Guimarães – Tondela 1:0 (kon.) | Belenenses – Setúbal 0:0 (kon.) | Santa Clara – Boavista 4:2 (kon.)
Lisabon – Feirense 1:0 (kon.)
koniec
CF OS Belenenses
0:0 (0:0)
Vitória FC Setúbal
cz Sobota 01.09.2018, 17:30 • Estádio do Restelo, Lisabon (kapacita: 25.000 diváků) • Primeira Liga • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Portugalská Primeira Liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi CF OS Belenenses a Vitória FC Setúbal.
     
    CF OS Belenenses

    Belenenses se v uplynulé sezóně umístil na dvanácté pozici, na sestupové pásmo měl náskok pohodlných sedmi bodů. Domácí tým dnešního utkání by si chtěl dát záchranu v nejvyšší soutěži za cíl i v letošní sezóně, vstup do ní se zatím celkem daří. Tento celek se v úvodním kole utkal s Portimonense, které dokázal porazit poměrem 2:0. Nadcházející utkání slibovali velice pikantní souboj, a sice proti Portu. Belenenses nejprve prohrávalo o dvě branky, avšak nakonec srovnalo krok. Poslední slovo si přeci jenom vzal favorit tohoto zápasu, konkrétně v šesté minutě nastaveného času rozhodl o vítězství Telles. I v minulém kole Belenenses mohlo pomýšlet nad tříbodovým ziskem, tentokráte za Moreirense srovnal v nastavení Aurelio.
     
    Setúbal

    Na opačné straně se nachází Setúbal, který pro změnu v loňském ročníku usedl na konečnou čtrnáctou příčku. Vitória ale neměla do posledního kola jistou záchranu v nejvyšší soutěži, nakonec tomu napomohlo vítězství z posledního kola proti Tondele. Setúbal vstoupil do letošního ročníku trochu hůř, než jeho dnešní soupeř. První kolo sice nabídlo vítězství proti Avesu, posléze ale Setúbal hned dvakrát prohrál. První porážka se uskutečnila v souboji se Sportingem, přičemž o osudu tohoto zápasu rozhodl navrátilec Nani. Setúbal si chtěl spravit chuť v dalším domácím zápase, kde tentokráte nestačil na Nacional, který zvítězil těsně 2:1.
     
    Úvodní sestavy:

    CF OS Belenenses: Muriel – Viana, G. Silva, Sasso, Reinildo – Fredy, Coelho, Lucca, Dálcio – Keita, Licá.
    Náhradníci: Mika – Henrique, Kikas, Chaby, Sagna, Cleylton.

    Vitória FC Setúbal: Pereira – Mano, A. Jorge, V. Fernandes, A. Sousa – Bessa, Semedo, Micael – Pereira, Zequinha, Cádiz.
    Náhradníci: Cristiano – Freitas, Costinha, Cascardo, Allef, F. Mendy, P. Pinto..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Poprvé se k míči dostal také hostující brankář Pereira, který ho po chvilkové prodlevě poslal na druhou stranu hrací plochy.
     
    4
    Cádiz na levém křídle zabojoval, nicméně míč se odrazil od jeho kopačky za postranní čáru. Belenenses bude vhazovat.
     
    5
    Silva přenesl hru na levou stranu, kde operoval zcela osamocený Gomes. Domácí křídelník raději vrátil míč k půlící čáře.
     
    6
    Rychlý protiútok Setúbalu táhl Pereira, který ale trefil pouze před sebou stojícího Sassu. Na pořadu dne bude úvodní rohový kop.
     
    7
    Ten byl rozehrán naprosto katastrofálním působem, neboť Pereira našel hned prvního protihráče. Posléze si pomohl faulem Micael.
     
    8
    Fredy zkoušel z pravé strany odcentrovat, nicméně jeho nabídka skončila v rukavicích Pereiry. Hostující brankář sevřel míč do své náruče.
     
    9
    Silva rozehrával až od vlastního pokutového území, jeho přihrávka putovala až na brankáře Muriela, který rozehrál do strany.
     
    10
    Také hostující brankář se opět pomazlil s kulatým nesmyslem, tentokráte si chtěl vybrat Cádize, který ale neuspěl v hlavičkovém souboji.
     
    11
    Nakonec to ale bylo s faulem, o který se postaral obránce Viana. Vitória bude zahrávat standardku z levé strany.
     
    12
    Z levé strany to zkoušel Licá, který ale pouze vyprášil rukavice Pereiry. Belenenses se konečně dostalo do slibnějšího náporu.
     
    13
    Velká šance hostů! Nejprve si Muriel poradil se střelou z hranice malého vápna, posléze se míč odrazil málem od Zequinhy těsně vedle.
    13. Velká šance hostů.
     
    14
    Pereira se dokázal otočit s míčem, načež se do zakončení dostal Semedo. Jeho pomalá rána se došourala těsně vedle tyče.
     
    15
    Micale se rozhodl uklidnit hru, následně přenesl hru na pravou stranu, kde se ale Mano nedokázal prodrat přes Mandavu.
     
    16
    Mano se postaral o provedení dalekonosného autu, který skončil na hlavě Sassy. Posléze se v ofsajdovém postavení zjevil Cádiz.
     
    17
    Na hrací ploše skončil hostující Besa, o nedovolený zákrok se ale v žádném případě nejednalo. Domácí to zkouší o vlastní poloviny.
     
    18
    Zequinha to zkusil manévrem kolem Mandavy, jeho střílená přihrávka ale skončila pouze pod Murielem. Rutinní práce pro domácího brankáře.
     
    19
    Licá se zkoušel prodrat do pokutového území, před jeho hranicí ale fauloval Jorgeho. Vitória bude rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    20
    Přenesení hry našlo na pravé straně Fredyho, který se ale musel vrátit s míčem k půlící čáře. Setúbal výborně vytlačil soupeře.
     
    21
    Máme za sebou něco málo přes dvacet minut. Zatím sledujeme hodně ofenzivní podívanou, směrem dopředu jsou aktivnější domácí.
     
    22
    Keita to zkoušel centrovaným balónem na vzdálenější tyč, kde se pokoušel doskočit Licá. Včas ho ale dokázal ubránit Jorge.
     
    23
    Na druhé straně se pokoušel zaútočit Mano, jeho průnik podél autové čáry nevedl k ničemu nebezpečnému. Belenenses bude vhazovat.
     
    24
    Velice pohotovou střelou z pětadvaceti metrů to zkoušel Fredy, který ale našel pouze rukavice Pereiry. Každopádně sympatický pokus.
    24. Fredyho pohotová střela.
     
    29
    Domácí se opět dostali k rozehrávce autového vhazování. Mandava si vybral naběhnuvšího Gomese, který ale balón neudržel.
     
    30
    Fredy se ještě pokoušel vrátit míč do pokutového území, tam ale bezpečně zasáhl Fernandes. Vitória se ale nemůže dostat na druhou stranu.
     
    31
    Sassova plachtící kolmice přeci jenom našla Licu, druhý jmenovaný si ale hodil míč daleko od nohy, což hrálo do karet Jorgemu.
     
    32
    Záhy se ale také hosté dostali k exekuci rohového kopu. Ten si vzal na starost Semedo, po jehož rozehrávce musel zasahovat Muriel.
     
    33
    De Sousa ještě zůstal u opačného pokutového území, kde ještě alespoň dohrál Mandavu. Jako poslední se dotkl míče hostující hráč.
     
    34
    Licá se dokázal uvolnit kolem bránícího Fernandese, posléze ale z dobré pozice vypálil slabě k tyči. Tam byl připravený brankář Pereira.
     
    35
    Obrannou povinnost si nyní splnil de Sousa, který za sebe nepustil přihrávku od Viany. Belenenses hledá cestičku k šestnáctce.
     
    36
    Po nedovoleném zákroku na Keitu, zahrával domácí celek další volný kop. Fredyho přímá rána ale směřovala vysoko nad břevno.
     
    37
    Pereira gestem ruky ukázal, kam odkop od branky nasměruje. Po souboji skončili na zemi dva hráči domácího celku. Momentálně se nehraje.
     
    38
    Nakonec to ale nevypadá na nic vážného, může se tak pokračovat ve hře. Belenenses sportovně vrátilo míč svému soupeři.
     
    39
    Těžiště hry se přesunulo na levou stranu, odkud to Gomes zkusil centrovaným balónem. Ten z první odvrátil Jorge.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    41
    Gomesovi se absolutně nepodařilo odkopnout na druhou stranu, naopak míč skončil pouze v zámezí. Setúbal bude vhazovat.
     
    44
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta prvního poločasu. Zdá se, že žádnou branku neuvidíme, určitě ale můžeme počítat s nastavením.
     
    45
    Ke konci poločasu si ještě jednu střelu přichystal Cádiz, který z úhlu pořádně protáhl brankáře. To mohl být pro domácí velký šok.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který žádnou branku nenabídl. Směrem dopředu byl sice aktivnější domácí celek, jenomže o doposud největší šanci se postaral Setúbal. Častou jsme sledovali velkou řadu nepřesností, oba brankáři neměli zrovna moc práce. Atraktivitě utkání nepomáhá ani fakt, že tento duel sleduje jen několik set diváků.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté. Ti budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Ihned v úvodu se Sasso dostal k velice zdlouhavé rozehrávce u vlastní šestnáctky. Nakonec to zkusil pasem na levou stranu na Gomese.
     
    49
    A do velice pohotového zakončení se dostal Coelho, který hlavičkou protáhl Pereiru. Domácí záložník ještě zůstal ležet na zemi.
     
    50
    Už se zdá být všechno v pořádku, může se tak pokračovat ve hře. Pereira se zanedlouho dostane k výkopu od své svatyně.
     
    51
    Další práce pro hostujícího brankáře, tentokráte se jednalo o rutinní zachycení centrovaného balónu z levé strany.
     
    52
    Na druhé straně si Cádiz navedl míč do palebné pozice, odkud ale nedokázal zamířit mezi tři tyče. Muriel bude vykopávat.
     
    53
    Žlutou kartu dostává Vasco Fernandes (Vitória FC Setúbal).
     
    54
    Fredy si vzal na starost rozehrávku volného kopu z velké vzdálenosti. Jeho pokus ale pouze proletěl až za brankovou čáru.
     
    55
    Belenenses je i v úvodu výrazně aktivnější, tentokráte to ale Bessovi nevyšlo dle představ. S míčem opět operuje brankář Pereira.
     
    56
    Dalekonosná kolmice měla najít naběhnuvšího Keitu, který měl k míči příliš daleko. Pereira okamžitě rozehrál výhozem do strany.
     
    57
    Zequinha je dnes nevýrazný, tentokráte neuspěl ve vzdušném souboji se Silvou. Posléze si útočným faulem pomohl právě Zequinha.
     
    58
    De Sousa se ujal autového vhazování, které směřovalo na Pereiru. Prodloužení míče ale hrálo do karet Coelhovi.
     
    59
    Jorge nyní vystihl přihrávku v podání Coelha, aby toho nebylo málo, tak si nedovoleným zákrokem pomohl napadající Lucca.
     
    60
    Fredy udělal několik přešlapovaček, posléze ale předal míč vedle stojícímu Coelhovi. Belenenses se ale nemůže dostat k brance soupeře.
     
    61
    Ihned po zisku míče se Bessa pokoušel nastartovat Cádize, což mu ale nakonec nevyšlo. Kolmice skončila až u brankáře Muriela.
     
    62
    Vianova vzdušná nabídka směřovala do ideálního prostoru, tam ale zasáhl patřičně důrazný Fernandes, který balón odvrátil.
     
    63
    To jsou věci! De Sousa se dostal k centru, který k překvapení všech skončil na břevně. Posléze Setúbal vybojoval rohový kop.
    63. De Sousa trefil břevno.
     
    64
    Po něm se v pokutovém území utvořil menší zmatek, ze které odešel jako vítěz domácí Sasso. Rychlý kontr ale skončil nepovedeným přenesením.
     
    65
    Setúbal se nyní usadil s míčem v blízkosti pokutového území soupeře, Semedo ale přišel o balón, akci soupeře ale zastavil Fernandes.
     
    66
    Nakonec to bylo s faulem napadajícího Fredyho, Vitória se tak dostane zpět k míči. K oné rozehrávce se postaví sám brankář.
     
    67
    Až nyní se Belenenses konečně dostalo k souvislejší práci s míčem. Momentálně ho má na kopačce Silva, jenž s rozehrávkou váhá.
     
    68
    Průniková přihrávka našla volného Coelhu, který ale nedokázal projít přes hustý blok protihráčů. Posléze akci soupeře zastavil Sasso.
     
    69
    Cádiz se snažil rychlostně natlačit před Vianu, což se ale nepodařilo. Domácí obránce si navíc pomohl v rámci pravidel.
     
    70
    Střídání v týmu CF OS Belenenses: ze hřiště odchází Licá, přichází Filipe Chaby.
    Střídání v týmu Vitória FC Setúbal: ze hřiště odchází Jhonder Cádiz, přichází Allef.
     
    71
    Máme před sebou závěrečnou dvacetiminutovku. Stále sledujeme celkem vyrovnané utkání, v tuto chvíli jsou aktivnější domácí.
     
    75
    Sasso si dlouho pohrával s míčem na vlastní polovině, nakonec si vybral střídajícího Chabyho, který z otočky napálil pouze Jorgeho.
     
    76
    Tentokráte to Belenenses zkoušelo přes levý pól hrací plochy, Gomes se ale s míčem vrátil, načež ho přenesl na nohu Fredyho.
     
    77
    Střídání v týmu Vitória FC Setúbal: ze hřiště odchází Hildeberto Pereira, přichází Frédéric Mendy.
     
    78
    Luccovi nyní ideálně nevyšel kontakt s míčem, následně se kulatý nesmysl dostal ven z hrací plochy. Faul byl ale odpískán Coelhovi.
     
    79
    Mano se neohroženě probíjel podél autové čáry, nakonec vybojoval další aut. Setúbal se postupně přibližuje k brance soupeře.
     
    80
    Střídání v týmu CF OS Belenenses: ze hřiště odchází Jonatan Lucca, přichází Andre Santos.
     
    81
    Z hodně velké vzdálenosti to zkoušel Semedo, který si ale vybral pouze prostředek branky. Tam bezpečně zakročil brankář Muriel.
     
    82
    Na hrací ploše se svíjí hned trojice fotbalistů, nejhůře to zřejmě odnesl hostující hráč, který si ale drobné zranění způsobil zcela sám.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut. Zatím jsme žádnou branku neviděli, Setúbal ale stupňuje svůj nápor.
     
    84
    Rutinní práci s míčem si připsal hostující brankář Pereira, který ale musel hasit podklouznutí svého kolegy Fernandese.
     
    84
    Střídání v týmu CF OS Belenenses: ze hřiště odchází Alhassane Keita, přichází Kikas.
     
    87
    Na pořadu dne byl rohový kop, kterého se ujal domácí Viana. Do vzduchu se vyškrábal Coelho, který ale hlavičkoval příliš slabě.
     
    88
    Semedo nyní vzorně napadal rozehrávku soupeře, nakonec se ale k míči vůbec nedostal. To hrálo do karet Kikasovi, který se málem dostal ke střele.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Zatím to na branku nevypadá, jistě ale můžeme počítat s nastavením.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+1
    Střídání v týmu Vitória FC Setúbal: ze hřiště odchází Rúben Micael, přichází Costinha.
     
    90+2
    Domácí si vyzkoušeli ještě jeden rohový kop, ovšem provedení bylo úplně stejné. Zdá se, že dnešní utkání branku nenabídne.
     
    90+3
    Belenenses se ještě nadechuje k závěrečnému náporu, od levé autové čáry bude vhazovat Mandava.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí bezbrankovou remízou, což se dle herního projevu obou celků dalo očekávat. Oba celky předvedly celkem vyrovnané představení, kterému ale chyběly větší šance. Sledovali jsme pouze náznaky, které většinu času končily před pokutovým územím. Oba týmy si tak připíšou po bodu.
     
    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 2:2. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 20:13. (19:28:26)

    David Suchý

    Góly:

    Karty:   53. V. Fernandes (STL)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 2:2. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 20:13.
    CF OS Belenenses: Muriel – Viana, G. Silva, Sasso, Reinildo – Fredy, Coelho, Lucca (80. Santos), Dálcio – Keita (84. Kikas), Licá (70. Chaby).
    Náhradníci: Mika – Henrique, Kikas, Chaby, Sagna, Cleylton, Santos.

    Vitória FC Setúbal: Pereira – Mano, A. Jorge, V. Fernandes, A. Sousa – Bessa, Semedo, Micael (90+1. Costinha) – Pereira (77. F. Mendy), Zequinha, Cádiz (70. Allef).
    Náhradníci: Cristiano – Freitas, Costinha, Cascardo, Allef, F. Mendy, P. Pinto.