Dortmund – Augsburg 4:3 (kon.) | Düsseldorf – Schalke 0:2 (kon.) | Hannover – Stuttgart 3:1 (kon.)
Mainz – Hertha 0:0 (kon.) | Bayern – Mönchengladbach 0:3 (kon.)
koniec
1. FSV Mainz 05
0:0 (0:0)
Hertha BSC
Sobota 06.10.2018, 15:30 • OPEL ARENA, Mohuč • Nemecká Bundesliga • 7. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Opel Aréna dnes márne čakala na presný zásah. Sledovali sme dva rovnaké polčasy, ktoré veľa futbalovej krásy neponúkli. Raz útočil jeden tí, potom zase druhý, ale veľa šancí toto stretnutie nemalo a môžme tak konštatovať, že sa zrodila zaslúžená remíza. Slovenský reprezentant Ondrej Duda odohral v drese Herthy celé stretnutie, ale ďalší presný zásah si na svoje konto teda nepripísal.

    To je už z mojej strany všetko, ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok dňa. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (17:24:02)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca stretnutia Schlager je napokon toho istého názoru ako ja, pretože pridáva posledné dve minúty!
     
    90
    Žltú kartu dostáva Arne Maier (Hertha BSC).
     
    89
    Riadny hrací čas tohto stretnutia sa už čoskoro naplní. Zrejme sa teda bude aj niečo nadstavovať, ale podľa môjho názoru to už nemá zmysel zbytočne naťahovať.
    88.
     
    88
    Striedanie v tíme 1. FSV Mainz 05: z ihriska odchádza Jean-Philippe Gbamin, prichádza Alexandru Maxim.
     
    87
    Z oboch strán sú tu ešte útočné náznaky, ale ani jeden z tímov nemá dôvod zbytočne riskovať a inkasovať gól v závere zápasu. Uvidíme, či zvyšné minúty ešte niečo zaujímavé ponúknu.
     
    86
    Dortmund napokon otočil na 3:2 a tak zrejme aj po tomto kole ostane na čele Bundesligy. Hertha je stále tretia, ale ak uhrá len jeden bod a Bayern dnes zvíťazí, klesne na štvrtú priečku.
     
    85
    Súboj v Opel Aréne sa pomaly blíži k svojmu záveru. Diváci na tribúnach sa už zrejme pomaličky zmierili s tým, že dnes gól neuvidia a oba tímy si body podelia.
     
    84
    Na konci útočnej akcie Herthy stál slovenský reprezentant Ondrej Duda, ktorý sa však už k presnému zakončeniu nedostal. Stále tak ostáva na piatich góloch v tomto ročníku nemeckej Bundesligy.
     
    83
    Len druhú výmenu v zápase spravil teraz domáci tréner. Má tak ešte k dispozícii jedno striedanie, Mainz to zrejme bude však chcieť udržať na bezgólovej remíze.
     
    82
    Striedanie v tíme 1. FSV Mainz 05: z ihriska odchádza Jean-Philippe Mateta, prichádza Issah Abass.
     
    81
    Dlhá výmena lôpt v podaní domáceho celku, Ujah sa napokon rozhodol pre strelu z hranice pokutového územia, ale mieril len do miest, kde stál pripravený brankár Jarstein.
     
    80
    Približne desať minút ostáva do konca riadneho hracieho času tohto stretnutia. Veľa zaujímavých momentov súboj v Opel Aréne neprinieslo, ale ešte je priestor to zmeniť.
     
    79
    Domáci to v posledných chvíľach skúšajú hlavne zo strednej vzdialenosti, zrejme zdali nádej, žeby prešli cez pevné hradby súpera. Bakov pokus bol však znova len nepresný.
     
    78
    To by však pre Herthu bolo určite sklamaním, pretože prvý Dortmund momentálne prehráva doma s Augsburgom a v takomto prípade sa Hertha len bodovo dotiahne na vedúce mužstvo Bundesligy. Keby z toho boli tri body, ihneď by to znamenalo posun vyššie.
     
    77
    Hertha sa snaží niečo vymyslieť pomocou postupného prechodu do útoku, ale výsledok sa nedostavuje. Reálnejšie to teda začína vyzerať s bezgólovou remízou.
     
    76
    Pokúsil sa o to domáci futbalista Gbamin, ale jeho zaujímavý obstrel letel len tesne nad bránu súpera. Jarstein už nakrátko rozohral loptu na svojich spoluhráčov.

    Miroslav Revaj

    Góly:

    Karty:   69. Skjelbred (HER), 90. Maier (HER)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 16:5. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:7.
    1. FSV Mainz 05: Zentner – Mwene, Bell (C), Niakhaté, Aarón – Gbamin (88. Maxim), Malong, Baku – Boëtius, Mateta (82. Abass), Burkardt (67. Ujah).
    Náhradníci: J. Huth – Donati, Maxim, Ujah, Onisiwo, Bussmann, Abass.

    Hertha BSC: Jarstein – Lazaro, Stark (46. Lustenberger), Rekik, Plattenhardt – Skjelbred, Maier – Kalou, Duda, Dilrosun (74. Leckie) – Ibišević (C) (62. Selke).
    Náhradníci: Kraft – Leckie, Mittelstädt, Dárdai, Selke, Lustenberger, Jastrzembski.

    Rozhodca: Schlager – Waschitzki, Blos