Jekaterinburg – CSKA Moskva 3:1 (kon.) | Metallurg Magnitogorsk – Riga 1:2 (kon.) | Čeljabinsk – HC Slovan sk 3:0 (kon.)
Jaroslavľ – Novosibirsk 5:0 (kon.) | Čerepovec – Ufa 4:5 (po pr.) | D. Moskva – Omsk 1:5 (kon.)
koniec
Traktor Čeljabinsk
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
HC Slovan Bratislava
Utorok 04.09.2018, 16:00 • Traktor Arena, Čeljabinsk • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisti Slovana Bratislava si pripisujú na konto druhú prehru v sezóne. Tentokrát nestačili na Traktor Čeljabinsk, ktorému podľahli 0:3. Belasí doplatili na nevyužité šance a takisto na svoju nedisciplinovanosť. Všetky góly dostali v početnej nevýhode. Skóre zápasu otvoril Alexander Bergström a následne sa dvakrát presadil Igor Polygalov. Slovan si bude chcieť napraviť reputáciu vo štvrtok, keď prvý trip sezóny ukončí na ľade Avtomobilistu Jekaterinburg. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. (18:26:40)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:18
    Prebieha posledná minúta zápasu, ktorý Slovanu prvé body v sezóne neprinesie. Hra je ešte vykázaná do stredného pásma, pretože jeden z hráčov Traktoru Čeljabinsk neudržal puk na modrej čiare.
     
    58:52
    Už za rozhodnutého stavu sa ešte domáci snažili vylepšiť si skóre. Nikita Chlystov vystrelil z pravého kruhu na vhadzovanie, ale tentokrát si Marek Čiliak s týmto pokusom poradil.
    58:20 Igor Polygalov (CLJ) - 3:0
     
    58:20
    Traktor Čeljabinsk dal gól!
    Sto sekúnd pred koncom zápasu strieľa domáci celok tretí gól. Opäť sa mu podarilo veľmi rýchlo využiť presilovú hru. Nick Bailen vystrelil od modrej čiary a IGOR POLYGALOV sa prezentoval výborným tečom. Asistencia: Nick Bailen.
     
    58:12
    Aktivita Slovana Bratislava netrvala dlho. Bohužiaľ, belasí si záver duelu komplikujú zbytočným vylúčením. Na trestnú lavicu za podrazenie smeruje zámorský obranca Nicholas Schaus.
     
    58:00
    Slovan Bratislava hrá bez brankára! Marek Čiliak odišiel na hráčsku lavicu a bude dúfať, že sa jeho spoluhráčom ešte podarí zdramatizovať priebeh nepriaznivo vyvíjajúceho sa zápasu.
     
    56:42
    Mário Lunter spoločne s Adamom Liškom bojovali pri mantineli, ale napokon sa im nepodarilo vybojovať puk. Traktor Čeljabinsk dobre bráni a smeruje za premiérovým víťazstvom v sezóne.
     
    56:00
    Už len štyri minúty zostáva do konca tretej tretiny. Vasilij Demčenko stále neinkasoval a vyzerá to tak, že Slovan prehrá aj druhý zápas sezóny. V závere by to však ešte mohol skúsiť pri hre bez brankára.
     
    55:27
    Rudolf Červený si prebral puk v obrannom pásme a následne rozvinul individuálnu akciu. Proti presile súperových obrancov mal však minimálnu šancu na úspech, čo sa aj potvrdilo.
     
    54:18
    Do dobrej pozície sa dostali aj Slovanisti, ale Vasilij Demčenko predviedol reflexívny zákrok betónom. Následne puk kryje pod svoju lapačku, a tak sa bude vhadzovať v útočnom pásme bratislavského celku.
     
    53:42
    Domáci hokejisti mohli definitívne rozhodnúť dnešný duel. Alexandr Rybakov sa krásnou kľučkou zbavil Érica Gélinasa, vystrelil bekhendom a puk nasmeroval do hornej žrde brány Mareka Čiliaka.
     
    53:24
    Marek Čiliak vyrazil puk po nenápadnej strele jedného z domácich hráčov. Následne sa puk dostal von z obranného pásma Slovana a oba tímy posielajú na ľad čerstvé sily.
     
    53:00
    Slovanu sa nedarí v koncovke. Bohužiaľ, ukázalo sa to aj v tomto prípade. Belasí sa dostali do brejku troch proti dvom, celú akciu zakončil Éric Gélinas, ale mám pocit, že trafil len masku brankára Vasilija Demčenka.
     
    52:11
    Adam Jánošík prešiel do útočného pásma, ale jeho následne nahodenie nesmerovalo do priestoru brány. Hráči v čiernych dresoch si následne puk našli a vyviezli ho mimo obranného pásma.
     
    51:24
    Bohužiaľ, belasí nevyužili presilovú hru a čas na vyrovnanie sa kráti. Navyše, opäť sa na hokejkách slovenského tímu kopia nepresnosti, čo vyhovuje defenzíve Traktoru Čeljabinsk.
     
    50:05
    Belasým sa kráti čas na využitie presilovej hry. Teraz sa samostatne snažil presadiť Éric Gélinas, ale jeho zakončenie doputovalo až na ochrannú sieť za bránou stopercentného Vasilija Demčenka.
     
    49:31
    Veľká škoda. Andrej Meszároš vystrelil z prvej, Vasilij Demčenko jeho bombu len vyrazil pred seba, no puk nedokázali upratať do brány ani Tomáš Hrnka, ani šikovný fínsky útočník Patrik Virta.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 18. Bergström (Gynge, Bailen), 27. Polygalov (Gynge), 59. Polygalov (Bailen)


    Traktor Čeljabinsk: Demčenko (Sudnicin) – Bailen, (C), Borodkin, Riasenskij, N. Chlystov, Nikitin, Isajev, Želdakov (A) – Gynge, Bergström (A), Szczechura – Glinkin, Penkovskij, Polygalov – Stoa, Šolochov, Kravcov – Rybakov, Gubarev, Kokujov.
    HC Slovan Bratislava: Čiliak (Štěpánek) – Gelinas, Sersen (C), Grman, Meszároš (A), Jánošík, Schaus, Hedera, Švarný – Řepík (A), Taffe, Červený – Chipchura, Liška, Lunter – Rau, Virta, Sukel' – Šimun, Hrnka, Buc.

    Rozhodca: Sergej Morozov, Viktor Spirin – Ivan Dedulja, Dmitrij Goljak