Arsenal – Atlético Madrid 1:1 (kon.) | Marseille – Salzburg 2:0 (kon.)
koniec
Arsenal FC
1:1 (0:0)
Atlético Madrid
Štvrtok 26.04.2018, 21:05 • Emirates Stadium, Londýn • Európska liga • Semifinále
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase sme už boli svedkami dvoch presných zásahov. Arsenal pokračoval vo svojej aktívnej hre a zaslúžene sa po veľkom tlaku dostal do vedenia 1:0 po góle Lacazetteho. Nápor domácich pokračoval ďalej, ale druhý gól stále neprichádzal. V záverečnej časti zápasu hostia využili chybu domácich a z jednej jedinej strely na bránu v druhom dejstve sa podarilo na konečných 1:1 vyrovnať Griezmannovi. Arsenal môže tento výsledkom mrzieť, pretože takmer celý zápas hral o jedného hráča viac a hostia mali svojho trénera na tribúne. Anglický celok hral aj veľmi aktívne, ale viacej gólov sa mu streliť nepodarilo. Odveta v Španielsku tak bude pre Arsenal veľmi náročná.

    S týmto konštatovaním sa už lúčim a prajem ešte pekný zvyšok večera respektíve dobrú noc. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (23:01:14)
    90+3.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Domáci zahrávali ešte jeden rohový kop. Özilov center sa dostal na Xhaku, ale jeho pokus smeroval len vysoko nad bránu súpera. To už bolo zrejme z tohto zápasu všetko.
    90+2.
     
    90+2
    Aj v nadstavenom čase útočia domáci futbalisti, ale už sa im zrejme skórovať nepodarí a tak lepší výsledok do odvety získanú hostia, čo po prvom polčase čakal asi málokto.
     
    90+1
    Napokon sa nadstavujú ešte 3 minúty!
     
    90
    Anglický celok zahrával dva rohové kopy za sebou, ale v oboch prípadoch dobre zasiahla obrana súpera. Riadny hrací čas tohto zápasu sa už naplní, určite sa bude niečo nadstavovať.
     
    89
    Arsenal kombinuje na útočnej polovici a snaží sa tak ešte niečo nebezpečné vymyslieť. Zaujímavý je aj fakt, že domáci ešte vôbec nestriedali, čo nebýva takým zvykom vo futbale.
     
    88
    Domáci tak ešte zahrávali rohový kop, ale aj túto situáciu hostia úspešne ustáli. Záver zápasu sa už nezadržateľne blíži, zo strany domácich ešte prichádzajú útočné výpady.
    87.
     
    87
    Oblak zachránil svoje mužstvo od druhého gólu! Po výbornom centri sa v pokutovom území dostal do hlavičkového zakončenia Ramsey, ale jeho pokus parádne zneškodnil slovinský brankár.
    86. Antoine Griezmann (ATM)
     
    86
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Antoine Griezmann, prichádza Fernando Torres.
     
    84
    Aj sa o to domáci celok snaží. Hostia však dnes disponujú veľkou bojovnosťou a tímovým duchom a držia tak veľmi cennú remízu 1:1!
     
    83
    Tak táto situácia môže domácich ešte kruto mrzieť. Už teraz je viacmenej jasné, že Arsenal bude musieť v odvete streliť gól. Do konca tohto zápasu však ešte nejaké tie minútky ostávajú, domáci majú stále priestor streliť svoj druhý gól v tomto zápase.
    82. Antoine Griezmann (ATM) - 1:1
     
    82
    Atlético dalo gól! Veľký šok na Emirates Stadium! Hostia dokázali zachytiť loptu v strede poľa a tak vyrazili do rýchleho protiútoku. Loptu smerom dopredu potiahol ANTOINE GRIEZMANN. ktorý využil veľkú chybu domáceho kapitána Koscielnyho, dostal sa pred brankára Ospinu, pekne si ho zasekol a loptu dostáva do siete ponad padajúceho Mustafiho – 1:1!

    Miroslav Revaj

    Góly: 60. A. Lacazette – 82. Griezmann

    Karty:   2. Vrsaljko (ATM)   10. Vrsaljko (ATM)


    Arsenal FC: Ospina – Bellerín, Mustafi, Koscielny (C), Monreal – Ramsey, Xhaka, Wilshere – Welbeck, Özil – A. Lacazette.
    Náhradníci: Čech – Holding, Chambers, Iwobi, Kolašinac, Maitland-Niles, Nketiah.

    Atlético Madrid: Oblak – Vrsaljko, J. Giménez, Godín (C), Hernández – Á. Correa (75. Savić), Saúl Ñíguez, Partey, Koke – Gameiro (65. Gabi), Griezmann (86. F. Torres).
    Náhradníci: Werner – D. Costa, F. Torres, Gabi, Olabe, Savić, Vitolo.

    Rozhodca: Turpin – Buquet, Rainville (všetci Francúzsko)
    Štvrtok 03.05.2018
    Atlético Madrid - Arsenal 1:0

    Góly: 45+2. D. Costa

    Karty:   52. Gabi (ATM), 71. Saúl Ñíguez (ATM), 78. D. Costa (ATM) – 42. Wilshere (ARS), 58. Mustafi (ARS), 78. Mustafi (ARS)