Čeljabinsk – CSKA Moskva 0:3 (kon.) | Jekaterinburg – Riga 4:2 (kon.) | Metallurg Magnitogorsk – HC Slovan sk 5:1 (kon.)
Čerepovec – Novosibirsk 3:2 (kon.) | D. Moskva – Ufa 2:3 (po pr.) | S.Moskva – Chabarovsk 6:3 (kon.)
Jaroslavľ – Omsk 0:4 (kon.)
koniec
Metallurg Magnitogorsk
5:1 (3:0, 1:0, 1:1)
HC Slovan Bratislava
Nedeľa 02.09.2018, 14:00 • Arena Metallurg • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:53
    Veľmi dôležitý zákrok si pripisuje Marek Čiliak, čo je pre jeho psychiku veľmi podstatné! Chibisov sa dostal do nájazdu na bránku hostí, ale slovenského brankára neprekonal.
    56:30 Patrik Virta (SBA) - 5:1
     
    56:30
    Slovan Bratislava dal gól!

    Tak predsa len sa Slovan dočkal zaslúženého gólu! Sledovali sme pekný prienik do útočného pásma, Schaus si všimol dobre postaveného Lišku pred bránkou súpera, ten však presnou prihrávkou z otočky našiel PATRIKA VIRTU, ktorý peknou strelou pod brvno otvára gólový účet belasých v novej sezóne – 5:1!
    Asistencie: Adam Liška, Nicholas Schaus.
     
    50:28
    Ďalšia chyba belasej obrany a mohol z toho byť aj šiesty gól. Mozjakin z uhla našiel pred bránkou presnou prihrávkou Ellisona, ktorý bol opäť zle pokrytý, ale puk za Čiliaka nedostal!
    43:05 Vladislav Kaletnik (MET) - 5:0
     
    43:05
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!

    Veľmi nešťastné stretnutie pre hosťujíci celok, ktorý vôbec nehrá zle, ale čo to Slovan dnes stvára v obrane je už nemožné! Opäť si obrana belasých nedala pozor, ponechala veľa priestoru pre ROMANA ĽUBIMOVA a ten zaznamenáva piaty gól Magnitogorsku v tomto zápase! Asistencie Pavel Varfolomejev, Andrej Čibisov.
     
    39:06
    Vynikajúci zákrok Mareka Čilika! Pakarinen sa dostal k puku a následne sám pred brankárom súpera zakončoval, ale Čiliaka sa mu prekonať nepodarilo. Toto bola ďalšia veľká chyba obrany hosťujúceho celku, Pakarinen mal dostatok času aby si premyslel, čo s pukom spraví, ale slovenský brankár si pripisuje veľmi dôležitý zákrok, ktorý mu určite pomôže.
     
    37:59
    Obrovská šanca pre Slovan! Lamper našiel pred domácou bránkou výborne postaveného Luntnera, ale ten nedokázal zaznemnať prvý gól v novej sezóne!
    32:55 Sergej Mozjakin (MET) - 4:0
     
    32:55
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!

    Domáci hokejisti dnes trestajú všetky chyby súpera a svoje veľké šance dokážu premeniť v gól! Slovan hral s pukom v útočnom pásme, ale prišla zbytočná strata a tak aj rýchly brejk Magnitogorsku. Presnú prihrávku dostal na svoju hokejku SERGEJ MOZJAKIN, ktorý dostal až príliš veľa priestoru a pohodlne prekonáva Čiliaka – 4:0!
    Asistencie Nikolaj Kuljomin, Matt Ellison.
     
    29:21
    Veľká šanca pre Slovan! Sledovali sme peknú kombináciu slovenského zástupcu, Virta zakončoval pred domácou bránkou, už aj prekonal Košečkina, ale puk sa za bránkovú čiaru nedostal!
     
    24:49
    Dokonca v oslabení teraz hostia zaútočili, pred bránkou sa dostával do zakončenia Červený, ale napokon bol obranou včas odstavený a jeho zakončenie sa za Košečkina nedostalo!
     
    23:05
    Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Ivan Švarný – 2 min., držanie).
     
    20:16
    Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Rudolf Červený – 2 min., podrazenie).
     
    17:27
    Řepík sa dostal do zaujímavej príležitosti na skórovanie, ale obrana súpera mu to znemožnila a tak si Slovan na svoj prvý gól v novej sezóne KHL musí počkať!
    14:14 Jevgenij Birjukov (MET) - 3:0
     
    14:14
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!

    Štvrtá strela na bránku hosťujúceho celku a je tu tretí gól Magnitogorsku! Za prvé dva góly Marek Čiliak určite nemohol, ale tento gól je výraznou chybou slovenského brankára. JEVGENIJ BIRJUKOV si prebral úspešnú prihrávku a jeho strela od mantinelu nedokázal Čiliak udržať vo svojej výstroji a puk nešťastne prepadol za jeho chrbát – 3:0!
    Asistencia: Alexei Bereglazov.
    11:05 Nikolaj Kuljomin (MET) - 2:0
     
    11:05
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!

    Tak to je neuveriteľné! Prakticky len druhá zaujímavejšia príležitosť pre domácich a je z toho aj druhý gól tohto zápasu. Spoza bránky smerovala presná prihrávka od Mozjakina na hokejku NIKOLAJA KULJOMINA a ten presnou strelou prekonáva Čiliaka – 2:0! Chipchura bol veľmi nedôsledný pri bránení Kuljomina.
    Asistencia: Sergej Mozjakin, Matt Ellison.
    07:43 Jakov Rylov (MET) - 1:0
     
    07:43
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!

    Zaváhanie belasej obrany a Metallurg Magnitogorsk otvára skóre tohto stretnutia! Belasí sa vôbec prvýkrát ocitli pod menším tlakom a inkasujú z toho prvý gól v novej sezóne. Varfolomejev si všimol nepokrytého JAKOVA RYLOVA, ktorý pohodlne dostáva puk do belasej bránky. Bola to vôbec prvá strela na bránu Mareka Čiliaka a hneď končí aj gólom, ťažký začiatok pre brankára hosťujúceho celku ale aj celý jeho tím – 1:0!
    Asistencia: Pavel Varfolomejev, Andrej Čibisov.
     
    06:23
    Toto bol prvý náznak nebezpečenstva pred domácou bránou! Rau sa už dostával do nádejného zakončenia, ale na dlhšiu prihrávku dočiahol svojou hokejkou skorej brankár Košečkin.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 8. Rylov (Varfolomejev, Čibisov), 12. N. Kuljomin (Mozjakin, Ellison), 15. J. Birjukov (Bereglazov), 33. Mozjakin (N. Kuljomin, Ellison), 44. Ľubimov (Varfolomejev, Čibisov) – 57. Virta (Liška, Schaus)


    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Zagidulin) – Bobrjašov, J. Birjukov, Bereglazov, Matuškin, Vereščagin, Rylov – Mozjakin, Ellison, N. Kuljomin – Pakarinen, Rasmussen, Wolski – Varfolomejev, Ľubimov, Čibisov – Platonov, Několenko, Kaletnik – Olšanskij.
    HC Slovan Bratislava: Čiliak (Štěpánek) – Sersen, Meszároš, Grman, Schaus, Jánošík, Švarný, Gelinas, Hedera – Červený, Taffe, Řepík – Lunter, Chipchura, Lamper – Liška, Rau, Virta – Hrnka, Šimun, Buc.

    Rozhodca: Andris Ansons, Yury Tsyplakov – Konstantin Gordenko, Daniil Zakharov