Švédsko – Švajčiarsko 1:0 (kon.) | Kolumbia – Anglicko 1:1 (3:4 po pen.)
koniec
Švédsko
1:0 (0:0)
Švajčiarsko
Utorok 03.07.2018, 16:00 • Krestovskij Stadium, Petrohrad • Majstrovstvá sveta • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Siedmym štvrťfinalistom MS v Rusku sa stali tak trochu prekvapujúco futbalisti Švédska. Tí zvládli svoj osemfinálový súboj s mierne favorizovanými Švajčiarmi vynikajúco najmä takticky a vďaka presnému zásahu Emila Forsberga sa môžu tešiť zo svojho prvého postupu medzi najlepšiu osmičku turnaja od MS 1994. Meno svojho súpera sa Tri korunky dozvedia z večerného súboja medzi Kolumbiou a Anglickom. S týmto konštatovaním sa s vami už definitívne lúčim a prajem vám pekný zvyšok dňa! (17:56:41)
     
    90+8
    Koniec zápasu.
     
    90+7
    Dnešný oslávenec Ola Toivonen ešte poriadne "vyprášil" rukavice Yanna Sommera. Gól síce nedal, mrzieť ho to však v žiadnom prípade nemusí.
     
    90+6
    Až do týchto chvíľ študoval Damir Skomina súboj Olssona s Michaelom Langom. Červená karta pre švajčiarskeho obrancu zostala v platnosti, napokon to však nebude pokutový kop, ale "len" priamy kop.
     
    90+3
    Martin Olsson unikol Michaelovi Langovi, ten ho na hranici pokutového územia poslal k zemi a Damir Skomina nariaďuje penaltu, navyše vyťahuje červenú kartu pre Michaela Langa! Všetko si však ide ešte preštudovať na video.
     
    90+2
    No a mohlo byť vyrovnané! Haris Seferović sa presadil k hlavičke z tesnej blízkosti, Robin Olsen však vytiahol fantastický zákrok!
    90+1. Robin Olsen (SWE), Haris Seferović (SUI)
     
    90+1
    V druhom polčase sa budú nadstavovať tri minúty.
     
    90
    V závere riadnej hracej doby sledujeme taktické striedanie Švédov, keď Marcusa Berga strieda Isaac Kiese Thelin.
     
    89
    Po kombinácii Xherdana Shaqiriho s Granitom Xhakom vybojoval Ricardo Rodríguez aspoň autové vhadzovanie pre svoj tím.
     
    88
    Ola Toivonen sa pokúsil nastreliť Švajčiara stojaceho pred sebou, napokon však z toho bol len mimoriadne nevydarený center.
     
    87
    Helvéti ale pokazili ďalšiu kombináciu v strede poľa, Švédi vyviezli loptu na opačnú stranu ihriska a Albin Ekdal vybojoval pre svoj tím aspoň autvoé vhadzovanie. O pár sekúnd po robote od Olu Toivonena z toho vznikol napokon dokonca rohový kop.
     
    86
    Švédi sa už nemajú kam ponáhľať, v posledných desiatkach sekúnd sa stiahli do defenzívy a čakajú, čo vymyslí súper.
     
    85
    Na opačnej strane sme po aktivite Xherdana Shaqiriho a dobrom obrannom zákroku Emila Kraftha sledovali rohový kop Helvétov, Robin Olsen však po ňom zostal bez práce.
     
    84
    Ola Toivonen sa snažil prebiť cez Manuela Akanjiho, dokonca si chcel vypýtať aj pokutový kop, Damir Skomina však rezolútne rozpažil.
     
    83
    Breel Embolo to v tomto momente trochu prehnal v súboji proti švédskemu kapitánovi Andreasovi Granqvistovi. Takýto vývoj stretnutia len vyhovuje švédskemu tímu, ktorý sa už nemá kam ponáhľať.
     
    82
    Švajčiari síce držia loptu vo svojej moci, v týchto momentoch však pôsobia mierne bezradným dojmom proti mimoriadne kompaktne pôsobiacim Švédom.
     
    81
    Tak ako Švajčiari, aj švédsky realizačný tím vyťahuje dvojité striedanie. Z ihriska odchádza zatiaľ hrdina tohto stretnutia Emil Forsberg, na ktorého miesto vybieha Martin Olsson. No a obrancu Mikaela Lustiga strieda Emil Krafth.
    80. Andreas Granqvist (SWE), Emil Forsberg (SWE)

    Jakub Kocourek

    Góly: 66. Forsberg

    Karty:   30. Lustig (SWE) – 61. Behrami (SUI), 68. Xhaka (SUI)   90+3. Lang (SUI)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 6:5. Rohy: 3:11. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:13.
    Švédsko: Olsen – Lustig (81. Krafth), Lindelöf, Granqvist (C), Augustinsson – Claesson, Svensson, Ekdal, Forsberg (81. M. Olsson) – Berg (90. Kiese Thelin), Toivonen.
    Náhradníci: Johnsson, Nordfeldt – Durmaz, Guidetti, Helander, Hiljemark, P. Jansson, Krafth, Kiese Thelin, M. Olsson, Rohdén.

    Švajčiarsko: Sommer – Lang, Djourou, Akanji, Ricardo Rodríguez – Behrami (C), Xhaka – Shaqiri, Džemaili (73. Seferović), Zuber (73. Embolo) – Drmić.
    Náhradníci: Bürki, Mvogo – Elvedi, G. Fernandes, Embolo, Gavranović, Freuler, Moubandje, Zakaria, Seferović.

    Rozhodca: Damir Skomina – Jure Praprotnik, Robert Vukan (všetci Slovinsko) – Nawaf Shukralla (Bahrajn) – Daniele Orsato (Taliansko), Roberto Diaz (Španielsko), Bastian Dankert (Nemecko)