Belgicko – Tunisko 5:2 (kon.) | J. Kórea – Mexiko 1:2 (kon.) | Nemecko – Švédsko 2:1 (kon.)
koniec
Nemecko
2:1 (0:1)
Švédsko
Sobota 23.06.2018, 20:00 • Olympijský štadión Fišt, Soči • Majstrovstvá sveta • Skupina F
Predzápasové kurzy
     
    90
    V poslednej minúte riadneho hracieho času tu máme záverečné striedanie zápasu. Isaac Kiese Thelin prichádza namiesto Marcusa Berga, ktorý dnes odohral veľmi dobré stretnutie.
     
    87
    Joachim Löw robí posledné striedanie, ktoré má samozrejme útočný charakter. Jonas Hector uvoľňuje priestor Julianovi Brandtovi, ktorý by mohol byť tým povestným žolíkom z lavičky.
     
    78
    Druhé striedanie v podaní škandinávskej krajiny. Strelec jej jediného gólu Ola Toivonen končí v dnešnom zápase a na záverečných možno pätnásť minút ho nahradí John Guidetti.
     
    74
    Prvé striedanie na strane Švédska. Na lavičku náhradníkov smeruje Viktor Claesson, ktorý v prvom polčase zahodil veľkú šancu na skórovanie. Na jeho miesto prichádza Jimmy Durmaz.
     
    46
    Joachim Löw na nič nečaká a od úvodu druhého polčasu bude hrať s ďalším čistokrvným útočníkom. Julian Draxler v zápase skončil a na jeho miesto prichádza mimoriadne skúsený Mario Gómez.
    31. Sebastian Rudy (GER)
     
    31
    Nemci už ďalej nebudú hrať s desiatimi mužmi. Sebastian Rudy predčasne končí v dnešnom zápase, pretože stále krváca z nosa. Na jeho miesto prichádza Ilkay Gündoğan.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 48. Reus, 90+5. Kroos – 32. Toivonen

    Karty:   71. J. Boateng (GER) – 52. Ekdal (SWE), 90+7. Seb. Larsson (SWE)   82. J. Boateng (GER)


    Držení míče: 71 % : 29 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 4:1. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 12:13.
    Nemecko: Neuer (C) – Kimmich, Rüdiger, J. Boateng, Hector (87. Brandt) – Rudy (31. Gündoğan), Kroos – T. Müller, Draxler (46. Mario Gómez), Reus – Werner.
    Náhradníci: Trapp, ter Stegen – Plattenhardt, Ginter, Hummels, Özil, S. Khedira, Goretzka, Süle, Brandt, Gündoğan, Mario Gómez.

    Švédsko: Olsen – Lustig, Lindelöf, Granqvist (C), Augustinsson – Claesson (74. Durmaz), Seb. Larsson, Ekdal, Forsberg – Berg (90. Kiese Thelin), Toivonen (78. Guidetti).
    Náhradníci: Johnsson, Nordfeldt – M. Olsson, Guidetti, Svensson, Helander, Hiljemark, Krafth, P. Jansson, Rohdén, Durmaz, Kiese Thelin.

    Rozhodca: Szymon Marciniak (POL) – Pawel Sokolnicki (POL), Tomasz Listkiewicz (POL) – Ryuji Sato (JPN)