Dortmund – Augsburg 4:3 (kon.) | Düsseldorf – Schalke 0:2 (kon.) | Hannover – Stuttgart 3:1 (kon.)
Mainz – Hertha 0:0 (kon.) | Bayern – Mönchengladbach 0:3 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
0:3 (0:2)
Borussia Mönchengladbach
Sobota 06.10.2018, 18:30 • Allianz Arena, München • Nemecká Bundesliga • 7. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Druhý polčas veľa futbalovej krásy neponúkol, domáci sa dnes v útoku presadzovali veľmi náročná, defenzíva súpera dnes pracovala na sto percent. Dva dobré zákroky si pripísal aj brankár Sommer no a efektivita hosťujúceho celku dnes bola na veľmi vysokej úrovni. Už v prvom polčase sa presadili Pléa a Stindl, v druhom polčase spečatil víťazstvo Mönchengladbachu striedajúci Herrmann. Bayern Mníchov tak doma nečakane prehral rozdielom triedy a klesá na piatu priečku v tabuľke.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim, prajem ešte pekný zvyšok večera a ďakujem za vašu pozornosť. (20:27:37)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Už ozaj nieje o čo hrať, stačí tento výsledok potvrdiť záverečným hvizdom hlavného rozhodcu. Mönchengladbach dnes proste využil čo sa len dalo.
     
    90+1
    Žltú kartu dostáva Denis Zakaria (Borussia Mönchengladbach).
     
    90
    Druhý polčas sa ešte predlžuje o 4 minúty, čo je však už asi aj zbytočné.
     
    89
    Celú situáciu ešte posudzoval systém VAR, domáci videli spracovanie lopty od Herrmanna rukou. Napokon tak tomu nebolo a zápas sa už len z povinnosti bude dohrávať.
    88. Patrick Herrmann (MNC) - 0:3
     
    88
    Mönchengladbach dal gól!
    Toto je už definitívna poistka pre hosťujúci celok, ktorý si pripíše do tabuľky tri body! Domáci už riskovali, vrhli všetky svoje sily do útoku a tak sa hosťom otvorili zadné vrátka. PATRICK HERRMANN si následne v pokutovom území pohodlne spracoval loptu a presnou strelou zariadil víťazstvo Mönchengladbach rozdielom triedy – 0:3!
     
    87
    Mönchengladbach drží teraz hru ďaleko od svojej brány a zdá sa byť pomaly o celom osude zápasu rozhodnuté. Možno troška prekvapivý výsledok to bude, čakalo sa vyrovnanejšie stretnutie.
     
    85
    Sanches predviedol pekný individuálny prienik do pokutového územia, ale jeho zakončenie takisto nepriniesol vytúžený kontaktný gól. Čas už naozaj plynie pre domácich veľmi rýchlo.
     
    84
    Kimmich poriadne prekvapil brankára Sommera, keď adresoval zaujímavý strieľaný center pred hosťujúcu bránu, ale gólman Mönchengladbachu stihol reagovať a loptu vyraziť do bezpečia!
     
    83
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Thorgan Hazard, prichádza Ibrahima Traoré.
     
    82
    Pri hosťujúcej lavičke sa už pripravuje striedanie a tak je teda jasné, kto bude z hry stiahnutý.
     
    81
    Hra sa teraz musela prerušiť, Thorgan Hazard ostáva ležať na trávniku a vyžiadal si ošetrenie. Domácim sa to pochopiteľne nepáči a chcú, aby sa v hre čo najskôr pokračovalo.
     
    80
    Desať minút ostáva do konca riadneho hracieho času tohto zápasu. Domáci futbalisti stále prehrávajú o dva góly a už to veru s nimi nevyzerá dobre. Hrá sa však až do záverečného hvizdu hlavného rozhodcu.
     
    79
    Mönchengladbach kombinuje vo svojich zadných radoch, ani vysoké napádanie domácich nedonútilo hostí chybovať. Hosťujúci celok síce toho tiež veľa neukázal, ale ponúknuté šance využil najlepšie ako sa len dalo.
     
    78
    Žltú kartu dostáva Jonas Hofmann (Borussia Mönchengladbach).
     
    76
    Domáci tak musia v týchto chvíľach tvrdo bojovať o loptu. Môžme však stále konštatovať, že druhý polčas nieje nijak zaujímavý, hlavne zo strany Bayernu sa čakalo výrazné zlepšenie.
     
    75
    Hostia teraz vyvážajú loptu do bezpečia, aj im sa darí operovať na súperovej polovici. Domáci sa tak musia brániť, čo nieje pre nich zrovna najlepšie za takéhoto stavu a v takomto čase.
     
    74
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Florian Neuhaus, prichádza Patrick Herrmann.
     
    72
    Bayern znova operuje na útočnej polovici, ale nedarí sa mu aj naďalej pokoriť súperovu defenzívu. Mönchengladbach hrá veľmi zodpovedne počas celého stretnutia.
     
    71
    Čas sa však neúprosne kráti, domáci prehrávajú o dva góly. Čo najskôr tak musia streliť kontaktný gól, aby boli ešte v hre o prípadné vyrovnanie.
     
    70
    Na druhej strane sa tu však črtala možnosť na definitívne rozhodnutie celého stretnutia! Neuhaus sa dostal na hranici pokutového územia k lopte, ale jeho pokus tesne míňa domácu bránu.
     
    69
    Dobíjanie pokutového územia hosťujúceho tímu stále pokračuje, ale k ničomu vážnemu nevedie. Mönchengladbach je síce pod tlakom, ale všetko zvláda s veľkým prehľadom.
    67. Robert Lewandowski (BAY)
     
    67
    Lewandowski si prebral loptu v pokutovom území a svoj krátky výpad na brankára Sommera aj zakončil gólom! Bolo to však z ofsajdu a tak bola radosť domáceho tímu predčasná.
     
    66
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Lars Stindl, prichádza Denis Zakaria.
     
    65
    V štatistike o držaní lopty domáci jasne dominujú, ale na dianie na ihrisku to nemá žiadny vplyv. Ak sa čoskoro niečo na tom nezmení, začnú nádeje domácich na hocijaký bodový zisk rapídne klesať.
     
    64
    O malú chvíľu centroval pred súperovu bránu Kimmich, ale lopta doputovala len do rukavíc brankára Sommera. Mönchengladbach tak môže opäť upokojiť hru.
     
    63
    Lewandowski si snažil vytvoriť lepší priestor na strelu, ale napokon to celé premárnil a len odovzdal loptu súperovi. Hostia sa tak nikam teraz nenáhlia.
     
    62
    Na center do pokutového územia hosťujúceho tímu reagoval Rodríguez, ale jeho zakončenie nožničkami nebolo úspešné a opäť sa len bude rozohrávať od brány Mönchengladbachu.
     
    61
    Sledovali sme individuálny prienik domáceho Ribéryho, čo napokon vyústilo aj v strelecký pokus, ktorý však Sommera v bráne hostí nijak neohrozilo.
     
    60
    Ani po hodine hry sa na predbežnom skóre zápasu nič nemení, Mönchengladbach bezproblémovo kontroluje dianie na ihrisku a drží nádej na trojbodový zápis.
     
    58
    Už aj nepresnosti sú tu na domácej strane, čo jednoznačne spomaľuje útočné ťaženie. Bayern nijak svoju hru zatiaľ v druhom polčase nezlepšil, za celý doterajší priebeh zápasu tu bola len šanca Lewandowskeho a strelecký pokus Robbena. To je na takýto celok veľmi málo.
     
    56
    Žltú kartu dostáva Franck Ribéry (FC Bayern Mníchov).
     
    55
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza David Alaba, prichádza Renato Sanches.
     
    54
    Hostia sú pri lopte a tak tu je typická hra vedúceho celku. Nikam sa neponáhľať a držať si loptu čo to len pôjde. Domácim nepomáha ani vysoké napádanie.
     
    53
    Chcelo by to však už niečo zaujímavé v druhom polčase, tempo výrazne opadá a do hrá do karát práve hosťujúcemu celku, ktorý si drží vedenie o dva góly a smeruje tak za troma bodmi.
     
    52
    Allianz Aréna je zrejme stále v šoku, pretože diváci sa teraz nestarajú o povestnú výbornú atmosféru. Zrejme niečo podobné by futbalistom Bayernu Mníchov pomohlo.
     
    51
    Zatiaľ sme v druhom dejstve nevideli nič, čoby mohlo naznačiť zmenu skóre. Hostia sa po získaní lopty nikam neponáhľajú, domácim sa zase v útok stále nedarí.
     
    50
    Mönchengladbach sa teda musí momentálne len brániť, ale snaží sa o vysoké napádanie domácej rozohrávky a tým zaháňa súpera preč zo svojho územia.
     
    49
    Bayern na nič nečaká a okamžite po zisku lopty sa pokúša vyraziť do útoku. Stále však skúša nájsť recept na defenzívu súpera či brankára Sommera.
     
    48
    No a nový muž na ihrisku Gnabry sa okamžite zapojil do útočnej akcie, ale tá je prerušená pre postavenie mimo hru. K lopte sa tak dostáva hosťujúci celok.
     
    47
    Druhý polčas sa už teda rozbehol, výkopom ho odštartoval domáci celok, pred ktorým stojí veľmi náročná úloha. Preto spravil tréner Niko Kovač
    hneď dvojnásobnú zmenu.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Arjen Robben, prichádza Franck Ribéry.
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Thomas Müller, prichádza Serge Gnabry.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    Po prvom polčase vládne v Allianz Aréne veľký smútok, domáci celok prehráva 0:2 a nepredviedol nijak oslnivý výkon, ktorý domáci teraz ocenili veľkým piskotom na adresu futbalistov Bayernu Mníchov. Mönchengladbach na čo siahol to mu vyšlo a po góloch Pléa a Stindla má vypracovaný pohodlný náskok. Pred nami je však ešte druhý polčas, ktorý sa začne približne o 19:32 a môže ešte všeličo ponúknuť!
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Nadstavuje sa ešte jedna minúta!
     
    44
    Riadny hrací čas prvého dejstva sa o jednu minútu naplní, ostáva si počkať na údaj o prípadnom nadstavenom čase.
     
    43
    Thorgan Hazard zahrával rohový kop hosťujúceho celku, ale jeho center nebol nijak zaujímavý a tak domáci ešte získavajú priestor niečo vymyslieť.
     
    42
    Polčasová prestávka sa však blíži, hostia pohodlne držia svoje vedenie o dva góly a chcú si ho udržať aj pred druhým polčasom. Delia ich od toho necelé tri minúty.
     
    41
    Individuálne sa snažil presadiť po kraji ihriska Alaba, ale nepodarilo sa mu to. Dokázal však aspoň udržať loptu pre svojich spoluhráčov, ktorí sa púšťajú do ďalšej kombinácie.
     
    40
    Približne päť minút ostáva do konca prvého polčasu, ak nerátam aj prípadný nadstavený čas. Bayern mal po tom nečakanom dvojnásobnom šoku dve dobré príležitosti na skórovanie, ale Sommer si stále drží čisté konto.
     
    39
    Už sledujeme aj zaujímavé osobné súboje, troška sa v takýchto stretoch aj priostruje. Hlavný rozhodca Willenborg však zatiaľ nemusel siahať na kartové napomínanie.
     
    38
    Domáci sa však stále nevzdávajú, už držia loptu na svojich kopačkách a skúšajú niečo pred polčasovou prestávkou vymyslieť. Budú to mať veľmi náročné, hostia dnes cíti šancu na tri body.
     
    37
    Mönchengladbachu sa teraz opäť darí držať hru ďalej od svojej brány, domáci sa tak musia znova prebíjať na útočnú polovicu. Toto vedenie hostí je troška prekvapením, ale čo im domáci ponúkli, to perfektne využili.
     
    36
    Zaujímavých situácii pre domácich teda začína pribúdať, prvý polčas sa však začína krátiť. Bayern by však rád určite dosiahol aspoň ten jeden gól, aby sa mu v druhom polčase dýchalo o čosi ľahšie.
     
    35
    Lewandowski mal na kopačke kontaktný gól domáceho tímu! Toto bolo zaváhanie hosťujúcej obrany, ktorá nechala až trestuhodne vo svojom pokutovom území zakončiť poľského futbalistu, ale Sommer výborným zákrokom podržal svoj celok.
     
    34
    Bayern si však musí dávať pozor aj v zadných radoch, pretože hostia vedia tiež nebezpečne pohroziť. Sme tak ešte určite zvedaví, čo nám ponúkne zvyšok prvého polčasu.
     
    33
    Center od rohovej zástavky však nič zaujímavého neponúkol, hostia získavajú loptu na svoje kopačky. Predchádzajúca situácia však domácim naznačila, akým smerom sa zrejme treba uberať.
     
    32
    Robben sa dostal k streleckému pokusu a po dobrom zákroku hosťujúceho brankára Sommera získavajú domáci futbalisti rohový kop! Práve spomínaná ikona klubu ho pôjde aj rozohrať.
     
    31
    Domáci však budú musieť zlepšiť hru v útočnej fáze, pretože tam sa futbalistom Bayernu vôbec nedarí. Momentálne sú pri lopte hostia, ktorí pohodlne kombinujú vo svojich zadných radoch.
     
    30
    Po polhodine hry tak môžme konštatovať, že domáci futbalisti stále prehrávajú o dva góly a stojí pred nimi veľmi náročná úloha. Bayern má však k dispozícii ešte niečo cez hodinu, aby s týmto výsledkom niečo spravil.
     
    29
    Aj rohový kop sa podarilo domácim futbalistom ubrániť, postupne už mieria na súperovu polovicu. Mönchengladbach však stále vyniká v defenzíve a do šance ešte Bayern nepustil.
     
    28
    Hostia získali po nedovolenom zákroku priamy kop, centrovaná lopta do pokutového územia bola Goretzkom odvrátená na rohový kop. Mönchengladbach tak môže pokračovať vo svojom útočnom ťažení.
     
    27
    Razom to aj stíchlo na tribúnach, domáci fanúšikovia sú v mierom šoku. Mönchengladbach síce nepatrí do kategórie zrovna najľahších súperov, ale prehrávať o takomto čase 0:2 sa veru zo strany Bayernu nečakalo.
     
    26
    Útočnú snahu domáceho tímu prerušuje nedovolený zákrok Alcântaru. Ten zatiaľ nehrá zrovna najšťastnejšie stretnutie, bude mať však ešte dostatok priestoru, aby to celé napravil.
     
    25
    Bayern okupuje súperovu šestnástku, sledujeme tak už veľký tlak domáceho celku. Futbalisti z Mníchova si však musia ešte počkať na svoju prvú vážnejšiu situáciu v tomto zápase.
     
    24
    Autor otváracieho gólu sa opäť odhodlal k strele z väčšej vzdialenosti. Tento jeho pokus len tesne míňa priestor súperovej brány, ale je to ďalšia výstraha pre domáci celok.
     
    23
    Teraz však už loptu strácajú, pretože sa Lewandowski previnil postavením mimo hru. Mönchengladbach skúša postupný prechod do útoku, domáci okamžite vysoko napádajú túto rozohrávku súpera.
     
    22
    Ani Robben potom neuspel v individuálnej akcii. Domáci však pri lopte ešte ostávajú, znova sa snažia rozbehnúť svoju nátlakovú hru a streliť tak kontaktný gól čo najskôr.
     
    21
    Alaba vyslal zaujímavý center na hranicu pokutového územia, do zakončenia sa prebíjal Lewandowski, ale obrana súpera včas zasiahla a dostáva loptu do bezpečia.
     
    20
    Toto bol len nevydarený pokus domáceho tímu s nepresným zakončením. Sommer bude rozohrávať od svojej brány, samozrejme že to zdržuje ako sa len dá, načo domáci reagujú veľkým piskotom.
     
    19
    Bayern už kombinuje na polovici súpera, ale stále sa domáci futbalisti ťažko presadzujú cez obranné múry hosťujúceho celku. Zrejme obrázok, ktorý uvidíme častejšie.
     
    18
    Na druhej strane hrá Mönchengladbach v pokoji, drží loptu na kopačkách a nikam sa pochopiteľne neponáhľa. Hostia majú zatiaľ dostatočne nahraté, ale nesmú zaspať na vavrínoch.
     
    17
    To je teda katastrofálny vstup domáceho tímu do tohto stretnutia. Tento druhý zásah ide na vrub defenzívy, ale aj to patrí k futbalu. Určite to však ešte robí toto stretnutie zaujímavejším, domáci musia zmazať dvojgólové vedenie súpera.
    16. Lars Stindl (MNC) - 0:2
     
    16
    Mönchengladbach dal gól!
    Druhý šok v Mníchove! Hostia sa nečakane ujímajú vedenia o dva góly a pred Bayernom teda stojí veľmi náročná úloha. Brankár domácich Neuer rozohral loptu na Alcântaru, ktorý ju však stratil a daroval tak veľkú šancu súperovi. Následnú presnú prihrávku si prebral LARS STINDL a umiestnenou strelou prekonáva Neuera – 0:2!
     
    14
    Hostia sa pochopiteľne po zisku lopty nikam neponáhľajú a skúšajú držať hru čo najďalej od svojej brány. Domácich predsa len ten skorý gól trocha uzemnil, ťažko sa im teraz na ihrisku presadzuje.
     
    13
    Bayern sa však snaží o čo najrýchlejšiu odpoveď. Domácim sa ale ťažko presadzujú cez obranné múry súpera, Mönchengladbach pohodlne kontroluje dianie na ihrisku a drží si svoje tesné vedenie.
     
    12
    Pléa je zatiaľ pri veľkej chuti a opäť to vyskúšal smerom na domácu bránu. V tomto prípade však nemieril presne, ale do konca zápasu je veľmi veľa času a stať sa tak môže čokoľvek.
     
    11
    Uvidíme, ako tento pomerne rýchly gól ovplyvní zvyšok stretnutia. Je jasné, že na rade sú teraz domáci futbalisti, ktorí sa snažia pokračovať vo svojej aktivite. Musia ale doháňať náskok súpera.
    10. Alassane Pléa (MNC) - 0:1
     
    10
    Mönchengladbach dal gól!
    Tak to je nečakaný začiatok v Allianz Aréne! Domáci v úvodných minútach hrali aktívnejšie, ale teraz sa k lopte dostal hosťujúci výber a z prvej strely do priestoru brány otvára skóre stretnutia. Po prihrávke si loptu úspešne spracoval ALASSANE PLÉA a z väčšej vzdialenosti dokázal svoju strelu parádne umiestniť k tyčke, Neuer nemal žiadnu šancu reagovať – 0:1!
     
    9
    Futbalisti domáceho tímu však loptu strácajú a o to isté sa teraz pokúša ich súpera. Mönchengladbach sa už presúva k blízkosti súperovej šestnástky.
     
    8
    No a aj sa im to podarilo a tak opäť sledujeme výmenu lôpt v podaní domáceho výberu. Bayern sa snaží postupnými krokmi znova operovať na útočnej polovici.
     
    7
    A tak sa snažia preniknúť smerom dopredu futbalisti Mönchengladbachu, ale nedarí sa im to. Domáci ihneď vysoko napádajú súperovu rozohrávku a snažia sa tak získať loptu späť na svoje kopačky.
     
    6
    Presnú prihrávku si dokázal spracovať Rodríguez a následne aj odcentroval do pokutového územia súpera. Tam však nikto z jeho spoluhráčov už nedokázal na túto loptu reagovať.
     
    5
    Zakrátko sa však lopta opäť vracia na domáce kopačky, Bayern sa snaží pokračovať vo svojej útočnej aktivite. Dopomáhaju tomu aj diváci na tribúne, ktorý dnes túžia po víťazstve svojich miláčikov.
     
    4
    Domáci sa napokon už dostali aj k prvému streleckému pokusu. Müller si spracoval center od Goretzku, ale presná strele to napokon nebola. Sommer bude rozohrávať od svojej brány.
     
    3
    Bayern sa pomocou postupných prihrávok už dostáva na útočnú polovicu a snaží sa dostať svojho súpera pod tlak. Mönchengladbach tak teraz musel prepnúť na defenzívny režim, ale všetko hostia zatiaľ zvládajú.
     
    2
    Hostia sa už aj pokúsili o svoj prvý útočný výpad v tomto zápase, ale nepodarilo sa im nič zaujímavého vymyslieť a k lopte sa tak už dostávajú domáci futbalisti.
     
    1
    Prvý polčas tohto stretnutia sa už naplno rozbehol, výkop patril hosťujúcemu Mönchengladbachu, ktorý odohrá toto stretnutie v bielych dresoch, domáci dnes budú o body bojovať v červenej farbe.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hlavný rozhodca tohto stretnutia Willenborg spoločne so svojimi asistentmi Klevem a Sinnom privádza obe mužstvá na hraciu plochu Allianz Arény. Prvý polčas sa teda čoskoro začne, prajem príjemný športový zážitok!
     
    Prajem príjemný futbalový večer! Dnešný program nemeckej Bundesligy uzavrie stretnutie v Allianz Arena medzi domácim Bayernom a hosťujúcou Borussiou Mönchengladbach. Pôjde o súboj tabuľkových susedov, domáci futbalisti sú vyššie postavení, ale majú náskok len dvoch bodov. Toto stretnutie v Mníchove tak nebude mať favorita, snáď sa teda máme na čo tešiť. Zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch celkov, o malú chvíľu začíname!
     
    Úvodné zostavy:

    FC Bayern Mníchov: Neuer – Kimmich, Süle, Hummels, Alaba – Th. Alcântara – Robben, T. Müller, Goretzka, James Rodríguez – Lewandowski

    Náhradníci: Ulreich – Wagner, Ribéry, Javi Martínez, Gnabry, Meier, Sanches

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Lang, Ginter, Elvedi, Wendt – J. Hofmann, Kramer, Neuhaus – Stindl, Pléa, T. Hazard

    Náhradníci: Sippel – Strobl, Herrmann, Zakaria, Traoré, Cuisance, Jantschke

    Rozhodca: Willenborg – Kleve, Sinn
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia FC Bayern Mníchov a Borussia Mönchengladbach. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 18:30.

    Cez víkend pokračuje aj nemecká Bundesliga, odohrá sa jej siedme kolo. V tomto prenose spoločne zavítame do Allianz Arény, kde domáci Bayern privíta Mönchengladbach.

    FC Bayern Mníchov:
    Domáci futbalisti majú momentálne na svojom konte 13 bodov a nachádzajú sa tak na druhom mieste. V minulom kole utrpel Bayern prvú prehru v tejto sezóne, keď podľahol na pôde Herthy 2:0 a tak momentálne na prvý Dortmund stráca jeden bod a len o skóre je na druhom mieste už pred spomínanou Herthou.

    Borussia Mönchengladbach:
    Hosťujúci celok má momentálne na svojom konte 11 bodov a tak sa nachádza na štvrtom mieste. Mönchengladbach tak stále drží tempo s vrchom tabuľky, aj keď je jeho forma mierne kolísavá. V minulom kole hostia remizovali doma s Wolfsburgom 2:2, v prípade dnešného víťazstva by sa Mönchengladbach mohol posunúť v tabuľke vyššie.

    Určite nás teda čaká zaujímavé stretnutie, ktoré môžte sledovať prostredníctvom nášho prenosu.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.

    Miroslav Revaj

    Góly: 10. Pléa, 16. Stindl, 88. Herrmann

    Karty:   56. Ribéry (BAY) – 78. J. Hofmann (MNC), 90+1. Zakaria (MNC)


    Bayern Mníchov: Neuer – Kimmich, Süle, Hummels, Alaba (55. Sanches) – Th. Alcântara – Robben (46. Ribéry), T. Müller (46. Gnabry), Goretzka, James Rodríguez – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Wagner, Ribéry, Javi Martínez, Gnabry, Meier, Sanches.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Lang, Ginter, Elvedi, Wendt – J. Hofmann, Kramer, Neuhaus (74. Herrmann) – Stindl (66. Zakaria), Pléa, T. Hazard (83. Traoré).
    Náhradníci: Sippel – Strobl, Herrmann, Zakaria, Traoré, Cuisance, Jantschke.

    Rozhodca: Willenborg – Kleve, Sinn