Den Haag – Emmen 1:2 (kon.) | Graafschap – Feyenoord 2:0 (kon.) | Arnhem – Groningen 5:1 (kon.)
Alkmaar – Breda 5:0 (kon.)
koniec
BV De Graafschap
2:0 (1:0)
Feyenoord Rotterdam
cz Nedeľa 12.08.2018, 14:30 • Stadion De Vijverberg • Holandská Eredivisie • 1. kolo
Predzápasové kurzy
    90+4. Stefan NIJLAND - 2:0
     
    90+4
    Graafschap právě vstřelil branku!
    Domácí krátce před koncem nastaveného času přidávají druhou branku, senzace je dokonána! Serrarens zatlačil na rozehrávajícího Verdonka, donutil jej k chybě a poté vyslal do jasné gólovky STEFANA NIJLANDA, který se tváří v tvář osamocenému brankáři Bijlowovi nezmýlil.
     
    90
    Hosté byli blízko zázračnému vyrovnání v devíti! Skákavý centr z kraje šestnáctky doputoval až na zadní tyč, kde se k němu v pádu dostal střídající Sinisterra, velkou šancí na vyrovnání ale pohrdl.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Youssef El Jebli (BV De Graafschap).
     
    86
    Neuvěřitelný tlak domácího týmu vyústil v povedenou ránu střídajícího Klaasena, Justin Bijlow se ovšem natáhl, co to šlo, a konečky prstů vytěsnil balon na roh.
     
    80
    Tohle se vidí málokdy, hosté budou toto utkání dohrávat v devíti. Boëtius po svém zákroku, za který byl potrestán žlutou kartou, hlavnímu sudímu ironicky zatleskal, načež jej Pol van Boekel poslal do šaten za kolegou Botteghinem.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Jean-Paul Boëtius (Feyenoord Rotterdam).
     
    80
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Jens Toornstra, přichází Luis Sinisterra.
     
    78
    Po faulu na Boëtiuse museli domácí čelit standardní situaci soupeře z nějakých pětadvaceti metrů. Steven Berghuis nevypálil vůbec špatně, kousek přesnosti navíc ale jeho pokusu přeci jen scházel.
     
    76
    Teď stáli při domácích všichni svatí. Berghuisův centr odvrátil van de Pavert pouze k Boëtiusovi, který z hranice pokutového území trefil tyč Jurjusovy branky.
     
    74
    Střídání v týmu BV De Graafschap: ze hřiště odchází Leeroy Owusu, přichází Robert Klaasen.
     
    74
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Robin van Persie, přichází Dylan Vente.
     
    69
    Střídání v týmu BV De Graafschap: ze hřiště odchází Daryl van Mieghem, přichází Furdjel Narsingh.
    67. Červená karta po 2. žluté
     
    67
    Vše se teď pro Feyenoord ještě komplikuje ještě o poznání více, Eric Botteghin totiž v krátkém časovém sledu vidí druhou žlutou kartu a předčasně putuje pod sprchu.
     
    62
    Střídání v týmu BV De Graafschap: ze hřiště odchází Erik Bakker, přichází Frank Olijve.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Eric Botteghin (Feyenoord Rotterdam).
     
    55
    Rotterdamští si jdou za vyrovnáním, schází jim ale přesnost a klid v koncovce. Tonny Vilhena se prokličkoval až před Jurjuse, jenže jeho rána z bezprostřední blízkosti rozvlnila pouze boční síť.
     
    46
    Jerry St. Juste si ze souboje z konce první půle zřejmě odnesl nějaký zdravotní problém, na zbytek zápasu jej totiž nahrazuje Bart Nieuwkoop.
     
    45+1
    Žlutou kartu dostává Stefan Nijland (BV De Graafschap).
    31. Fabian SERRARENS - 1:0
     
    31
    Graafschap právě vstřelil branku!
    Domácí se v posledních minutách ubránili tlaku favorizovaného soupeře a nyní se zničehonic ujímají šokujícího vedení. Míč se odrazil příhodně pro Youssefa El Jehbliho, jehož prudkou ránu vytěsnil Bijlow pouze do míst, kde se pohyboval FABIAN SERRARENS a ten už s uklizením balonu do poloprázdné branky neměl sebemenší problém.
     
    21
    Zničehonic málem udeřili domácí. Standardní situaci rozehrál Bakker na kraj šestnáctky, odkud El Jebli odcentroval ke vzdálenější tyči, kde se k hlavičce prodral Sven Nieuwpoort, trefil však pouze břevno.
     
    20
    Další tutovka pro Feyenoord! Tonny Vilhena, ač nedovoleně atakován, stačil roztáhnout hru k Berghuisovi a poté si naběhnout do gólové pozice, rána z hranice šestnáctky ale nizozemskému reprezentantovi nesedla a míč skončil vedle branky.
     
    18
    První velkou šanci tohoto mače měl celek z Rotterdamu. Boëtius nahrál na ose hřiště číhajícímu Clasiemu, který vypustil neuvěřitelnou pumelici, po níž se míč snášel pod horní tyč, skvěle ale zasáhl Hidde Jurjus.

    Vojtěch Tůma

    Góly: 31. Serrarens, 90+4. Nijland

    Karty:   45+1. Nijland (GRA), 89. El Jebli (GRA) – 59. Botteghin (FEY), 80. Boëtius (FEY)   67. Botteghin (FEY), 80. Boëtius (FEY)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 3:6. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 16:15.
    BV De Graafschap: Jurjus – Abena, Nieuwpoort (C), van de Pavert, Owusu (74. Klaasen) – Tutuarima, Nijland, E. Bakker (62. Olijve) – van Mieghem (69. F. Narsingh), Serrarens, El Jebli.
    Náhradníci: Etemadi, Rondeel – Straalman, Klaasen, F. Narsingh, Vet, van den Hurk, Thomassen, van Overbeek, Burgzorg, Olijve, Hamdaoui.

    Feyenoord Rotterdam: Bijlow – St. Juste (46. Nieuwkoop), Botteghin, van der Heijden, Verdonk – Clasie, Toornstra (80. Sinisterra), Vilhena – S. Berghuis, van Persie (C) (74. Vente), Boëtius.
    Náhradníci: Vermeer, Delle – van Beek, Nieuwkoop, Malacia, Geertruida, Wehrmann, Burger, Sinisterra, Sam Larsson, Vente.

    Rozhodca: Pol van Boekel – Erwin Zeinstra, Charl Schaap

    Diváci: 12 600