Švédsko – USA 6:0 (kon.) | Kanada – Švajčiarsko 2:3 (kon.)
koniec
Švédsko
6:0 (1:0, 3:0, 2:0)
USA
Sobota 19.05.2018, 15:15 • Royal Arena, Kodaň • Majstrovstvá sveta • Semifinále
Predzápasové kurzy
Partner:
    57:01 Adrian Kempe (SWE) - 6:0
     
    57:01
    Švédsko dalo gól!
    Navyše je tu gól, ktorý si už Amerika inkasovať ani nezaslúžila. Gólový poltucet v sieti USA je každopádne zavŕšený, o čo sa postaral z bezprostrednej blízkosti ADRIAN KEMPE. Asistencia: Mikael Backlund.
    51:07 Viktor Arvidsson (SWE) - 5:0
     
    51:07
    Švédsko dalo gól!
    Američania už veľa možností nemali. Skúšali to teda hrou bez brankára, počas ktorej inkasovali piaty gól. Do prázdnej "klietky" trafil presne VIKTOR ARVIDSSON. Asistencia: Mika Zibanejad.
    30:16 Mattias Janmark (SWE) - 4:0
     
    30:16
    Švédsko dalo gól!
    A ako keby toho nebolo z pohľadu Ameriky dosť, prichádza aj štvrtý gól do jej siete. Do zakončenia sa dostal Janmark a ten poslal puk až do siete. MATTIAS JANMARK tak upravuje na 4:0. Asistencia: Rickard Rakell.
    30:05 Patric Hörnqvist (SWE) - 3:0
     
    30:05
    Švédsko dalo gól!
    Zdá sa, že teraz to už budú mať hráči spoza veľkej mláky len veľmi ťažké. Výborne si pred Kinkaida nakorčuľoval PATRIC HÖRNQVIST, ktorý nedal gólmanovi šancu na úspešný zákrok. Asistencie: Mikael Backlund, John Klingberg.
    27:09 Magnus Pääjärvi (SWE) - 2:0
     
    27:09
    Švédsko dalo gól!
    Bolo signalizované vylúčenie Američanov, možno by z toho bolo aj trestné strieľanie pre Švédsko. Už je to ale jedno, Kinkaid totiž nemal puk pod kontrolou, čo využil na pohotovú dorážku MAGNUS PÄÄJÄRVI. Asistencie: Mikael Backlund.
    14:43 Viktor Arvidsson (SWE) - 1:0
     
    14:43
    Švédsko dalo gól!
    Tri korunky sa napriek tomu do vedenia dostávajú. Rýchly prechod do útočného pásma priniesol zakončenie z pravej strany. Puk Kinkaid nezachytil ideálne, do listiny strelcov sa tak zapísal VIKTOR ARVIDSSON. Asistencie: Jacob de La Rose, Filip Forsberg.

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 15. Arvidsson (J. de La Rose, F. Forsberg), 28. Pääjärvi (Backlund), 31. Hörnqvist (Backlund, J. Klingberg), 31. Janmark (Rakell), 52. Arvidsson (Zibanejad), 58. Kempe (Backlund)


    Švédsko: A. Nilsson (Hellberg) – A. Larsson, Ekman-Larsson (A), J. Klingberg, H. Lindholm, Wikstrand, Ekholm (A) – Rakell, Zibanejad, Janmark (C) – Hörnqvist, Backlund, Nyquist – F. Forsberg, Kempe, Arvidsson – J. de La Rose, Jo. Larsson, Pääjärvi – L. Andersson, Everberg.
    USA: Kinkaid (Darling) – Martinez, C. Murphy (A), Butcher, McAvoy, Pionk (C), Jensen, Hughes – DeBrincat, White, P. Kane – J. Gaudreau, Bonino, Atkinson – Kreider (A), D. Larkin, Lee – Coleman, D. Ryan, T. Thompson – Milano.

    Rozhodca: Gofman (RUS), Gouin (CAN) – McCrank (CAN), Vanoosten (CAN)

    Diváci: 12490