Švédsko – Švajčiarsko 1:0 (kon.) | Kolumbia – Anglicko 1:1 (3:4 po pen.)
koniec po penal. (3:4)
Kolumbia
1:1 (0:0)
Anglicko
Utorok 03.07.2018, 20:00 • Spartak Stadium, Moskva • Majstrovstvá sveta • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    5. séria
    3:4
    Anglické penaltové prekliatie je minulosťou! Eric Dier trošku so šťastím prekonal Davida Ospinu, a tak posiela kolísku futbalu do štvrťfinále. Brankár londýnskeho Arsenalu si siahol na loptu, ale nezabránil jej na ceste do siete.
     
    5. séria
    3:3
    Jordan Pickford je anglickým hrdinom! Ľavou rukou dokázal zastaviť strelu Carlosa Baccu, a tak môže o osude dnešného osemfinále rozhodnúť najbližší anglický strelec, ktorým bude striedajúci Eric Dier.
     
    4. séria
    3:2
    Kolumbia nebude mať mečbal! Mateus Uribe nevyužil výhodu, ktorú mala juhoamerická krajina po minele Jordana Hendersina. Loptu nasmeroval len do brvna.
     
    3. séria
    3:2
    Jordan Henderson je prvým neúspešným strelcom penaltového rozstrelu. Loptu poslal po ľavej ruke Davida Ospinu, no ten parádnym zákrok dokázal loptu vyraziť.
     
    118
    Mark Geiger po dlhšom čase opäť siaha do svojho vrecka so žltými kartami. Postaral sa o to Juan Cuadrado, ktorý išiel veľmi ostrým spôsobom do súboja s Dannym Roseom.
     
    116
    Posledné striedanie dnešného osemfinálového súboja. Santiago Arias za potlesku kolumbijských fanúšikov odchádza z ihriska a na záverečné minúty ho nahradí Cristián Zapata.
     
    113
    Posledné striedanie na strane Albionu. Kyle Walker nemôže pokračovať v predĺžení kvôli zdravotným problémom. Gareth Southgate sa nebojí riskovať a na trávnik posiela Marcusa Rashforda.
    112. Danny Rose (ENG)
     
    112
    Striedajúci Danny Rose mohol byť hrdinom dnešného súboja. Pekne si nabehol do šestnástky súpera, vystrelil cez Mateusa Uribeho, ale loptu poslal tesne vedľa ľavej žrde.
     
    102
    Gareth Southgate posiela na trávnik tretieho čerstvého hráča. Je ním Danny Rose, ktorý bude operovať na ľavej strane anglickej zálohy. Na lavičku náhradníkov pomaly smeruje Ashley Young.
    90+3. Yerry Mina (CLM) - 1:1
     
    90+3
    Kolumbia dala gól! Tak toto je neskutočné, čo na svetovom šampionáte v Rusku predvádza YERRY MINA. Obranca katalánskej Barcelony sa zavesil do vzduchu po centri Juana Cuadrada a strieľa tretí gól hlavou v treťom zápase po sebe. Jordan Pickford ani Kieran Trippier loptu nezachytili, a tak zápas smeruje do predĺženia.
     
    88
    Striedanie v tíme Kolumbia: z ihriska odchádza Juan Fernando Quintero, prichádza Luis Muriel.
    Striedanie v tíme Anglicko: z ihriska odchádza Raheem Sterling, prichádza Jamie Vardy.
     
    81
    Obrovská šanca na strane Kolumbie. Angličania spravili veľkú chybu v rozohrávke, čím založili brejk súpera. Carlos Bacca posunul loptu na Juana Cuadrada, ale ten z vnútra šestnástky minul bránu Jordana Pickforda.
     
    80
    V krátkom čase sledujeme ďalšie striedanie, tento raz na strane Albionu. Je to výmena spoluhráčov z londýnskeho Tottenhamu. Eric Dier prichádza na ihrisko výmenou za možno trošku zraneného Deleho Alliho.
     
    79
    Druhé striedanie na strane juhoamerického celku. Odchádza muž, ktorý zavinil zatiaľ rozhodujúci pokutový kop. Namiesto Carlosa Sáncheza naskočí do hry na záverečné minúty Mateus Uribe.
     
    69
    Skutočne škaredé futbalové divadlo pokračuje ďalej. Tento raz registrujeme žltú kartu na strane Anglicka. Jej autorom je mladík Jesse Lingard, ktorý dohral súboj s Carlosom Sánchezom.
     
    64
    Mark Geiger udeľuje ďalšiu žltú kartu, tentokrát je jej adresátom striedajúci Carlos Bacca. Ten fauloval Johna Stonesa, ale následne sa mu športovo ospravedlnil, čo musíme kvitovať.
    63. Dele Alli (ENG)
     
    63
    Kieran Trippier poslal pekný center na Deleho Alliho, no ten z náročnej pozície hlavičkou minul bránu. Okrem toho dostáva žltú kartu aj Radamel Falcao, ktorý zbytočne protestoval u hlavného rozhodcu.
     
    61
    Spomínané striedanie je v tejto chvíli realitou. Na hraciu plochu sa dostáva Carlos Bacca, ktorý vystuží ofenzívu Kolumbie. Naopak, na lavičku náhradníkov odchádza Jefferson Lerma.
    57. Harry Kane (ENG) - 0:1
     
    57
    Anglicko dalo gól!
    Kolíska futbalu sa približuje štvrťfinálovým bránam zásluhou svojho najlepšieho hráča. HARRY KANE zobral zodpovednosť na seba a z bieleho bodu poslal loptu do stredu brány. David Ospina jeho úmysel neprečítal, a tak musí vyťahovať loptu zo svojej brány.
     
    56
    Mark Geiger to vyriešil skutočne zaujímavo. Medzi protestujúcich hráčov Kolumbie sa priplietol Jordan Henderson a práve on je ďalším potrestaným hráčom dnešného zápasu. Tak snáď sa dočkáme aj penalty.
    54. Carlos Sánchez (CLM)
     
    54
    Anglicko bude kopať pokutový kop! Po rohovom kope sa tlačil do koncovky Harry Kane, ale evidentne si v súboji s ním pomáhal rukami Carlos Sánchez. Rozhodca Mark Geiger ukazuje na biely bod.
     
    52
    Druhým potrestaným hráčom dnešného zápasu je Santiago Arias. Ten si pomohol lakťom v súboji s Harrym Kaneom, no treba športovo uznať, že sme dnes videli už aj ostrejšie zákroky.
     
    41
    Wílmar Barrios je prvým potrestaným hráčom zápasu. Tesne pred zahraním priameho kopu zasiahol Jordana Hendersona do hrude. Ten následne trošku filmoval a dopomohol k tomu, že hráč Kolumbie dostal kartu.
     
    16
    Prvá šanca dnešného zápasu patrí miernemu favoritovi z Britských ostrovov. Kieran Trippier sa presadil po pravej strane, presným centrom našiel Harryho Kanea, ale ten z náročnej pozície hlavičkoval nad bránu Davida Ospinu.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 90+3. Y. Mina – 57. Kane (pen.)

    Karty:   41. Barrios (CLM), 52. Arias (CLM), 54. Ca. Sánchez (CLM), 63. Falcao (CLM), 64. Bacca (CLM), 118. J. Cuadrado (CLM) – 56. Henderson (ENG), 69. Lingard (ENG)

    Penaltový rozstrel:

    1. séria:
    1:0   Radamel Falcao (CLM)
    1:1   Harry Kane (ENG)
    2. séria:
    2:1   Juan Cuadrado (CLM)
    2:2   Marcus Rashford (ENG)
    3. séria:
    3:2   Luis Muriel (CLM)
    3:2   Jordan Henderson (ENG)
    4. séria:
    3:2   Mateus Uribe (CLM)
    3:3   Kieran Trippier (ENG)
    5. séria:
    3:3   Carlos Bacca (CLM)
    3:4   Eric Dier (ENG)


    Kolumbia: Ospina – Arias (116. C. Zapata), D. Sánchez, Y. Mina, Mojica – Barrios, Ca. Sánchez (79. Uribe), Lerma (61. Bacca) – J. Cuadrado, Quintero (88. Muriel) – Falcao (C).
    Náhradníci: C. Vargas, J. F. Cuadrado – C. Zapata, Murillo, Bacca, Aguilar, Muriel, Uribe, F. Díaz, Izquierdo.

    Anglicko: Pickford – Walker (113. Rashford), Stones, Maguire – Trippier, Alli (80. Dier), Henderson, Lingard, Young (102. Rose) – Kane (C), Sterling (88. Vardy).
    Náhradníci: Butland, Pope – Rose, Dier, Vardy, Welbeck, Cahill, P. Jones, Rashford, Loftus-Cheek, Alexander-Arnold.

    Rozhodca: Mark Geiger (USA) – Joe Fletcher (CAN), Frank Anderson (USA) – Matt Conger (NZL)