Burnley – Huddersfield Town 1:1 (kon.) | Crystal Palace – Wolverhampton 0:1 (kon.) | Leicester – Everton 1:2 (kon.)
Tottenham – Cardiff 1:0 (kon.) | Watford – Bournemouth 0:4 (kon.) | Manchester United – Newcastle 3:2 (kon.)
koniec
Manchester United
3:2 (0:2)
Newcastle United
Sobota 06.10.2018, 18:30 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 8. kolo
Predzápasové kurzy
    90. Alexis Sánchez (MAN) - 3:2
     
    90
    Manchester United dal gól!
    Obrat domáceho tímu je v týchto chvíľach dokonaný. Paul Pogba posunul loptu doprava na Ashleyho Younga. Ten poslal výborný center pred bránu, no a spasiteľom Manchestru United sa stáva striedajúci ALEXIS SÁNCHEZ.
     
    89
    Rafael Benítez posiela na trávnik ďalšieho čerstvého hráča. Je ním Španiel Joselu, ktorého úlohou bude trošku podržať loptu na polovici ihriska. Na lavičku náhradníkov smeruje unavený Ayoze Pérez.
     
    79
    Strelec druhého gólu hostí Jošinori Muto má pre dnešok odpracované. Približne desať minút pred koncom riadneho hracieho času ho nahradzuje ghanský futbalista Christian Atsu.
    76. Anthony Martial (MAN) - 2:2
     
    76
    Manchester United dal gól!
    V priebehu šiestich minút sa podarilo domácim futbalistom vyrovnať skóre zápasu. ANTHONY MARTIAL si krásne narazil loptu s Paulom Pogbom, vystrelil z vnútra šestnástky a strelou k pravej žrdi prekonal Dúbravku.
    75. Martin Dúbravka (NEW)
     
    75
    Martin Dúbravka podržal svoj tím aj v tomto prípade. Po rohovom kope prepadla lopta na stopéra Chrisa Smallinga, ten zakončoval snáď z piatich metrov, ale slovenský brankár predviedol zákrok svetovej kvality.
    70. Juan Mata (MAN) - 1:2
     
    70
    Manchester United dal gól!
    Domáci futbalisti sa konečne dočkali kontaktného gólu. Exekútorom priameho kopu bol striedajúci JUAN MATA, loptu poslal pekne ponad múr a strelou k ľavej žrdi prekonal Martina Dúbravku.
     
    69
    Domáci budú zahrávať priamy kop z hranice možno osemnástich metrov. Anthony Martial sa presadzoval individuálne, no za cenu žltej karty ho pred vlastnou šestnástkou zastavil Mohamed Diamé.
     
    68
    Prvýkrát v zápase strieda aj Rafael Benítez. Kvôli zdravotným problémom sa stretnutie končí pre Kenedyho, ktorý je zatiaľ autorom rozdielového gólu. Na jeho miesto prichádza Jacob Murphy.
     
    67
    Avizované striedanie domáceho tímu je v tejto chvíli realitou. Na trávnik prichádza Alexis Sánchez výmenou za Marcusa Rashforda, ktorý dnes nevyužil dve dobré hlavičkové zakončenia.
     
    63
    Ďalší potrestaným hráčom v zápase je francúzsky stredopoliar Paul Pogba. Majster sveta vedel dobre čo robí. Taktickým faulom zastavil brejk DeAndreho Yedlina, ale bol si vedomý toho, že dostane žltú kartu.
     
    58
    Romelu Lukaku fauloval pri postrannej čiare, hoci sa mu to vôbec nepáči. Následne sa Matt Ritchie snažil rýchlou rozohrávkou prekvapiť súpera, ale za svoju prílišnú aktivitu dostáva kartový trest.
     
    51
    Skvelý Martin Dúbravka! Po rohovom kope domáceho tímu vystrelil prudko spoza šestnástky Paul Pogba, ale slovenský brankár dokázal loptu vyraziť. Následne mal aj šťastie, pretože Nemanja Matić z dorážky prestrelil bránu.
     
    46
    José Mourinho pripravil počas prestávky svoje druhé striedanie v dnešnom, zatiaľ nevydarenom, zápase. Belgičan Marouane Fellaini je na trávniku výmenou za mladého Scotta McTominaya.
     
    45+2
    V samotnom závere úvodného dejstva Anthony Taylor siaha do svojho vrecka. Luke Shaw sa snažil prerušiť rýchly brejk hosťujúceho celku, no pomohol si faulom, za ktorý dostáva žltú kartu.
    34. Jošinori Muto (NEW)
     
    34
    Hostia mohli vyhrávať už trojgólovým rozdielom. Center Jonja Shelveyho síce odvrátil Chris Smalling, no lopta sa vrátila späť do ohňa a David de Gea reflexívne vyrazil hlavičku Jošinoriho Muta snáď z piatich metrov.
    22. Marcus Rashford (MAN)
     
    22
    V polovici prvého polčasu mohli domáci futbalisti streliť kontaktný gól. Romelu Lukaku krásnym centrom z pravej strany našiel osamoteného Marcusa Rashforda, ale ten z tesnej blízkosti hlavičkoval vedľa pravej žrde.
     
    19
    José Mourinho už v tejto chvíli začína riskovať, pretože Juan Mata prichádza na trávnik namiesto obrancu Erica Baillyho. Uvidíme, ako sa preskupí zoženie domácej zostavy, ktorá sa potrebuje zlepšiť.
    10. Jošinori Muto (NEW) - 0:2
     
    10
    Newcastle United dal gól! Hostia vedú už dvojgólovým rozdielom a diváci na štadióne Old Trafford neveria vlastným očiam. Po centri z pravej strany prepadla lopta na JOŠINORIHO MUTA, toho nedôrazne bránil Ashley Young a má veľký podiel aj na druhom inkasovanom góle.
    7. Kenedy (NEW) - 0:1
     
    7
    Newcastle United dal gól! Tak si to predstavte, hostia udreli z prvej vážnejšej útočnej akcie. Po autovom vhadzovaní zostal osamotený Ayoze Pérez, poslal loptu medzi domácich obrancov a KENEDY strelou ľavačkou cez brániaceho Ashleyho Younga prekonáva Davida de Geu.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 70. Mata, 76. Martial, 90. Alexis Sánchez – 7. Kenedy, 10. Muto

    Karty:   45+2. Shaw (MAN), 63. P. Pogba (MAN) – 58. Ritchie (NEW), 69. Diamé (NEW)


    Držení míče: 73 % : 27 %.
    Střely na branku: 10:8. Střely mimo: 5:5. Rohy: 10:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 16:8.
    Manchester United: de Gea – Young (C), Bailly (19. Mata), Smalling, Shaw – McTominay (46. Fellaini), N. Matić, P. Pogba – Rashford (67. Alexis Sánchez), R. Lukaku, Martial.
    Náhradníci: Romero – Lindelöf, Pereira, Fellaini, Fred, Mata, Alexis Sánchez.

    Newcastle United: Dúbravka – Yedlin, Lascelles (C), F. Fernández, Manquillo – Ritchie, Shelvey – Diamé, Kenedy (68. Jacob Murphy), Ayoze Pérez (89. Joselu) – Muto (79. Atsu).
    Náhradníci: Darlow – Schär, Clark, Hayden, Jacob Murphy, Atsu, Joselu.

    Rozhodca: Anthony Taylor – Gary Beswick, Adam Nunn – Stuart Attwell