Atlético Madrid – Arsenal 1:0 (kon.) | Salzburg – Marseille 2:1 (po pr.)
koniec po predl.
FC Salzburg
2:1 (0:0)
Olympique Marseille
Štvrtok 03.05.2018, 21:05 • Red Bull Arena, Salzburg • Európska liga • Semifinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:05.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá FC Salzburg a Olympique Marseille. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 21:05.

    Európska liga sa už presunula do semifinálovej časti. Všetci štyria účastníci už majú za sebou prvé stretnutie, takže ich čakajú odvetné zápasy. Red Bull Arena v Salzburgu tak bude hostiť stretnutie medzi domácim Salzburgom a francúzskym Olympique Marseille.

    Už po samotnom žrebe bolo jasné, že toto zápolenie nebude mať jasného favorita. Proti sebe sa teda postavili dvaja outsideri semifinálovej časti a už je teda zrejmé, že jeden z nich to dotiahne až do samotného finále.

    Prvý zápas vo Francúzsku sa skončil víťazstvom Olympique Marseille 2:0. Už v 15. minúte otváral skóre zápasu Thauvin a v 63. minúte stanovil konečný výsledok N'Jie. Celkovo sa však jednalo o veľmi vyrovnané stretnutie a Salzburg mal aj šance na strelenie gólu. Odveta v Rakúsku tak bude ešte určite zaujímavá, aj keď má Marseille lepšiu východiskovú pozíciu, Salzburg určite ešte zbrane neskladá.

    Zápas vám z pozície komentátora sprostredkuje Miroslav Revaj.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Salzburg: Walke (C) – Lainer, Ramalho, Ćaleta-Car, Ulmer – Haidara, Schlager, Samassékou, Valon Beriša – Dabbur, Gulbrandsen

    Náhradníci: Stankovic – Pongračić, Leitgeb, H. Wolf, Yabo, Hwang, Minamino

    Olympique Marseille: Pelé – B. Sarr, Rami, Gustavo, Amavi – Maxime López, M. Sanson – Thauvin, Payet (C), Ocampos – Germain

    Náhradníci: Escales – Kamara, Rolando, Sertic, Anguissa, Sari, N'Jie

    Rozhodca: Karasev – Averjanov, Kalugin (všetci Rusko)
     
    Príjemný futbalový večer prajem všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Do začiatku odvety semifinálového stretnutia v rámci Európskej ligy medzi mužstvami FC Salzburg a Olympique Marseille už veľa času neostáva, zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch celkov.

    V lepšej východiskovej pozícii sa nachádza francúzsky celok, ktorý si do Rakúska priniesol náskok 2:0, ale pre domácich ešte nieje nič stratené. Môžme sa tak tešiť na zaujímavé stretnutie. Z pozície rozhodcov ho povedú páni z Ruska a to Karasev – Averjanov, Kalugin.

    Red Bull Arena v Salzburgu je už tak na všetko pripravená, čaká sa len na príchod aktérov a arbitrov tohto stretnutia. Pri sledovaní nášho online textového prenosu vám praje príjemný športový zážitok komentátor Miroslav Revaj.
     
    Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak už čoskoro začne!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali hosťujúci futbalisti, ktorí sa teda nachádzajú v lepšej pozícii, ale stať sa môže ešte čokoľvek.
     
    2
    Hostia pomerne dlho kombinovali na útočnej polovici a napokon sa dostali aj k zakončeniu na bránu domácich. V pokutovom území si na center najvyššie vyskočil Germain, ale nemieril presne.
     
    3
    Dlho však netrvalo a Marseille získava loptu späť na svoje kopačky. Salzburg tak v úvode zápasu musí čeliť náporu svojho súpera, domáci však potrebujú útočiť.
     
    4
    Napokon sa už aj domácim podarilo preniknúť na útočnú polovicu. Pred bránou hostí sa už k lopte dostával Lainer, ale obrana súpera ho do zakončenia nepustila.
     
    5
    Postupne sa už do útočných akcií dostáva aj domáci celok. Futbalistom rakúskeho celku sa však ešte nepodarilo ohroziť bránu súpera strelou, zatiaľ sú to len nepresné centre či prihrávky.
     
    6
    Útočné akcie však stále zakladá aj hosťujci celok. Črtajúcu sa šancu prerušil domáci Ćaleta-Car faulom, takže Marseille získava priamy kop z veľmi výhodnej pozície.
     
    7
    Pred bránou domácich následne vznikla veľmi neprehľadná situácia, ale Salzburg si mohol vydýchnuť, pretože lopta opustila hraciu plochu. Do hry ju tak svojim výkopom uvedie brankár Walke.
     
    8
    Salzburgu sa už podarilo znova usadiť sa na útočnej polovici, takže hostia sa teraz musia brániť. Stále sa však domáci nedostali k žiadnej zaujímavej príležitosti, ale toto stretnutie sa ešte len rozbieha.
     
    9
    Menší nápor domácich dokázali hostia bezproblémovo ustáť a už získavajú loptu na svoje kopačky. Marseille sa teraz nikam neponáhľa a zvolilo postupný prechod smerom dopredu.
     
    10
    Postupný útok sa hosťujúcemu celku vydaril, pretože po útočnej aktivite Thauvina získava Marseille prvý rohový kop v tomto zápase. Salzburg sa tak už pripravuje na bránenie.
     
    11
    Na center od rohovej zástavky si najvyššie vyskočil Sarr, ale jeho pokus bol nepresný. K lopte sa tak už dostáva rakúsky celok, ktorý sa ihneď snaží presunúť na útočnú polovicu.
     
    12
    No a je tu prvá zaujímavá situácia v tomto zápase, ocitli sa v nej domáci futbalisti. Dabbur sa dostal k lopte a tak to okamžite vyskúšal so zaujímavej pozície strelou, ale brankár Pelé bol pozorný a loptu schoval do svojich rukavíc.
    12. Munas Dabbur (SLZ)
     
    13
    Salzburgu sa tak darí teraz držať na útočnej polovici a snažia sa vymyslieť opäť podobnú nebezpečnú akciu. Domácim napokon ani nič neostáva, stále majú manko v podobe dvoch gólov.
     
    14
    Gulbrandsen sa snažil napodobniť Dabbura, ale jeho strela napokon bola veľmi nepresná a k ohrozeniu hosťujúcej brány neviedla. Marseille sa tak dostáva k lopte.
     
    15
    Hosťujúcei celok sa však ďaleko nedostal a znova sa tak do útoku dostáva domáci celok. Zápas tak začína postupne naberať na tempe, čo sa nestrannému divákovi bude páčiť.
     
    16
    Nepribúdajú však žiadne zaujímavejšie situácie. Obe defenzívy pracujú zatiaľ v prvom polčase pozorne a súpera k ničomu nepúšťajú. Marseille to určite vadiť nemusí, náskok majú už z prvého zápasu.
     
    17
    Teraz sa už hosťom podarilo založiť útočnú akciu, ale bola z toho len nepresná strela od Sansona. K výkopu od svojej brány sa tak už chystá Walke.
     
    18
    No a útočnú akciu na druhej strane zastavuje postranný rozhodca, ktorý signalizuje ofsajd. K lopte sa tak dostáva opäť francúzsky celok, ktorý sa nemusí nikam ponáhľať.
     
    19
    Prišla nepresná prihrávka zo strany hostí a napokon aj nedovolený zákrok. Salzburg tak získava výhodu priameho kopu na útočnej polovici, takže hostia sa budú musieť mať na pozore.
     
    20
    K jeho realizácii sa postavil Dabbur, ale jeho centrovaná lopta nebola nijak nebezpečná a hostia sa tak bez problémov ubránili. Marseille už rozbieha svoju postupnú kombináciu.
     
    22
    Dlhšiu dobu teraz loptu na svojich kopačkách držia hostia, ktorí sa nemusia nikam ponáhľať a tak z ich strany moc ofenzívne divadlo nesledujeme. Času je však pre oba celky ešte dostatok.
     
    23
    Sľubnú útočnú akciu rozbiehal na pravej strane Thauvin, ale domáca defenzíva bola pozorná a loptu upratala do bezpečia. Pre Marseille je však podstatné, že ostáva na súperovej polovici.
     
    24
    Francúzsky celok však už nič zaujímavého nevymyslel a tak loptu stráca. Na útočnú polovicu sa tak už skúšajú vydať domáci futbalisti, ale cez prehustenú defenzívu súpera to majú veľmi náročné.
     
    25
    Dobíjanie domácich smerom dopredu pokračuje ďalej, ale stále to je také celé bezzubé. Salzburg je však pri lopte a to je pre rakúsky celok len dobre, keď môže diktovať tempo hry.
     
    26
    Aj túto útočnú snahu domácich prerušuje postranný rozhodca, ktorý signalizuje ofsajd. Dopredu sa tak môžu dostať hostia, ale opäť sa nikam neponáhľajú.
     
    27
    Rýchly protiútok prišiel zo strany domácich, ale Berišova dlhá prihrávka do pokutového územia hostí nebola nijak nebezpečná a lopta sa tak znova dostáva len k brankárovi Pelému.
     
    28
    Marseille tak znova kombinuje na svojej polovici a snaží sa niečo vymyslieť cez postupné prihrávky. Salzburg sa snaží o vysoké napádanie, ale hostia v tejto chvíli chyby nerobia.
     
    29
    Hra sa postupne prelieva z jednej strany na druhú, čo viacej vyhovuje hosťujúcemu celku. Domáci sa stále márne pokúšajú dobyť bránu súpera, ale Marseille drží čisté konto v tomto dvojzápase naďalej.
     
    30
    Takže, po tridsiatich minútach tohto zápasu je stav stále 0:0 a tento výsledok posúva ďalej francúzsky celok. Zatiaľ sa teda žiadne prekvapenie či dráma nekoná, ale času je stále dostatok.
     
    31
    Marseille sa znova snaží cez postupné prihrávky preniknúť na súperovu polovicu. To núti domácich sa venovať defenzíve, čo pre nich za takého stavu nieje dobré.
     
    32
    A navyše sa teraz domáci budú musieť brániť nepríjemnému priamemu kopu zo strany súpera. K lopte sa už stavia Payet a zrejme tak budeme svedkami centrovanej lopty do pokutového územia.
     
    33
    Aj sa tak stalo, ale tento center bol veľmi nepresný a tak sme nevideli žiadnu zaujímavú situáciu. Walke teda bude odkopávať od svojej brány a hostia sa vracajú späť na svoje územie.
     
    34
    Domácim by aspoň ten jeden gól do polčasovej prestávky určite pomohol. Zatiaľ však boli len malé náznaky zo strany Salzburgu, tie sa však dajú stále stupňovať.
     
    35
    Žltú kartu dostáva Bouna Sarr (Olympique Marseille).
     
    36
    Po nedovolenom zákroku získali domáci veľmi zaujímavý priamy kop. Napokon sme boli svedkami zaujímavej strely z ťažkého uhla a Salzburg po zrazenej lopte získava aj rohový kop.
     
    37
    Rohový kop si zobral na starosť Beriša, ale jeho krátka rozohrávka nič zaujímavého nepriniesla. Salzburg však ostáva na útočnej polovici a dostáva tak svojho súpera pod menší tlak.
     
    38
    Opäť však prišla nepresná kombinácia zo strany domácich a tak sa už k lopte dostávajú hostia. Marseille sa nikam neponáhľa a zrejme sa už len snaží udržať v prvom polčase čisté konto.
     
    39
    Žltú kartu dostáva Maxime López (Olympique Marseille).
     
    40
    Hostia sa presunuli na útočnú polovicu a prišiel aj veľmi nebezpečný center do pokutového územia domácich. Salzburg však ustál túto situáciu, ale bude sa musieť aj naďalej brániť.
     
    41
    Záver prvého polčasu sa už blíži, stále sme presný zásah v prvom polčase nevideli. Marseille to však určite nevadí, stále je postupujúcim celkom do finálového stretnutia.
     
    42
    Salzburgu sa teraz darí mať častejšie loptu na svojich kopačkách, ale stále zo strany domácich nič zaujímavé neprichádza. Hostia majú teda všetko pod kontrolou.
     
    43
    Hosťom sa darí v týchto chvíľach zakladať rýchle protiútoky. Domáci tak aj naďalej musia myslieť na defenzívu, prípadný inkasovaný gól by ich už nádeje asi definitívne pochoval.
     
    44
    Riadny hrací čas prvého dejstva sa už napĺňa. Veľa sa v prvom polčase neprerušovalo a tak sa veľká porcia nastavených minút očakávať nedá. Všetko však závisí na hlavnom rozhodcovi, ktorým je Karasev.
     
    45
    Prichádza však ešte faul domácich futbalistov a tak je tu priame kop pre francúzsky celok. Prvý polčas sa predlžuje ešte o 1 minútu.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase sme veľa zaujímavých situácii nevideli, len jednu v 12. minúte zo strany domácich, ale s ňou si brankár Pelé hravo poradil. Po prvom dejstve je tak stav zápasu 0:0 a tento výsledok posúva ďalšej Olympique Marseille. Domáci Salzburg tak čaká v druhom polčase veľmi náročná úloha, musí sa však zlepšiť v útočnej fáze.

    Druhý polčas sa začne približne o 22:07.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak už čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali domáci. Tí však ihneď spravili veľkú chybu a dopredu sa tak dostali hostia. Najprv zakončoval Payet a následne aj Germain. Našťastie pre domácich však tieto pokusy boli nepresné.
     
    47
    Útočná snaha hostí však pokračuje ďalej, takže domáci sa momentálne musia venovať defenzívnej práci. Salzburg však prehráva o dva góly v súčte tohto dvojzápasu a tak potrebuje útočiť.
     
    48
    Opäť prišla pekná útočná akcia hosťujúceho celku. Pred bránu domácich smeroval presný center na Germaina, ktorý mal dostatok času aj priestoru na zakončenie, ale jeho pokus bol nepresný a išiel len mimo bránu domácich.
     
    49
    Aj naďalej je pri lopte francúzsky celok, ktorý sa snaží cez postupné prihrávky vymyslieť ďalšie nebezpečné situácie. Zatiaľ to teda vyzerá na postup práve tohto tímu, ale ešte nepredbiehajme.
    49. Valère Germain (OMA)
     
    50
    Tlak hosťujúceho celku pokračuje ďalej, ale momentálne nič zaujímavého nesledujeme. To však určite Marseille nijak neprekáža, stav zápasu ich posúva ďalej.
     
    51
    Dopredu sa však už dostávajú aj domáci futbalisti, ale zatiaľ len kombinujú na útočnej polovici. Hostia sa tak už museli vrátiť späť na svoju polovicu a pripravujú sa na bránenie.
     
    53
    Salzburg dal gól!

    Dráma je na svete! Salzburg sa teraz držal na útočnej polovici a darilo sa mu aj kombinovať s loptou. Domáci napokon vyprodukovali presnú prihrávku do behu na AMADOUA HAIDARU a ten krásnou strelou pred bránou hostí prekonáva Pelého – 1:0!
    53. Amadou Haidara (SLZ) - 1:0
     
    54
    Razom tak začína Red Bull Arena v Salzburgu ožívať a aj toto môže domácim futbalistom pomôcť. Určite sa tak ešte máme na čo tešiť, domáci aj naďalej hýria útočnou aktivitou.
     
    55
    Do útoku sa však dostávajú aj hostia a tak sa domáci musia venovať aj defenzívnej práci. Hra sa tak prelieva z jednej strany na druhú, sledujeme tak veľmi zaujímavé stretnutie.
     
    56
    Stále je teda postupujúcim celkom Olympique Marseille. V prípade gólu domácich by zápas putoval do predĺženia, ale teraz sa naozaj neodhadne nik tipovať, ako toto celé môže skončiť.
     
    57
    Žltú kartu dostáva Adil Rami (Olympique Marseille).
     
    58
    Mohlo byť vyrovnané! Ulmer sa po rýchlom prechode do útoku dostal k lopte a skúsil to aj z väčšej vzdialenosti do stredu brány. Táto strela mu vyšla parádne, ale Walke bol pripravený a výborným zákrokom podržal svoj celok.
     
    59
    No a boli sme svedkami ďalšieho streleckého pokusu zo strany domácich. Aj Dabbur to skúšal strelou z väčšej vzdialenosti, ale jeho pokus smeroval len vedľa brány hostí.
     
    60
    Ďalšia veľká šanca domácich! Po výbornom prízemnom centri sa k lopte dostal Dabbur, ale jeho pätička skončila len pri obrancoch francúzskeho celku.
     
    61
    Hodina hry tak už uplynula a sledujeme teda veľkú drámu. Po prvom polčase sme v to asi ani nedúfali, ale domácim vyšla jedna útočná akcia, padol z nej gól a tlak domácich sa stále stupňuje.
    61. Munas Dabbur (SLZ)
     
    62
    Marseille čelí stále veľkému náporu, v pokutovom území hostí vzniká jedna nebezpečná situácia za druhou. Salzburg stále drží loptu na svojich kopačkách.
     
    64
    Hostia však úspešne odolávajú, ale nebezpečné situácie stále pribúdajú. Marseille len odkopáva lopty preč zo svojho územia, táto pasivita sa vyplatiť nemusí.
     
    65
    Salzburg dal gól!

    Red Bull Arena je na nohách! Veľký tlak domácich futbalistov vyústil v druhý gól v tomto zápase. Pred pokutové územie smeroval presný center na Schlagera, ktorý krásne vypálil z voleja a jeho strelu nešťastne tečoval do vlastnej brány BOUNA SARR – 2:0!
    65. Bouna Sarr (SLZ) - 2:0
     
    66
    Stav tohto dvojzápasu je teda už vyrovnaný 2:2 a v takomto prípade sa bude predlžovať. Času je však do konca druhého polčas ešte dosť, stať sa teda môže čokoľvek.
     
    68
    Striedanie v tíme Olympique Marseille: z ihriska odchádza Maxime López, prichádza André Anguissa.
     
    69
    Striedanie v tíme FC Salzburg: z ihriska odchádza Fredrik Gulbrandsen, prichádza Hee-chan Hwang.
     
    70
    Salzburg aj naďalej útočí, rakúsky celok zrejme cíti šancu na tretí gól, ktorý by ich posunul do finále. Zrejme sa tak ešte máme na čo tešiť, hostia sa prakticky len bránia.
     
    71
    No a domáci mohli ísť do vedenia o tri góly! Nový muž na ihrisku Hwang bol blízko k gólu, keď v pokutovom území nebezpečne vypálil k tyčke, ale brankár Pelé vytiahol parádny zákrok.
    71. Hee-chan Hwang (SLZ)
     
    72
    Nasledoval teda rohový kop domáceho celku, ale ten už nič zaujímavého nepriniesol. Dopredu sa tak už môžu dostať po veľmi dlhej dobe aj hosťujúci futbalisti.
     
    73
    Zaujímavá situácia napokon prichádza aj na druhej strane! Payet našiel presným centrom v pokutovom území Germaina, jeho lob skončil nad branou domácich.
     
    74
    V útoku sa tak opäť pripomenuli aj hostia a vyzerá to teda na poriadnu drámu. Spokojnejší a v lepšej pohode sú však určite domáci, ktorím sa podarilo zmazať dvojgólové manko.
     
    75
    Aj naďalej sa teda útočné snahy striedajú na oboch stranách. Obe defenzívy sa tak musia mať na pozore, gól v takejto časti zápasu môže byť rozhodujúci.
     
    76
    Pred bránu domácich smeroval nebezpečný center, ale obrana Salzburgu si s ním poradila a loptu odvrátila na rohový kop. Marseille tak ostáva v útoku aj naďalej.
     
    77
    Rohový kop už nič zaujímavého neponúkol, ale hostia ešte ostávajú na útočnej polovici. Keby sa Marseille podarilo skórovať, domáci by museli dať až dva góly.
     
    78
    Tlak francúzske celku pokračuje ďalej, domáci sa musia teda pozore brániť. Uvidíme teda, čo nás všetko do konca druhého polčasu ešte čaká.
     
    79
    Marseille zvyšuje tendenciu svojich rohových kopov. Domáci sa však bránia úspešne a súpera do gólovej šance nepúšťajú. Tlak hostí však trvá už dlhú dobu.
     
    80
    Desať minút pred koncom druhého polčasu je stav tohto zápasu 2:0 a celkové skóre je teda 2:2. Za takýchto okolností sa zápas presunie do predĺženia, ale momentálne aktívnejší hostia sa to snažia zmeniť.
     
    81
    Hostia kombinovali na útočnej polovici a zo strany domácich prišiel nedovolený zákrok. Marseille tak získava priamy kop na útočnej polovici, ale o nebezpečnú vzdialenosť sa nejedná.
     
    82
    Priamy kop už nič zaujímavého neponúkol, domáci získavajú loptu na svoje kopačky a snažia sa už hru upokojiť. Dlho však zrejme na zaujímavú situáciu čakať nebudeme.
     
    83
    Striedanie v tíme FC Salzburg: z ihriska odchádza Xaver Schlager, prichádza Takumi Minamino.
     
    84
    Striedanie v tíme Olympique Marseille: z ihriska odchádza Valère Germain, prichádza Clinton N'Jie.
     
    84
    Žltú kartu dostáva Dimitri Payet (Olympique Marseille).
     
    85
    No a útočné výpady sa znova striedajú na oboch stranách. Druhý polčas sa už blíži k svojmu záveru, teda do veľmi podstatnej časti hry. Zatiaľ to vyzerá na predĺženie.
     
    86
    Francúzsky celok to skúša aj strelami z väčšej vzdialenosti, ale tieto pokusy sú nepresné. Veľa času tak obom celkom už neostáva, pre Salzburg je však už aj takýto stav veľký úspech.
     
    86
    Žltú kartu dostáva André Ramalho (FC Salzburg).
     
    87
    Veľmi zaujímavá situácia v pokutovom území hostí. Thauvin tam posielal centrovanú loptu a jeden z hostí zrejme zahral rukou. Domáci sa dožadovali penalty, ale u Karaseva nepochodili.
     
    89
    Rozhodnúť však teraz mohli hostia! Payet nacentroval do pokutového územia domácich, tam sa do hlavičkového zakončenia dostal N´Jie, ale jeho pokus smeroval mimo bránu domácich.
    89. Clinton N'Jie (OMA)
     
    90
    V druhom polčase sa nastavujú ešte dve minúty!
     
    90+1
    Je tu ešte jeden rohový kop pre domáci celok. Ten budú musieť hostia ubrániť, aby zápas putoval do predĺženia.
     
    90+2
    Druhý polčas sa skončil.
     
    Kto by to bol po prvom polčase čakal. Domácim sa vôbec v útoku nedari, bezzubé útoky Salzburgu nič neprinášali. Potom však prišla v druhom polčase situácia z 53. minúty a to konkrétne gól Haidaru. Tento moment domácich nakopol a ich veľký tlak priniesol aj druhý gól, keď si v 65. minúte nešťastne tečoval loptu do vlastnej siete Sarr. Marseille však potom zabralo a útoky sa striedali na oboch stranách, gól však už nepadol.

    Čaká nás teda určite ešte zaujímavé predĺženie, teda minimálne 2x15 minút. Uvidíme, čo toto napínavé stretnutie ešte ponúkne.
     
    Do finále sa už prebojovalo Atl. Madrid! Španielsky celok zvíťazil doma 1:0 a tak sa ešte musí rozhodnúť o druhom postupujúcom, ktorým bude jeden z aktérov tohto stretnutia.
     
    91
    Začalo sa nadstavenie prvého polčasu.
     
    91
    Prvý polčas predĺženia sa už teda naplno rozbehol, výkop patril francúzskemu celku. Marseille môže cítiť menšiu frustráciu, ale stále má šancu sa prebojovať do finále.
     
    92
    Aj predĺženie začalo veľmi ofenzívne, útoky sa teda znova striedajú na oboch stranách. Uvidíme, čo všetko ešte toto dramatické stretnutie ponúkne.
     
    93
    Žltú kartu dostáva Duje Ćaleta-Car (FC Salzburg).
     
    94
    Marseille získava rohový kop. Domáci sa tak teda budú musieť brániť, ale hostia si s rozohrávkou rohového kopu dávajú poriadne načas.
     
    95
    No a rohový kop ani nič zaujímavé neponúkol. Penaltový rozstrel by bol krásnym vyvrcholením tohto zápasu, ale je predčasné ešte o tomto hovoriť.
     
    96
    Striedanie v tíme FC Salzburg: z ihriska odchádza Andreas Ulmer, prichádza Marin Pongračić.
     
    97
    Úvod predĺženia sľuboval ofenzívnejšie stretnutie, ale teraz ako by sa oba tímy báli zaútočiť. Možno to chcú nechať na šťastenu v penaltách, či prípadne v druhom polčase predĺženia.
     
    98
    Rohový kop už získavajú aj domáci futbalisti. Hostia sa tak budú musieť brániť, Pelé si už organizuje spoluhráčov pred svojou bránou.
     
    99
    Domáci mohli dosiahnuť postupový gól! Zrodil sa teda prvý gólový moment v predĺžení, keď sa center od rohovej zástavky dostal na hlavu Cara, ale jeho pokus fantasticky zneškodnil brankár Pelé, ktorý tak zachránil svoj celok.
    99. Duje Ćaleta-Car (SLZ)
     
    100
    Žltú kartu dostáva Jordan Amavi (Olympique Marseille).
     
    101
    Striedanie v tíme Olympique Marseille: z ihriska odchádza Morgan Sanson, prichádza Rolando.
     
    102
    Rakúsky celok bol tak zatiaľ najbližšie k veľmi dôležitému gólu. Stále však platí, že v predĺžení veľa zaujímavého nesledujeme a penaltový rozstrel sa zdá byť postupne reálny.
     
    103
    Je tu však ďalší rohový kop pre domáci celok, ten minulý priniesol veľkú šancu. Uvidíme, čo ponúkne napokon tento.
     
    104
    Tento rohový kop už nič zaujímavého neponúkol, k lopte sa dostávajú hostia. Pomaly sa už bude končiť prvý polčas predĺženia.
     
    105
    Nastavuje sa ešte jedna minúta!
     
    105+1
    Ešte tu bude jeden rohový kop pre Marseille.
     
    105+2
    Prvé nadstavenie skončilo.
     
    V prvom polčase predĺženia prišla veľká šanca domácich futbalistov, ale hostí zachránil brankár Pelé. Nič viac sa už neudialo a tak stále nieje o postupujúcom rozhodnuté. Uvidíme, čo prinesie druhý polčas predĺženia a či prípadne prídu na rad penalty.
     
    106
    Začalo sa druhé predĺženie.
     
    106
    Druhý polčas predĺženia sa už rozbehol, výkop mali domáci futbalisti.
     
    107
    Salzburg sa postupnou kombináciou dostáva na útočnú polovicu, ale domácim sa momentálne v útoku nedarí.
     
    108
    Postupne sa však už do hry dostávajú aj hostia, ale oba tímy hrajú v predĺžení veľmi opatrne. Aj striedačky oboch celkov sú pokojné, penalty sa čoraz viac približujú.
     
    109
    V prípade, žeby sa hosťom podarilo skórovať, domáci by museli odpovedať dvoma gólmi. Zatiaľ sa však stále nič vážneho nedeje.
     
    110
    Salzburg založil rýchly protiútok a po nedovolenom zákroku zo strany súpera získava priamy kop. Hostia sa tak teraz budú musieť brániť.
     
    111
    Priamy kop však nič zaujímavého nepriniesol, hostia sa bez problémov ubránili. Dopredu sa tak už snaží preniknúť hosťujúce Marseille.
     
    112
    Začiatok predĺženia sľuboval veľa zaujímavého, prišla aj veľká šanca domácich, ale momentálne sa nič zaujímavého nedeje. O postupujúcom tak zrejme budú rozhodovať penalty, ale do konca predĺženia nejaký ten čas ešte ostáva.
     
    113
    Domáci Beriša utrpel menšie zranenie, ale je už v poriadku a zapojil sa späť do hry. Na útočnej polovici sa teraz držia hostia, ale nijak výrazne sa im nedarí presadiť.
     
    114
    Marseille zahrávalo rohový kop, ale domáci sa ubránili úspešne a loptu dostali do bezpečia. Francúzsky celok však ostáva na útočnej polovici aj naďalej.
     
    116
    Marseille dal gól!
    A je zrejme o postupujúcom definitívne rozhodnuté! Hostia zahrávali troška kontroverzný rohový kop, centrovaná lopta od rohovej zástavky putovala pred ROLANDA a jeho parádne zakončenie k tyčke skončilo v bráne domácich – 2:1!
    116. Rolando (OMA) - 2:1
     
    117
    Žltú kartu dostáva Munas Dabbur (FC Salzburg).
     
    118
    Žltú kartu dostáva Rolando (Olympique Marseille).
     
    118
    Ako som už spomínal, domáci teraz musia streliť dva góly. To sa už zdá byť nereálne, ale vo futbale je možné naozaj všetko, čo nám tento ročník európskych súťaží pravidelne dokazue.
     
    119
    A domáci navyše strácajú Haidaru! Ten vidí druhú žltú kartu v tomto zápase a to je automaticky červená. Haidara sa previnil úderom do tváre Payeta a tak ide predčasne pod sprchy. To je už zrejme teda definitívny škrt cez rozpočet Salzburgu.
     
    120
    Nastavujú sa ešte dve minúty!
     
    120+1
    Žltú kartu dostáva Yohann Pelé (Olympique Marseille).
     
    120+2
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase predĺženia napokon prišla sporná situácia v 116. minúte, keď hostia zahrávali kontroverzný rohový kop a po ňom posiela Rolando do finále Olympique Marseille. Predĺženie celkovo veľa zaujímavého neponúklo, väčšie šťatie mal napokon francúzsky celok. Po záverečnom hvizde ešte Marco Rose išiel za rozhodcom si niečo vysvetľovať a trénerovi hostí Rudimu Garcíovi podal ruku len z povinnosti.

    Domáci cítia určite veľké sklamanie, podarilo sa im zmazať dvojgólové manko, ale v predĺžení sa napokon šťastena usmiala na ich súpera. Po výsledku 2:1 tak do finále postupuje Olympique Marseille, kde ho už čaká španielske Atl. Madrid.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem už dobrú noc. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (23:42:28)

    Miroslav Revaj

    Góly: 53. Haidara, 65. B. Sarr (vla.) – 116. Rolando

    Karty:   86. Ramalho (SLZ), 93. Ćaleta-Car (SLZ), 117. Dabbur (SLZ) – 35. B. Sarr (OMA), 39. Maxime López (OMA), 57. Rami (OMA), 84. Payet (OMA), 100. Amavi (OMA), 118. Rolando (OMA), 120+1. Pelé (OMA)   119. Haidara (SLZ)


    FC Salzburg: Walke (C) – Lainer, Ramalho, Ćaleta-Car, Ulmer (96. Pongračić) – Haidara, Samassékou, Valon Beriša – Schlager (83. Minamino) – Dabbur, Gulbrandsen (69. Hwang).
    Náhradníci: Stankovic – Pongračić, Leitgeb, H. Wolf, Yabo, Hwang, Minamino.

    Olympique Marseille: Pelé – B. Sarr, Rami, Gustavo, Amavi – Maxime López (68. Anguissa), M. Sanson (101. Rolando) – Thauvin, Payet (C), Ocampos – Germain (84. N'Jie).
    Náhradníci: Escales – Kamara, Rolando, Sertic, Anguissa, Sari, N'Jie.

    Rozhodca: Karasev – Averjanov, Kalugin (všetci Rusko)
    26.04.2018
    Marseille - Salzburg 2:0

    Góly: 15. Thauvin, 63. N'Jie

    Karty:   21. Maxime López (OMA), 90+1. Mitroglu (OMA) – 23. H. Wolf (SLZ)

    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 2:5. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 10:16.