Dortmund – Augsburg 4:3 (kon.) | Düsseldorf – Schalke 0:2 (kon.) | Hannover – Stuttgart 3:1 (kon.)
Mainz – Hertha 0:0 (kon.) | Bayern – Mönchengladbach 0:3 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
0:3 (0:2)
Borussia Mönchengladbach
Sobota 06.10.2018, 18:30 • Allianz Arena, München • Nemecká Bundesliga • 7. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Druhý polčas veľa futbalovej krásy neponúkol, domáci sa dnes v útoku presadzovali veľmi náročná, defenzíva súpera dnes pracovala na sto percent. Dva dobré zákroky si pripísal aj brankár Sommer no a efektivita hosťujúceho celku dnes bola na veľmi vysokej úrovni. Už v prvom polčase sa presadili Pléa a Stindl, v druhom polčase spečatil víťazstvo Mönchengladbachu striedajúci Herrmann. Bayern Mníchov tak doma nečakane prehral rozdielom triedy a klesá na piatu priečku v tabuľke.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim, prajem ešte pekný zvyšok večera a ďakujem za vašu pozornosť. (20:27:37)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Už ozaj nieje o čo hrať, stačí tento výsledok potvrdiť záverečným hvizdom hlavného rozhodcu. Mönchengladbach dnes proste využil čo sa len dalo.
     
    90+1
    Žltú kartu dostáva Denis Zakaria (Borussia Mönchengladbach).
     
    90
    Druhý polčas sa ešte predlžuje o 4 minúty, čo je však už asi aj zbytočné.
     
    89
    Celú situáciu ešte posudzoval systém VAR, domáci videli spracovanie lopty od Herrmanna rukou. Napokon tak tomu nebolo a zápas sa už len z povinnosti bude dohrávať.
    88. Patrick Herrmann (MNC) - 0:3
     
    88
    Mönchengladbach dal gól!
    Toto je už definitívna poistka pre hosťujúci celok, ktorý si pripíše do tabuľky tri body! Domáci už riskovali, vrhli všetky svoje sily do útoku a tak sa hosťom otvorili zadné vrátka. PATRICK HERRMANN si následne v pokutovom území pohodlne spracoval loptu a presnou strelou zariadil víťazstvo Mönchengladbach rozdielom triedy – 0:3!
     
    87
    Mönchengladbach drží teraz hru ďaleko od svojej brány a zdá sa byť pomaly o celom osude zápasu rozhodnuté. Možno troška prekvapivý výsledok to bude, čakalo sa vyrovnanejšie stretnutie.
     
    85
    Sanches predviedol pekný individuálny prienik do pokutového územia, ale jeho zakončenie takisto nepriniesol vytúžený kontaktný gól. Čas už naozaj plynie pre domácich veľmi rýchlo.
     
    84
    Kimmich poriadne prekvapil brankára Sommera, keď adresoval zaujímavý strieľaný center pred hosťujúcu bránu, ale gólman Mönchengladbachu stihol reagovať a loptu vyraziť do bezpečia!
     
    83
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Thorgan Hazard, prichádza Ibrahima Traoré.
     
    82
    Pri hosťujúcej lavičke sa už pripravuje striedanie a tak je teda jasné, kto bude z hry stiahnutý.
     
    81
    Hra sa teraz musela prerušiť, Thorgan Hazard ostáva ležať na trávniku a vyžiadal si ošetrenie. Domácim sa to pochopiteľne nepáči a chcú, aby sa v hre čo najskôr pokračovalo.
     
    80
    Desať minút ostáva do konca riadneho hracieho času tohto zápasu. Domáci futbalisti stále prehrávajú o dva góly a už to veru s nimi nevyzerá dobre. Hrá sa však až do záverečného hvizdu hlavného rozhodcu.
     
    79
    Mönchengladbach kombinuje vo svojich zadných radoch, ani vysoké napádanie domácich nedonútilo hostí chybovať. Hosťujúci celok síce toho tiež veľa neukázal, ale ponúknuté šance využil najlepšie ako sa len dalo.
     
    78
    Žltú kartu dostáva Jonas Hofmann (Borussia Mönchengladbach).
     
    76
    Domáci tak musia v týchto chvíľach tvrdo bojovať o loptu. Môžme však stále konštatovať, že druhý polčas nieje nijak zaujímavý, hlavne zo strany Bayernu sa čakalo výrazné zlepšenie.
     
    75
    Hostia teraz vyvážajú loptu do bezpečia, aj im sa darí operovať na súperovej polovici. Domáci sa tak musia brániť, čo nieje pre nich zrovna najlepšie za takéhoto stavu a v takomto čase.

    Miroslav Revaj

    Góly: 10. Pléa, 16. Stindl, 88. Herrmann

    Karty:   56. Ribéry (BAY) – 78. J. Hofmann (MNC), 90+1. Zakaria (MNC)


    Bayern Mníchov: Neuer – Kimmich, Süle, Hummels, Alaba (55. Sanches) – Th. Alcântara – Robben (46. Ribéry), T. Müller (46. Gnabry), Goretzka, James Rodríguez – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Wagner, Ribéry, Javi Martínez, Gnabry, Meier, Sanches.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Lang, Ginter, Elvedi, Wendt – J. Hofmann, Kramer, Neuhaus (74. Herrmann) – Stindl (66. Zakaria), Pléa, T. Hazard (83. Traoré).
    Náhradníci: Sippel – Strobl, Herrmann, Zakaria, Traoré, Cuisance, Jantschke.

    Rozhodca: Willenborg – Kleve, Sinn