Atlético Madrid – Arsenal 1:0 (kon.) | Salzburg – Marseille 2:1 (po pr.)
koniec
Atlético Madrid
1:0 (1:0)
Arsenal FC
Štvrtok 03.05.2018, 21:05Európska liga • Semifinále
Predzápasové kurzy
     
    Atlético Madrid sa stáva prvým finalistom tohtoročnej edícii Európskej ligy. Po remíze 1:1 v Londýne mu na to stačil jediný gól Diega Costu. Postupujúci je zaslúžený, ale svojho súpera spozná neskôr, pretože v Salzburgu sa predlžuje. Odo mňa je to všetko, ja vám prajem pekný zvyšok večera pri druhom stretnutí, alebo dobrú noc. (23:01:07)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Thomas Partey, prichádza Stefan Savić.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90
    Arsenal a jeho tlak vrcholia. Center sprava defenzíva Atlética odvrátila, to isté sa stalo aj po pase od Ozila.
     
    89
    Kontra do otvorenej obrany Atlética Madrid hosťom nevyšla. Lacazette si nevytvoril streleckú parketu, o loptu navyše prišiel.
     
    88
    Fernando Torres na malom priestoru vybojoval roh. Xhaka okamžite išiel napádať rozohrávku a loptu Arsenal aj získal, Ospina predsa len musel vyrážať tvrdú strelu spoza vápna.
     
    87
    Domáci získali dokonca od postrannej čiary aj priamy kop. Pre Kokeho by to bola ideálna pozícia na center, v tomto momente rozohral na krátko a domáci šetria čas.
     
    86
    Mustafi si musel dať vedľa svojej šestnástky pozor hneď na dvojicu hráčov súpera, odkopom za bližšiu postrannú čiaru to zvládol.
     
    85
    Koke si v šestnástke nenarazil loptu ideálne, Ospina ju rýchlo rozohral dopredu. Arsenal sa usadil pred veľkým vápnom Atética.
     
    84
    Ángel Correa získal loptu po kombinácii Arsenalu na vlastnej polovici, rýchlo s ňou ušiel dopredu, kde získal aspoň autové vhadzovanie. Atlético už ide hlavne šetriť čas.
     
    83
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Diego Costa, prichádza Fernando Torres.
     
    82
    Diego Costa ostal ležať na trávniku, Atlético Madrid pokračovalo ďalej v hre, až prišiel zrazený center Monreala do rukavíc brankára Oblaka.
     
    81
    Griezmann sa dostal až pred šestnástku súpera, kde prenechal loptu na Diega Costu, no tento Španiel to neurobil najlepšie. Vzápätí vystrelil z diaľky, Ospina nemal problém zasiahnuť.
     
    80
    Desať minút do konca riadneho hracieho času, Arsenal zatiaľ nejaví známky toho, že si dnes chce vybojovať minimálne predĺženie.
     
    79
    Atlético Madrid je v týchto chvíľach rozhodne aktívnejšie a snaží sa pridať druhý gól, čo by bolo pre Arsenalom asi posledným klincom.
     
    78
    Žltú kartu dostáva Diego Costa (Atlético Madrid).
    Žltú kartu dostáva Shkodran Mustafi (Arsenal FC).
     
    77
    Útočný faul zastavil akciu Atlética Madrid, brankár Ospina preto bude môcť rozohrávať od vlastnej šestnástky smerom dopredu.
     
    76
    Antoine Griezmann sa už-už dostával pred Ospinu do obrovskej príležitosti, lenže v poslednej chvíli prišiel zozadu čistý sklz na loptu od Mustafiho.

    Matej Kubove

    Góly: 45+2. D. Costa

    Karty:   52. Gabi (ATM), 71. Saúl Ñíguez (ATM), 78. D. Costa (ATM) – 42. Wilshere (ARS), 58. Mustafi (ARS), 78. Mustafi (ARS)


    Atlético Madrid: Oblak – Partey (90+3. Savić), J. Giménez, Godín, Hernández – Vitolo (74. Á. Correa), Gabi, Saúl Ñíguez, Koke – D. Costa (83. F. Torres), Griezmann.
    Náhradníci: Werner – Luís, F. Torres, Á. Correa, Savić, Olabe, Gameiro.

    Arsenal FC: Ospina – Bellerín, Mustafi, Koscielny (11. Chambers), Monreal – Ramsey, Xhaka, Wilshere (68. Mchitarjan) – Welbeck, Özil – A. Lacazette.
    Náhradníci: Čech – Mchitarjan, Iwobi, Chambers, Maitland-Niles, Kolašinac, Nketiah.
    26.04.2018
    Arsenal - Atlético Madrid 1:1

    Góly: 60. A. Lacazette – 82. Griezmann

    Karty:   2. Vrsaljko (ATM)   10. Vrsaljko (ATM)