Švédsko – Švajčiarsko 1:0 (kon.) | Kolumbia – Anglicko 1:1 (3:4 po pen.)
koniec po penal. (3:4)
Kolumbia
1:1 (0:0)
Anglicko
Utorok 03.07.2018, 20:00 • Spartak Stadium, Moskva • Majstrovstvá sveta • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    118
    Mark Geiger po dlhšom čase opäť siaha do svojho vrecka so žltými kartami. Postaral sa o to Juan Cuadrado, ktorý išiel veľmi ostrým spôsobom do súboja s Dannym Roseom.
     
    69
    Skutočne škaredé futbalové divadlo pokračuje ďalej. Tento raz registrujeme žltú kartu na strane Anglicka. Jej autorom je mladík Jesse Lingard, ktorý dohral súboj s Carlosom Sánchezom.
     
    64
    Mark Geiger udeľuje ďalšiu žltú kartu, tentokrát je jej adresátom striedajúci Carlos Bacca. Ten fauloval Johna Stonesa, ale následne sa mu športovo ospravedlnil, čo musíme kvitovať.
    63. Dele Alli (ENG)
     
    63
    Kieran Trippier poslal pekný center na Deleho Alliho, no ten z náročnej pozície hlavičkou minul bránu. Okrem toho dostáva žltú kartu aj Radamel Falcao, ktorý zbytočne protestoval u hlavného rozhodcu.
     
    56
    Mark Geiger to vyriešil skutočne zaujímavo. Medzi protestujúcich hráčov Kolumbie sa priplietol Jordan Henderson a práve on je ďalším potrestaným hráčom dnešného zápasu. Tak snáď sa dočkáme aj penalty.
    54. Carlos Sánchez (CLM)
     
    54
    Anglicko bude kopať pokutový kop! Po rohovom kope sa tlačil do koncovky Harry Kane, ale evidentne si v súboji s ním pomáhal rukami Carlos Sánchez. Rozhodca Mark Geiger ukazuje na biely bod.
     
    52
    Druhým potrestaným hráčom dnešného zápasu je Santiago Arias. Ten si pomohol lakťom v súboji s Harrym Kaneom, no treba športovo uznať, že sme dnes videli už aj ostrejšie zákroky.
     
    41
    Wílmar Barrios je prvým potrestaným hráčom zápasu. Tesne pred zahraním priameho kopu zasiahol Jordana Hendersona do hrude. Ten následne trošku filmoval a dopomohol k tomu, že hráč Kolumbie dostal kartu.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 90+3. Y. Mina – 57. Kane (pen.)

    Karty:   41. Barrios (CLM), 52. Arias (CLM), 54. Ca. Sánchez (CLM), 63. Falcao (CLM), 64. Bacca (CLM), 118. J. Cuadrado (CLM) – 56. Henderson (ENG), 69. Lingard (ENG)

    Penaltový rozstrel:

    1. séria:
    1:0   Radamel Falcao (CLM)
    1:1   Harry Kane (ENG)
    2. séria:
    2:1   Juan Cuadrado (CLM)
    2:2   Marcus Rashford (ENG)
    3. séria:
    3:2   Luis Muriel (CLM)
    3:2   Jordan Henderson (ENG)
    4. séria:
    3:2   Mateus Uribe (CLM)
    3:3   Kieran Trippier (ENG)
    5. séria:
    3:3   Carlos Bacca (CLM)
    3:4   Eric Dier (ENG)


    Kolumbia: Ospina – Arias (116. C. Zapata), D. Sánchez, Y. Mina, Mojica – Barrios, Ca. Sánchez (79. Uribe), Lerma (61. Bacca) – J. Cuadrado, Quintero (88. Muriel) – Falcao (C).
    Náhradníci: C. Vargas, J. F. Cuadrado – C. Zapata, Murillo, Bacca, Aguilar, Muriel, Uribe, F. Díaz, Izquierdo.

    Anglicko: Pickford – Walker (113. Rashford), Stones, Maguire – Trippier, Alli (80. Dier), Henderson, Lingard, Young (102. Rose) – Kane (C), Sterling (88. Vardy).
    Náhradníci: Butland, Pope – Rose, Dier, Vardy, Welbeck, Cahill, P. Jones, Rashford, Loftus-Cheek, Alexander-Arnold.

    Rozhodca: Mark Geiger (USA) – Joe Fletcher (CAN), Frank Anderson (USA) – Matt Conger (NZL)