Groznyj – Orenburg 1:1 (kon.) | Zenit – Lok. Moskva 5:3 (kon.) | CSKA Moskva – S. Moskva 1:1 (kon.)
koniec
Zenit Petrohrad
5:3 (1:1)
Lokomotiv Moskva
cz Nedeľa 23.09.2018, 15:30 • Krestovskij stadion, Petrohrad • Ruská Premier Liga • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Sebastián Driussi, přichází Alexandr Kokorin.
     
    90+1
    Dvaadvacetiletý Argentinec Driussi při oslavě gólu svlékl dres a zákonitě byl napomenut žlutou kartou.
    90. Sebastián DRIUSSI - 5:3
     
    90
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Domácím hráčům a fanouškům teď spadl velký kámen ze srdce! Dzjuba si fantasticky pokryl míč před třemi protivníky a vyrazil k vápnu Lokomotivu. Do něj posílal přihrávku SEBASTIÁN DRIUSSI, načež se Dzjuba zblízka neprosadil a neujala se ani Driussiho dorážka. Stejný hráč ale dostal ještě jednu šanci a zleva už se nemýlil.
     
    87
    Jestli se Lokomotivu vymstil příchod Tarasova, tak na druhé straně se zatím moc nevyplácí ani Hernani, který před chvíli značně zavinil inkasovaný gól a teď řešil další nepříjemnost zákrokem za žlutou kartu.
    86. Fjodor SMOLOV - 4:3
     
    86
    Lokomotiv právě vstřelil branku!
    To jsou věci, hosté i v deseti snižují na rozdíl jediného gólu! Hernani se na obranné polovině dostal pod tlak hned čtyř soupeřů najednou. Míč neudržel a odevzdal ho FJODORU SMOLOVOVI, který si zasekl na pravou nohu a z delší vzdálenosti vypálil ze svého pohledu k levé tyči, kam Luněv nedosáhl.
    82. Červená karta po 2. žluté
     
    82
    Tak to je neuvěřitelné! Dmitrij Tarasov přišel na plac teprve před malou chvíli za zraněného Čorluku a během pár minut se dokázal vykartovat! Tentokrát nestíhal mnohem unavenějšího Dzjubu, do kterého trochu strčil a po zasloužené druhé žluté kartě viděl i tu červenou.
     
    80
    Jerochin se po autu Ivanoviće už dostával přes nově příchozího Tarasova do úprku po pravé autové čáře. Střídající obránce musel faulovat za jasnou žlutou kartu.
     
    78
    Střídání v týmu FK Lokomotiv Moskva: ze hřiště odchází Vedran Ćorluka, přichází Dmitrij Tarasov.
    74. Alexej MIRANČUK - 4:2
     
    74
    Lokomotiv právě vstřelil branku!
    Parádní fotbal pokračuje už šestým gólem, který rozhodně nemusí být poslední! Bratři Mirančukové čelili velké převaze domácích obránců. ALEXEJ MIRANČUK dostal krátkou přihrávku do běhu, před vápnem se uvolnil vynikajícím prvním dotykem a díky teči jednoho ze soupeřů poslal balón do protipohybu brankáře Luněva.
     
    73
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Daler Kuzjajev, přichází Hernani.
     
    72
    Brian Idowu sáhl k tatickému faulu ve středovém kruhu, aby zamezil rychlému kontru Zenitu. Neobešlo se to bez žluté karty.
     
    70
    Střídání v týmu FK Lokomotiv Moskva: ze hřiště odchází Vladislav Ignatěv, přichází Anton Mirančuk.
     
    68
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Oleg Šatov, přichází Claudio Marchisio.
    64. Oleg ŠATOV - 4:1
     
    64
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Ve čtyřiašedesáté minutě už je asi rozhodnuto! Obsazený Dzjuba ve vápně nic nevymyslel a vrátil míč doleva Jerochinovi. Ten po zemi chytře přihrál na volného OLEGA ŠATOVA a jeho střelu z prvního doteku zastavila až síť za Guilhermeho zády.
    57. Arťom DZJUBA - 3:1
     
    57
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Domácí korunují vynikající vstup do druhé půle už svým třetím gólem! Prosadil se ruský obr ARŤOM DZJUBA, který skvěle načasoval náběh za stopery, hrudníkem si zpracoval nákop od Paredese a nelehkým halfvolejem zblízka propálil bezmocného Guilhermeho.
    48. Alexandr JEROCHIN - 2:1
     
    48
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Zenit si bere svůj náskok zpět! Leandro Paredes zprava kroutil míč směrem od branky, defenziva Lokomotivu přitom trestuhodně neuhlídala ALEXANDRA JEROCHINA, který čelem trkl do balónu a Guilherme se po něm natahoval marně.
    40. Alexandr Jerochin (PET)
     
    40
    Velká šance Zenitu! Ten zaútočil po pravé straně, odkud přiletěla za vzdálenější tyč dobrá přízemní přihrávka, která skončila u Jerochina, jenže ten zleva opět napálil výborného Guilhermeho!
     
    34
    Luněv vyboxoval centr z rohového kopu před vápno, kde už se rýsoval rychlý kontr Zenitu, ale ten se nekonal kvůli žlutému faulu Ignatěva.
     
    29
    Na karty je rychle srovnáno. Leandro Paredes dostal zezadu nakopáno od Dmitrije Barinova.
     
    27
    První žlutou kartu dostává Kuzjajev, který hodně špatně načasoval obranný zákrok na Alexeje Mirančuka a kopl jej do nohy.
     
    19
    Dzjuba potáhl míč před pokutové území, kde našel volného Driussiho. Jeho střela ze čtrnácti metrů proletěla těsně vedle hostující brány.
    17. Dmitrij BARINOV - 1:1
     
    17
    Lokomotiv právě vstřelil branku!
    Další parádní fotbalový moment znamená velmi rychle srovnání na 1:1! Denisov si zasekl míč na levačku a tím ošálil hned několik soupeřů najednou. Poté přihrál pod sebe na DMITRIJE BARINOVA, jehož dalekonosný přízemní pokus zapadl k levé tyči ebzmocného Luněva.
    13. Oleg ŠATOV - 1:0
     
    13
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Domácí se ve třinácté minutě dostávají do vedení! OLEG ŠATOV dostal míč na levou stranu, kde si ho navedl na pravačku a krásným dalekonosným kopem, který připomínal spíše centr, nasměroval balón k vzdálenější tyči!

    Michal Břuchanský

    Góly: 13. Šatov (Nabiullin), 48. Jerochin (Paredes), 57. Dzjuba (Paredes), 64. Šatov (Jerochin), 90. Driussi – 17. Barinov (Igor Denisov), 74. Al. Mirančuk (An. Mirančuk), 86. Smolov

    Karty:   27. Kuzjajev (PET), 87. Hernani (PET), 90+1. Driussi (PET) – 29. Barinov (LMO), 34. Ignatěv (LMO), 72. Idowu (LMO), 80. Tarasov (LMO)   82. Tarasov (LMO)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 9:9. Střely mimo: 9:3. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 14:15.
    Zenit Petrohrad: Luněv – Smolnikov, Ivanović (C), Neto, Nabiullin – Šatov (68. Marchisio), Paredes, Kuzjajev (73. Hernani), Jerochin – Dzjuba, Driussi (90+2. Kokorin).
    Náhradníci: M. Keržakov, Lodygin – Aňukov, Hernani, J. Černov, Kokorin, Kranevitter, Mak, Mammana, Marchisio, M. Mevlja, A. Zabolotnyj.

    Lokomotiv Moskva: Guilherme – Ignatěv (70. An. Mirančuk), S. Kvěrkvelija, Ćorluka (78. Tarasov), Höwedes, Idowu – Al. Mirančuk, Igor Denisov (C), Barinov, Manuel Fernandes – Smolov.
    Náhradníci: Kočenkov, Medveděv – Lysov, Éder, An. Mirančuk, Michalik, Rotenberg, Tarasov, Žemaletdinov.

    Rozhodca: Galimov – Nazarov, Širjajev

    Diváci: 50 193