Portugalsko – Maroko 1:0 (kon.) | Uruguaj – Saudská Arábia 1:0 (kon.) | Irán – Španielsko 0:1 (kon.)
koniec
Irán
0:1 (0:0)
Španielsko
Streda 20.06.2018, 20:00 • Kazaň Aréna • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    Aj tretí zápas dnešného hracieho dňa sa na majstrovstvách sveta v Rusku skončil najtesnejším rozdielom. Jediným úspešným strelcom duelu medzi Iránom a Španielskom bol Diego Costa, ktorý v 54. minúte so šťastím prekonal brankára Alirezu Beiranvanda. Loptu do siete dostali aj zverenci Carlosa Queiroza, ale gól Saeida Ezatolahiho pre ofsajd neplatil. V samotnom závere ešte mohol vyrovnať Mehdi Taremi, ale jeho hlavičkový pokus skončil nad bránou. Španieli tak vydreli triumf 1:0 a spoločne s Portugalskom vedú tabuľku B-skupiny. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:00:39)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
    90+4. Nepodarené vhadzovanie Milada Mohammadiho.
     
    90+3
    Iscov center nebol kvalitný, a tak sa Irán bez problémov ubránil. Na druhej strane centroval z pravej strany Alireza Jahanbakhsh, ale David de Gea chytá loptu do svojich rukavíc.
     
    90+2
    V samotnom závere duelu dostáva žltú kartu aj Omid Ebrahimi. Ten v súboji dvoch hráčov s číslom deväť fauloval Rodriga. Španielsko tak má loptu vo svojej moci a ešte bude zahrávať priamy kop.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca napokon pridáva ešte štyri minúty. Počas tej prvej sa dostal do hlavičkového zakončenia Sardar Azmoun, ale jeho pokusu chýbala razancia. David de Gea bez problémov loptu kryje.
     
    90
    Riadny hrací čas sa v tejto chvíli naplnil. Pred pár sekundami posielal Isco diagonálny prihrávku na Marca Asensia, ale jeho klubový spoluhráč sa k lopte nedostal. Čakáme na údaj o nadstavenom čase.
     
    89
    Prvýkrát si na turnaji zahrá aj Rodrigo, ktorý mal veľmi dobrú sezónu vo farbách Valencie. Miesto mu prepúšťa Diego Costa, ktorý je autorom šťastného, no mimoriadne dôležitého gólu.
     
    88
    Zverenci Fernanda Hierra majú naďalej loptu vo svojej moci. Irán nevie nájsť na siahodlhú kombináciu svojho súpera účinnú zbraň. Navyše, La Furja Roja zrejme ešte bude striedať, čím preruší záverečnú aktivitu Iránu.
     
    87
    Španielsko opäť drží loptu na svojich kopačkách a snaží sa zbierať cenný čas. David Silva centroval z ľavej strany, ale po dobrom bloku Ramina Rezaeiana sa bude len vhadzovať.
     
    86
    Posledné striedanie iránskeho mužstva. Kartovo potrestaný Vahid Amiri odchádza z ihriska. Na jeho miesto prichádza Sámán Ghoddos, ktorý pôsobí vo farbách švédskeho Östersundu.
     
    85
    Španieli nemôžu pokračovať vo svojej útočnej aktivite. Isco bol najskôr zastavený tesne pred šestnástkou súpera a následne sa voči pravidlám previnil útočným faulom Diego Costa.
     
    84
    Marco Asensio prenikal individuálne, ale zozadu ho atakoval jeden z iránskych futbalistov. Hlavný rozhodca prekvapujúco faul nepíska, a tak bude nasledovať vhadzovanie mužstva Carlosa Queiroza.
     
    83
    Striedajúci Milad Mohammadi sa snažil podporiť ofenzívu svojho tímu, ale Daniel Carvajal si ho postrážil. Nasledovať tak bude ďalší odkop od brankára pôsobiaceho v Manchestri United.
    82. Mahdí Taremí (IRN)
     
    82
    Irán mohol vyrovnať skóre dnešného duelu v Kazani. Vahid Amiri sa presadil po ľavej strane cez Gerarda Piquého, presným centrom našiel Mehdiho Taremiho, ale ten z dobrej pozície hlavičkoval nad bránu Davida de Geu.
     
    81
    Isco teraz veľmi pomohol obrane Iránu. Diego Costa šikovne posúval loptu na nabiehajúceho Jordiho Albu. Ten by smeroval do čistej šance, no loptu mu ukradol spomínaný Isco stojací v ofsajde.
     
    80
    Už len desať minút zostáva do konca dnešného stretnutia. Španielsko vedie po góle Diega Costu najtesnejším rozdielom a je blízko k tomu, aby sa dostalo na prvé miesto skupiny spoločne s Portugalskom.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 54. D. Costa

    Karty:   78. Amirí (IRN), 90+2. Ebrahimí (IRN)


    Držení míče: 22 % : 78 %.
    Střely na branku: 0:3. Střely mimo: 5:6. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:14.
    Irán: Baíranvánd – Rezaeian, Hosejní, Púralígandží, Hadžsáfí (C) (69. Mohammadí) – Ebrahimí, Ezatolahí – Ansárífárd (74. Džahánbachš), Taremí, Amirí (86. Ghoddos) – Azmún.
    Náhradníci: Mazáherí, Abadzáde – Torabí, Češmí, Mohammadí, Shojaei, Chanzáde, Ghoddos, Montazerí, Ghúčanedžhád, Džahánbachš, Dadžagá.

    Španielsko: de Gea – Carvajal, Piqué, Ramos (C), Alba – Busquets, Iniesta (71. Koke) – D. Silva, Isco, L. Vázquez (79. Asensio) – D. Costa (89. Rodrigo).
    Náhradníci: Arrizabalaga, Reina – Nacho Fernández, Saúl Ñíguez, Koke, Rodrigo, Th. Alcântara, Odriozola Arzallus, Azpilicueta, Monreal, Aspas, Asensio.

    Rozhodca: Andrés Cunha (URU) – Nicolás Taran (URU), Mauricio Espinosa (URU) – Julio Bascunan (CHI)