Burnley – Huddersfield Town 1:1 (kon.) | Crystal Palace – Wolverhampton 0:1 (kon.) | Leicester – Everton 1:2 (kon.)
Tottenham – Cardiff 1:0 (kon.) | Watford – Bournemouth 0:4 (kon.) | Manchester United – Newcastle 3:2 (kon.)
koniec
Manchester United
3:2 (0:2)
Newcastle United
Sobota 06.10.2018, 18:30 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Manchester United predviedol v druhom polčase vynikajúci obrat a získava cenné tri body. Newcastle ešte do 70. minúty viedlo o dva góly, ale napriek tomu odchádza z Divadla snov bez bodu. Postupne sa totiž do streleckej listiny zapísali Juan Mata, Anthony Martial a Alexis Sánchez. José Mourinho si tak môže poriadne oddýchnuť a jeho šance na to, že prežije reprezentačnú prestávku v pozícii hlavného trénera United zostávajú reálne. Newcastle predviedlo sympatický výkon, no v tabuľke je naďalej v pásme zostupu s dvoma bodmi. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (20:29:53)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Romelu Lukaku mal ešte možnosť definitívne spečatiť víťazstvo domáceho celku, ale vybojoval len rohový kop. Marouane Fellaini spolu s Ashleym Youngom budú chcieť dohrať zápas v rohu ihriska.
     
    90+4
    Alexis Sánchez teraz výborne napádal rozohrávku hosťujúceho celku. Martin Dúbravka mal problémy s tým, aby nechyboval. Každopádne, domáci sú každou sekundou bližšie k víťazstvu.
     
    90+3
    Alexis Sánchez sa dostal do zakončenia spoza šestnástky. Jeho pokus bol však ľahkým sústom pre Martina Dúbravku, ktorý si dlho držal čisté konto, ale napokon zo zápasu odíde zrejme ako porazený.
     
    90+2
    Dve minúty z nadstaveného času máme za sebou. Newcastle sa nevie dostať do nejakého záverečného tlaku, z ktorého by mohol vzísť vyrovnávajúci gól.
     
    90+1
    V Divadle snov sa mohutne oslavuje. Naopak, Rafael Benítez je poriadne sklamaný. Každopádne, jeho zverenci majú ešte necelých päť minút na to, aby dokázali vyrovnať skóre dnešného stretnutia.
    90. Alexis Sánchez (MAN) - 3:2
     
    90
    Manchester United dal gól!
    Obrat domáceho tímu je v týchto chvíľach dokonaný. Paul Pogba posunul loptu doprava na Ashleyho Younga. Ten poslal výborný center pred bránu, no a spasiteľom Manchestru United sa stáva striedajúci ALEXIS SÁNCHEZ.
     
    89
    Rafael Benítez posiela na trávnik ďalšieho čerstvého hráča. Je ním Španiel Joselu, ktorého úlohou bude trošku podržať loptu na polovici ihriska. Na lavičku náhradníkov smeruje unavený Ayoze Pérez.
     
    88
    Teraz to s domácimi vyzeralo dobre. Ashley Young dostal peknú prihrávku do priestoru pravého krídla, ale jeho strieľaný center zrazil DeAndre Yedlin a následne loptu poslal kade-ľahšie Jonjo Shelvey.
     
    87
    Romelu Lukaku posielal center z pravej strany pred bránu súpera. Tam si nabiehali Alexis Sánchez a Marouane Fellaini, ale k lopte sa ako prvý dostal mimoriadne zamestnaný Martin Dúbravka.
     
    86
    Martin Dúbravka sa s rozohrávkou nejako neponáhľal. Trošku si koleduje o udelenie žltej karty, ale Anthony Taylor zatiaľ má trpezlivosť s reprezentačným brankárom Slovenska.
     
    85
    Matt Ritchie smeroval svoj center na Federica Fernándeza, ale ten nedokázal hlavičkovať. Na druhej strane sme videli zblokovanú strelu Paula Pogbu a následné ofsajdové postavenie Juana Matu.
     
    84
    Matt Ritchie vybojoval rohový kop pre hostí. Jonjo Shelvey poslal center do šestnástky a poriadne čudesný obranný zákrok predviedol Nemanja Matić. Po ňom bude nasledovať roh z opačnej strany.
     
    83
    Luke Shaw dostal trošku viac priestoru na ľavej strane. Využil to na prevedenie prízemného centeru do šestnástky, ale pozorný Jamaal Lascelles okamžite loptu odkopol na polovicu ihriska.
     
    82
    Červení diabli sa tlačia do zakončenia, ale teraz im to nevyšlo. Z ľavej strany centroval Juan Mata, ale loptu v nebezpečnom priestore nezachytilo belgické duo Marouane Fellaini a Romelu Lukaku.
     
    81
    Ashley Young sa snažil odcentrovať z pravej strany, ale trafil len brániaceho hráča súpera. Navyše, lopta išla mimo ihriska od neho, a tak bude nasledovať len odkop od brány Martina Dúbravku.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 70. Mata, 76. Martial, 90. Alexis Sánchez – 7. Kenedy, 10. Muto

    Karty:   45+2. Shaw (MAN), 63. P. Pogba (MAN) – 58. Ritchie (NEW), 69. Diamé (NEW)


    Držení míče: 73 % : 27 %.
    Střely na branku: 10:8. Střely mimo: 5:5. Rohy: 10:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 16:8.
    Manchester United: de Gea – Young (C), Bailly (19. Mata), Smalling, Shaw – McTominay (46. Fellaini), N. Matić, P. Pogba – Rashford (67. Alexis Sánchez), R. Lukaku, Martial.
    Náhradníci: Romero – Lindelöf, Pereira, Fellaini, Fred, Mata, Alexis Sánchez.

    Newcastle United: Dúbravka – Yedlin, Lascelles (C), F. Fernández, Manquillo – Ritchie, Shelvey – Diamé, Kenedy (68. Jacob Murphy), Ayoze Pérez (89. Joselu) – Muto (79. Atsu).
    Náhradníci: Darlow – Schär, Clark, Hayden, Jacob Murphy, Atsu, Joselu.

    Rozhodca: Anthony Taylor – Gary Beswick, Adam Nunn – Stuart Attwell