Nemecko – Česko 3:2 (kon.)
koniec
Nemecko
3:2 (1:1)
Česko
cz Piatok 07.09.2018, 18:00 • Waldstadion an der Kaiserlinde • U20 Elite Tournament • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! U20 Elite Tournament má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Německem a Českem.
     
    Bezesporu velkým favoritem tohoto zápasu je Německo, které se na uplynulém turnaji dostalo na první pozici, na kterém vydrželo s náskokem jediného bodu. Reprezentace Německa dohromady ztratila body pouze ve dvou zápasech, v obou případech se jednalo o remízu. Třetím celkem tabulky byla právě Česká Republika, která celkem získala sympatických čtrnáct bodů. Češi dokázali vyhrát ve čtyřech případech, hořkost porážky ucítili pouze v jednom jediném zápase. Právě vzájemné střetnutí mezi Českem a Německem přineslo remízový výsledek 2:2. Druhý jmenovaný celek dokonce vedl už o dvě branky, nicméně Česko se po vyrovnávací trefu postaralo ve třetí minutě nastavení.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzalo Česko, které bude hrát zprava doleva.
     
    3
    První šance tohoto zápasu! Naše reprezentace se dostala až do šestnáctky, odkud Šašinka mířil kousek vedle tyče.
    3. Velká šance Česka.
     
    4
    Na druhé straně se také domácí dostali do velice nebezpečné příležitosti, nakonec musel zakročit jeden z obránců soupeře.
     
    5
    První vážnější také pro Jedličku, který musel vyrazit střelu z pravé části pokutového území. Německo má k dispozici rohový kop zprava.
     
    6
    Domácí nakonec zahrávali hned dva rohové kopy, ani jeden z nich ale nevyvolal před branou vážnější nebezpečí.
     
    7
    S kulatým nesmyslem si pohrál také brankář Dahmen, který ho posléze rozehrál do strany. Jeho kolegové to zkouší z vlastní poloviny.
     
    8
    Česká reprezentace se nyní rozhodla uklidnit hru, nicméně zdlouhavá kombinace ve středu hrací plochy nakonec poslala míč na kopačku soupeře.
     
    9
    Další šance hostujícího celku! Douděra měl na levém křídle hodně času na zakončení, svojí střelou ale nechal vyniknout brankáře.
    9. Douděrova šance.
     
    10
    Posléze se jeden z hráčů našeho výběru ocitl v ofsajdovém postavení, soupeř okamžitě rozehrál nabídnutou standardku.
     
    11
    Domácí hráči stále marně hledají cestičku k opačné svatyni. Soupeř velmi dobře pokrývá prostor v oblasti středového kruhu.
     
    12
    Stále ten stejný obrázek. Německo se zatím marně dostává s míčem na druhou stranu, nyní se k němu dostal Granečný.
     
    13
    Jeho centrovaný balón směřoval ke vzdálenější tyči, kde se k němu ale nedokázal dostat jeden ze spoluhráčů. Německo okamžitě rozehrálo od branky.
     
    14
    Přenesení hry směřovalo na pravou stranu, kterou ale Česká republika stačila pokrýt. Následně nevyšel ani pokus o centr.
     
    15
    Jeden z domácích se zkoušel proháčkovat přes bránícího soupeře, vzápětí ale přispěchala podpora, která už obrala hráče Německa o balón.
     
    16
    Nakonec to ale bude standardka z velice nebezpečné vzdálenosti od branky. Nedovoleným zákrokem si totiž pomohl kapitán Chaluš.
     
    17
    To byl povedený přímák! Obstřel zdi mířil přesně k tyč, míč ale nakonec skončil pouze na boční síti. Jedlička si v hostující brance určitě oddychl.
     
    18
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je tu úvodní branka dnešního zápasu! Do pokutového území připlachtil centrovaný balón, na který si naskočil ONDŘEJ ŠAŠINKA, jehož hlavička směřovala bezpečně ke vzdálenější tyči. Domácí brankář se za tímto projektilem pouze ohlédl!
    18. ŠAŠINKA - 0:1
     
    19
    To bude pro domácí hráče hodně těžký oříšek, po necelých dvaceti minutách totiž prohrávají o jednu branku. Do konce ale zbývá dostatek času.
     
    20
    Aby toho nebylo málo, tak si domácí pomohli dalším nedovoleným zákrokem, po kterém bude následovat standardní situace.
     
    21
    Máme za sebou něco málo přes dvacet minut, zatím jsme se dočkali jediné branky. Česká republika je ale směrem dopředu nebezpečnější.
     
    22
    Žlutou kartu dostává David Douděra (Česko).
     
    23
    Také Češi si nyní pomohli taktickým faulem, po kterém soupeř okamžitě rozjel dlouhou akci. Hosté ale vzorně napadají rozehrávku.
     
    24
    Douděra se pokoušel proháčkovat přes pravou stranu, nakonec ho obral poslední obránce. Na druhé straně se domácím nevydařil volný kop.
     
    29
    Reprezentace Německa se sice herně zvedla, nicméně stále nemůže překonat obranu soupeře. Před malým momentem Jedlička kontroloval střelu nad.
     
    30
    Domácí se chopili rozehrávky rohového kopu z levé strany. Exekuce cvičeným signálem mířila do přehuštěného prostoru, kde zasáhl Chaluš.
     
    31
    Jedlička si dával s rozehrávkou od své svatyně hodně načas, nakonec se mu podařilo poslat míč na pravou stranu, kde jeho kolegové vybojovali aut.
     
    32
    Domácí se nyní dožadovali udělení žluté výstrahy pro jednoho z protihráčů, nakonec se ale budou muset smířit pouze se standardkou.
     
    33
    Už poměrně dlouhou dobu čekáme na něco kloudnější z hostující strany. Do hry se dostala velká řada nedovolených zákroků.
     
    34
    Přenesení hry našlo na pravé straně správného adresáta, jenomže Německo se celkem zbytečně vyhnalo s míčem na vlastní polovinu.
     
    35
    Žlutou kartu dostává Filip Havelka (Česko).
     
    36
    Nápor domácí reprezentace se stupňuje, tentokráte zahrávala další rohový kop. Jedlička nakonec řešil situaci u malého vápna.
     
    37
    Na pořadu dne byla další standardní situace, tentokráte ze třiceti metrů. Obrana naší reprezentace opět vzorně pokryla malé vápno.
     
    38
    Dahmen si po delší době pohrál s míčem, následně ho poslal na pravou stranu. Jeho kolegové ale doslova věnovalo autové vhazování soupeři.
     
    39
    Další faul, tentokráte se o něj přihlásil Sadílek, který si pomohl spíše takticky. I tady se dalo uvažovat o žlutém kartónku.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    41
    Málem bylo vyrovnáno! Centr směřoval ke vzdálenější tyči, kde byl zcela osamocený Daferner. Domácí forvard ale hlavičkou úplně minul branku.
     
    41
    Německo právě vstřelilo branku!
    Tohle byla zasloužená branka v podání domácích! Do pokutového území přiletěl nadýchaný centr, na který si na hranici malého vápna naskočil SALIH ÖZCAN. Domácí záložník uklidil míč k tyči, kam se vrhl také Jedlička. Český brankář ale nedokázal hlavičku zneškodnit.
    41. ÖZCAN - 1:1
     
    42
    Hra musela být přerušena, neboť na zemi zůstal ležet jeden z hráčů Česka. Mezitím se ostatní hráči dostavili k postranní lajně, kde doplňují tekutiny.
     
    44
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta prvního poločasu. Domácí se nadechují k dalšímu náporu, Česko se v tuto chvíli pouze brání.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nakonec nabídl hned dvě přesné trefy. Lepší vstup do zápasu zaznamenala naše reprezentace, která si vytvořila několik slibných šancí. Nakonec jedinou příležitost zužitkoval Šašinka, což ale bylo z české strany naprosto vše. Rázem se Německo dostalo k velkému náporu, který přinesl zaslouženou vyrovnávací branku, o kterou se postaral Özcan.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Česko právě vstřelilo branku!
    Výborný vstup naší reprezentace do druhého poločasu! PATRIK ŽITNÝ se zjevil sám v pokutovém území, odkud bodlem překonal německého brankáře.
    46. ŽITNÝ - 1:2
     
    47
    Na druhé straně si nedovoleným zákrokem pomohl Sadílek, který ve vzduchu fauloval jednoho z protihráčů. Následovat bude volný kop.
     
    48
    Standardka nebyla rozehrána zrovna nejpovedenějším způsobem, naše reprezentace se ubránila. Momentálně je u míče brankář Dahmen.
     
    49
    Akce vedená po pravém křídle nakonec skončila za postranní čárou, následně Douděra odklidil míč zpět ven z hrací plochy.
     
    50
    Jedlička se snažil doběhnout zdánlivě ztracený balón, nakonec se mu to ale nepodařilo. Německo má k dispozici rohový kop zprava.
     
    51
    Na druhé straně se autového vhazování ujal Chaluš, který ale nenašel nikoho v červeném kompletu. Domácí to zkouší směrem dopředu.
     
    52
    Nakonec to favorit tohoto zápasu opět zkoušel přes pravé křídlo, kde byla ale cestička vpřed zatarasená. Domácí ale zůstávají u míče.
     
    53
    Češi se chystali podniknout nadějný protiútok, Šašinkovi ale nevyšlo zpracování míče. To mohla být opravdu smrtící akce hostujícího celku.
     
    54
    Holík se dokázal prodrat přes pravé křídlo, následnou přízemní přihrávku ale stačil zastavit brankář Dahmen. Za ním číhal střelec úvodní branky Šašinka.
     
    55
    Nedůraz naší reprezentace nakonec přinesl zakončení, hlavička ale směřovala vedle brány. Nakonec z toho bude další rohový kop Německa.
     
    56
    Centr směřoval k přední tyči, kde ale pohotově zasáhl Chaluš. Odvrácení míče směřovalo daleko ven z pokutového území.
     
    57
    Jednoduchá akce v podání Německa nakonec skončila na samotné hranici šestnáctky, kontr Česka pro změnu skončil za postranní čárou.
     
    58
    Česko si vybojovalo standardku kousek za polovinou hrací plochy. Následně se Holík dostal až do šestnáctky, zpětná přihrávka ale nenašla Havelku.
     
    59
    Akce ale ještě pokračovala, jeden z hostujících hráčů se prezentoval sraženou střelou, po které bude Česko zahrávat rohový kop.
     
    60
    Rozehrávky rohového kopu se ujal Janošek, který ho nerozehrál zrovna sympaticky. Míč totiž odvrátil hned první bránící protihráč.
     
    61
    Mohlo být opět zle! Nebezpečná přihrávka směřovala do malého vápna, kde si ho málem jeden z hráčů Česká republiky srazil do vlastní sítě.
     
    62
    Veledůležitý zákrok si připsal Žitný, který v roli posledního hráče zastavil přihrávku za obranu. V opačném případě by se jeden z hráčů Německa hnal sám na bránu.
     
    62
    Německo právě vstřelilo branku!
    Máme opět vyrovnáno! Kousek za pokutovým územím měl GIAN-LUCA ITTER spoustu času na střelu z velké dálky, jeho rána se štěstím skončila až v síti. Do dráhy letu míče možná strčil kopačku jeden z protihráčů.
    62. ITTER - 2:2
     
    63
    Česko to ihned po rozehrávce zkoušelo směrem dopředu, Janoškovi se ale nevyvedla střela z hranice pokutového území.
     
    64
    Máme za sebou více než hodinu hry. Poslední vteřiny opět patří hráčům Německa, kteří si nyní vybojovali další standardní situaci.
     
    65
    Německo právě vstřelilo branku!
    Bohužel, domácí během krátké chvíle otáčejí stav zápasu! Rohový kop směřoval do malého vápna, kde byl jako první u míče Šašinka. Jeho odvrácení ale našlo pouze hlavu CHRISTOPHA DaFENERA, který bez váhání zamířil mimo Jedličkův dosah.
    65. DAFERNER - 3:2
     
    66
    Německo je evidentně na koni! Aktivní Dafener si gestem ruky řekl o centr, na zadní tyči se mu ale podařilo nastřelit pouze brankovou konstrukci.
     
    67
    Česká republika je i nadále pod velkým tlakem, soupeř si vybojoval volný kop z velké vzdálenosti. I to ale může přinést velkou šanci domácích.
     
    68
    Nakonec na hranici malého vápna zasáhl Chaluš, po jehož odvrácení míče, si Česko přichystalo akci po levém křídle, která přinesla zisk autu.
     
    69
    Janošek si zkoušel prohodit protihráče, což se mu ale nepodařilo. Míč se odrazil zpět za postranní čáru, Česko se postupně přibližuje k šestnáctce.
     
    70
    Nakonec se v pokutovém území zjevil zcela osamocený Žitný, jehož rána bez přípravy minula branku o dobrý metr. Dahmen si určitě oddychl.
     
    71
    Havelka našela na hranici malého vápna osamoceného Šašinku, kterému se sice podařilo strčit do centru kopačku, míč ale skončil vedle brány.
     
    72
    Sympatická pasáž v podání našich fotbalistů je u konce, Dahmen totiž bude odkopávat od své svatyně. Míč zřejmě zamíří na hlavu urostlého Dafenera.
     
    73
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes dvacet minut. Česko se poprvé v tomto utkání dostalo do pozice, kdy prohrává. Stále je na vyrovnání dostatek času.
     
    74
    Nepovedená souhra na pravé straně nakonec přinese další odkop od německé svatyně. Dahmen si dává s rozehrávkou hodně načas.
     
    74
    Je tu pokutový kop pro Česko! Domácí brankář totiž uvnitř pokutového území fauloval jednoho z protihráčů.
    74. Penaltový zákrok.
     
    74
    K rozehrávce pokutového kopu se postavil Janošek, který si vybral levou část brány. Tam se vrhl také Dahmen, jenž vytasil famózní zákrok.
    74. Janoškova neproměněná penalta.
     
    79
    Německo evidentně nikam nespěchá, což se ale dá čekat. Dahmen už dlouho váhá s rozehrávkou, nejspíš rozehraje po zemi do strany.
     
    80
    Zdánlivě nenápadná akce domácích skončila náběhem do pokutového území, kde ale jeden z Němců zakončil hodně vedle brány.
     
    81
    Havelka si nyní splnil obranné povinnosti, kousek za středovým kruhem totiž obral o míč soupeře. Německo ale zůstává na útoční polovině.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Martin Jedlička (Česko).
     
    83
    Opět se nehraje, neboť na zemi skončil jeden z hráčů České republiky. Na nic vážného to nevypadá, zanedlouho by se mělo pokračovat ve hře.
     
    84
    Holík poslal dalekonosný aut na druhou stranu hrací plochy, což ale hrál do karet soupeři. Jeden z domácích si ale nepohlídal ofsajdovou past.
     
    85
    Goller si to namířil po levém křídle až do pokutového území, kde ale nevěděl, co vlastně chce s balónem udělat. Obrana Česka neměla starosti.
     
    86
    Dahmen se po delší době dostal k výkopu od své svatyně, jeho pas ale skončil pouze v zámezí. Další autové vhazování pro Česko.
     
    87
    Goller opět řádil na své oblíbené straně, tentokráte se jeho centr ale nesetkal s úspěchem. České republice se na vyrovnávací branku krátí čas.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta druhého dějství. Hosté si nyní pohrávají s míčem v oblasti středového kruhu, dočkáme se vyrovnání?
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Růsek se pokoušel v pokutovém území vybojovat penaltu, nakonec je z toho pouze žlutá karta za simulování.
     
    90+2
    To bylo velké štěstí! Nejprve si Jedlička počkal na zakončení soupeře, který trefil pouze jeho ruku. Následná dorážka směřovala kousek vedle brány.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Česká republika v dnešním utkání sice dvakrát vedla, nakonec ale prohrála těsně 3:2. Německo dnes předvedlo velice sympatický výkon, nicméně ani Česko nehrálo zrovna špatně. Naše reprezentace si vytvořila řadu vyložených šancí, avšak s úspěchem se setkaly pouze dvě z nich. Následující utkání sehraje naše reprezentace s Portugalskem. (19:49:57)

    David Suchý

    Góly: 41. Özcan, 62. Itter, 65. Daferner – 18. Šašinka, 46. Žitný

    Karty:   22. Douděra (CZE), 35. Havelka (CZE), 82. Jedlička (CZE), 90+1. Růsek (CZE)

    Nepremenená penalta: 74. Janošek (CZE), brankár Dahmen zneškodnil


    Nemecko:
    Česko: Jedlička – Holík, Chaluš, Král, Granečný – Janošek (82. Bucha), M. Sadílek (75. Růsek) – Douděra (66. Rychnovský), Havelka, Žitný (82. Pfeifer) – O. Šašinka