Čeljabinsk – CSKA Moskva 0:3 (kon.) | Jekaterinburg – Riga 4:2 (kon.) | Metallurg Magnitogorsk – HC Slovan sk 5:1 (kon.)
Čerepovec – Novosibirsk 3:2 (kon.) | D. Moskva – Ufa 2:3 (po pr.) | S.Moskva – Chabarovsk 6:3 (kon.)
Jaroslavľ – Omsk 0:4 (kon.)
koniec
Metallurg Magnitogorsk
5:1 (3:0, 1:0, 1:1)
HC Slovan Bratislava
Nedeľa 02.09.2018, 14:00 • Arena Metallurg • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Posledná tretia tretina takisto ponúkla presné zásahy, teraz to však bolo na oboch stranách. Ani posledné dejstvo nezačal Slovan zle, sledovali sme vyrovnaný hokej, ale prišla ďalšia hrúbka obrany hosťujúceho celku a tak aj piaty gól v Čiliakovej bránke. Zaslúžený čestný zásah však Slovan predsa len dosiahol, gólový účet v novom ročníku KHL otvoril Patrik Virta, ktorý tak upravil na konečných 5:1! Ťažko sa hodnotí toto stretnutie, výsledok hovorí jasne, ale na ľade tomu tak nebolo. Slovan tak musí výrazne zlepšiť hru v obrane, ak chce začať zbierať body či už doma, alebo u súpera.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim, ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (16:19:48)
     
    Koniec zápasu.
     
    58:51
    Ešte jeden zákrok si však pripisuje Čiliak. Pred bránkou sa pokúšal puk tečovať Wolski, ale slovenský brankár bol pozorný. Bude tu ešte vhadzovanie v obrannom pásme belasých.
     
    58:49
    Zápas sa tak už len dohráva, ale Slovan sa ešte pokúša niečo vymyslieť, prikrášliť ten konečný výsledok.
     
    58:01
    Boli ohlásené posledné dve minúty tretej tretiny a tak už aj toho stretnutia!
     
    57:53
    Veľmi dôležitý zákrok si pripisuje Marek Čiliak, čo je pre jeho psychiku veľmi podstatné! Chibisov sa dostal do nájazdu na bránku hostí, ale slovenského brankára neprekonal.
    56:30 Patrik Virta (SBA) - 5:1
     
    56:30
    Slovan Bratislava dal gól!

    Tak predsa len sa Slovan dočkal zaslúženého gólu! Sledovali sme pekný prienik do útočného pásma, Schaus si všimol dobre postaveného Lišku pred bránkou súpera, ten však presnou prihrávkou z otočky našiel PATRIKA VIRTU, ktorý peknou strelou pod brvno otvára gólový účet belasých v novej sezóne – 5:1!
    Asistencie: Adam Liška, Nicholas Schaus.
     
    55:49
    Ale znova sa hokejisti Magnitogorsku dostali pred Čiliakovu bránku, ale zakončenia domáceho tímu boli nepresné a puk už má defenzíva hosťujúceho celku.
     
    55:31
    Domáci hokejisti získali po nahodenom puku na bránku buly v útočnom pásme, ale to vyhral Slovan a tak ešte belasí skúšajú niečo vymyslieť.
     
    54:29
    Ostáva už dohrať len veľmi málo z tretej tretiny, je jasné, že dnes sa predlžovať nebude. Aspoň ten jeden gól by si Slovan zaslúžil, ale ako to už vyzerá, naň si budú musieť počkať do ďalšieho stretnutia.
     
    53:55
    Magnitogorsk sa na krátku dobu usadil v útočnom pásme, ale k strele na Čiliaka už nedošlo. Slovenský brankár by tiež najradšej na toto stretnutie zabudol, obrana mu takisto moc nepomohla.
     
    53:05
    Na strely teraz vyhráva Slovan 29:19! Skóre 5:0 však hovorí v prospech domáceho tímu a to je ten podstatný ukazovateľ, ktorý rozhoduje o osude každého stretnutia.
     
    52:26
    Řepík sa prezentoval pekným individuálnym prienikom, ale nepodarilo sa mu už pred bránkou súpera zakončiť. Nasledoval rýchly brejk domácich, ktorý však skončil v strednom pásme.
     
    51:06
    Už v utorok sa Slovan predstaví na ľade Čeljabinsku a čo treba zlepšiť, to slovenský zástupca veľmi dobre vie. Obraná fáza bola dnes katastrofálna, chce to aj lepšiu koncovku.
     
    50:28
    Ďalšia chyba belasej obrany a mohol z toho byť aj šiesty gól. Mozjakin z uhla našiel pred bránkou presnou prihrávkou Ellisona, ktorý bol opäť zle pokrytý, ale puk za Čiliaka nedostal!
     
    49:41
    Zaujímavým spôsobom to skúšal na bránu súpera Grman, ale jeho nahodenie bolo tečované a Košečkin hru úspešne prerušil. Slovan tak ešte získava buly v útočnom pásme.
     
    48:14
    Teraz máme možnosť sledovať útočné výpady na oboch stranách, ale dlhšiu dobu sme nevideli žiadne zakončenie na jednu či druhú bránku. Uvidíme, čo ešte ponúkne zvyšok tohto stretnutia.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 8. Rylov (Varfolomejev, Čibisov), 12. N. Kuljomin (Mozjakin, Ellison), 15. J. Birjukov (Bereglazov), 33. Mozjakin (N. Kuljomin, Ellison), 44. Ľubimov (Varfolomejev, Čibisov) – 57. Virta (Liška, Schaus)


    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Zagidulin) – Bobrjašov, J. Birjukov, Bereglazov, Matuškin, Vereščagin, Rylov – Mozjakin, Ellison, N. Kuljomin – Pakarinen, Rasmussen, Wolski – Varfolomejev, Ľubimov, Čibisov – Platonov, Několenko, Kaletnik – Olšanskij.
    HC Slovan Bratislava: Čiliak (Štěpánek) – Sersen, Meszároš, Grman, Schaus, Jánošík, Švarný, Gelinas, Hedera – Červený, Taffe, Řepík – Lunter, Chipchura, Lamper – Liška, Rau, Virta – Hrnka, Šimun, Buc.

    Rozhodca: Andris Ansons, Yury Tsyplakov – Konstantin Gordenko, Daniil Zakharov