Venlo – Heerenveen 1:1 (kon.) | Excelsior – Den Haag 2:4 (kon.) | Eindhoven – Willem II 6:1 (kon.)
Sittard – Utrecht 1:1 (kon.)
koniec
PSV Eindhoven
6:1 (4:0)
Willem II Tilburg
cz Sobota 01.09.2018, 19:45 • Philips Stadion, Eindhoven • Holandská Eredivisie • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.
     
    Willem II čeká po vysoké výhře nad Heraclesem, který porazil v posledním kole před svými fanoušky vysoko 5:0, první ostrý test. Jeho fotbalisté se představí v sobotu večer na Philips Stadionu, kde se střetnou s úřadujícím šampiónem z Eindhovenu. PSV je v novém ročníku zatím stoprocentní, když vyhrálo úvodní tři zápasy a navíc se uprostřed týdne úspěšně kvalifikoval do základní skupiny slavné UEFA Champions League.

     
    Úvodní sestavy:

    PSV Eindhoven: Zoet – Dumfries, Schwaab, Viergever, Angeliño – Rosario, Pereiro, Hendrix – Bergwijn, L. de Jong (C), Lozano.
    Náhradníci: Room, van Osch – Sadílek, Teze, Isimat-Mirin, Malen, Sainsbury, Ramselaar, Mauro Júnior.

    Willem II Tilburg: Wellenreuther – Dankerlui, Lewis, Heerkens (C), Palacios – Akkaynak, Crowley, Llonch – Özbiliz, Sol, Avdijaj.
    Náhradníci: Woud, Branderhorst – Lieftink, Kolovos, Croux, Saddiki, McGarry, Meißner, Anita.

    Rozhodčí: Jochem Kamphuis. Asistenti: J. van Zuilen, J. Hubers. Čtvrtý rozhodčí: I. Oostrom.

     
    Ruud Gullit je bývalým fotbalistou Feyenoordu a také PSV Eindhoven, který dnes slaví své 55. narozeniny. Dříve fantastický nizozemský reprezentant, u které nyní působí jako asistent trenéra, působil také v Chelsea, a to jako hráč i trenér. Dají mu hráči PSV dárek v podobě vítězství nebo se urodí překvapení?

     
    Fotbalisté obou týmů už jsou připraveni v tunelu Philips Stadionu a za pár okamžiků přijdou na hřiště.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Jochem Kamphuis si seřídil hodinky a dal pokyn k výkopu zápasu, který obstaral hostující Willem II. Fotbalisté hostujícího celku naposledy vyhráli vysoko 5:0, dnes je ale čeká ostrý test.

     
    2
    Pol Llonch byl faulován v blízkosti středového kruhu a hosté budou rozehrávat první standardní situaci. Nakonec se rozhodli pro rozehrávku nakrátko a na levém křídle vybojovali aut.
     
    3
    PSV se rychle zmocnilo míče a přešlo do útoku, který zhatil útočný faul na levé straně hřiště. Jeden z domácích hráčů si pomohl v osobním souboji oběma rukama a rozhodčí to nemohl přehlédnout.
     
    4
    Francisco Sol si naběhl na pravé straně šestnáctky na krásnou kolmou přihrávku od Donise Avdijaje a přízemní střelou orazítkoval vzdálenější levou tyč, od které se míč odrazil do hry! PSV Eindhoven mohl utrpět v úvodu zápasu šok.
    4. Francisco Sol v úvodu zápasu orazítkoval levou tyč!
     
    5
    Jeden z útočníků spěchal do šestnáctky za kolmou přihrávkou, u míče byl ale jako první vybíhající Timon Wellenreuther.
     
    6
    Willem II hraje s velkou chutí a nyní se na ose hřiště dostal ke střele zpoza šestnáctky, která byla zablokována.
     
    7
    PSV právě vstřelilo branku!
    JORRIT HENDRIX po odvráceném centru z levého křídla napřáhl zpoza šestnáctky levačkou k nádhernému voleji, který zamířil do vzdálenějšího pravého horního rohu brány! Timon Wellenreuther si sice na míč sáhl, vytáhnout ho ale nedokázal a PSV vede zásluhou parádního gólu 1:0.
    7. Jorrit HENDRIX - 1:0
     
    8
    Willem II před pár okamžiky orazítkoval v první velké šanci tyč a hned na to inkasoval, což je velká rána do jeho řad.
     
    9
    Fotbalisté hostujícího celku ale nemusí skládat zbraně, vždyť teprve běží devátá minuta utkání. Času na vyrovnání je dost.
     
    10
    Willem II mohl vyrovnat po nebezpečném centru z rohového kopu, jenže žádný z hostů se ke střele na malém vápně nedostal a PSV dokázalo míč odklidit do bezpečí.
     
    12
    Hra se během posledních okamžiků hodně uklidnila a fotbalisté obou týmů se snaží především neudělat chybu.
     
    13
    PSV právě vstřelilo branku!
    Angeliño na levém křídle vybojoval míč a poté našel na hranici šestnáctky krátkou přihrávkou STEVENA BERGWIJNA, který se parádně uvolnil a přízemní střelou zatočil míč přesně ke vzdálenější pravé tyči! PSV Eindhoven vede 2:0.
    13. Steven BERGWIJN - 2:0
     
    16
    PSV v rychlém sledu rozehrálo dvě standardní situace a Timon Wellenreuther musel dvakrát zasahovat, když oba nebezpečné strany z pravé strany vyboxoval do bezpečí.
     
    17
    Hirving Lozano napřáhl na ose hřiště k pěkné střele zpoza šestnáctky a dobře mířil k pravé tyči, jenže jeho střela nebyla dostatečně prudká a Timon Wellenreuther si s ní poradil.
     
    20
    Hra je místy velice atraktivní a místy zase hluchá. Přesně jako třeba teď, kdy fotbalisté Willemu II pomalu kombinují, ovšem pouze na vlastní polovině hřiště.
     
    21
    Běží jednadvacátá minuta a stadionem se rozléhá hlasitý potlesk. Je to ovšem potlesk cílený, bohužel Vám ale neřeknu přesně kvůli čemu. Zřejmě se ale jedná o uctění něčí památky.
     
    22
    Potlesk utichl a společně s ním i hra z obou stran. Willem II má nyní územní převahu a je častěji u míče, nicméně, PSV pečlivě brání a čeká na příležitost vyrazit do protiútoku.
     
    23
    Aras Özbiliz z pravé strany dobře pronikl do šestnáctky a mezi trojicí protihráčů napřáhl k přízemní střele levačkou, která zamířila pouze doprostřed brány. Snadný zákrok pro Jeroena Zoeta.
     
    25
    Willem II využilo polevení PSV Eindhoven k další střele, rána zpoza šestnáctky ale zamířila vysoko nad bránu.
     
    26
    Angeliño na levé straně šestnáctky doběhl diagonální pas od Jorrita Hendrixe a z nulového úhlu se snažil míč napálil před bránu, jenže Timon Wellenreuther mu to výběhem neumožnil.
     
    27
    Diego Palacios z levého křídla posílal před bránu na první pohled nenápadný přízemní centr, který byl na přední tyči tečován, a míč skončil v boční síti. Jeroen Zoet situaci kontroloval.
     
    30
    PSV Eindhoven se za dvoubrankového vedení soustředí především na defenzivu a nyní poslal dopředu dlouhý kolmý pas, který ze vzduchu zamířil do náruče Timona Wellenreuthera.
     
    32
    Willem II má sice častěji míč na svých kopačkách, do šancí se ovšem dostává jen sporadicky. PSV vede 2:0.
     
    33
    Hirving Lozano si po rychlém protiútoku 3 na 2 v pokutovém území zasekl míč a poté si ho chystal na pravačku, místo střely ale přišel pád, po kterém se penalta nepískala.
     
    34
    PSV nakonec bude po přezkoumání videa kopat penaltu!
    34. Hirving Lozano po přezkoumání videa penaltu vybojoval!
     
    35
    PSV právě vstřelilo branku!
    GASTON PEREIRO přízemní střelou z pokutového kopu zamířil přesně k pravé tyči a PSV Eindhoven vede deset minut před přestávkou již 3:0!
    35. Gaston PEREIRO - 3:0
     
    37
    PSV Eindhoven je po třetím gólu na koni a nyní se dostalo zpoza šestnáctky ke střele, která po zemi zamířila pouze doprostřed brány a Timon Wellenreuther si připsal snadný zákrok.
     
    40
    Luuk de Jong využil špatného odkopu hostujících fotbalistů a přiťuknutí svého spoluhráče hlavou, z blízkosti ale poslal svůj volej pouze do břevna! PSV mohlo vést už o čtyři branky!
    40. Luuk de Jong orazítkoval krátce před přestávkou břevno!
     
    44
    PSV právě vstřelilo branku!
    Hosté nedokázali odvrátit centr PSV z levého křídla a NICK VIERGEVER je za to zaslouženě potrestal, když si uprostřed šestnáctky rychle zpracoval míč a přízemní střelou ho zatočil ke vzdálenější pravé tyči – 4:0!
    44. Nick VIERGEVER - 4:0
     
    45
    Nad rámec prvního poločasu byly nastavena 1 minuta.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Francisco Sol v úvodu zápasu orazítkoval tyč a hned na to udeřilo PSV, v jehož dresu se prosadil Jorrit Hendrix výstavním volejem a po něm postupně Steven Bergwijn, z penalty Gaston Pereiro a krátce před přestávkou Nick Viergever. Skóre po prvním poločase. PSV Eindhoven 4 Willem II 0.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 20:48.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Atakan Akkaynak, přichází Elmo Lieftink.
     
    46
    PSV Eindhoven rozehrál druhých pětačtyřicet minut, do kterých vstupuje s pohodlným a zaslouženým vedením 4:0.
     
    46
    Willem II právě vstřelil branku!
    Diego Palacios krásně odcentroval z levého křídla a FRANCISCO SOL uprostřed šestnáctky krásným volejem z otočky po zemi zamířil k přední levé tyči! Hosté snížili.
    46. Francisco SOL - 4:1
     
    48
    Freek Heerkens fauloval v blízkosti středového kruhu a za ostrý faul na ose hřiště viděl okamžitě žlutou kartu.
     
    49
    PSV právě vstřelilo branku!
    Gastón Pereiro rozehrál standardní situaci a na pravé straně šestnáctky poslal míč hlavou před bránu Luuk de Jong, čehož využil NICK VIERGEVER a na vzdálenější levé tyči ve skluzu poslal míč z blízkosti do brány!
    49. Nick VIERGEVER - 5:1
     
    52
    PSV rychle zareagovalo na inkasovaný gól krátce po přestávce a opět vede nad Willem II o čtyři branky.
     
    52
    Luuk de Jong na vzdálenější levé tyči dokázal levačkou tečovat dlouhý diagonální pas ze standardní situace a míč se od země odrazil těsně nad břevno! Málem to bylo 6:1.
     
    53
    Hosté o přestávce udělali jednu změnu, když ze hřiště odešel Atakan Akkaynak a jeho místo nahradil Elmo Lieftink.
     
    56
    Hra je z obou stran hodně nepřesná a oba týmy se marně snaží dostat k pokutovému území svého soupeře.
     
    57
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Nick Viergever, přichází Trent Sainsbury.
     
    58
    Willem II tak dlouho obléhal šestnáctku PSV až se dostal ke střele, která byla přizvednuta do vzduchu. Vypadalo to, že Jeroen Zoet zachytil míč ještě na čáře, nakonec se ale kopal rohový kop, který nic kloudného nepřinesl.
     
    60
    Hra se odehrává opět mezi oběma šestnáctkami a PSV jako by po prvním střídání vypadalo trochu z role.

     
    61
    Nick Viergever dnes vstřelil dva góly, hattrick ale nezkompletuje, jelikož byl po necelé hodině stažen z hrací plochy. Nahradil ho Trent Sainsbury.
     
    63
    Fernando Lewis sestřelil v blízkosti šestnáctky jednoho z hráčů PSV, které bude zahrávat nebezpečný volný kop.
     
    64
    Hirving Lozano byl zřejmě hráčem, který rozehrál volný přímý kop a jeho rána minula levý horní roh brány.
     
    65
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Gastón Pereiro, přichází Donyell Malen.

     
    66
    Hirving Lozano se po průniku z pravého křídla do šestnáctky podruhé v zápase snažil vybojovat penaltu, když upadl poté, jakmile ucítil na zádech jemný dotek rukou Fernanda Lewise.
     
    67
    Hlavní rozhodčí se tentokrát nerozhodl ani zkoumat video, protože všichni věděli, že se jednalo o nasimulovaný pád.
     
    68
    Angeliño se pokusil vypálit na ose hřiště zpoza šestnáctky, jeho rána ale zamířila vysoko nad bránu Willemu II.
     
    69
    Donyell Malen se snažil prosadit podél levé postranní čáry, jenže do cesty se mu skvěle postavil Damil Dankerlui, který míč dokázal odvrátit čistým způsobem za postranní čáru.
     
    70
    Diego Palacios dostal žlutou kartu poté, co v blízkosti šestnáctky fauloval nebezpečně pronikajícího Hirvinga Lozana, který se řítil do slibné brankové příležitosti.
     
    71
    Hirving Lozano střelou z volného přímého kopu trefil pouze jednoho ze spoluhráčů, od kterého se míč odrazil vedle vzdálenější levé tyče brány. Následoval odkop od brány.
     
    72
    PSV právě vstřelilo branku!
    STEVEN BERGWIJN si uprostřed šestnáctky naběhl na krásný centr Angeliña z levého křídla a hlavou zamířil přesně ke vzdálenější levé tyči – 6:1!
    72. Steven BERGWIJN - 6:1
     
    75
    Střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Daniel Crowley, přichází Vurnon Anita.
     
    78
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Hirving Lozano, přichází Bart Ramselaar.
     
    80
    Aras Özbiliz dostal žlutou kartu, zřejmě to ale nebylo za faul, nýbrž za nemístné protesty.
     
    81
    Fanoušci PSV Eindhoven jsou na nohou a podívejte se, jak je fotbal krásný. Willem II v posledním kole zvítězil vysoko 5:0, nyní ale narazil na kvalitního soupeře a prohrává 1:6!
     
    82
    PSV poslalo před bránu nebezpečný přízemní centr z pravé strany, domácí se ale po něm do zakončení nedostali.
     
    85
    PSV Eindhoven míří za čtvrtým vítězstvím v řadě a už teď je jisté, že i po čtyřech odehraných kolech bude stoprocentní.
     
    88
    Velice rád bych Vám popsal nějakou zajímavou akci, jenže zápas už se jen dohrává. PSV vede nad Willem II vysoko 6:1.
     
    89
    Domácí se dostali na levém křídle k centru, který bez problému stáhl ze vzduchu vybíhající Timon Wellenreuther.
     
    90
    Nad rámec dnešního utkání byly nastaveny 2 minuty.
     
    90+2
    Konec zápasu.

     
    Francisco Sol v úvodu zápasu orazítkoval tyč a brzký šok ze strany Willemu II se nekonal. Hostující hráč se nakonec přece jen prosadil, jenže až těsně po začátku druhého poločasu, kdy PSV vedlo 4:0. Krátce po inkasovaném gólu navíc podruhé v zápase skóroval obránce Nick Viergever a poté i Steven Bergwijn. PSV vyhrálo počtvrté v řadě a zůstává stoprocentní, zatímco Willem II po poslední výhře 5:0 schytal debakl. Nutno ale dodat, že dnes proti němu stál soupeř jiné kvality. Konečné skóre. PSV Eindhoven 6 Willem II 1. (21:39:59)

    Tomáš Reiner

    Góly: 7. Hendrix, 13. Bergwijn, 35. Pereiro (pen.), 44. Viergever, 49. Viergever, 72. Bergwijn – 46. Sol

    Karty:   48. Heerkens (WLM), 63. Lewis (WLM), 70. Palacios (WLM), 80. Özbiliz (WLM)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 10:2. Střely mimo: 5:3. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 8:11.
    PSV Eindhoven: Zoet – Dumfries, Schwaab, Viergever (57. Sainsbury), Angeliño – Rosario, Pereiro (65. Malen), Hendrix – Bergwijn, L. de Jong (C), Lozano (78. Ramselaar).
    Náhradníci: Room, van Osch – Sadílek, Teze, Isimat-Mirin, Malen, Sainsbury, Ramselaar, Mauro Júnior.

    Willem II Tilburg: Wellenreuther – Dankerlui, Lewis, Heerkens (C), Palacios – Akkaynak (46. Lieftink), Crowley (75. Anita), Llonch – Özbiliz, Sol, Avdijaj.
    Náhradníci: Woud, Branderhorst – Lieftink, Kolovos, Croux, Saddiki, McGarry, Meißner, Anita.

    Rozhodca: Jochem Kamphuis. Asistenti: J. van Zuilen, J. Hubers. Čtvrtý rozhodčí: I. Oostrom