Argentína – Haiti 4:0 (kon.) | Peru – Škótsko 2:0 (kon.) | Panama – Sev. Írsko 0:0 (kon.)
Japonsko – Ghana 0:2 (kon.) | Rakúsko – Rusko 1:0 (kon.)
koniec
Rakúsko
1:0 (1:0)
Rusko
cz Streda 30.05.2018, 20:45 • Tivoli Stadion Tirol (Innsbruck) • Medzinárodný prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Hezký středeční večer přeji všem příznivcům fotbalu. Příprava před mistrovstvím světa, které se bude konat v Rusku se už naplno rozjela a my dnes budeme sledovat duel mezi týmy Rakouska a Ruska. Utkáním Vás provede Vendula Zdražilová.
     
    Rakousko

    Fotbalisté Rakouska předváděli v kvalifikaci o letošní šampionát hodně vlažné výkony, které nakonec nestačily na postup. Rakousko nakonec skončilo na čtvrtém místě, přičemž na druhé Irsko mu scházely čtyři body. Domácí tým dnešního střetnutí výrazně zabral až v posledních dvou zápasech, kdy ale už téměř o nic nešlo. Zároveň se Rakušané opírali o druhou nejlepší ofenzívu skupiny, podobně na tom byla také defenzíva. Rakousko odehrálo už tři přátelské zápasy, nejdříve si poradilo s Uruguayí a posléze přesvědčivě porazilo Slovinsko a Lucembursko.
     
    Rusko

    Na druhé straně stojí Rusko, které se žádné kvalifikace nemuselo účastnit, neboť coby pořadatel letošního mistrovství světa, má jistou účast ve skupinových bojích. Rusové se ale pochopitelně připravovali a místo kvalifikace si naplánovali několik přátelských zápasů. Celkem bylo na programu šest utkání, přičemž Rusko zvítězilo pouze v jediném. Jediné vítězství přišlo nad Jižní Koreou, následně hostující tým dnešního utkání remizoval s Íránem a Španělskem. Tři porážky ale přišly od velmi těžkých soupeřů. Nejdříve se po jediné brance radovala Argentina, následně si vítězství odvezla také Brazílie a Francie.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se spolu naposledy utkaly v červnu před třemi lety v rámci kvalifikace o evropský šampionát a tehdy zvítězilo Rakousko těsně 1:0. Rusové tak mají svému dnešnímu soupeři co vracet.
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou.
     
    Úvodní sestavy:

    Rakousko: Lindner – Schaub, Dragović, Prödl, Hinteregger – Zulj, Arnautović – Baumgartlinger, Schöpf, Lainer – Kainz
    Náhradníci: Siebenhandl, Wimmer, Ilsanker, Alaba, Alar, Murg, Burgstaller, Grillitsch, Danso, Bauer, Schlager, Hierländer

    Rusko: Akinfejev – Fernandes, Ignaševič, Granat, Kudrjašov – Zobnin, Kuzjajev, Žirkov – Samedov, Smolov, Golovin
    Náhradníci: Gabulov, Luněv, Semenov, Gazinskij, Džagojev, Mirančuk Alexej, Mirančuk Anton, Dzjuba, Rausch, Čeryšev, Smolnikov, Kutěpov

    Rozhodčí: Nijhuis – Dik, Steegstra (Všichni Nizozemí).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Mezistátní přípravné utkání mezi Rakouskem a Ruskem právě odstartovalo a u míče jsou domácí fotbalisté, kteří poprvé míří do útoku.
     
    1
    Stefan Lainer se s míčem na pravé straně protáhl směrem k brance Ruska, ovšem střelou po zemi nijak Akinfejeva neohrozil.
     
    2
    Už mají ale slovo také Rusové, kteří dostali na rakouskou polovinu, kde vybojovali první autové vhazování.
     
    2
    Ovšem poté se dopustili faulu a u míče tak jsou znovu rakouští hráči, kteří z vlastní poloviny zakládají další akci.
     
    3
    Jeden z Rusů ve vzdušném souboji o balón nešťastně kopl špičkou kopačky do nohy Hintereggera, který se ocitl s bolestivou grimasou na zemi. Nakonec je v pořádku a pokračuje ve hře.
     
    4
    Alexandr Semenov rozehrál volný přímý kop, míč se poté snesl do pokutového území, kde ho ale za zadní čáru poslali rakouští hráči a Rusové tak budou zahrávat další standardní situaci, tentokráte v podobě rohového kopu.
     
    5
    Ale ani z této standardky nezapršelo a Rakousko se tak pouští do dalšího útoku, který táhne Kainz.
     
    6
    Ten poté také zahrál autové vhazování. Nicméně Rakouští přišli okamžitě o balón a s ním už míří před rakouskou branku zase ruští fotbalisté.
     
    7
    Ale také oni bleskově ztrácí míč a hra se tak otáčí na jejich polovinu.
     
    8
    Z levé strany se snažil o střelu Schöpf, ale jeho snahu v rozletu zastavil jeden z ruských obránců a ten okamžitě posílá balón do bezpečí a daleko od svého zařízení.
     
    8
    Agilní Florian Kainz dobře zpracoval míč na své hrudi a poté se vydal před Akinfejeva, v cestě mu ovšem stála zase pozorná ruská obrana.
     
    9
    Fernandesův centr zakopli Rakušané do zámezí a následuje tak další autové vhazování pro Rusko.
     
    10
    Poté se Rusové natlačili před rakouskou branku, jejich střela ale byla hodně nepřesná.
     
    10
    Po dalším náznaku ruské akce zaúřadoval brankář Rakouska Lindner a už si rovná míč u své branky. Za malý okamžik ho totiž zpět do hry pošle dlouhým odkopem.
     
    11
    Marko Arnautović se dostal do akce podél pravé postranní čáry. Poté nacentroval míč spoluhráči, který střílel kus před velkým vápnem. Ten ale skončil pouze vysoko nad ruskou brankou.
     
    12
    Rusové se jali do další akce, ale přes zhuštěnou obranu Rakouska se daleko nedostali. Znovu tak mají balón na svých kopačkách právě Rakušané.
     
    13
    Našlapaná Tivoli aréna v Innsbrucku žene své hráče dopředu. Ti jsou od úvodních minut hodně aktivní, ale zatím to střelecky nezúročili.
     
    14
    Na druhé straně střílel po zemi Fernandes, ale jeho střelecký pokus skončil jen vedle pravé tyče z pohledu rakouského brankáře.
     
    15
    Rusové u míče zůstanou. Vybojovali totiž další rohový kop.
     
    15
    Ten ale obrana rakouského celku odhlavičkovala do bezpečí a soupeře tak do vážnějšího zakončení vůbec nepustila.
     
    16
    Mario Fernandes chtěl centrovat směrem k rakouské brance, ale domácí hráči srazili míč za postranní čáru a je z toho další autové vhazování pro Rusko.
     
    17
    Rakušané dlouho kombinovali na ruské polovině, ale nakonec se do zakončení nedostali.
     
    18
    Hned na to si do své moci převzali míč zase ruští hráči a míří s ním před rakouskou branku. Zatím jim ovšem v cestě stojí znovu pozorná obrana.
     
    19
    A ta je k ničemu nepustila. Na druhé straně se rodí další akce rakouského týmu.
     
    20
    Stefan Lainer se pokusil uvolnit na pravé straně, ale Jurij Žirkov ho zastavil a po zisku míče ho poslal na opačnou stranu hřiště.
     
    20
    Lainer zkoušel zpoza obránce Ruska vystřelit, jeho střela sice měla tvrdou razanci, ale zastavila se o záda jednoho z ruských obránců.
     
    21
    Florian Kainz vyslal centr do pokutového území, který ale příliš přetáhl. Balón tak končí hodně vedle soupeřovy branky a Akinfejev bude mít další odkop.
     
    22
    Florian Kainz po zpracování míče na pravé straně před velkým vápnem vyslal další centr do pokutového území. Tam si ale dříve naběhla obrana Ruska, která tak znovu bere soupeři míč.
     
    23
    Nakopáváná Rakouska na ruské části hřiště skončila ztrátou míče. Nyní domácí reprezentace svou akci až příliš překombinovala.
     
    24
    Ruský náznak akce, který se rodil na pravé straně, zastavil ofsajd, ve kterém se ocitl Alexandr Samedov.
     
    25
    Kuzjajev byl sražen domácím hráčem k zemi. Z té se nezvedal, nakonec ale je v pořádku a ošetření nebylo potřeba.
     
    26
    Stefan Lainer podržel míč na pravé straně, poté ho poslal Kainzovi, ten ještě akci vyšperkoval na Dragoviće, posledně jmenovaný ale střelu poslal jen do nohy jednoho z Rusů.
     
    28
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Domácí reprezentace se ujímá vedení. Po krásné akci našel v pokutovém území Arnautović svým pasem volného ALESSANDRA SCHÖPFA, který poté svou střelou nedal Akinfejevovi žádnou šanci. Ten sice po míči šel, ale byl bez šance. Schöpf prudkou střelu umístil naprosto přesně – 1:0. Asistence: Marko Arnautović.
    28. Alessandro SCHÖPF - 1:0
     
    30
    Rakušané se dostali do další šance, ta ale skončila tentokráte na pozorné ruské obraně.
     
    32
    Fedor Smolov v pádu podkopl unikajícího protihráče a za to dostává vůbec první žlutou kartu tohoto přátelského duelu.
     
    33
    Fernandes nestihl doběhnout míč a ten končí za zadní čárou. Rakousko tak bude zahrávat další rohový kop.
     
    34
    Do pokutového území se pak snesl nadýchaný centr, který ale do bezpečí odvrátil hlavou Vladimir Granat.
     
    35
    Efektní patičkou uvolnil Kainz Lainera, ten se ale do dalšího úniku nedostal. Zastavila ho obrana Ruska. Hosté tak mohou projít po delší době do akce před domácí brankou.
     
    36
    Alessandro Schöpf se opřel do střely na levé straně velkého vápna, Akinfejev se sice po míči natahoval, ale nakonec nemusel. Ten skončil jen vedle jeho levé tyče.
     
    37
    Kainz byl faulován na polovině Ruska a Rakousko bude zahrávat volný přímý kop.
     
    38
    Louis Schaub poslal vzdušný balón směrem k pokutovému území, blíže k němu ale byli hosté a odvrátili ho tak do bezpečí.
     
    39
    Na druhé straně se pak zrodila akce také na ruské straně, přízemní střela Fedora Smolova ovšem skončila jen mimo tři tyče.
     
    40
    Fernandes si na pravé straně v pokutovém území nabíhal na centr spoluhráče. Nestihl to, ale domácí nakonec balón tečovali za zadní čáru a je tu rohový kop pro Rusko.
     
    41
    To ho zahrálo nakrátko, ale tento signál hráčům Ruska nevyšel. Míč se dostal k domácí obraně, která tak pomalu zakládá další akci před brankou Akinfejeva.
     
    41
    A ten poté musel zasahovat, když na něho letěla nebezpečná střela z kopačky Floriana Kainze.
     
    42
    Arnautović unikal obraně Ruska, Vladimir Granat ho ale těsně před velkým vápnem podržel a nechtěl pustit. I on tak dostává žlutou kartu a přímý kop zahrají Rakušáci.
     
    43
    Ten domácí reprezentanti zahráli dobře. Míč prošel zdí a letěl k levé tyči. Tam ovšem zakročil Akinfejev, jenž tak zastavil velkou šanci domácího celku.
    43. Akinfejev poslal míč po přímém kopu do bezpečí.
     
    44
    Rusové se v závěru prvního poločasu nadechli k další akci, tu ale do zdárného konce nedotáhli. Znovu ztratili míč a u něho tak jsou rakouští hráči.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas tohoto přípravného utkání je za námi. V něm byli mírně aktivnějším týmem domácí fotbalisté a ti se také v osmadvacáté minutě ujali vedení, když centr z pravé strany uklidil mezi tři tyče Alessandro Schöpf. Ten tak stanovil výsledek prvního poločasu a uvidíme, co nám přinese ten druhý, který začne přibližně ve 21:50.
     
    Střely na branku: 2 – 0
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Rakousko: ze hřiště odchází Julian Baumgartlinger, přichází Florian Grillitsch.
     
    46
    Střídání v týmu Rakousko: ze hřiště odchází Louis Schaub, přichází Guido Burgstaller.
     
    47
    Rusové se dostali před branku Rakouska, jejich střele ale zase chybělo více přesnosti.
     
    48
    Stefan Lainer zahrával autové vhazování a rakouský celek se tak dostává do další útočné akce.
     
    49
    Z dobrých dvaceti metrů střílel Fedor Smolov. Jeho rána mířila na branku Rakouska, tam ale stála pozorná obrana, která tak zastavila další akci soupeře.
     
    50
    Dragović odhlavičkoval do bezpečí vysokou střelu Žirkova, jenž pálil kus před velkým vápnem.
     
    51
    Rusové jsou od úvodu druhého poločasu aktivnějším týmem a znovu se jim podařilo projít na polovinu Rakouska. Tam střílel znovu agilní Žirkov, ale bylo to jen do pevné rakouské obrany.
     
    53
    Po nepřesné rozehrávce Rakouska se znovu na míč dostali hosté a šli do dalšího útoku. Z kraje velkého vápna pak střílel Smolov, ale opět tomu chybělo více přesnosti.
     
    54
    Krásným lobem byl uvolněn jeden z domácích hráčů, který se pak snažil natlačit na soupeřovu polovinu, ale nakonec balón nedoběhl.
     
    55
    Arnautović byl dalším hráčem Rakouska, který se dostal do zakončení v pokutovém území. Jeho střela ale mezi třemi tyčemi neskončila.
     
    56
    Střídání v týmu Rusko: ze hřiště odchází Daler Kuzjajev, přichází Alan Džagojev.
     
    57
    Od vlastní branky poslal míč ruský brankář až směrem k té rakouské a jeho tým se tak žene do dalšího útoku.
     
    58
    Střídání v týmu Rakousko: ze hřiště odchází Alessandro Schöpf, přichází David Alaba.
     
    58
    Akinfejev nyní vyboxoval míč po ráně domácího hráče a podržel tak znovu svůj tým.
     
    59
    Golovin střílel nebezpečně před domácí brankou, jeho rána ale skončila jen vedle pravé tyče.
     
    60
    Alaba byl uvolněn Arnautovićem, ale jeho přízemní střela se nevešla do ruské branky. Hosté tak po odkopu od své branky zakládají další útočnou akci.
     
    62
    Další kombinace Rusům nevyšla. Na pravé straně jejich akci zastavila pozorná rakouská obrana. A domácí tak otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    63
    Střídání v týmu Rakousko: ze hřiště odchází Alexandr Samedov, přichází Anton Mirančuk.
     
    64
    Střídání v týmu Rakousko: ze hřiště odchází Jurij Žirkov, přichází Denis Čeryšev.
     
    65
    Rusové se dostali do dalšího přečíslení, to ale zastavila znovu pozorná obrana Rakouska a hra se tak bleskově otáčí zase úplně jiným směrem.
     
    66
    Fernandes se napřáhl na levé straně a jeho střela pak málem ohrozila domácí branku. Nestalo se tak, obrana nebezpečí zase dokázala včas zažehnat.
     
    68
    Střídání v týmu Rusko: ze hřiště odchází Mario Fernandes, přichází Igor Smolnikov.
     
    69
    Alaba potáhl akci středem hřiště. Když chtěl poté míč poslat na spoluhráče, do jeho přihrávky mu vložil nohu jeden z Rusů a zastavil tak další akci Rakouska.
     
    70
    Rusové po svém dalším útoku vybojovali rohový kop.
     
    70
    Jenomže ten byl příliš přetažený, míč se dostal až na druhou stranu, kde si ho do své moci převzali znovu hráči Ruska.
     
    71
    Rusové přidávají na tempu a snaží se o srovnání stavu skóre. Zatím se jim to ale nedaří a na úvodní branku si tak budou muset zase počkat.
     
    72
    Střídání v týmu Rakousko: ze hřiště odchází Fedor Smolov, přichází Arťjom Dzjuba.
     
    72
    Střídání v týmu Rakousko: ze hřiště odchází Florian Kainz, přichází Xaver Schlager.
     
    74
    Zobnin se natlačil na pravé straně přes obranu domácích, ale jeho střela pravačkou byla sražena mimo tři tyče.
     
    75
    Arnautović pálil na pravé straně velkého vápna, míč ale poslal jen na tribunu za hostující brankou.
     
    76
    Střídání v týmu Rakousko: ze hřiště odchází Alexandr Golovin, přichází Alexej Mirančuk.
     
    77
    Domácím utekl balón, který odkopli hosté a do dalšího ohrožení ruské branky se tak nedostali.
     
    78
    Dzjuba nyní zneškodnil další akci Rakouska, když na hranici velkého vápna odkopl domácí střelu do bezpečí.
     
    79
    Rakušané budou zahrávat nebezpečný volný přímý kop.
     
    80
    Jejich akce ale skončila na pozorné zdi a u míče tak budou znovu hosté z Ruska.
     
    80
    Střídání v týmu Rakousko: ze hřiště odchází Peter Zulj, přichází Stefan Ilsanker.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky tohoto utkání. U míče jsou Rakušané a postupně se dostávají do další akce.
     
    82
    Arnautović našel svou přihrávkou spoluhráče, který byl v pokutovém území. Ale jeho přízemní střela skončila mimo tři tyče.
     
    83
    Střídání v týmu Rakousko: ze hřiště odchází Marko Arnautović, přichází Deni Alar.
     
    84
    Alaba našel centrem nabíhajícího spoluhráče, ten ale na míč nedosáhl a skončil v moci ruského celku, který jde do dalšího útoku.
     
    85
    Další nepřesná střela domácích. Míč se poté odrazil do autu a autové vhazování tak provedou hráči Ruska.
     
    86
    Dlouhý nákop provedl domácí brankář Lindner a znovu tak uklidnil hru. Před branku hostů tak dochází k další kombinaci.
     
    88
    Blíží se koncovka utkání a domácí stále vedou rozdílem jedné branky, kterou v osmadvacáté minutě vsítil Alessandro Schöpf. Rusům se zatím stále nedaří vyrovnat.
     
    89
    Hosté ještě budou zahrávat rohový kop.
     
    90
    Z této situace ale nezapršelo a u míče už je domácí brankář, který tak pošle balón znovu zpět do hry.
     
    90
    Nad rámec řádné hrací doby ve druhém poločase se budou nastavovat ještě tři minuty navíc.
     
    90+1
    Alaba střílel z levé strany, ale balón si to namířil jen vedle hostující branky.
     
    90+3
    Další marná snaha Rusů o vyrovnání a zatím to vypadá, že si domácí reprezentace svůj výsledek už pohlídá.
     
    90+3
    Schlager byl sražen k zemi za polovinou hřiště a domácí tak měli volný přímý kop. Zahráli ho ale za sebe a vypadá to, že si Rakušané balón už nechají.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí fotbalisté si svůj těsný náskok z prvního poločasu pohlídali a vítězí tak v přípravě nad Ruskem těsně 1:0. Rusové se ve druhé půli snažili vyrovnat, to se jim ale nepodařilo. Ze hřiště rakouského celku tak poputují jako poražený tým.
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:0. Střely mimo: 5:3. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 3:10.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek středečního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (22:37:30)

    Vendula Zdražilová

    Góly: 28. Schöpf

    Karty:   32. Smolov (AUT) – 42. Granat (RUS)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:0. Střely mimo: 5:3. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 3:10.
    Rakúsko: Lindner – Schaub (46. Burgstaller), Dragović, Prödl, Hinteregger – Zulj (80. Ilsanker), Arnautović (83. Alar) – Baumgartlinger (46. Grillitsch), Schöpf (58. Alaba), Lainer – Kainz (72. Schlager)
    Náhradníci: Siebenhandl, Wimmer, Ilsanker, Alaba, Alar, Murg, Burgstaller, Grillitsch, Danso, Bauer, Schlager, Hierländer

    Rusko: Akinfejev – Fernandes (68. Smolnikov), Ignaševič, Granat, Kudrjašov – Zobnin, Kuzjajev (56. Džagojev), Žirkov (64. Čeryšev) – Samedov (63. Anton Mirančuk), Smolov (72. Dzjuba), Golovin (76. Alexej Mirančuk)
    Náhradníci: Gabulov, Luněv, Semenov, Gazinskij, Džagojev, Mirančuk Alexej, Mirančuk Anton, Dzjuba, Rausch, Čeryšev, Smolnikov, Kutěpov

    Rozhodca: Nijhuis – Dik, Steegstra (Všichni Nizozemí)