Portugalsko – Maroko 1:0 (kon.) | Uruguaj – Saudská Arábia 1:0 (kon.) | Irán – Španielsko 0:1 (kon.)
koniec
Irán
0:1 (0:0)
Španielsko
Streda 20.06.2018, 20:00 • Kazaň Aréna • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    89
    Prvýkrát si na turnaji zahrá aj Rodrigo, ktorý mal veľmi dobrú sezónu vo farbách Valencie. Miesto mu prepúšťa Diego Costa, ktorý je autorom šťastného, no mimoriadne dôležitého gólu.
     
    86
    Posledné striedanie iránskeho mužstva. Kartovo potrestaný Vahid Amiri odchádza z ihriska. Na jeho miesto prichádza Sámán Ghoddos, ktorý pôsobí vo farbách švédskeho Östersundu.
     
    79
    Druhé striedanie na strane favorita zápasu. Tentokrát je to výmena klubových spoluhráčov z Realu Madrid. Lucas Vázquez odchádza na lavičku náhradníkov a na ihrisko vybieha Marco Asensio.
     
    74
    Druhé striedanie na strane iránskeho mužstva. Karim Ansarifard má pre dnešok odpracované a záverečnú štvrťhodinu bude sledovať len z lavičky. Na jeho miesto prichádza Alireza Jahanbakhsh.
     
    71
    Avizované striedanie španielskeho celku je realitou. Z hracej plochy odchádza na lavičku náhradníkov Andrés Iniesta a na jeho miesto prichádza záložník Atlética Madrid Koke.
     
    69
    Prvé striedanie dnešného zápasu je núteného charakteru. Iránsky kapitán Ehsan Hajsafi odchádza z ihriska pre zdravotné problémy a na jeho miesto prichádza Milad Mohammadi.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 54. D. Costa

    Karty:   78. Amirí (IRN), 90+2. Ebrahimí (IRN)


    Držení míče: 22 % : 78 %.
    Střely na branku: 0:3. Střely mimo: 5:6. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:14.
    Irán: Baíranvánd – Rezaeian, Hosejní, Púralígandží, Hadžsáfí (C) (69. Mohammadí) – Ebrahimí, Ezatolahí – Ansárífárd (74. Džahánbachš), Taremí, Amirí (86. Ghoddos) – Azmún.
    Náhradníci: Mazáherí, Abadzáde – Torabí, Češmí, Mohammadí, Shojaei, Chanzáde, Ghoddos, Montazerí, Ghúčanedžhád, Džahánbachš, Dadžagá.

    Španielsko: de Gea – Carvajal, Piqué, Ramos (C), Alba – Busquets, Iniesta (71. Koke) – D. Silva, Isco, L. Vázquez (79. Asensio) – D. Costa (89. Rodrigo).
    Náhradníci: Arrizabalaga, Reina – Nacho Fernández, Saúl Ñíguez, Koke, Rodrigo, Th. Alcântara, Odriozola Arzallus, Azpilicueta, Monreal, Aspas, Asensio.

    Rozhodca: Andrés Cunha (URU) – Nicolás Taran (URU), Mauricio Espinosa (URU) – Julio Bascunan (CHI)