Mexiko – Škótsko 1:0 (kon.) | Albánsko – Ukrajina 1:4 (kon.) | Brazília – Chorvátsko 2:0 (kon.)
Kostarika – Sev. Írsko 3:0 (kon.) | Saudská Arábia – Peru 0:3 (kon.) | Španielsko – Švajčiarsko 1:1 (kon.)
koniec
Španielsko
1:1 (1:0)
Švajčiarsko
Nedeľa 03.06.2018, 21:00 • Estadio de la Ceramica (Villareal) • Medzinárodný prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia reprezentácie Španielska a Švajčiarska. Zápas sa začína o 21:00.

    Majstrovstvá sveta vo futbale 2018, ktoré sa budú konať v Rusku sa už o necelé dva týždne začínajú, na programe sú teda ešte prípravné zápasy, kde národné mužstvá môžu ešte doladiť svoju formu. Na Estadio de la Ceramica vo Villareale uvidíme súboj účastníkov tohtoročného svetového šampionátu a to Španielska a Švajčiarska.

    Španielsko:
    Tradičný účastník vrcholových podujatí bude aj tento rok patriť medzi najväčších kandidátov na celkové prvenstvo. Španielsko si účasť na MS vybojovalo v kvalifikačnej skupine G, ktorú vyhralo bez jedinej prehry a to s 9 výhrami a 1 remízou. Čo sa týka prípravy, tak tá je zatiaľ pre Španielsko veľmi úspešná, hlavne výhra 6:1 nad Argentínou naznačuje, že Španielsko disponuje vynikajúcou formou.

    Švajčiarsko:
    Aj Španielsko odohralo veľmi dobrú kvalifikáciu, ale napokon muselo putovať do baráže. V kvalifikačnej skupine B obsadilo druhé miesto za Portugalskom, s ktorým malo rovnaký počet bodov, ale horšie skóre. V baráži zviedlo Švajčiarsko tvrdý boj so Severným Írskom, ale napokon postúpilo na MS po remíze 0:0 a výhre 1:0.

    Papierové predpoklady stavajú do úlohy favorita domácu reprezentáciu. Určite sa však môžme tešiť na zaujímavú konfrontáciu celkov, ktoré sa predstavia aj na MS. Toto stretnutie vám z pozície komentátora prenosu sprostredkuje Miroslav Revaj.
     
    Úvodné zostavy:

    Španielsko: De Gea – Odriozola, Piqué, Azpilicueta, Alba – Koke, Alcantara – Aspas, Silva, Iniesta – Costa

    Náhradníci: Vázquez, Nacho, Saú, Álvarez, Rodrigo, Kepa, Reina, Vallejo, Hernández, Monreal, Asensio

    Švajčiarsko: Sommer – Lichtsteiner, Schär, Akanji, Rodríguez – Behrami, Zakaria – Shaqiri, Džemaili, Zuber – Seferovič

    Náhradníci: Mvogo, Moubandje, Lang, Gavranovič, Embolo, Fernandes, Drmić, Djourou, Freuler, Elvedi, Fernandes, Burki

    Rozhodca: István Kovács – Vasile Florin Marinescu, Vladimir Urzica – Juan Martínez Munuera
     
    Príjemný nedeľný večer prajem všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Do začiatku prípravného zápasu medzi reprezentáciami Španielska a Švajčiarska už veľa času neostáva, zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch celok. Zápas z pozície rozhodcov povedú páni István Kovács – Vasile Florin Marinescu, Vladimir Urzica – Juan Martínez Munuera. Na Estadio de la Ceramica vo Villareale je už všetko pripravené, čaká sa len na príchod aktérov a arbitrov tohto stretnutia. Tesne pred výkopom sa vám opäť prihlásime.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne! Pred výkopom sú na programe ešte štátne hymny.

    Pri sledovaní nášho online textového prenosu vám praje príjemný športový zážitok komentátor Miroslav Revaj.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas sa už naplno rozbehol, výkop malo Španielsko. Domáci odohrajú toto stretnutie v červených dresoch, hostia zvolili bielu farbu dresov.
     
    2
    Španielsko sa ihneď po výkope pokúšalo o prienik na útočnú polovicu, ale momentálne kombinuje v blízkosti svojej brány. Švajčiarsko však okamžite začalo vysoko napádať.
     
    3
    Boli sme svedkami prvého streleckého pokusu medzi tri žrde. Postarala sa o to domáci futbalisti, keď sa k lopte dostal Diego Costa a skúsil to strelou spoza pokutového územia. Sommer bol však pozorný a tento pokus vyráža na rohový kop.
     
    4
    Rohový kop už nič zaujímavého neponúkol a tak smerom dopredu už skúšajú preniknúť aj hostia. Španielsko sa tak rýchlo vracia späť na svoju polovicu.
     
    5
    Ďaleko sa však hosťujúca reprezentácia nedostala a tak sú už pri lopte domáci. Španielsko sa však skúša do útoku prebojovať pomocou krátkych a presných prihrávok.
     
    6
    Útočnú snahu domácich prerušuje hlavný rozhodca, ktorý signalizuje faul Kokeho. K lopte sa tak dostáva znova Švajčiarsko, ktorému sa však stále v prechode do útoku nedarí.
     
    7
    Na hranici pokutového územia sa dostal k lopte Silva, ale nedokázal sa už prebiť do zakončenia. Španielsko je tak v úvode zápasu aktívnejšie, hostia sa teda len bránia.
     
    8
    Tlak domácej reprezentácie pokračuje ďalej, do zakončenia sa postupne dostával Diego Costa, ale pri lopte boli napokon skorej obrancovi Švajčiarska a tak sa ani teraz nič zaujímavého nezrodilo.
     
    9
    Španielsko je aj naďalej pri lopte a presúva svoju kombináciu do stredu ihriska. Hostia sa ani moc nepokúšajú o napádanie a tak majú domáci dostatok priestoru na výmenu lôpt.
     
    10
    Domáci však stále márne hľadajú recept na prekonanie hlbokej defenzívy svojho dnešného súpera. Uvidíme teda, kedy prídu ďalšie zaujímavé príležitosti, očakávajú sa hlavne na strane domácich.
     
    11
    Španielsko si však teraz nerozumelo vo svojej kombinácii a tak už loptu stráca. Otvára sa tak priestor hosťujúcej reprezentácii, ktorá však zatiaľ kombinuje len na svojej polovici.
     
    12
    Znova sa však do útočnej akcie dostali domáci, v pokutovom území sa už chystal na strelu Aspas, ale loptu pred ním dostali hostia do bezpečia. Španielsko však získava rohový kop.
     
    13
    Ani ten však nič zaujímavého neponúkol, pri lopte je tak už Švajčiarsko. Hostia toho zatiaľ teda v úvode zápasu veľa neukázali, ale všetko sa pochopiteľne môže zmeniť.
     
    14
    Domáci znova dostávajú svojho súpera pod tlak, ale stále sa im nedarí v útočnej fáze. Švajčiarsko je však stále pod väčším tlakom a z toho môžu prameniť chyby, ktoré domáci budú môcť potrestať.
     
    15
    Do pokutového územia hostí smerovala prihrávka na Diega Costu, ale na poslednú chvíľu zasiahla dobre obrana hostí a tak sme ani teraz nič zaujímavého nevideli.
     
    16
    Hra sa teraz na malú chvíľu musela prerušiť, pretože na trávniku ostáva ležať Jordi Alba. Vyzerá byť však v poriadku a bude tak môcť v tomto prípravnom zápase pokračovať.
     
    17
    Španielsku sa stále nedarí v útoku a navyše už prichádzajú z jeho strany aj nepresné prihrávky. Zatiaľ teda moc záživné stretnutie nesledujeme, čo sa snáď čoskoro zmení.
     
    18
    Postupne sa však domáci futbalisti znova usádzajú na útočnej polovici, čoskoro sa dá teda očakávať z ich strany ďalší tlak. Švajčiarsko však stále predvádza úspešnú prácu v defenzíve.
     
    19
    Domáci získali priamy kop z nebezpečnej vzdialenosti, na starosť si ho zobral Iniesta. Jeho center pred bránu hostí však odvrátila obrana súpera do bezpečia.
     
    20
    Aj naďalej sledujeme útočné výpady domáceho celku, ale pozorná obrana hostí stále úspešne vzdoruje. Polovica prvého polčasu sa čoskoro naplní, stále čakáme na zaujímavejšiu situáciu.
     
    21
    Konečne sa do útoku dostala aj hosťujúca reprezentácia, ale ani v tomto prípade sme nič zaujímavého nevideli. Dopredu tak už skúšajú preniknúť domáci futbalisti.
     
    22
    Je tu prvá zaujímavá situácia v tomto zápase! V pokutovom území hostí sa k zaujímavej prihrávke dostal David Silva, ale jeho následné zakončenie tesne míňa bránu hostí.
    22. Silva (ESP)
     
    23
    V pokutovom území domácich sa k centrovanej lopte dostal Seferović, ale jeho zakončenie hlavou už nijak nebezpečné nebolo. Pri lopte je tak znova domáca reprezentácia.
     
    24
    Švajčiarsko sa už začína postupne prebúdzať. Pred domácou bránou sa k prízemnej prihrávke dostal Džemaili, ale jeho zakončenie išlo len vedľa domácej brány.
     
    25
    Útočné výpady sa teda postupne striedajú na oboch stranách, snáď ešte do konca prvého polčasu prídu aj zaujímavejšie situácie.
     
    27
    Hostia teraz dlho držali loptu na svojich kopačkách. Lichtsteiner sa dostal k lopte a tak vyslal dlhý pas až do pokutového územia, kde však už nikto z jeho spoluhráčov naň nedočiahol.
     
    28
    Na druhej strane sa do zakončenia v pokutovom území hostí dostal David Silva, ale ani z tohto nič zaujímavého nevzišlo. Španielsko je však stále usadené na útočnej polovici.
     
    29
    Španielsko dalo gól!

    Je tu otvárací gól tohto stretnutia! Aktívnejšie Španielsko stále hrozilo nebezpečnými útokmi a po jednom z nich sa už raduje z prvého gólu v tomto zápase. Pred pokutové územie hostí smerovala presná prihrávka na ALVÁROA ODRIOZOLA a ten presnou strelou prekonáva Sommera – 1:0!
    29. Odriozola (ESP) - 1:0
     
    30
    Môžme teda hovoriť o zaslúženom vedení domácej reprezentácie. Do konca prvého polčasu však ešte nejaký ten čas ostáva, môžme s teda ešte všeličo stať.
     
    31
    Španielsko aj naďalej pokračuje vo svojej aktívnej hre a snaží sa pridať do konca prvého dejstva ešte jeden presný zásah. Švajčiarsko je tak stále v úlohe bránieceho tímu.
     
    32
    Našťastie pre hosťujúcu reprezentáciu teraz domácim nevychádzajú prihrávky a tak nečelia žiadnemu veľkému nebezpečenstvu. To sa však už čoskoro môže zmeniť.
     
    33
    Pred pokutovým územím teraz pekne zakombinovala dvojica Iniesta s Davidom Silvom, ale nič zaujímavého to neponúklo. Uvidíme, či teraz smerom dopredu dokáže preniknúť Švajčiarsko.
     
    34
    O individuálnu akciu sa teraz postaral Lichtsteiner, ale ani jeho výpad nič zaujímavého neponúkol. Pomaly a blíži záverečná časť prvého polčasu, Španielsko stále vyhráva 1:0!
     
    36
    Dlhšiu dobu teraz kombinovali na útočnej polovici domáci futbalisti, ale do žiadnej zaujímavej príležitosti sa už nedostali. Švajčiarsko rozbieha kombináciu na svojej polovici.
     
    38
    Individuálny prienik teraz predviedol aj Džemaili, ale ani on sa do pokutového územia domácich nepredral. Španielsko tak stále drží tesné vedenie, ktoré však môže byť veľmi zvratné.
     
    39
    Čoraz viac však už začína ožívať Švajčiarsko. Domáca reprezentácia tak musí teraz čeliť tlaku svojho súpera, ale zatiaľ hostia žiadnu nebezpečnú situáciu nevymysleli.
     
    40
    Pri lopte je už však Španielsko, ktoré kombinuje na svojej polovici. Nás už čaká posledných päť minút tohto zápasu, prvý polčas teda zatiaľ veľa zaujímavého neponúkol.
     
    41
    Domáci sa dostali k ďalšiemu rohovému kopu, ale ani ten zmenu skóre nepriniesol. K hlavičke sa síce dostal Diego Costa, ale jeho pokus bol veľmi nepresný.
     
    42
    Spoza pokutového územia to smerom na bránu hostí vyskúšal Iniesta, ale jeho pokus doputoval len do rukavíc pripraveného brankára Sommera.
     
    43
    Podobná situácia sa opakovala aj na druhej strane, pred Seferovič zasiahol brankár domácich De Gea a loptu ukryl rovnako do svojich rukavíc.
     
    44
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa už čoskoro naplní. Sme tak ešte zvedaví, koľko nadstaví hlavný rozhodca tohto zápasu István Kovács.
     
    45
    V závere prvého polčasu prišla ešte nebezpečná situácia zo strany domácich! Iniesta sa dostal k lopte a skúsil to veľmi vydarenou strelou na bránu hostí, ale skvelý zákrok vytiahol brankár Sommer!
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Skončil sa prvý polčas tohto prípravného zápasu, napokon sme v ňom videli jeden gól. Aktívnejšie pôsobila domáca reprezentácia, ktorá sa ujala vedenia v 29. minúte po góle Odriozolu. V závere prvého dejstva sa tlak domácich stupňoval a hostia si mohli vydýchnuť, že neinkasovali ešte ďalší gól.

    Uvidíme, čo nám teda ponúkne druhý polčas, ktorý sa začne približne o 22:02!
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, druhý polčas sa čoskoro začne!


    Keďže sa jedná o prípravné stretnutie, môžme očakávať aj viacero striedaní.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Lucas, prichádza Aspas.
    Striedanie v tíme Švajčiarsko: z ihriska odchádza Embolo, prichádza Seferovič.
     
    47
    Druhý polčas tohto zápasu sa už teda naplno rozbehol, výkop malo teraz Švajčiarsko. Napokon sme boli svedkami jednej výmene na oboch stranách, s pribúdajúcim časom sa však dajú očakávať aj ďalšie zmeny.
     
    48
    V úvode druhého dejstva sa Švajčiarsko usadilo na útočnej polovici, ale napokon sme žiadnu zaujímavú situáciu nezaregistrovali. Hostia prehrávajú o jeden presný zásah a tak pred nimi stojí jasná úloha.
     
    49
    Domáci Iniesta hlásil nejaké zdravotné problémy, ale napokon je už v poriadku a bude tak môcť v hre pokračovať. Práve Španielsko je teraz pri lopte a snaží sa niečo vymyslieť cez postupné prihrávky.
     
    50
    Pred pokutovým územím hosťujúceho celku si loptu úspešne spracoval David Silva, ale následne sa mu už nepodarilo vymyslieť presné zakončenie na bránu Švajčiarska.
     
    51
    Znova sa však domáci futbalisti dostávajú k lopte a postupne sa presúvajú na útočnú polovicu. Švajčiarsko tak zrejme bude musieť čeliť ďalšiemu náporu zo strany domácich.
     
    52
    Loptu získal Jordi Alba, ale napokon sa mu nepodarilo nič zaujímavého vymyslieť. Španielsko je však stále usadené na útočnej polovici, ale nikam sa teraz neponáhľa.
     
    53
    Túto útočnú snahu domácich však prerušuje postranný rozhodca, ktorý signalizuje ofsajd Diega Costu. K lopte sa tak na svojej polovici dostáva hosťujúca reprezentácia.
     
    54
    Opäť sa do útoku prebíjal Costa, ale pri lopte bol v pokutovom území skorej brankár Sommer a tak prerušil náznak domácej akcie. Domáci tak majú zatiaľ aj druhý polčas pod svojou kontrolou.
     
    56
    Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Iniesta, prichádza Saúl.
     
    57
    Žltú kartu dostáva Saúl (Španielsko).
     
    58
    Momentálne prebieha ošetrovanie jedného z hosťujúcich reprezentantov. Oba tímy tak získavajú čas na občerstvenie sa a môžu nabrať ďalšie sily do zvyšku zápasu.
     
    59
    V hre sa už pokračuje ďalej, pri lopte je domáce Španielsko a tak sa už pokúša o ďalší prienik na súperovu polovicu. Hostia teda stále v tomto zápase veľa nepredviedli, smerom k Majstrovstvám sveta tak majú čo zlepšovať.
     
    60
    Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Costa, prichádza Rodrigo.
    Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Silva, prichádza Asensio.
     
    61
    Hodina z tohto prípravného zápasu tak už uplynula, domáci futbalisti stále vyhrávajú 1:0 a pokračujú aj vo svojej aktívnej hre. Španielsko tak dnes čelí veľmi pozornej defenzíve.
     
    62
    Švajčiarsko dalo gól!
    Ale pozor! Nečakane prichádza vyrovnávajúci gól zo strany hosťujúcej reprezentácie. K lopte sa dostal Shaqiri, ktorý to skúsil strelou z vnútra pokutového územia, De Gea tento pokus vyrazil len pred seba. K odrazenej lopte sa tak dostal RICARDO RODRÍGUEZ, ktorý ju upratal do siete – 1:1!
    62. Rodríguez (SUI) - 1:1
     
    63
    Striedanie v tíme Švajčiarsko: z ihriska odchádza Behrami, prichádza Fernandes.
    Striedanie v tíme Švajčiarsko: z ihriska odchádza Lichtsteiner, prichádza Lang.
     
    64
    Napokon teda nastal moment, s ktorým sme vzhľadom na vývoj zápasu nepočítali. Švajčiarsko dokázalo vyrovnať stav stretnutia a tak snáď ešte prídu ďalšie zaujímavejšie situácie.
     
    65
    Viacej hladní po víťazstve by však mala byť domáca reprezentácia, ktoré je jednoznačne aktívnejším celkom a aj naďalej sa tlačí do pokutového územia svojho dnešného súpera.
     
    66
    Práve tam sa k lopte postupne dostával Rodrigo, ale pri nej bol skorej brankár Sommer, ktorý tak zažehnal rodiace sa nebezpečenstvo zo strany domáceho tímu.
     
    67
    Ďalšiu útočnú snahu domácich však prerušuje postranný rozhodca, ktorý signalizuje ofsajd domáceho tímu. K lopte sa tak dostáva Švajčiarsko.
     
    68
    Na útočnej polovici sa usadila už domáca reprezentácia, ale márne hľadá recept na pokorenie súperovej hlbokej defenzívy. Uvidíme, či do konca zápasu príde ešte nejaká zaujímavá situácia.
     
    70
    Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Odriozola, prichádza Nacho.
     
    71
    Momentálne je pri lopte hosťujúca reprezentácia, ktorá však len kombinuje na svojej polovici a nikam sa neponáhľa. Domáci sa tak snažia o vysoké napádanie.
     
    72
    K lopte sa teraz dostal Alcantara, ale nepodarilo sa mu úspešne odcentrovať do pokutového územia súpera. Pri lopte je tak opäť Švajčiarsko, ktoré sa smerom dopredu nehrnie.
     
    73
    Do pokutového územia hostí teraz vyslal prihrávku Asensio, ale nik na ňu nedokázal reagovať a tak aj túto situácia hostia úspešne ustáli.
     
    75
    Pred bránu hostí teraz smeruje jeden nebezpečný center za druhým, v tomto prípade dobre reagoval brankár Sommer, ktorý vyrazil loptu do bezpečia.
     
    76
    Švajčiarsko stále odoláva tlaku zo strany domácich, pomaly sa už blíži záver tohto zápasu, platí vyrovnaný stav 1:1!
     
    78
    Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Alba, prichádza Monreal.
     
    79
    Striedanie v tíme Švajčiarsko: z ihriska odchádza Rodríguez, prichádza Moubandje.
     
    80
    Do konca riadneho hracieho času tohto prípravného zápasu ostáva už len 10 minút. Zrejme sa ešte niečo nadstavovať bude, ale nijak výrazne sa hra v druhom polčase neprerušovala.
     
    81
    Na obraze hry sa stále nič nemení, Španielsko sa ešte snaží strhnúť vedenie na svoju stranu, ale súper úspešne odoláva.
     
    83
    Do pokutového územia hostí posielal centrovanú loptu Vázquez, ale ani táto situácia zmenu skóre nepriniesla. Uvidíme, čo všetko do konca zápasu ešte príde.
     
    84
    Teraz však už Španielsko bolo veľmi blízko k gólu! Vázquez sa v pokutovom území dostal k prízemnej strele, ale brankár Sommer výborným zákrokom podržal svoje mužstvo.
     
    85
    Dopredu sa však po dlhej dobe dostalo aj Švajčiarsko, ale pozorná obrana domácich všetko včas vyriešila. Dopredu sa tak znova dostáva Španielsko.
     
    86
    Sledovali sme ďalší center do pokutového územia hostí, po ňom sa do hlavičkového zakončenia dostal Vázquez, ale nemieril presne.
     
    88
    Španielsko je aj v závere zápasu usadené na útočnej polovici a snaží sa ešte niečo nebezpečné vymyslieť. Švajčiarsko už zrejme hrá na remízu.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Zuber (Švajčiarsko).
     
    90+1
    Ani z tohto nepadol gól! Domáci pokračovali vo svojej útočnej aktivite, k lopte sa dostal Nacho, ale jeho pokus z hranice pokutového územia smeroval len to tyčky!
    90+1. Nacho (ESP)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase pokračovalo Španielsko vo svojej aktivite, ale nedokázalo svoje veľké šance pretaviť v ďalší gól. Švajčiarsko sa po celý zápas len bránilo, ale v 62. minúte zariadil remízu 1:1 Rodríguez. Španielsko je teda určite z toho výsledku sklamané, bolo oveľa lepším celkom. Švajčiarsko však ukázalo pevnú defenzívu, ktorá môže byť ich silnou zbraňou na svetovom šampionáte.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem pekný zvyšok večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (22:52:57)

    Miroslav Revaj

    Góly: 29. Odriozola – 62. Rodríguez

    Karty:   57. Saúl (ESP) – 90. Zuber (SUI)


    Španielsko: De Gea – Odriozola, Piqué, Azpilicueta, Alba – Koke, Alcantara – Aspas, Silva, Iniesta – Costa
    Náhradníci: Vázquez, Nacho, Saú, Álvarez, Rodrigo, Kepa, Reina, Vallejo, Hernández, Monreal, Asensio

    Švajčiarsko: Sommer – Lichtsteiner, Schär, Akanji, Rodríguez – Behrami, Zakaria – Shaqiri, Džemaili, Zuber – Seferovič
    Náhradníci: Mvogo, Moubandje, Lang, Gavranovič, Embolo, Fernandes, Drmić, Djourou, Freuler, Elvedi, Fernandes, Burki

    Rozhodca: István Kovács – Vasile Florin Marinescu, Vladimir Urzica – Juan Martínez Munuera