Švédsko – USA 6:0 (kon.) | Kanada – Švajčiarsko 2:3 (kon.)
koniec
Švédsko
6:0 (1:0, 3:0, 2:0)
USA
Sobota 19.05.2018, 15:15 • Royal Arena, Kodaň • Majstrovstvá sveta • Semifinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:51
    Vylúčenie v tíme Švédsko (Mikael Backlund – 2 min., sekanie).
     
    58:42
    Vylúčenie v tíme Švédsko (Adrian Kempe – 2 min., hrubosť).
     
    58:42
    Vylúčenie v tíme USA (Dylan Larkin – 2 min., hrubosť).
    57:01 Adrian Kempe (SWE) - 6:0
     
    57:01
    Švédsko dalo gól!
    Navyše je tu gól, ktorý si už Amerika inkasovať ani nezaslúžila. Gólový poltucet v sieti USA je každopádne zavŕšený, o čo sa postaral z bezprostrednej blízkosti ADRIAN KEMPE. Asistencia: Mikael Backlund.
     
    55:37
    Dnešné stretnutie sleduje priamo v Royal Arene 12 490 divákov. Ako sme už pri zápasoch Švédska zvyknutí, aj tentokrát je kodanský štadión vypredaný.
    51:07 Viktor Arvidsson (SWE) - 5:0
     
    51:07
    Švédsko dalo gól!
    Američania už veľa možností nemali. Skúšali to teda hrou bez brankára, počas ktorej inkasovali piaty gól. Do prázdnej "klietky" trafil presne VIKTOR ARVIDSSON. Asistencia: Mika Zibanejad.
     
    45:14
    Vylúčenie v tíme Švédsko (Gustav Nyquist – 2 min., nedovolené bránenie brankárovi).
     
    42:05
    Až teraz to bolo zaujímavé! Američania sa dostali do dvoch dobrých šancí, v oboch prípadoch bol na ich konci Cam Atkinson. USA dnes majú poriadnu smolu, ani tentokrát sa puk do švédskej siete nedostal.
     
    30:40
    Vylúčenie v tíme Švédsko (Viktor Arvidsson – 2 min., nedovolené bránenie brankárovi).
     
    30:16
    Oddychový čas Spojených štátov amerických.
    30:16 Mattias Janmark (SWE) - 4:0
     
    30:16
    Švédsko dalo gól!
    A ako keby toho nebolo z pohľadu Ameriky dosť, prichádza aj štvrtý gól do jej siete. Do zakončenia sa dostal Janmark a ten poslal puk až do siete. MATTIAS JANMARK tak upravuje na 4:0. Asistencia: Rickard Rakell.
    30:05 Patric Hörnqvist (SWE) - 3:0
     
    30:05
    Švédsko dalo gól!
    Zdá sa, že teraz to už budú mať hráči spoza veľkej mláky len veľmi ťažké. Výborne si pred Kinkaida nakorčuľoval PATRIC HÖRNQVIST, ktorý nedal gólmanovi šancu na úspešný zákrok. Asistencie: Mikael Backlund, John Klingberg.
     
    29:11
    Vylúčenie v tíme USA (Johnny Gaudreau – 2 min., sekanie).
    27:09 Magnus Pääjärvi (SWE) - 2:0
     
    27:09
    Švédsko dalo gól!
    Bolo signalizované vylúčenie Američanov, možno by z toho bolo aj trestné strieľanie pre Švédsko. Už je to ale jedno, Kinkaid totiž nemal puk pod kontrolou, čo využil na pohotovú dorážku MAGNUS PÄÄJÄRVI. Asistencie: Mikael Backlund.
    25:43 Chris Kreider (USA)
     
    25:43
    Zaujímavá kombinácia Ameriky. Na jej konci bola prihrávka na nepokrytého Kanea. Patrick Kane sa ešte posunul k bránke, čím ale stratil sekundu, počas ktorej mohol Nilssona prekvapiť. Gólman hru po strele prerušil
     
    24:44
    Navyše sa Švédi sami dostali do šance. Pred bránkou teraz boli dvaja švédski korčuliari, čo chcel využiť Dennis Everberg. Gól z toho nebol.
     
    23:36
    Vylúčenie v tíme Švédsko (Adam Larsson – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou + 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    17:43
    Veľká šanca Ameriky! Tá sa teraz dostala do šance s dvomi hráčmi a aj keď Derek Ryan puk na Aleca Martineza neprestrčil, bolo z toho ohrozenie Larssona. Ryan zakončoval sám, puk do siete neposlal.
    17:32 Viktor Arvidsson (SWE)
     
    17:32
    Vylúčenie v tíme USA (Keith Kinkaid – 2 min., podrazenie).
     
    16:05
    Švédi mohli rýchlo pridať aj druhý gól. Viktor Arvidsson unikol americkej defenzíve a rútil sa na bránku USA. Keith Kinkaid ale jeho strelu vývorne prečítal a puk zastavil ešte pred bránkovou čiarou.
    14:43 Viktor Arvidsson (SWE) - 1:0
     
    14:43
    Švédsko dalo gól!
    Tri korunky sa napriek tomu do vedenia dostávajú. Rýchly prechod do útočného pásma priniesol zakončenie z pravej strany. Puk Kinkaid nezachytil ideálne, do listiny strelcov sa tak zapísal VIKTOR ARVIDSSON. Asistencie: Jacob de La Rose, Filip Forsberg.
    11:00 Mattias Janmark (SWE)
     
    11:00
    Zaujímavá šanca aj pre Švédsko. Mattias Janmark si pred Kinkaida nakorčuľoval z ľavej strany, jeho následná strela zápästím skončila v lapačke amerického gólmana.
     
    09:50
    Klingbergova snaha o kombinácia Švédska priniesla trom korunkám poriadne nepríjemnosto. Puku sa zmocnili Američania, k zaujímavej prihrávke sa dostal pravdepodobne Connor Murphy. Ten skúsil zakončiť, na gól to ale nestačilo.
     
    06:56
    Vylúčenie v tíme Švédsko (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade). Trest odpyká Rickard Rakell.
     
    05:46
    Obrovská šanca pre Ameriku! Colin White si vypýtal puk a skúsil zakončiť. Strela to nebola vôbec zlá, Anders Nilsson však zareagoval tým najlepším možným spôsobom a zastavil ju.

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 15. Arvidsson (J. de La Rose, F. Forsberg), 28. Pääjärvi (Backlund), 31. Hörnqvist (Backlund, J. Klingberg), 31. Janmark (Rakell), 52. Arvidsson (Zibanejad), 58. Kempe (Backlund)


    Švédsko: A. Nilsson (Hellberg) – A. Larsson, Ekman-Larsson (A), J. Klingberg, H. Lindholm, Wikstrand, Ekholm (A) – Rakell, Zibanejad, Janmark (C) – Hörnqvist, Backlund, Nyquist – F. Forsberg, Kempe, Arvidsson – J. de La Rose, Jo. Larsson, Pääjärvi – L. Andersson, Everberg.
    USA: Kinkaid (Darling) – Martinez, C. Murphy (A), Butcher, McAvoy, Pionk (C), Jensen, Hughes – DeBrincat, White, P. Kane – J. Gaudreau, Bonino, Atkinson – Kreider (A), D. Larkin, Lee – Coleman, D. Ryan, T. Thompson – Milano.

    Rozhodca: Gofman (RUS), Gouin (CAN) – McCrank (CAN), Vanoosten (CAN)

    Diváci: 12490