Belgicko – Tunisko 5:2 (kon.) | J. Kórea – Mexiko 1:2 (kon.) | Nemecko – Švédsko 2:1 (kon.)
koniec
Nemecko
2:1 (0:1)
Švédsko
Sobota 23.06.2018, 20:00 • Olympijský štadión Fišt, Soči • Majstrovstvá sveta • Skupina F
Predzápasové kurzy
     
    90+7
    V samotnom závere ešte dostáva žltú kartu Sebastian Larsson. Ten stratil loptu v súboji s Ilkayom Gündoğanom a následne prerušil akciu súpera nedovolenou hrou rukami.
    90+5. Toni Kroos (GER) - 2:1
     
    90+5
    Nemecko dalo gól!
    Tak to je neuveriteľné! Majstri sveta sa udržujú v turnaji i keď ani remíza by ich ešte definitívne nevyradila z hry. Po faule Jimmyho Durmaza mali k dispozícii priamy kop a TONI KROOS je hrdinom nemeckého národa. Hráč Realu Madrid si priťukol loptu s Marcom Reusom a krásnou technickou strelou prekonal Robina Olsena.
    90+2. Julian Brandt (GER)
     
    90+2
    Nemci majú v dnešnom dueli opäť kus smoly. Po rohovom kope sa dostal do zakončenia ľavačkou Julian Brandt, ale jeho pokus spoza šestnástky skončil na pravej žrdi. Následná dorážka Tima Wernera bola už z ofsajdu.
     
    90
    V poslednej minúte riadneho hracieho času tu máme záverečné striedanie zápasu. Isaac Kiese Thelin prichádza namiesto Marcusa Berga, ktorý dnes odohral veľmi dobré stretnutie.
    88. Robin Olsen (SWE)
     
    88
    Nemecko mohlo rozhodnúť dnešné stretnutie. Mario Gómez sa dostal k centru z ľavej strany, ale jeho hlavičkové zakončenie dokázal Robin Olsen vytesniť na rohový kop.
     
    87
    Joachim Löw robí posledné striedanie, ktoré má samozrejme útočný charakter. Jonas Hector uvoľňuje priestor Julianovi Brandtovi, ktorý by mohol byť tým povestným žolíkom z lavičky.
    82. Jérôme Boateng (GER)
     
    82
    Nemecko bude dohrávať zápas v početnom oslabení. Szymon Marciniak najprv omilostil Jérôma Boatenga po zákroku na Marcusa Berga, ale zrejme dostal pokyn do slúchatka o tom, že si Nemec zaslúžil za svoj faul aj druhú žltú kartu.
     
    78
    Druhé striedanie v podaní škandinávskej krajiny. Strelec jej jediného gólu Ola Toivonen končí v dnešnom zápase a na záverečných možno pätnásť minút ho nahradí John Guidetti.
     
    74
    Prvé striedanie na strane Švédska. Na lavičku náhradníkov smeruje Viktor Claesson, ktorý v prvom polčase zahodil veľkú šancu na skórovanie. Na jeho miesto prichádza Jimmy Durmaz.
     
    71
    Emil Forsberg sa snažil rozvinúť rýchlu akciu švédskeho tímu. Jérôme Boateng ho fauloval v stredovom kruhu, ale u hlavného rozhodcu Szymona Marciniaka si vykoledoval žltú kartu.
     
    68
    Obrovská šanca Nemecka. Mario Gómez sa vyhol ofsajdovej pasci hostí, dostal sa k centru Jérôma Boatenga, ale z tesnej blízkosti nasmeroval loptu vysoko nad bránu Robina Olsena.
     
    52
    Szymon Marciniak prvýkrát siaha do svojho vrecka. Po faule Albina Ekdala na Thomasa Müllera síce ponechal Nemcom výhodu, ale po následnom prerušení hry udeľuje švédskemu hráčovi kartový trest.
    48. Marco Reus (GER) - 1:1
     
    48
    Nemecko dalo gól!
    Joachim Löw sa prvýkrát na turnaji môže tešiť z gólu svojich zverencov. Timo Werner sa presadil na ľavej strane cez Mikaela Lustiga, presnou prihrávkou našiel MARCA REUSA, ktorý strieľa mimoriadne dôležitý gól.
     
    46
    Joachim Löw na nič nečaká a od úvodu druhého polčasu bude hrať s ďalším čistokrvným útočníkom. Julian Draxler v zápase skončil a na jeho miesto prichádza mimoriadne skúsený Mario Gómez.
    45+2. Manuel Neuer (GER)
     
    45+2
    V samotnom závere prvého dejstva mohlo Švédsko odskočiť svojmu súperovi na rozdiel dvoch gólov. Po faule Antonia Rüdigera zahrával priamy kop z pravej strany Sebastian Larsson, presným pasom našiel hlavu Marcusa Berga, no skvelý zákrok vytiahol Manuel Neuer.
    44. Viktor Claesson (SWE)
     
    44
    Švédi teraz premrhali veľkú šancu na strelenie druhého gólu. Dostali sa do brejku, Emil Forsberg prihrávkou z ľavej strany našiel nabiehajúceho Viktora Claessona, ale ten nepochopiteľne váhal s koncovkou a odzbrojil ho Jonas Hector.
    39. Robin Olsen (SWE)
     
    39
    Ilkay Gündoğan vystrelil z diaľky, ale Robin Olsen predviedol vynikajúci zákrok. Následne sa snažil dorážať Thomas Müller, ale Mikael Lustig v poslednej chvíli odvrátil loptu na rohový kop.
    32. Ola Toivonen (SWE) - 0:1
     
    32
    Švédsko dalo gól!
    Úradujúci majstri sveta sa dostávajú do ďalších problémov. OLA TOIVONEN si nabehol na center z pravej strany, presadil sa cez brániaceho Antonia Rüdigera a technickou strelou dokázal prelobovať vybehnutého Manuela Neuera.
    31. Sebastian Rudy (GER)
     
    31
    Nemci už ďalej nebudú hrať s desiatimi mužmi. Sebastian Rudy predčasne končí v dnešnom zápase, pretože stále krváca z nosa. Na jeho miesto prichádza Ilkay Gündoğan.
     
    12
    Obrovská šanca na strane Švédska. Nemci opäť prepadli v defenzíve a Marcus Berg postupoval sám na bránu Manuela Neuera. Zozadu ho bránil Jérôme Boateng a podľa názoru hlavného arbitra si počínal v súlade s pravidlami.
    3. Julian Draxler (GER)
     
    3
    Na začiatku tretej minúty mali Nemci veľkú šancu na strelenie gólu. Timo Werner sa presadil cez Andreasa Granqvista po pravej strane, následne našiel pred bránou voľného Juliana Draxlera, ale ten trafil Sebastiana Larssona.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 48. Reus, 90+5. Kroos – 32. Toivonen

    Karty:   71. J. Boateng (GER) – 52. Ekdal (SWE), 90+7. Seb. Larsson (SWE)   82. J. Boateng (GER)


    Držení míče: 71 % : 29 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 4:1. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 12:13.
    Nemecko: Neuer (C) – Kimmich, Rüdiger, J. Boateng, Hector (87. Brandt) – Rudy (31. Gündoğan), Kroos – T. Müller, Draxler (46. Mario Gómez), Reus – Werner.
    Náhradníci: Trapp, ter Stegen – Plattenhardt, Ginter, Hummels, Özil, S. Khedira, Goretzka, Süle, Brandt, Gündoğan, Mario Gómez.

    Švédsko: Olsen – Lustig, Lindelöf, Granqvist (C), Augustinsson – Claesson (74. Durmaz), Seb. Larsson, Ekdal, Forsberg – Berg (90. Kiese Thelin), Toivonen (78. Guidetti).
    Náhradníci: Johnsson, Nordfeldt – M. Olsson, Guidetti, Svensson, Helander, Hiljemark, Krafth, P. Jansson, Rohdén, Durmaz, Kiese Thelin.

    Rozhodca: Szymon Marciniak (POL) – Pawel Sokolnicki (POL), Tomasz Listkiewicz (POL) – Ryuji Sato (JPN)