Poprad – Zvolen 3:2 (3:1 po s.n.) | B. Bystrica – Košice 3:1 (kon.) | Trenčín – Žilina 3:0 (kon.)
Nové Zámky – Detva 2:0 (kon.) | Budapešť – Nitra 1:2 (1:2 po s.n.)
po s.n. (1:2)
MAC Budapešť
1:2 (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)
HK Nitra
Piatok 28.09.2018, 19:00 • Tüskecsarnok, Budapešť • Tipos Extraliga (SR) • 6. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Maďarský majster MAC Budapešť má naďalej v kolónke víťazstiev číslo jeden. V dueli proti Nitre sa mu síce podarilo tesne pred koncom vyrovnať skóre, ale v nájazdovej lotérii neuspel. Hrdinom zápasu je Branislav Rapáč, ktorý sa presadil v tretej tretine a tiež strelil dôležitý gól v nájazdoch. Autorom toho rozhodujúceho je napokon Lukáš Hrušík. Ja vám ďakujem za pozornosť a želám pekný zvyšok večera. (21:43:58)
     
    Koniec zápasu.
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HK Nitra.
    Corgoni si napokon odvezú z Budapešti vydreté dva body. V nájazdoch síce otvoril skóre pekným blafákom Chris Langkow, ale následne Miklós Rajna kapituloval po dvoch strelách švihom. Najskôr vyrovnal Branislav Rapáč, no a autorom rozhodujúceho gólu je LUKÁŠ HRUŠÍK.
     
    5. séria
    1:2
    Cameron Burt nedokázal druhýkrát zachrániť svoj tím. Skúšal to takzvaným ruským blafákom, ale jeho prudký projektil neskončil v sieti.
     
    5. séria
    1:2
    Dylan Richard to skúšal podobne ako Pavol Demitra v pamätnom zápase proti Rusku na ZOH 2010 v kanadskom Vancouveri. Nebol však taký úspešný, a tak si Nitra na definitívu víťazstva musí ešte počkať.
     
    4. séria
    1:2
    Chris Bodó nedokázal vyrovnať skóre nájazdovej lotérie. To znamená, že ak ďalší nitriansky hokejista dokáže skórovať, bude o víťazovi rozhodnuté.
     
    4. séria
    1:2
    Štvrtú sériu samostatných nájazdov otvoril Lukáš Hrušík a podobným spôsobom ako Branislav Rapáč skóruje. Nitra je tak bližšie k zisku dvoch bodov.
     
    3. séria
    1:1
    Keegan Dansereau nezvládol svoj samostatný nájazd. Nedokázal vymyslieť nič kreatívne a nitriansky brankár bez problémov zneškodnil jeho pokus.
     
    3. séria
    1:1
    Branislav Rapáč dnes druhýkrát rozvlnil sieť. Spravil to šikovne, zastal tesne pred bránkoviskom a strelou švihom prekonal brankára Miklósa Rajnu.
     
    2. séria
    1:0
    Chris Langkow to spravil parádne a bekhendovým blafákom skóruje. Juraj Šimboch bol v role štatistu, a tak sa maďarský majster dostáva do vedenia.
     
    2. séria
    0:0
    Marek Slovák dnes rozhodne nemá svoj deň. Štvrtýkrát išiel sám na bránu, ale ani v tomto prípade neuspel. Tento raz jeho strela skončila na zadnom mantineli.
     
    1. séria
    0:0
    Skóre po prvej sérii zostáva bezgólové. Jared Brown bol síce blízko k streleniu gólu, ale jeho strela švihom trafila iba pravú žrď nitrianskej brány.
     
    1. séria
    0:0
    Samostatné nájazdy otvoril nitriansky útočník Erik Čaládi. Snažil sa rozpohybovať si domáceho brankára, ale ten si veľmi dobre poradil a neinkasoval.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    Ani predĺženie nerozhodlo o víťazovi dnešného merania síl. Obaja tréneri už tak píšu na papier menoslov hráčov, ktorí sa predstavia v nájazdovej lotérii. Uvidíme, či dostane šancu aj Marek Slovák, ktorý dnes už trikrát zlyhal zoči-voči brankárovi Miklósovi Rajnovi.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    64:27
    Cameron Burt mohol byť hrdinom dnešného duelu. Dostal veľmi veľa priestoru, no trošku dlho váhal so zakončením. Napokon jeho pokus zrejme zblokovaný skúsený obranca Branislav Mezei.
     
    64:00
    Už len minúta zostáva do konca predĺženia. Po prihrávke spoza brány si vylepšil palebnú pozíciu Jared Brown, ale z pravého kruhu na vhadzovanie netrafil hosťujúcu svätyňu.
     
    62:54
    Domáci hokejisti sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému. Krisztián Nagy ale nezachytil krížnu prihrávku od svojho spoluhráča, čím sa pripravil o zakončenie z veľmi dobrej pozície.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 58. Burt (Klempa) – 46. Rapáč (Versteeg), rozh. náj. Hrušík

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Čaládi (NIT)
    0:0   Brown (MAC)
    2. séria:
    0:0   Slovák (NIT)
    1:0   Langkow (MAC)
    3. séria:
    1:1   Rapáč (NIT)
    1:1   Dansereau (MAC)
    4. séria:
    1:2   Hrušík (NIT)
    1:2   Bodó (MAC)
    5. séria:
    1:2   Richard (NIT)
    1:2   Burt (MAC)


    MAC Budapešť: Rajna (Bálizs) – Pozsgai, Macaulay, Burt, Dudás, Garát, Fejes – Klempa, Brown, Dansereau – Szabad, Nagy, Terbócs – Odnoga, Langkow, Bodó – Pápa, Kreisz, Szigeti.
    HK Nitra: Šimboch (Foltán) – Mezei, McCormack, Rais, Morrison, Versteeg, Rácz, Pupák, Fominykh – Blackwater, Slovák, Lantoši – Scheidl, Richard, Buček – Čaládi, Bortňák, Rapáč – Pätoprstý, Šiška, Hrušík.

    Rozhodca: Peter Stano, Milan Novák – Róbert Frimmel, Lukáš Kacej – Peter Macko