Philadelphia – NY Rangers 2:4 (kon.) | Tampa Bay – Florida 6:2 (kon.) | Winnipeg – NJ Devils 3:5 (kon.)
Chicago – Ottawa 1:2 (kon.) | Edmonton – Arizona 3:2 (po pr.) | San Jose – Calgary 3:4 (kon.)
koniec
Chicago Blackhawks
1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Ottawa Senators
cz Piatok 28.09.2018, 02:30 • United Center, Chicago • Príprava NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:57
    Duncan Keith krásnou střelou s příklepem od modré čáry mířil ke vzdálenější pravé tyči a Mike Condon viděl puk na poslední chvíli, přesto ho ukryl v lapačce!
     
    57:52
    Anton Forsberg naskočil na střídačku a Blackhawks zkouší vyrovnat při hře bez brankáře!
     
    56:14
    Alex DeBrincat po přihrávce Duncana Keitha od modré čáry napřáhl na vrcholu levého kruhu pro vhazování bez přípravy k prudké střele s příklepem, jenže našel pouze náruč Mikea Condona!
     
    55:13
    Brady Tkachuk potřetí v zápase usedl na trestnou lavici, tentokrát na dvě minuty za vysokou hůl.
     
    54:37
    Cody Ceci rychlou střelou zápěstím mířil z prostoru pravého kruhu pro vhazování dobře pod horní tyč, Anton Forsberg ale puk vyrážečkou úspěšně vyrazil!
     
    53:39
    Ottawa mohla rozhodnout, jenže překonaného Antona Forsberga zachránil český obránce Jan Rutta, který vpádu zablokoval střelu Marka Stonea z levého kruhu!
     
    53:12
    Markus Krüger dostal dvě minuty za držení hole poté, co se dopustil faulu za vlastní bránou.
     
    48:28
    Puk zůstal na chvíli volný před bránou Chicaga v momentě, kdy byl Anton Forsberg vkleče mimo prostor tří tyčí, jenže nikdo ho nedokázal dorazit do sítě!
     
    44:49
    Mark Borowiecki byl vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění a Chicago má příležitost vyrovnat poté, co Senators dokázali otočit skóre.
    42:58 Max MCCORMICK - 1:2
     
    42:58
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Dylan DeMelo sice prudkou střelou s příklepem od modré čáry nad ledem minul pravou tyč brány, jenže po odrazu puku od hrazení za ní se z blízkosti prosadil MAX MCCORMICK, který kotouč bekhendem snadno doklepl do sítě! Ottawa otočila skóre a vede v Chicagu 2:1. Asistence: Dylan DeMelo a Maxime Lajoie.
     
    39:27
    Návrat k poslední přesilové hře Ottawy. Mikkel Boedker se u pravé tyče pokusil zakončit krásně mezi nohama a jeho střela ve stylu Tomáše Hertla minula těsně vzdálenější levou tyč! Vzápětí se o stejné zakončení pokusil ještě jednou, puk ale minul.
     
    36:35
    Erik Gustafsson se nechal objet Alexem Formentonem, kterého fauloval v samostatném úniku. Trestné střílení se ovšem nekonalo a obránce Chicaga dostal dvě minuty za hákování.
     
    34:21
    Brady Tkachuk dostal dvě minuty za krosček a Blackhawks si zahrají třetí přesilovou hru v dnešním utkání. V početní převaze zatím gól nepadl.
     
    33:28
    Alex DeBrincat na pravém křídle předvedl skvělý forčeking a po dlouhém obléhání brány Senators na vrcholu levého kruhu pro vhazování napřáhl k prudké střele s příklepem Duncan Keith, jehož pokus mířící do vzdálenějšího pravého horního rohu brány Mike Condon skvěle vyrazil lapačkou!
     
    30:11
    Brady Tkachuk a Brandon Manning se do sebe pustili a oba byli vyloučeni na dvě minuty za hrubost.
    30:11 Anton Forsberg předvedl po přesunu krásný semafor!
     
    30:11
    Anton Forsberg si připsal fantastický zákrok, když po přihrávce Senators přes šířku útočného pásma přišla prudká střela z pravého kruhu pro vhazování a skvělý semafor domácího brankáře Blackhawks!
     
    29:58
    Maxime Lajoie se ocitl po krásné přihrávce u levé tyče ve velké šanci, jenže Antona Forsberga mezi betony nepřekonal! Brankář Chicaga skvěle zasáhl.
     
    29:09
    Chicago bude hrát opět ve čtyřech poté, co po návratu Jonathana Toewse na led fauloval Andreas Martinsen, který vyfasoval dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    26:58
    Jonathan Toews v rohu útočného pásma fauloval zbytečně Thomase Chabota a dostal dvě minuty za vysokou hůl. Senators si zahrají druhou přesilovou hru v utkání.
    20:25 Matt DUCHENE - 1:1
     
    20:25
    Ottawa právě vstřelila branku!
    MATT DUCHENE si najel v mezikruží na přihrávku Bobbyho Ryana zpoza brány a z blízkosti zamířil nad levým betonem Antona Forsberga k pravé tyči! Senators krátce po přestávce vyrovnali na 1:1. Asistence: Bobby Ryan a Ryan Dzingel.
     
    18:36
    Chris Tierney na pravé křídle napřáhl od hrazení ke krásné střele zápěstím, která těsně nad ledem mířila ke vzdálenější levé tyči, Anton Forsberg proti ní ale rychle vymrštil svůj pravý beton a vyrazil ji mimo svou bránu!

     
    14:28
    Jeden z hráčů Chicaga před bránou tečoval střelu od modré čáry a Mike Condon musel rychle do kolen, aby sevřenými betony puk na poslední chvíli vyrazil mimo!
     
    14:02
    Filip Chlapík přišpendlil v rohu útočného pásma na hrazení jednoho z hráčů Chicaga a byl vyloučen na dvě minuty za vražení na hrazení. Chicago si po krátké reklamní přestávce zahraje za vedení 1:0 druhou přesilovou hru.
     
    13:23
    Erik Gustafsson napřáhl po zpětné přihrávce z pravého křídla od modré čáry k prudké střele s příklepem, která těsně nad ledem mířila k levé tyči, Mike Condon ji ale pravým betonem skvěle vyrazil!
    07:37 Jonathan TOEWS - 1:0
     
    07:37
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Alex DeBrincat si z levého rohu útočného pásma vybruslil do kruhu pro vhazování a krásnou diagonální přihrávkou mezi nohama jednoho z obránců Senators našel na vzdálenější pravé tyči JONATHANA TOEWSE, který rychle zpracoval puk a bekhendem ho z blízkosti poslal do sítě! Chicago vede 1:0. Asistence: Alex DeBrincat.
     
    04:59
    Zach Smith dostal dvě minuty za hákování a první přesilovou hru si vzápětí zahrají také Blackhawks.
     
    02:46
    Colin White bekhendovou přihrávkou zády ke hře z levého kruhu pro vhazování našel před bránou Maxe McCormicka, který byl faulován. Luke Johnson dostal dvě minuty za hákování a Ottawa si zahraje první přesilovou hru.

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 8. Toews (DeBrincat) – 21. Duchene (Ryan, Dzingel), 43. McCormick (DeMelo, Lajoie)


    Chicago Blackhawks: A. Forsberg (Delia) – Keith (A), Jokiharju, Manning, Seabrook (A), Gustafsson, Rutta – DeBrincat, Toews (C), Kahun – Schmaltz, Anisimov, Sikura – Kunitz, Johnson, Saad – Hayden, Krüger, Martinsen. Hlavní trenér: Joel Quenneville.
    Ottawa Senators: Condon (McKenna) – Chabot, Ceci, Lajoie, DeMelo, Borowiecki, Jaroš – Dzingel, Duchene (A), Boedker – Tkachuk, Smith (A), Stone (A) – Formenton, Tierney, Ryan – McCormick, Chlapík, White. Hlavní trenér: Guy Boucher.

    Rozhodca: Francis Charron, Chris Schlenker. Čároví: Bryan Pancich, Bevan Mills

    Diváci: 20239