Švédsko – USA 6:0 (kon.) | Kanada – Švajčiarsko 2:3 (kon.)
koniec
Švédsko
6:0 (1:0, 3:0, 2:0)
USA
Sobota 19.05.2018, 15:15 • Royal Arena, Kodaň • Majstrovstvá sveta • Semifinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončilo sa prvé semifinálové stretnutie 82. majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji, v ktorom si sily merali hoejisti Švédska a Spojených štátov amerických. Po výsledku 6:0 je isté, že budú Tre kronor obhajovať titul majstra sveta v zajtrajšom finále. Američania si zahrajú o bronz.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 20:41

    Najlepší hráči v dnešnom zápase:

    v tíme Švédska: Anders Nilsson
    v tíme Ameriky: Patrick Kane

    Najlepší hráči Švédska na majstrovstvách sveta:

    Adam Larsson
    Mikael Backlund
    Oliver Ekman-Larsson

    Najlepší hráči USA na majstrovstvách sveta:

    Patrick Kane
    Keith Kinkaid
    Cam Atkinson

    S týmto konštatovaním sa s vami pre túto chvíľu lúčim. Už o 19:15 vám ale priblížim druhý semifinálový zápas, v ktorom sa stretnú hokejisti Kanady a Švajčiarska. Dovtedy dovidenia. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (17:29:01)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:51
    Vylúčenie v tíme Švédsko (Mikael Backlund – 2 min., sekanie).
     
    59:30
    Záverečných tridsať sekúnd. Už sa nič podstatné neudeje.
     
    Vedeli ste?
    Carl Klingberg je jediným zástupcom švajčiarskej NLA vo švédskej reprezentácii. Klingberg má 27 rokov, 190 centimetrov a 98 kilogramov. Dobre stavaný krídelník obliekal v ostatných dvoch sezónach dres Zugu. V tej poslednej skóroval 18-krát a na 16 gólov prihrával.
     
    58:42
    Vylúčenie v tíme Švédsko (Adrian Kempe – 2 min., hrubosť).
     
    58:42
    Vylúčenie v tíme USA (Dylan Larkin – 2 min., hrubosť).
     
    58:20
    Prebieha záverečných 100 sekúnd dnešného zápasu. Potom sa už budú môcť Švédi naplno tešiť zo svojho zaslúženého postupu do finále. Američania budú smutní, zahrajú si o tretie miesto.
    57:01 Adrian Kempe (SWE) - 6:0
     
    57:01
    Švédsko dalo gól!
    Navyše je tu gól, ktorý si už Amerika inkasovať ani nezaslúžila. Gólový poltucet v sieti USA je každopádne zavŕšený, o čo sa postaral z bezprostrednej blízkosti ADRIAN KEMPE. Asistencia: Mikael Backlund.
     
    56:30
    Alex DeBrincat poslal dobrý puk na modrú čiaru, odkiaľ priletela nenápadná strela. Puk ešte Nilssonovi vypadol, avšak pre Švédov to výraznejšie komplikácie neznamenalo.
     
    55:37
    Dnešné stretnutie sleduje priamo v Royal Arene 12 490 divákov. Ako sme už pri zápasoch Švédska zvyknutí, aj tentokrát je kodanský štadión vypredaný.
     
    55:20
    Napriek tomu musel Anders Nilsson vytiahnuť pekný zákrok rukou, ktorá mu teraz proti puku doslova vystrelila. Zaujímavý moment.
     
    54:40
    Adam Larsson sa nemá kam ponáhľať, preto sa otočil k Nilssonovi a prihral švédskej defenzíve. Posledných päť minút a dvadsať sekúnd, Švédi už prehrajú len veľmi ťažko.
    54:06 Nick Jensen (USA), Anders Nilsson (SWE)
     
    54:06
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    53:10
    Colin White nahadzoval puk z uhla pred švédsku bránku. Najlepšie na tento moment zareagovala defenzíva, ktorá puk bez väčších problémov vytesnila.
     
    52:27
    Puk hľadal Chrisa Kreidera, ktorý teraz operoval za švédskou bránkou. Naďalej ale platí, že sa dnes Američanom absolútne nedarí. Strelecký pokus nebude ani z tohto.
    51:07 Viktor Arvidsson (SWE) - 5:0

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 15. Arvidsson (J. de La Rose, F. Forsberg), 28. Pääjärvi (Backlund), 31. Hörnqvist (Backlund, J. Klingberg), 31. Janmark (Rakell), 52. Arvidsson (Zibanejad), 58. Kempe (Backlund)


    Švédsko: A. Nilsson (Hellberg) – A. Larsson, Ekman-Larsson (A), J. Klingberg, H. Lindholm, Wikstrand, Ekholm (A) – Rakell, Zibanejad, Janmark (C) – Hörnqvist, Backlund, Nyquist – F. Forsberg, Kempe, Arvidsson – J. de La Rose, Jo. Larsson, Pääjärvi – L. Andersson, Everberg.
    USA: Kinkaid (Darling) – Martinez, C. Murphy (A), Butcher, McAvoy, Pionk (C), Jensen, Hughes – DeBrincat, White, P. Kane – J. Gaudreau, Bonino, Atkinson – Kreider (A), D. Larkin, Lee – Coleman, D. Ryan, T. Thompson – Milano.

    Rozhodca: Gofman (RUS), Gouin (CAN) – McCrank (CAN), Vanoosten (CAN)

    Diváci: 12490