Kostarika – Srbsko 0:1 (kon.) | Nemecko – Mexiko 0:1 (kon.) | Brazília – Švajčiarsko 1:1 (kon.)
koniec
Brazília
1:1 (1:0)
Švajčiarsko
Nedeľa 17.06.2018, 20:00 • Rostov Aréna (Rostov) • Majstrovstvá sveta • Skupina E
Predzápasové kurzy
    90+6. Renato Augusto (BRA)
     
    90+6
    Neskutočný záver duelu! Zo strany Neymara sme očakávali priame zakončenie na bránu. Rozhodol sa však pre center, po ktorom mal rozhodujúci gól na kopačke Renato Augusto. Švajčiarom však zachránil cennú remízu skvelý defenzívny zákrok stopéra Fabiana Schära!
    90+1. Miranda (BRA)
     
    90+1
    Ďalšia obrovská šanca Brazílie ostala nevyužitá! Po rohovom kope sa v netypickej pozícii zakončovateľa ocitol stopér Miranda, ktorého strela len tesne minula pravú žrď švajčiarskej brány!
    90. Roberto Firmino (BRA)
     
    90
    Brazílčania boli v závere riadneho hracieho času zápasu blízko k druhému presnému zásahu! Neymar posadil loptu na hlavu Roberta Firmina, ten dobre zakončil, mohol sa stať hrdinom, ale radosť mu zmaril výborný zákrok Yanna Sommera!
    88. Neymar (BRA)
     
    88
    Willian vyprodukoval pekný center z pravej strany, Neymar sa dostal do hlavičkového zakončenia, ale loptu nasmeroval len do stredu švajčiarskej brány, kde bol pripravený Yann Sommer.
     
    87
    Striedanie v tíme Švajčiarsko: z ihriska odchádza Stephan Lichtsteiner, prichádza Michael Lang.
     
    80
    Striedanie v tíme Švajčiarsko: z ihriska odchádza Haris Seferović, prichádza Breel Embolo.
    79. Neymar (BRA)
     
    79
    Striedanie v tíme Brazília: z ihriska odchádza Gabriel Jesus, prichádza Roberto Firmino.
     
    73
    Renato Augusto poslal loptu do šestnástky Gabrielovi Jesusovi, ten po kontakte s Manuelom Akanjim spadol na trávnik a dožadoval sa penalty. Hlavný arbiter Ramos však mal na situáciu opačný pohľad.
     
    71
    Striedanie v tíme Švajčiarsko: z ihriska odchádza Valon Behrami, prichádza Denis Zakaria.
    70. Philippe Coutinho (BRA)
     
    70
    Coutinho si spracoval hruďou prihrávku z pravého krídla, tým sa zároveň aj zbavil Lichtsteinera, z vnútra šestnástky pohotovo zakončil, ale nepridal druhý gólový moment! Lopta mu skĺzla po pravačke, nabrala opačný falš a skončila ďaleko od troch žrdí Sommera.
     
    68
    Neymar obeťou ďalšieho faulu. K zemi ho poslal Valon Behrami a aj on sa pridal medzi hráčov so žltou kartou z dnešného stretnutia.
     
    67
    Striedanie v tíme Brazília: z ihriska odchádza Paulinho, prichádza Renato Augusto.
     
    65
    Neymar sa rýchlou kľučkou zbavil Fabiana Schära, ktorý zatiahol za ručnú brzdu a zastavil brazílske ofenzívne eso faulom na žltú kartu.
     
    60
    Striedanie v tíme Brazília: z ihriska odchádza Casemiro, prichádza Fernandinho.
     
    57
    Coutinho sa pokúšal o dve strely, obe boli zblokované. Akcia Brazílie pokračovala, Neymar po kľučke vystrelil zvnútra pokutového územia do bočnej siete. Jeho zakončenie však bolo tečované.
    50. Steven Zuber (SUI) - 1:1
     
    50
    Švajčiarsko dalo gól! Skvelý vstup Švajčiarov do druhého polčasu! Xherdan Shaqiri poslal center od rohovej zástavky do pokutového územia Brazílie, zvnútra päťky hlavičkoval úplne osamotený STEVEN ZUBER a prekonal v tejto situácii bezmocného Alissona!
    47. Casemiro (BRA)
     
    47
    Willianovi nevyšla prihrávka na Casemira, ktorý následne na žltú kartu fauloval Džemailiho.
    45+2. Thiago Silva (BRA)
     
    45+2
    V druhej minúte nadstaveného času mohol prísť druhý gólový úder kanárikov. Na center od rohovej zástavky si výborne naskočil Thiago Silva, jeho hlavička preletela niekoľko centimetrov ponad hornú konštrukciu Sommerovej svätyne!
     
    38
    Rýchla kontra Švajčiarov sa skončila nepresnosťou Seferovića, ktorý chcel priťuknúť loptu pod seba na Xherdana Shaqiriho, ale k dobrému úmyslu nepridal úspešnú realizáciu. Z brejku, ktorý vyzeral nádejne, tak nakoniec nič nebolo.
     
    33
    Po výbornom centri Neymara od rohovej zástavky sa do zakončenia dostal Gabriel Jesus. Jeho hlavička nesmerovala medzi tri žrde, ale bola to nádejná situácia!
     
    31
    Kapitán švajčiarskeho tímu Stephan Lichtsteiner je prvým potrestaným hráčom tohto duelu. Za zásah do Neymarovej tváre videl opodstatnenú žltú kartu.
    20. Philippe Coutinho (BRA) - 1:0
     
    20
    Brazília dala gól! V dvadsiatej minúte sa brazílski priaznivci po prvý raz na 21. majstrovstvách sveta tešia z presného zásahu a bol to gól z kategórie nádherných! PHILIPPE COUTINHO zvolil technické zakončenie spoza pokutového územia a jeho utešená obaľovačka krásne zapadla k ľavej žrdi Sommerovej brány!
    11. Paulinho (BRA)
     
    11
    Obrovská šanca Brazílie na otvorenie skóre! Pripravili ju Coutinho s Neymarom, druhý menovaný predložil loptu do predbánkového priestoru, tam zaváhal stopér Fabian Schär, v príležitosti sa ocitol Paulinho, ktorého zakončenie minulo ľavú žrď Sommerovej svätyne! Opakované zábery odhalili, že Paulinhovej strele pomohol mimo tri žrde zákrok Sommera, hoci roh sa nepískal.
     
    3
    O prvé nebezpečnejšie zakončenie zápasu sa postarali Švajčiari! Po rýchlom prechode do útoky našiel Xherdan Shaqiri prihrávkou v pokutovom území Blerima Džemailiho, ktorý pohotovo zakončil, ale keďže loptu netrafil ideálne, tá minula Alissonovu svätyňu.

    Michal Bakoš

    Góly: 20. Coutinho – 50. Zuber

    Karty:   47. Casemiro (BRA) – 31. Lichtsteiner (SUI), 65. Schär (SUI), 68. Behrami (SUI)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 10:4. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:19.
    Brazília: Alisson – Danilo, Silva, Miranda, Marcelo (C) – Paulinho (67. Renato Augusto), Casemiro (60. Fernandinho), Coutinho – Willian, Jesus (79. Firmino), Neymar.
    Náhradníci: Cássio, Ederson – Luís, Geromel, Costa, Renato Augusto, Marquinhos, Fernandinho, Firmino, Taison, Fagner.

    Švajčiarsko: Sommer – Lichtsteiner (C) (87. Lang), Schär, Akanji, Ricardo Rodríguez – Behrami (71. Zakaria), Xhaka – Shaqiri, Džemaili, Zuber – Seferović (80. Embolo).
    Náhradníci: Mvogo, Bürki – Moubandje, Elvedi, Lang, Embolo, Freuler, G. Fernandes, Zakaria, Gavranović, Drmić, Djourou.

    Rozhodca: Ramos – Torrentera, Hernández (všetci Mexiko)