Vítkovice – Košice sk 1:2 (1:3 po s.n.) | Miškovec – Gap 0:3 (kon.) | Poprad – Znojmo sk 4:1 (kon.)
koniec
HK Poprad
4:1 (0:0, 1:0, 3:1)
HC LERAM Orli Znojmo
Nedeľa 02.09.2018, 19:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tatranský pohár • Finále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    TATRANSKÝ POHÁR

    Na Slovensku má tradíciu už niekoľko turnajov. Či hovoríme o RONA CUP-e, Spišskom pohári alebo Memoriáli Pavla Zábojníka. Tatranský pohár je však najstarším hokejovým turnajom na Slovensku a druhým najstarším hokejovým turnajom v Európe. Tento rok sa bude písať jeho 71. kapitola.
    Počet účastníkov a systém turnaja je rovnaký ako minulý rok. Šesť mužstiev je rozložených do dvoch skupín, v skupine odohrá zápas každý s každým. Na základe získaných bodov (3 za výhru v riadnom hracom čase, 2 za výhru po predĺžení alebo nájazdoch, 1 za prehru po predĺžení alebo nájazdoch) sa v posledný deň turnaja odohrajú tri zápasy: o konečné 5. miesto, o bronz a finále. Úlohu postavenia v tabuľke môžu zohrať aj pomocné body. Pomocný bod môže mužstvo získať, ak zvíťazí v doplnkových samostatných nájazdoch, ktoré sa konajú po každom zápase.

    Účastníci:
    A skupina: DVTK Jegesmedvék Miskolc, HC Vítkovice Ridera, HK Poprad
    B skupina: HC Košice, HC Orli Znojmo, Rapaces de Gap

    Program:
    Štvrtok 30.8.2018

    16:00 HK Poprad – DVTK Jegesmedvék 3:1 (skupina A)
    20.00 HC Orli Znojmo – HC Košice 4:3 p.p. (skupina B)

    Piatok 31.8.2018
    15.00 Rapaces de Gap – HC Orli Znojmo 2:4 (skupina B)
    19.00 DVTK Jegesmedvék – HC Vítkovice 3:1 (skupina A)

    Sobota 1.9.2018
    15.00 HC Košice – Rapaces de Gap 2:3 p.p. (skupina B)
    19.00 HK Poprad – HC Vítkovice 5:6 s.n. (skupina A)

    Nedeľa 2.9.2018
    11.00 o 5. miesto: HC Vítkovice – HC Košice
    15.00 o 3. miesto: DVTK Miškolc – Rapaces de Gap
    19.00 finále: HK Poprad – HC Orli Znojmo

    Posledných päť víťazov Tatranského pohára
    66. ročník, 2013, medzinárodný, Moser Medical Graz 99ers (Rakúsko)
    67. ročník, 2014, medzinárodný, HK Poprad
    68. ročník, 2015, medzinárodný, Moser Medical Graz 99ers (Rakúsko)
    69. ročník, 2016, medzinárodný, Pelicans Lahti (Fínsko)
    70. ročník, 2017, medzinárodný, HC Košice

    K sledovaniu prenosov zo zápasov Tatranského pohára 2018 ste srdečne pozvaní. Príjemné sledovanie on-line prenosov želá Lukáš R. Ovšonka, ktorý vám bude z popradského zimného štadióna prinášať všetky priame prenosy. Pekný športový zážitok!
     
    Prajem vám príjemný večer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu z finále 71. ročníka Tatranského pohára. Domáci HK Poprad sa o trofej pobije s českým celkom HC Orli Znojmo.

    Popradčania v dvoch zápasoch základnej skupiny predviedli kvalitné výkony. V úvodnom stretnutí sa pomalšie rozbiehali, ale napokon dokázali Miškolc zdolať 3:1. V druhom zápase proti Vítkoviciam takisto ukázali svoju vyspelosť, vyhrávali v zápase 4:2 aj 5:3, ale Ridere sa napokon podarilo vyrovnať na 5:5 a doviesť zápas do predĺženia, v ktorom Vítkovice uspeli. Poprad teda v skupine A so 4 bodmi obsadil prvé miesto.
    Znojmo hralo úvodné dva zápasy skupiny hneď po sebe. Na úvod sa predstavilo proti Košiciam, ktoré zdolalo po tvrdej bitke 4:3 po predĺžení. Lepší výkon zaznamenali Orli v stretnutí s gapskými dravcami Les Rapaces de Gap. Videli sme takisto kvalitné a vyrovnané stretnutie, Znojmo však zdolalo Gap 2:4 a s 5 bodmi si jasne vybojovalo prvé miesto v skupine B a takisto aj účasť v nedeľnom vyvrcholení boja o víťaza 71. ročníka Tatranského pohára.

    HK Poprad
    Tím z našej najvyššej hokejovej súťaže Tipsport ligy a organizátor turnaja je asi každému slovenskému fanúšikovi dobre známy. Čo sa týka vystúpení Popradčanov na Tatranskom pohári, kamzíci vyhrali domáci turnaj dokopy 8-krát, naposledy sa tak stalo v roku 2014. Poprad pred novou sezónou prijal do svojho kádru niekoľko hráčov zvučných mien. Spomenúť môžeme napríklad príchod lotyšského reprezentanta Artursa Saliju alebo naposledy známe príchody slovenského repre obrancu Lukáša Kozáka, či slovinského gólmana Luku Gracnara. Pod Tatry sa vrátil aj odchovanec Samuel Takáč. Popradčania v príprave zatiaľ dvakrát podľahli Havířovu 4:3 po nájazdoch a 1:3, so Zvolenom vyhrali raz 2:3 po nájazdoch a prehrali doma 2:4 a pripísali si aj víťazstvo nad Cardiffom 4:5 a prehru s rovnakým tímom 3:2. Generálkou na Tatranský pohár bolo stretnutie na ľade Ferencvárosu v rámci Vyšehradského pohára, ktoré Popradčania vyhrali 1:3.

    HC Orli Znojmo

    Český celok HC Orli Znojmo bude ďalším novým tímom na zozname účastníkov Tatranského pohára. Klub z českého mesta Znojmo pôsobí od sezóny 2011/12 v nadnárodnej EBEL lige. Najväčším úspechom Orlov je zatiaľ striebro zo sezóny 2015/16. Vo finále vtedy Znojmo podľahlo silnému Salzburgu. V kádri trénera Miroslava Fryčera sa nachádzajú zatiaľ prevažne českí hokejisti v spoločnosti 4 kanadských legionárov, jedného Fína, Američana a slovenského gólmana Tomáša Halásza. Znojmo v príprave na novú sezónu podľahlo Komete Brno 3:1, zdolalo Karlovy Vary 3:2 a pripísalo si prehry s Hradcom Králové 4:2 a so Zlínom 3:2.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Gračnar (Vošvrda) – Fabian (C), Kozák, Karlsson, Petran, Salija, Erving, Ťavoda, Brejčák (A) – Svitana (A), Mlynarovič, Koyš – Bondra, Zagrapan, Abdul – Paločko, Heizer, Takáč – Hrehorčák, Paukovček, Václav

    Orli Znojmo: Nechvátal (Halász) – Sedlák, Parkkonen, Stehlík, Lattner, Tejnor, Oščádal, Kruckovyč – Kalus, Stretch, Luciani, Hlava, Braes, McPherson, Němec, Matuš, Mrázek, Novák, Bartoš, Guman, Špaček.
     
    Na ľadovú plochu pomaličky prichádzajú oba tímy. Hráči Znojma v čiernych dresoch a Popradčania v bielych.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:15
    Poprad zvíťazil na úvodnom vhadzovaní a Mlynarovič potiahol akciu po pravom krídle. Strela z kruhu skončila na Nechvátalovej hokejke, ktorý si s ňou poradil.
     
    00:49
    Rozohrávka Jana Lattnera nebola vôbec presná. Puk preletel cez celé klzisko a skončilo sa to odpískaným zakázaným uvoľnením.
     
    01:28
    Salija od modrej čiary posielal šikovnú prihrávku pred bránku, kde bol pripravený Václav s Mlynarovičom, no nepodarilo sa im presadiť sa cez Nechvátala.
     
    02:14
    Paločko z pravého kruhu naservíroval peknú prihrávku Takáčovi, ktorý sa ocitol už priamo pred bránkou. Chcel prekvapiť Nechvátala strelou pomedzi nohy, no gólman Znojma mal betóny dostatočne silno spojené.
     
    02:42
    Svitana posunul na modrú čiaru Lukášovi Kozákovi, ktorý sa rozhodol pre prudkú strelu na bránku. Delovka letela tesne vedľa Nechvátalovej svätyne.
     
    03:15
    Presilová hra pre Orlov zo Znojma. Patrik Svitana dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    03:32
    Strela od modrej čiary z hokejky Patrika Parkkonena preletela okolo Gračnara, ktorý nemal vôbec jednoznačný výhľad na dianie, ktoré je pred ním.
     
    04:32
    Prihrávku Allana McPhersona zrazil Dávid Bondra smerom na vlastnú bránku. Gólman Gračnar však bol pohotový a rýchlo puk upratal preč.
     
    04:56
    Jindřich Abdul sa šikovne vysunul po ľavom krídle a z kruhu poslal svižnú strelu. Tá preletela na plexisklo.
     
    05:47
    Kamzíci si vzali puk za svoju bránku, za ktorou už je s pukom momentálne Lukáš Kozák a ten sa snaží o novú rozohrávku smerom dopredu.
     
    06:21
    Po ľavom krídle vykorčuľoval dopredu Erik Němec a šikovnou strelou ohrozil brankára Gračnara. Slovinský gólman bol pripravený a zakončenie bezpečne vyrazil.
     
    07:00
    Stretch sa spoločne s Kalusom presunuli do útočného pásma a nahrali si dvakrát. Streleckú možnosť si nevytvorili. Orli ešte potom na chvíľu získali pásmo, ale len na niekoľko sekúnd.
     
    07:32
    Lukáš Kozák vypálil tvrdo od modrej čiary. Jeho delovku brankár Nechvátal iba jemne hokejkou poslal na plexisklo.
     
    08:13
    Presilová hra pre domáci Poprad. Cameron Braes dostáva dve minúty za seknutie.
     
    09:02
    Popradčania si už rozpohybovali svoj presilovkový útvar a Salija posúval na ľavý kruh Mlynarovičovi, ktorý chcel okamžite strieľať, no nastrelil iba protihráča.
     
    09:24
    Svitana prekorčuľoval po pravom krídle a hľadal pred bránkoviskom Patrika Koyša. Bola to pre neho ťažká letiaca prihrávka, ktorú nedokázal spracovať.
     
    10:11
    Šikovnou strelou alebo strieľanou prihrávkou to spoza pravého kruhu skúšal Daniel Brejčák. Václav bol v dráhe strely, ale nedokázal už tečovať túto prihrávku.
     
    11:05
    K Petranovi prišiel rýchlo Nicolas Hlava a Petran sa dostal pod tlak. Mierne pochybil počas prihrávky, ale následne už nejako presunul puk na spoluhráča.
     
    12:22
    Jindřich Abdul sa snažil pretlačiť pred bránkovisko z rohu klziska. Obrana Znojma to teraz urobila dobre a pomohla Nechvátalovi, aby napokon ani nemusel zakročiť, keďže Abdula odtlačila preč z nebezpečného priestoru.
     
    13:08
    Salija vypálil od modrej čiary, no strela mu veľmi nesadla. Následne Arturs Salija tvrdo od modrej pálil opäť, ale triafal len do brankára Nechvátala.
     
    13:46
    K strele od modrej čiary sa dostal Nicolas Hlava, ktorý len vnikol do pásma a okamžite strieľal. Gračnar zakročiť nemusel, keďže puk letel vedľa.
     
    13:57
    Ďalšia presilová hra pre Popradčanov. Allan McPherson dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    14:13
    Presilovka domácich sa rýchlo končí. Samuel Takáč dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    14:48
    Stretch s Parkkonenom vnikli spolu do útočného pásma. Podarilo sa im dostať puk k zadnému mantinelu, ale potom oň prišli. Dopredu sa snažia zase ísť kamzíci. Pomaly sa nám hra začína prelievať zo strany na stranu.
     
    15:36
    Stehlík sa snažil z pravého kruhu prihrávať pred bránku, kde mu už korčuľovali spoluhráči, lenže puk napokon iba prenikol popred bránkovisko a zachytili ho len domáci hokejisti.
     
    16:14
    Nicolas Hlava sa vcelku poľahky dostal do útočnej tretiny. Spomedzi kruhov jemne nahodil puk na Gračnara, ktorý celú situáciu pozorne sledoval a mal tak ľahký zákrok.
     
    16:41
    Erik Němec z ľavého kruhu napálil puk priamo na Gračnara. Dostal to do chrániča krku pripnutého k maske. Je v poriadku a v hre sa pokračuje.
     
    17:30
    Takáč hľadal pred bránkou Heizera, no aj hráči Znojma boli dobre postavení pred svojou bránkou a chránili Nechvátala.
     
    18:11
    Rýchla a jednoduchá akcia domácich. Takáč prenechal puk na pravom kruhu Brejčákovi, ktorý si ho prevzal a následne nastrelil na bránu. Nechvátal bol pripravený a na hrudi zachytil letiaci puk.
     
    19:08
    Petranova jednoduchá strela od modrej čiary smerovala presne do pripravenej lapačky brankára Patrika Nechvátala. Hra je prerušená.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Úvodná tretina mala zo začiatku opatrný priebeh a hráči sa snažili čo najskôr dostať sa do zápasu. Svedkami gólu sme neboli. Možno v druhej tretine, ktorá sa začne približne o 19:45.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:24
    Erving posúval puk na útočnú modrú čiaru Koyšovi, ten však už ďalej nedokázal pokračovať v útočnej akcii.
     
    20:39
    Na opačnej strane sa zase o rýchly prechod do útoku postaral Marek Kalus, ktorý aj ohrozil Gračnara. Slovinský gólman si pripísal úspešný zákrok.
     
    21:12
    Nicolas Hlava sa dostal k zakončeniu spomedzi kruhov, ale popradská defenzíva si potom s útočníkom Znojma poradila.
     
    22:08
    Hrehorčák z rohu klziska prešiel k pravému kruhu a z otočky nenápadne strieľal. Nechvátal iba ukontroloval túto strelu.
     
    22:42
    Spoza pravého kruhu posielal strelu na bránku Marek Kalus. Jeho zakončenie smerovalo tesne vedľa Gračnarovej brány. Znojmo je od úvodu druhej tretiny mierne aktívnejšie. Opäť sa bude vhadzovať pred Gračnarovou bránou.
     
    23:14
    Jakub Stehlík posielal puk spoza Nechvátalovej bránky po mantineli. Jeho spoluhráči ho zachytili v strednom pásme a potom iba nahodili dopredu.
     
    23:45
    Paločkovu strelu od modrej čiary sa snažil spomedzi kruhov miernym tečom usmerniť na bránku Takáč, ale puku sa napokon zrejme nedotkol.
     
    23:55
    Výmena na brankárskom poste domáceho tímu, ale zrejme len dočasná kvôli upraveniu si výstroje brankára Gračnara. Do brány prišiel Tomáš Vošvrda.
     
    24:28
    Po Bondrovej samostatnej krídelnej akcii zakročil Nechvátal a dorážať z blízkosti brány sa snažil Marek Zagrapan, Napokon Nechvátal výborne položil svoj betón a zastavil dorážku.
     
    25:00
    Zagrapan medzi kruhy nabíjal Abdulovi, ktorý ihneď pálil z prvej. Patrik Nechvátal sa stihol presunúť a zachytil strelu. Bol to dôležitý zákrok.
     
    25:42
    Brankár Tomáš Vošvrda si aj zachytal po strele od modrej čiary. Hra bola prerušená, Luka Gračnar sa vracia späť do svätyne Popradu.
     
    26:02
    Spomedzi kruhov sa k strele z otočky dostal Michal Kruckovyč. Jeho zakončenie smerovalo priamo na popradského gólmana, ktorý pre istotu hru prerušil.
     
    26:29
    Anthony Luciani sa znenazdajky ocitol v medzikruží a stihol aj svižne vystreliť. Gračnara to možno trochu zaskočilo, ale zasahovať nemusel, puk smeroval na mantinel.
     
    27:19
    Zagrapan po buly v útočnom pásme ihneď nabíjal na modrú čiaru Marcelovi Petranovi. Jeho veľmi tvrdú delovku brankár Nechvátal vyrazil hokejkou.
     
    28:31
    Hrehorčák zastavil rozohrávku Znojma v ich obrannom pásme a pokúšal sa presúvať puk pred bránku, kde mal spoluhráča, ale vzápätí sa už obrana Orlov vrátila na správne miesta.
     
    29:10
    Mlynarovičovo zakončenie od modrej čiary nebolo veľmi razantné, puk nedorazil k Nechvátalovi. Znojmo si prevzalo puk a šlo dopredu.
     
    29:39
    V útočnom pásme sa snažil streleckú pozíciu vytvoriť Radim Matuš a napokon sa mu to aj podarilo. Spoza ľavého kruhu vyslal nenápadnú strelu, ktorú Gračnar usmernil do rohu klziska.
     
    30:18
    Samuel Takáč sa spoza bránky natlačil pred Nechvátala. Znojemský gólman bol pripravený na túto situáciu.
     
    31:08
    Abdulovi prihrávka z obranného pásma nevyšla, puk skončil na striedačke Orlov zo Znojma. Hra bola prerušená a vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    32:02
    Arturs Salija to skúsil individuálnou akciou. Pretlačil sa po ľavom krídle, nastrelil na bránu a dokorčuľoval puk. Nechvátal teda pre istotu prikrýval.
     
    32:35
    Erving prihrávkou z obranného pásma hľadal na útočnej modrej Mlynaroviča, ktorý sa snažil vniknúť do tretiny. Podarilo sa to až na druhý pokus.
     
    33:16
    Ťavodova tvrdá delovka zo stredného pásma bolestivo trafila jedného z hráčov Znojma. Zároveň bolo pískané aj postavenie mimo hry a bude sa vhadzovať v strednom pásme.
     
    34:04
    Marek Kalus vyštartoval dopredu po pravom krídle a spoza pravého kruhu nastrelil puk na Gračnara, ktorý bol pripravený.
     
    34:28
    Kruckovyč sa ukázal Mrázekovi, že je voľný na modrej čiare. Dostal prihrávku, ale strela mu veľmi nevyšla. Zastavili ju popradskí hráči, ktorí sa stále musia pred pobytom Orlov v útočnom pásme brániť.
     
    35:33
    Nicolas Hlava podnikol samostatnú akciu po pravom krídle a dostal sa k strele z kruhu. Na letiaci puk si Gračnar siahol svojou hokejkou a odrazil ho do rohu klziska.
     
    36:17
    Poprad získava presilovú hru a je to vôbec prvé vylúčenie v priebehu druhej tretiny. Za nedovolené bránenie odchádzajú na trestnú lavicu až dvaja hráči, pretože sme videli ďalší faul už po avizovanom vylúčení. Allan McPherson dostáva dve minúty za nedovolené bránenie a Adam Sedlák za seknutie.
     
    36:54
    Svitana nabíjal na modrú čiaru Joonovi Ervingovi, ktorý sa oprel do puku, no napálil to iba na plexisklo.
     
    37:11
    Poprad dal gól!
    Kamzíci otvárajú skóre dnešného finálového zápasu a ešte budú mať k dispozícii minútu a 6 sekúnd presilovej hry. Puk Mlynarovič šikovne presunul k pravej žrdi na obrancu LUKÁŠA KOZÁKA, ktorý prudko vystrelil do odkrytej časti brány a skóroval!
    Asistencia: Samuel Mlynarovič.
     
    38:14
    Petranova vcelku jemná strela od modrej čiary nebola nikým tečovaná ani dorážaná. Puk prenikol do rohu klziska.
     
    38:52
    Nicolas Hlava sa vcelku poľahky dostal medzi kruhy, Petran pred ním pokľakol a snažil sa blokovať strelu. Hlava vystrelil, ale iba na plexisklo.
     
    39:43
    Po chybnej Brejčákovej prihrávke sa zmocnil puku Jan Lattner a okamžite príklepom pálil. Tesne minul ľavú žrď!
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina mala podobný viacmenej taktický priebeh a videli sme v nej len dve vylúčenia. Práve to jedno potrestal v 38. minúte Salija a Poprad teda vedie nad Znojmom po 40 minútach 1:0.
    Tretia časť hry sa začne približne o 20:37.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:20
    Poprad dal gól!
    Hokejisti Popradu začínajú tretiu tretinu vynikajúco. Niektorí diváci sa ešte ani nestihli vrátiť na svoje miesta a stav je zmenený. Svitana od zadného mantinelu našiel v predbránkovom priestore úplne voľného SAMUELA MLYNAROVIČA a ten tvrdou strelou nedal šancu Nechvátalovi!
    Asistencie: Patrik Svitana, Patrik Koyš.
     
    40:49
    Dávid Bondra sa dostal dopredu po ľavom krídle a vystrelil spoza kruhu. Jeho zakončenie skončilo na Nechvátalovi.
     
    41:38
    Paukovček si na pravom kruhu prehodil puk popod protihráčovu hokejku a zamieril s pukom do rohu klziska. Chvíľu ešte Poprad udržal pásmo, no nie nadlho.
     
    42:36
    Petr Mrázek sa dostal dopredu po ľavom krídle a už jedným okom sledoval na opačnej strane príchod svojich spoluhráčov. Napokon však streleckú pozíciu ani pre seba a ani pre nich nevytvoril.
     
    43:37
    Po pravom krídle smeroval dopredu Marek Kalus, no jeho pokus bol zblokovaný popradskými obrancami. Znojmo sa ešte na nejaký moment udržalo v útočnom pásme, ale už nič nevytvorilo.
     
    44:40
    Zagrapan prihrávkou spoza ľavého kruhu hľadal pred bránkoviskom Abdula, no pokryli si ho obrancovia Znojma a nedali mu možnosť spracovať si prihrávku.
     
    45:21
    Patrik Hrehorčák pekne prekorčuľoval po pravom krídle a z kruhu zakončoval. Jeho strelecký pokus skončil na Nechvátalovej vyrážačke, potom bola hra prerušená.
     
    45:51
    Súčasné vylúčenie na oboch stranách. Tomáš Guman dostáva dve minúty za seknutie a Ján Ťavoda dve minúty za napadnutie.
     
    46:32
    Po pravom krídle prekorčuľoval dopredu Adam Sedlák. Jeho zakončenie od modrej čiary letelo priamo na Gračnara, ktorý si s touto strelou poradil.
     
    46:53
    Tím Znojmo práve strelil gól!
    Orli Znojmo znižujú stav stretnutia. Strieľajú kontaktný gól. Po skrumáži, ktorá sa vytvorila pred Gračnarom, sa dostal k puku pred bránkou ALLAN MCPHERSON a už v podstate do odkrytej brány z tesnej blízkosti znížil na 2:1.
    Asistencie: Jakub Stehlík, Jan Lattner.
     
    47:25
    Bondra nabíjal Salijovi na pravé krídlo a ten okamžite z prvej zakončoval. Brankár Nechvátal nastrčil svoj betón a ukázal, že nemieni inkasovať.
     
    49:05
    Znojmo bude hrať presilovú hru. Marek Zagrapan dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    49:33
    Medzi kruhy sa s pukom prebojoval Allan McPherson a snažil sa ešte prihrávkou nájsť niekoho zo svojich spoluhráčov, ale už sa mu to nepodarilo.
     
    50:06
    Heizer odviedol kus fyzickej práce. Podarilo sa mu totižto z modrej čiary vytlačiť Nicolasa Hlavu do stredného pásma.
     
    50:51
    Adam Sedlák prekorčuľoval medzi kruhy a následne si spracoval prihrávku od spoluhráča, no strieľal iba ponad bránku.
     
    51:40
    Arturs Salija nedovolil Davidovi Bartošovi preniknúť po ľavom krídle. Dobrým zákrokom telom ho odstavil.
     
    52:03
    Jan Lattner to na Luku Gračnara vyskúšal trošku sporadicky. Príklepom nastreľoval ešte z vlastného obranného pásma a Gračnara táto strela zaskočila, skončila na ľavej žrdi.
     
    52:41
    Patrik Hrehorčák bol aktívny a dostal sa z pravého kruhu na os ihriska, no zakončenie mu už nevyšlo. Smerovalo tesne vedľa Nechvátalovej brány.
     
    53:31
    Marek Kalus vyštartoval s pukom dopredu a dostal sa do samostatného úniku. Prešiel až pred bránku a potom skúsil Gračnara prekvapiť strelou k vyrážačke. Slovinský gólman sa však nenechal prekonať.
     
    54:27
    Rýchly útok po pravom krídle podnikla znojemská dvojica. Erik Němec sa napokon rozhodol pre variantu streľby a z pravého kruhu preveril Gračnara. Brankár Popradu vytasil svoju lapačku a pohodlne do nej zachytil puk.
     
    54:50
    Abdul z pravého kruhu naservíroval pred bránku Dávidovi Bondrovi, ktorý z prvej triafal iba do betónu gólmana Nechvátal!
     
    55:00
    Poprad dal gól!
    Kamzíci si však podobnú akciu zopakovali. DÁVID BONDRA si pohybom vypýtal puk pred bránku. Dostal prihrávku od Zagrapana, následne okamžite vystrelil a popod Nechvátalove betóny skóroval!
    Asistencie: Marek Zagrapan, Jindřich Abdul.
     
    56:19
    Svitana sa presunul s pukom na modrú čiaru a odtiaľ sa snažil prekvapivo z otočky zakončovať. Brankár Nechvátal si však pripísal úspešný zákrok.
     
    57:00
    Poprad dal gól!
    Popradskí hokejisti ešte znovu navyšujú svoje vedenie! Videli sme nádhernú spoluprácu dvojice popradských hokejistov. SAMUEL TAKÁČ najprv prihral Svitanovi pred bránku, ten už mohol zakončovať, no vrátil späť Takáčovi, ktorý si puk prikopol a potom ho nekompromisne zavesil do brány!
    Asistencie: Patrik Svitana, Samuel Mlynarovič.
     
    58:04
    Hokejisti Znojma majú už len necelé dve minúty na to, aby ešte niečo spravili s týmto zápasom. Zatiaľ sú s pukom len v obrannom pásme a rozmýšľajú, ako ďalej.
     
    58:55
    Stehlík spoločne s Kalusom a ďalšími spoluhráčmi akurát pretínali modrú čiaru, no nenačasovali svoj pohyb správne. Pískal sa ofsajd.
     
    59:31
    Dve minúty patria Samuelovi Takáčovi, ktorý dostáva trest za podrazenie. Znojmo ešte môže streliť nejaký gól.
     
    59:31
    Znojmo odvolalo brankára a ešte sa to snaží aj pomocou powerplay.
     
    Koniec zápasu.
     
    V tretej tretine sme videli najviac gólov. Tri z nich strelili domáci. Najprv sa presadil Mlynarovič, potom Bondra a na 4:1 pečatil výhru Popradu Takáč. McPherson bol jediným strelcom Znojma v tomto zápase.

    Najlepší hráči zápasu
    Znojmo – Jan Lattner
    Poprad – Dávid Bondra
     
    Vážení športoví fanúšikovia, máme za sebou 71. ročník Tatranského pohára. Myslím, že sme videli kvalitné stretnutia, predviedli sa celky zo štyroch rôznych líg. Sledovali sme konfrontácie mužstiev z Tipsport ligy, českej Tipsport extraligy, nadnárodnej EBEL a francúzskej Ligue Magnus. Všetky zápasy sme vám na našom webe priniesli v podrobných on-line prenosoch.

    "Najlepší" turnaja:
    Najlepší brankár – Luka Gračnar (HK Poprad)
    Najlepší obranca – Lukáš Kozák (HK Poprad)
    Najlepší útočník – Norbert Abramov (Les Rapaces de Gap)
    Najlepší strelec – Allan McPherson (Orli Znojmo)

    Konečné poradie 71. ročníka Tatranského pohára:
    1. HK Poprad
    2. HC Orli Znojmo
    3. Les Rapaces de Gap
    4. DVTK Miškolc
    5. HC Košice
    6. HC Vítkovice Ridera

    Slovenský účastník Tipsport ligy HK Poprad sa stal po štyroch rokoch víťazom Tatranského pohára.

    Ďakujeme za vašu pozornosť počas všetkých prenosov zo 71. ročníka Tatranského pohára. Zápasmi vás sprevádzal Lukáš R. Ovšonka. (21:18:35)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 38. Kozák (Mlynarovič), 41. Mlynarovič (Svitana, Koyš), 55. Bondra (Zagrapan, Abdul), 57. Takáč (Svitana, Mlynarovič) – 47. McPherson (Stehlík, Lattner)


    HK Poprad: Gračnar (Vošvrda) – Fabian (C), Kozák, Karlsson, Petran, Salija, Erving, Ťavoda, Brejčák (A) – Svitana (A), Mlynarovič, Koyš – Bondra, Zagrapan, Abdul – Paločko, Heizer, Takáč – Hrehorčák, Paukovček, Václav
    HC LERAM Orli Znojmo: Nechvátal (Halász) – Sedlák, Parkkonen, Stehlík, Lattner, Tejnor, Oščádal, Kruckovyč – Kalus, Stretch, Luciani, Hlava, Braes, McPherson, Němec, Matuš, Mrázek, Novák, Bartoš, Guman, Špaček

    Rozhodca: Orolin, Korba – Šoltés, Stanzel