Jekaterinburg – CSKA Moskva 3:1 (kon.) | Metallurg Magnitogorsk – Riga 1:2 (kon.) | Čeljabinsk – HC Slovan sk 3:0 (kon.)
Jaroslavľ – Novosibirsk 5:0 (kon.) | Čerepovec – Ufa 4:5 (po pr.) | D. Moskva – Omsk 1:5 (kon.)
koniec
Traktor Čeljabinsk
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
HC Slovan Bratislava
Utorok 04.09.2018, 16:00 • Traktor Arena, Čeljabinsk • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    58:20 Igor Polygalov (CLJ) - 3:0
     
    58:20
    Traktor Čeljabinsk dal gól!
    Sto sekúnd pred koncom zápasu strieľa domáci celok tretí gól. Opäť sa mu podarilo veľmi rýchlo využiť presilovú hru. Nick Bailen vystrelil od modrej čiary a IGOR POLYGALOV sa prezentoval výborným tečom. Asistencia: Nick Bailen.
     
    58:12
    Aktivita Slovana Bratislava netrvala dlho. Bohužiaľ, belasí si záver duelu komplikujú zbytočným vylúčením. Na trestnú lavicu za podrazenie smeruje zámorský obranca Nicholas Schaus.
     
    58:00
    Slovan Bratislava hrá bez brankára! Marek Čiliak odišiel na hráčsku lavicu a bude dúfať, že sa jeho spoluhráčom ešte podarí zdramatizovať priebeh nepriaznivo vyvíjajúceho sa zápasu.
     
    53:42
    Domáci hokejisti mohli definitívne rozhodnúť dnešný duel. Alexandr Rybakov sa krásnou kľučkou zbavil Érica Gélinasa, vystrelil bekhendom a puk nasmeroval do hornej žrde brány Mareka Čiliaka.
     
    48:43
    Bratislavský Slovan dostáva veľkú šancu na strelenie kontaktného gólu. Na trestnú lavicu totiž smeruje Ryan Stoa za zbytočne dohranie súboju. Američan dostáva dve minúty za hrubosť.
     
    46:52
    Traktor bol blízko k streleniu tretieho gólu. Hostia zabudli na modrej čiare na číhajúceho Alexandra Bergströma. Ten dostal prihrávku do jazdy, smeroval takmer sám na bránu, ale tiesnený Éricom Gélinasom mieril len do Čiliaka.
     
    42:05
    Veľká šanca na strane Slovana. Výborne to urobil Nicholas Schaus, ktorý obišiel bránu a pred ňou našiel osamoteného Matúša Sukel'a. Ten strieľal z priestoru medzi kruhmi, ale trafil betóny ruského brankára.
     
    38:00
    Slovan Bratislava sa bude musieť opäť brániť početnej prevahe súpera. Snáď netreba pripomínať, ako dopadli predošlé presilovky Traktoru. Tento raz je vylúčeným hráčom Mário Grman za podrazenie.
     
    37:18
    Slovan mohol znížiť náskok svojho súpera. Američan Chad Rau sa pretlačil do zakončenia, ale z priestoru ľavého krídla jeho strelu reflexívne vyrazil betónom brankár Demčenko.
     
    28:36
    Veľká smola pre bratislavský celok. Od modrej čiary vystrelil jeden z hráčov Slovana, zrejme Adam Jánošík. Následne sa puk pred bránou všelijako poodrážal, no puk napokon skončil na hornej žrde brány Čeljabinsku.
    26:11 Igor Polygalov (CLJ) - 2:0
     
    26:11
    Traktor Čeljabinsk dal gól!
    Bohužiaľ, domáci hokejisti druhýkrát v zápase skórujú. Belasí nevyhodili puk z obranného pásma, IGOR POLYGALOV ho dostal tesne pred bránu súpera a cez Ivana Švárneho zasunul puk do siete. Asistencia: Richard Gynge.
     
    24:51
    Bratislavský Slovan bude hrať tretíkrát v dnešnom zápase v oslabení. Marcel Šolochov prenikal po ľavej strane do zakončenia, až ho za cenu hákovania zastavil Nicholas Schaus.
     
    22:23
    Pekná akcia hokejistov z hlavného mesta Slovenska. Matúš Sukel' našiel krásnou zadovkou pred bránou Patrika Virtu, ale fínsky útočník z tesnej blízkosti mieril do Vasilijho Demčenka.
    17:37 Alexander Bergström (CLJ) - 1:0
     
    17:37
    Traktor Čeljabinsk dal gól!
    Domáci hokejisti expresne rýchlo využili presilovú hru a otvárajú skóre zápasu. Švédsky útočník ALEXANDER BERGSTRÖM zbytočne nešpekuloval, vystrelil z pravého kruhu na vhadzovanie a prudkou strelou prekonal Mareka Čiliaka. Asistencie: Richard Gynge a Nick Bailen.
     
    17:18
    Slovan sa bude musieť brániť ďalšej početnej prevahe svojho súpera. Tentokrát sa voči hokejovým pravidlám previnil Andrej Meszároš a dostáva dve minúty za vrazenie na mantinel.
     
    16:23
    Šanca na strane domáceho tímu. Éric Gélinas chyboval pri rozohrávke za vlastnou bránou, následne smerovala prihrávka pred ňu, ale Igor Polygalov prudkou strelou prestrelil bránu.
     
    04:59
    Na konci piate minúty mohli hostia otvoriť skóre dnešného zápasu. Americký útočník Jeff Taffe sa krásne predral stredom obrany domáceho tímu, vystrelil švihom, ale trafil pravú žrď brány Vasilijho Demčenka.
     
    03:48
    Prvú presilovú hru si v novej sezóne zahrajú aj hokejisti Slovana Bratislava. Na trestnú lavicu smeruje domáci útočník Danil Gubarev, ktorý sa previnil podrazením.
     
    01:17
    Slovan Bratislava bude hrať už v druhej minúte v početnom oslabení. Na trestnú lavicu smeruje obranca Mário Grman, ktorý nešťastne vyhodil puk mimo hracej plochy bez dotyku plexiskla.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 18. Bergström (Gynge, Bailen), 27. Polygalov (Gynge), 59. Polygalov (Bailen)


    Traktor Čeljabinsk: Demčenko (Sudnicin) – Bailen, (C), Borodkin, Riasenskij, N. Chlystov, Nikitin, Isajev, Želdakov (A) – Gynge, Bergström (A), Szczechura – Glinkin, Penkovskij, Polygalov – Stoa, Šolochov, Kravcov – Rybakov, Gubarev, Kokujov.
    HC Slovan Bratislava: Čiliak (Štěpánek) – Gelinas, Sersen (C), Grman, Meszároš (A), Jánošík, Schaus, Hedera, Švarný – Řepík (A), Taffe, Červený – Chipchura, Liška, Lunter – Rau, Virta, Sukel' – Šimun, Hrnka, Buc.

    Rozhodca: Sergej Morozov, Viktor Spirin – Ivan Dedulja, Dmitrij Goljak