Atlético Madrid – Arsenal 1:0 (kon.) | Salzburg – Marseille 2:1 (po pr.)
koniec po predl.
FC Salzburg
2:1 (0:0)
Olympique Marseille
Štvrtok 03.05.2018, 21:05 • Red Bull Arena, Salzburg • Európska liga • Semifinále
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase predĺženia napokon prišla sporná situácia v 116. minúte, keď hostia zahrávali kontroverzný rohový kop a po ňom posiela Rolando do finále Olympique Marseille. Predĺženie celkovo veľa zaujímavého neponúklo, väčšie šťatie mal napokon francúzsky celok. Po záverečnom hvizde ešte Marco Rose išiel za rozhodcom si niečo vysvetľovať a trénerovi hostí Rudimu Garcíovi podal ruku len z povinnosti.

    Domáci cítia určite veľké sklamanie, podarilo sa im zmazať dvojgólové manko, ale v predĺžení sa napokon šťastena usmiala na ich súpera. Po výsledku 2:1 tak do finále postupuje Olympique Marseille, kde ho už čaká španielske Atl. Madrid.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem už dobrú noc. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (23:42:28)
     
    120+2
    Koniec zápasu.
     
    120+1
    Žltú kartu dostáva Yohann Pelé (Olympique Marseille).
     
    120
    Nastavujú sa ešte dve minúty!
     
    119
    A domáci navyše strácajú Haidaru! Ten vidí druhú žltú kartu v tomto zápase a to je automaticky červená. Haidara sa previnil úderom do tváre Payeta a tak ide predčasne pod sprchy. To je už zrejme teda definitívny škrt cez rozpočet Salzburgu.
     
    118
    Ako som už spomínal, domáci teraz musia streliť dva góly. To sa už zdá byť nereálne, ale vo futbale je možné naozaj všetko, čo nám tento ročník európskych súťaží pravidelne dokazue.
     
    118
    Žltú kartu dostáva Rolando (Olympique Marseille).
     
    117
    Žltú kartu dostáva Munas Dabbur (FC Salzburg).
    116. Rolando (OMA) - 2:1
     
    116
    Marseille dal gól!
    A je zrejme o postupujúcom definitívne rozhodnuté! Hostia zahrávali troška kontroverzný rohový kop, centrovaná lopta od rohovej zástavky putovala pred ROLANDA a jeho parádne zakončenie k tyčke skončilo v bráne domácich – 2:1!
     
    114
    Marseille zahrávalo rohový kop, ale domáci sa ubránili úspešne a loptu dostali do bezpečia. Francúzsky celok však ostáva na útočnej polovici aj naďalej.
     
    113
    Domáci Beriša utrpel menšie zranenie, ale je už v poriadku a zapojil sa späť do hry. Na útočnej polovici sa teraz držia hostia, ale nijak výrazne sa im nedarí presadiť.
     
    112
    Začiatok predĺženia sľuboval veľa zaujímavého, prišla aj veľká šanca domácich, ale momentálne sa nič zaujímavého nedeje. O postupujúcom tak zrejme budú rozhodovať penalty, ale do konca predĺženia nejaký ten čas ešte ostáva.
     
    111
    Priamy kop však nič zaujímavého nepriniesol, hostia sa bez problémov ubránili. Dopredu sa tak už snaží preniknúť hosťujúce Marseille.
     
    110
    Salzburg založil rýchly protiútok a po nedovolenom zákroku zo strany súpera získava priamy kop. Hostia sa tak teraz budú musieť brániť.
     
    109
    V prípade, žeby sa hosťom podarilo skórovať, domáci by museli odpovedať dvoma gólmi. Zatiaľ sa však stále nič vážneho nedeje.
     
    108
    Postupne sa však už do hry dostávajú aj hostia, ale oba tímy hrajú v predĺžení veľmi opatrne. Aj striedačky oboch celkov sú pokojné, penalty sa čoraz viac približujú.
     
    107
    Salzburg sa postupnou kombináciou dostáva na útočnú polovicu, ale domácim sa momentálne v útoku nedarí.
     
    106
    Druhý polčas predĺženia sa už rozbehol, výkop mali domáci futbalisti.

    Miroslav Revaj

    Góly: 53. Haidara, 65. B. Sarr (vla.) – 116. Rolando

    Karty:   86. Ramalho (SLZ), 93. Ćaleta-Car (SLZ), 117. Dabbur (SLZ) – 35. B. Sarr (OMA), 39. Maxime López (OMA), 57. Rami (OMA), 84. Payet (OMA), 100. Amavi (OMA), 118. Rolando (OMA), 120+1. Pelé (OMA)   119. Haidara (SLZ)


    FC Salzburg: Walke (C) – Lainer, Ramalho, Ćaleta-Car, Ulmer (96. Pongračić) – Haidara, Samassékou, Valon Beriša – Schlager (83. Minamino) – Dabbur, Gulbrandsen (69. Hwang).
    Náhradníci: Stankovic – Pongračić, Leitgeb, H. Wolf, Yabo, Hwang, Minamino.

    Olympique Marseille: Pelé – B. Sarr, Rami, Gustavo, Amavi – Maxime López (68. Anguissa), M. Sanson (101. Rolando) – Thauvin, Payet (C), Ocampos – Germain (84. N'Jie).
    Náhradníci: Escales – Kamara, Rolando, Sertic, Anguissa, Sari, N'Jie.

    Rozhodca: Karasev – Averjanov, Kalugin (všetci Rusko)
    26.04.2018
    Marseille - Salzburg 2:0

    Góly: 15. Thauvin, 63. N'Jie

    Karty:   21. Maxime López (OMA), 90+1. Mitroglu (OMA) – 23. H. Wolf (SLZ)

    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 2:5. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 10:16.