Jihlava – Trnava sk 1:1 (kon.) | Zlín – Znojmo 0:0 (kon.) | Michalovce – L. Mikuláš 1:2 (kon.)
Brno – Slovan Bratislava sk 2:1 (kon.) | Teplice – Táborsko 3:0 (kon.) | Znojmo – Dunajská Streda 3:1 (kon.)
Sereď – Zlaté Moravce 4:0 (kon.)
koniec
FC Vysočina Jihlava
1:1 (1:1)
FC Spartak Trnava
cz Streda 20.06.2018, 16:00 • Rakvice • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Letní příprava se nám pomalu a jistě rozjela, v dnešním přípravném utkání budeme sledovat střetnutí mezi FC Vysočina Jihlava a FC Spartak Trnava.
     
    FC Vysočina Jihlava

    Fotbalisté Jihlavy by nejraději zapomněli na letošní sezónu. Dlouho to vypadalo, že by se Vysočina mohla udržet v české nejvyšší soutěži, avšak poslední ligové kolo rozhodlo o tom, že Jihlava spadla o soutěž níže. Jihlavští tak mají o motivaci postaráno, nicméně z kádru odešlo hned několik důležitých hráčů. Jedním z nich je nejlepší střelec Vysočiny, kterém je Dāvis Ikaunieks. Lotyšský forvard se dohodl na angažmá v Jablonci, který má tak trochu jiné ambice, než právě Jihlava. Hodně zajímavý je odchod brankáře Matěje Rakovana, který okusí skotskou nejvyšší soutěž. Jeho služby totiž získalo Dundee United, které tohoto brankáře přivedlo coby volného hráče. Vysočina zahájila letní přípravu teprve včera. Účastnila se jí také první letní posila ze Znojma, kterou je Jan Javůrek.
     
    FC Spartak Trnava

    Na opačné straně stojí celek z naší sousední země. Slovenská Trnava se stala mistrem uplynulé sezóny, neboť o pět bodů za sebou nechala ambiciózní Slovan Bratislava. Právě slovenská liga je ve spojení se Spartakem hodně ožehavým tématem. Před čtrnácti dny byla Trnava obviněná, že si k zisku mistrovského titulu pomáhala uplácením. Pokud by se podezření z korupce potvrdilo, hrozilo by Trnavě nejen odebrání mistrovského titulu, ale také vyloučení ze slovenské ligy i z evropských pohárů. Trnavští zaznamenali další významný fakt, neboť se novým trenérem stal vicemistr z roku 1996 Radoslav Látal, který ve funkci nahradil úspěšného Nestora El Maestra. Spartak zatím neangažoval žádnou novou tvář, v posledních dnech ale prodloužil kontrakt Čonka a Tóth.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hráči Jihlavy, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Poprvé se k míči dostal také brankář Sváček, který ho ale poslal pouze za postranní čáru. Autové vhazování se ujme zkušený Čonka.
     
    4
    Trnava kombinovala na levém křídle hrací plochy, avšak postup vpřed zastavil praporek pomezního – jednoznačný ofsajd.
     
    5
    Zoubele aktivně napadal Ofusua, který musel zpět na vlastní obrannou polovinu. Posléze zvolil přihrávku zpět na brankáře.
     
    6
    Vaculík si před malým momentem počínal hodně zkušeně, neboť před dotírajícím protihráčem zkontroloval dráhu letu míče.
     
    7
    Klíma to zkoušel individuálním průnikem podél levé autové čáry, nakonec se ale Jihlava prezentovala útočným faulem.
     
    8
    Hrací předmět propadl až do moci brankáře Trnavy, který nikterak s rozehrávkou nepospíchal, nýbrž v poklidu rozehrál do strany.
     
    9
    Jihlava právě vstřelila branku!
    Samotný centr ještě branku nepřinesl, avšak odražený míč se dostal na nohu LUKÁŠE ZOUBELEHO, který se štěstím zamířil ke vzdálenější tyči.
    9. ZOUBELE - 1:0
     
    9
    Kadlec se snažil vyvézt balón z nebezpečného prostoru, při tomto počínání ale fauloval Klímu. Je tu standardka pro Vysočinu.
     
    10
    Zoubele se v jeden moment dostal do dobré pozice ke střele, následně se k němu doslova přiřítila smečka protihráčů, která zablokovala centr.
     
    11
    Před branku slovenského týmu se přeci jenom snesl centr, který ale skončil v zámezí. Na druhé straně včas vyběhl pozorný Sváček.
     
    12
    Je tu další nedovolený zákrok v podání hráčů Trnavy. Tentokráte se faulem prezentoval Ofosu, který rukou sejmul protihráče.
     
    13
    Mikuška si nechtěl komplikovat život a před dotírajícím Kadlecem raději odehrál míč za postranní čáru. Autu se ujme právě druhý jmenovaný.
     
    14
    Trnavští se marně dožadovali dalšího autového vhazování, avšak hlavní sudí byl opačného názoru. Český celek to zkouší pozvolnou kombinací.
     
    15
    Nakonec to ale dalekonosnou kolmicí zkoušel Tlustý, který našel pouze prostor, ve kterém se nacházel početný hlouček protihráčů.
     
    16
    Zoubele je v úvodu tohoto zápasu hodně aktivní. Před malým momentem napadal rozehrávající dvojici, která měla velké starosti.
     
    17
    První zakončení ze strany Spartaku. Z levé strany do před branku natlačil Diarra, který ale vůbec netrefil branku. Sváček nemusel zasahovat.
     
    18
    Vaculík se dral podél pravé autové čáry, kde si ale neporozuměl s jedním ze spoluhráčů. Nakonec se bude vhazovat proti brance Jihlavy.
     
    19
    Do kombinace byl zapojen také brankář Sváček, který rozjel řadu krátkých přihrávek. U balónu se vystřídala kompletní obranná čtveřice.
     
    20
    Andrej Kadlec se na malý moment dostal do volného prostoru, avšak přenesení hry na jeho osobu bylo hodně nepřesné.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku. Zatím sledujeme hodně vyrovnanou podívanou, poslední minuta přináší trpělivý fotbal.
     
    22
    Slovenský mistr se snaží uspat soupeře pomalou rozehrávkou. Jihlavští ale v poklidu pokrývají volné místečka na hrací ploše.
     
    23
    Nakonec putovala průniková přihrávka na Diarru, který k ní měl hodně daleko. Bude se odkopávat od branky, kterou střeží Sváček.
     
    24
    Godál si nechtěl komplikovat život a raději poslal míč mezi diváky. Autové vhazování se ujal Vaculík, který si ale neporozuměl se Svatíkem.
     
    25
    Vzhledem k velkému vedru, byla nařízena menší přestávka na doplnění tekutin.
     
    26
    Už se opět hraje, o odkop od branky se postaral brankář Sváček. Jeho nabídka mířila na Zoubeleho, který ale v hlavičkovém souboji neuspěl.
     
    26
    Naopak hodně rychle musel jednat Tlustý, kterého neúnavně napadal Diarra. Nakonec jsme byli svědky odkopu do zámezí.
     
    26
    Trnava právě vstřelila branku!
    Tak to byla hodně laciná branka! Jihlavští chybovali v rozehrávce, kterou vystihl ERIK JIRKA, jenž obešel brankáře a posléze zamířil do prázdné brány.
    26. JIRKA - 1:1
     
    27
    Trnava je rázem aktivnější. Nejdříve s pokusem o centr neuspěl Čonka, posléze se ho snažil napodobit Kadlec, který rovněž narazil.
     
    28
    Nakonec to bylo s faulem hráče Jihlavy, konat se tak bude standardní situace z pravé strany. U hracího předmětu se nachází dvojice fotbalistů.
     
    29
    Centrovaný balón se stáčel směrem k brance, načež si na zadní tyči nabíhal Diarra. Jeho zakončení neproběhlo dle představ.
     
    32
    Hodně teatrálním pádem to v pokutovém území zkoušel Dabove. Hlavní sudí mu to ale nezbaštil, místo toho nechává pokračovat ve hře.
     
    33
    Menší zdravotní problémy má obránce Čonka, který se ale už zdá být vpořádku. Mezitím Vysočina sportovně vrátila balón.
     
    34
    Velká šance Trnavy! Kadlec si to namířil do pokutového území, odkud našel volného Slobodu. Jeho nepříliš povedenou střelu dokázal Sváček zneškodnit.
     
    35
    Slovenský celek je i nadále častěji u balónu, naopak Vysočina začíná dělat chyby v rozehrávce. Kulatý nesmysl je na kopačce Jirky.
     
    36
    K rozehrávce rohového kopu se postavil Ofosu, který ale nenašel nikoho v bílém. Posléze se jeden z hráčů Trnavy nacházel v ofsajdu.
     
    37
    Sváček si dával s výkopem od své svatyně hodně načas. Kousek za středovým kruhem se do hlavičky dral Zoubele, avšak nedoskočil.
     
    38
    Ofosu měl uprostřed hrací plochy spoustu prostoru, i tak nedokázal přenést balón k levé autové čáře. Vysočina bude vhazovat.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Zatím hodně nenápadný Tóth to zkoušel kolmicí mezi obránce, nakonec ale včas zakročil Tlustý. Trnava začíná dominovat.
     
    41
    V ochozech to pouze zahučelo! Vlasko si seběhl k šestnáctce, odkud ve velké šanci těsně přestřelil. Trnava je na koni!
    41. Vlasko vysoko přestřelil.
     
    42
    Teď to ale v nejméně vhodný moment nevyšlo Jirkovi, který by se v opačném případě řítil do obrovské šance. Míč skončil pouze v rukavicích Sváčka.
     
    43
    Po delší době faul na útočné polovině Jihlavy. Tentokráte na zemi skončil nevýrazný Nerad, který sám rozehrál volný kop.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl dvě branky. V úvodu utkání byli aktivnější jihlavští, kteří se dokonce dostali do vedení. Posléze ale přišla velká chyba v rozehrávce, kterou zužitkoval Erik Jirka. Od té doby se Trnava dostává častěji k míči, při troše štěstí se mohla dostat do vedení.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost hráči Trnavy. Ti budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Janso spolupracoval s Brigantem, načež centr prvně jmenovaného skončil na noze protihráče. Slovenský mistr má k dispozici roh.
     
    49
    Centrovaný balón nabral pořádnou výšku, následně ale skončil na hlavě Čápa. Jihlavští jsou i nadále pod tlakem.
     
    50
    Nyní se za brankářem Sváčkem otřásla vzdálenější konstrukce, Jihlava je v těchto momentech hodně pasivní.
    50. Tyč Trnavy.
     
    51
    Nyní se ale rodila nadějná akce Jihlavy, Turyna se ale neproháčkoval až do šestnáctky. Posléze pro svoje barvy vybojoval autové vhazování.
     
    52
    Kousek od pokutového území se Svoboda zkoušel prosmýknout až do zakončení, včas ho ale zastavil pozorný Hladík.
     
    53
    Novotný si před malým momentem celkem zbytečně zkomplikoval rozehrávku, nakonec zvolil odkop na druhou stranu.
     
    54
    Janso měl na levém křídle sice hodně prostoru, přihrávka na jeho osobu byla příliš nepovedená. Jihlava se dostane k autu.
     
    55
    Vedral si hned dvakrát vyměnil balón se Sváčkem, aby se následně pokusil najít Novotného. Přihrávku ale dokázal přečíst Bogdanovski.
     
    56
    Brigant si ukázkově zpracoval těžkou přihrávku a poté zaměstnal snad bránící trojici. Nakonec to bylo s útočným faulem.
     
    57
    K výkopu se postavil sám brankář Sváček, který našel pouze hlavu Jansa. Vzdušný prostor jednoznačně patří hráčům Trnavy.
     
    58
    To je velká škoda pro Vysočinu. Javůrek mohl servírovat finální přihrávku na Turynu, avšak na poslední chvíli zakročil Godál.
     
    59
    Fulnek se neodvážil na individuální průnik kolem bránícího Urminského, místo toho zvolil zpětnou přihrávku na Štěpánka.
     
    60
    Janso si splnil obrannou povinnost, neboť za svá záda nepustil aktivního Javůrka. Posléze si Vysočina neporozuměla ve středu hřiště.
     
    61
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. I druhý poločas nám nabízí bojovnou podívanou, směrem dopředu je nebezpečnější Trnava.
     
    62
    Brankář Trnavy se konečně na malý moment pomazlil s míčem. Nejednalo se o žádný zákrok, nýbrž o bezpečnou rozehrávku do strany.
     
    63
    Fotbalisté Trnavy nyní cosi reklamovali u opačné šestnáctky. Zřejmě to mohla být ruka, kterou mohl zahrát obránce Vedral.
     
    64
    Velice pohotové zakončení předvedl Gombala. Ten si seběhl na balón za šestnáctku, načež zamířil do rukavic brankáře. Posléze velkou šanci spálil také Bogdanovski.
     
    65
    Oba celky se nemohou dostat k pokutovému území. Uprostřed hrací plochy je k vidění nespočet nepřesností.
     
    66
    Nakonec si na dalekonosnou nabídku pokoušel naběhnout Turyna, avšak míč byl o poznání rychlejší. Momentálně ho ve své náruči svírá brankář Spartaku.
     
    67
    Gombala se chtěl vydat podél pravé autové čáry, míč si ale posunul daleko od kopačky. Vhazovat tak bude hráč soupeře.
     
    68
    Opět moc nechybělo! Zhruba ze vzdálenosti dvaceti metrů to pohotově zkoušel Brigant, který jen o vlásek přestřelil branku.
     
    69
    Po delší době je tu ofsajdové postavení Vysočiny. Za obranou soupeře se v době přihrávky nacházela hned dvojice hráčů v modrých dresech.
     
    70
    Další stoprocentní šance Trnavy! Slovenský mistr to nyní skvěle vykombinoval, nakonec tváří v tvář brankáři selhal Brigant.
    70. Brigant selhal v šanci.
     
    71
    Zakončení také na druhé straně, které obstaral Fulnek. Jeho rána nártem skončila pouze v náruči brankáře.
     
    75
    Brigant to zkusil vzít sám na sebe, nakonec těsně před pokutovým územím upadl jeden z jeho kolegů. Přímý kop se ale kopat nebude.
     
    76
    Přenesení hry směřovalo na zcela volného Fulneka, který na něj ale nedosáhl. Míč skončil v zámezí, soupeř bude vhazovat.
     
    77
    Novotný se nyní ukázkově vrátil do obrany, kde dokázal předběhnout Gombalu. Nakonec to bude autové vhazování pro Trnavu.
     
    78
    Aktivní Fulnek hýřil pohybem na pravé straně, kde ho nakonec se štěstím zastavil Janso. Na druhé straně se do zakončení nad branku dostal Greššák.
     
    79
    Na hrací ploše skončil Smejkal, který si hodil míč kolem Briganta, který musel faulovat. Standardní situace z velké vzdálenosti pro Jihlavu.
     
    80
    K rozehrávce se postavil Javůrek, který to nemyslel vůbec špatně. Přesto se jako první dostal k míči Chudý, který jej vyrazil do bezpečí.
     
    81
    Máme před sebou závěrečnou desetiminutovku. Zdá se, že otěže zápasu přebrala Jihlava, který je v posledních minutách hodně nebezpečná.
     
    82
    V pokutovém území se dokázal dostat k míči Bogdanovski, který byl okamžitě vytlačen bránící smečkou protihráčů.
     
    83
    Brigant oslovil lépe postaveného Jansa, který posílal před branku velice nebezpečný centr. Nakonec ho za cenu autového vhazování odvrátil Štěpánek.
     
    84
    Brigant je nejaktivnější hráč Spartaku. Nyní si u šestnáctky narazil s kolegou, avšak poté mu míč uskočil daleko od kopačky.
     
    85
    Tentokráte to Brigant zkoušel kolmicí na Jansa, který byl u balónu příliš pozdě. Naopak se míče jako první zmocnil Šampalík.
     
    86
    Gombala si nebral servítky a kulatý nesmysl poslal razantním způsobem na druhou stranu. Vysočina se chystá sevřít svého protivníka.
     
    88
    Vypadá to, že nám koncovka zápasu branku nenabídne. S vysokou pravděpodobností se diváci budou muset smířit s nerozhodným výsledkem.
     
    89
    Fulnek to vzal sám na sebe, avšak v šestnáctce nepropálil hlouček protihráčů. Jeho kolega Smejkal se ujme autu.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní přípravné utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 1:1. Sledovali jsme velice ofenzivní podívanou, které by slušelo mnohem více vstřelených branek. Trnava měla větší část zápasu územní převahu, avšak své vyložené šance doslova zahazovala. (17:37:59)

    David Suchý

    Góly: 9. Zoubele – 26. Jirka


    FC Vysočina Jihlava:
    I. poločas: Sváček – Vaculík, Tlustý, Mikuška, Schumacher – Matulka, Svatík, Nerad, Zoubele – Klíma, Dabove.

    II. poločas: Šampalík – Fulnek, Štěpánek, Vedral, Novotný – Javůrek, Smejkal, Daníček, Čáp – Turyna, Svoboda

    FC Spartak Trnava: