posunúť na opačný koniec klziska. Ani jedným spôsobom mu to ale nevyšlo, a tak odišiel útočník Liptovského Mikuláša striedať.
     
    52:45
    Nagyov pokus o strelu skončil len na brániacich hráčoch, puk tak napokon zapadol k zadnému mantinelu.
     
    53:37
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    54:30
    Richard Huna má dostatok skúseností na to, aby sa s prihrávkou neuponáhľal a počkal si na ten správny moment. Teraz tak urobil, výraznejšie ho to ale mrzieť nemuselo. Jeho spoluhráči puk napokon predsa len zachytili.
     
    55:04
    Opäť to ale bolo bez strely, ktoré teraz Liptáci potrebujú ako soľ. Čas na vyrovnanie sa totiž kráti a s každou ďalšou sekundou to bude už len ťažšie.
     
    56:16
    Košičanom sa črtala šanca na protiútok, ktorý chcel ešte Kafka ukončiť spätnou prihrávkou. Jeho úmysel ale súper výborne prečítal, a tak nebola šanca ani z tohto.
     
    56:58
    Hollý puk vykopol pred seba, jeho spoluhráči ho následne upratali do bezpečia. Liptovský Mikuláš bude chcieť striedať počas hry.
     
    57:58
    O malý moment začnú plynúť posledné dve minúty tretej tretiny. Sledujeme bránku hostí, zvedaví budeme na to, či a kedy sa odvážia k hre bez brankára.
     
    58:20
    Zatiaľ im to umožnené nie je, Gabriel Spilar totiž výborne napáda ich rozohrávku.
     
    58:40
    Už je tu posledných 80 sekúnd riadnej hracej doby. Hollý vykorčuľovať nemôže, puk majú v moci stále Košičania.
     
    58:50
    Oddychový čas hostí.
     
    58:50
    Bránka hostí je prázdna, Liptovský Mikuláš to ešte skúsi so šiestimi mužmi v poli.
     
    59:30
    Zatiaľ je to bez strely, hostia sú výborne vytláčaní len do rohov ľadovej plochy.
     
    59:48
    Ešte je tu zakázané uvoľnenie Košíc. Zrejme posledná šanca pre hostí s výsledkom niečo urobiť.
     
    59:48
    Oceliari si takticky vyberajú oddychový čas.
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončil sa dnešný zápas, v ktorom HC Košice podľa očakávaní zdolal MHK 32 Liptovský Mikuláš, a to pomerom 3:2. Do tabuľky si tak pripisuje tri body.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 34:21

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný záver pracovného týždňa. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:37:53)

    Lukáš Pancurák


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK 32 Liptovský Mikuláš. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 13. Kafka (Žitný), 17. Nagy (Haščák), 45. Netík (Suja, Galamboš) – 18. Uram (Sukeľ), 37. Lichanec (Uram, Sukeľ)


    HC Košice: Škorvánek (Habal) – Pretnar, Dudáš (A), Čížek, Pulli, Koch, Šedivý, Lenďák – Haščák, Brophey, Nagy (C) – Netík, Suja, Šoltés – Spilar (A), Galamboš, Kafka – Hričina, Krajňák, Klíma – Žitný
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Hollý (Kislicin) – Nádašdi, Mezovský, Horváth, Nemec, Fereta, Kurali, Korím, Bača – Ró. Huna, Ri. Huna, Kriška (C) – Piatka, Števuliak, Žiak – Lichanec, Uhrík (A), Heikkilä – J. Sukeľ, Oško, Uram (A)

    Rozhodca: Orolin, Snášel – Smrek, Gajan