Arsenal – Atlético Madrid 1:1 (kon.) | Marseille – Salzburg 2:0 (kon.)
koniec
Arsenal FC
1:1 (0:0)
Atlético Madrid
Štvrtok 26.04.2018, 21:05 • Emirates Stadium, Londýn • Európska liga • Semifinále
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase sme už boli svedkami dvoch presných zásahov. Arsenal pokračoval vo svojej aktívnej hre a zaslúžene sa po veľkom tlaku dostal do vedenia 1:0 po góle Lacazetteho. Nápor domácich pokračoval ďalej, ale druhý gól stále neprichádzal. V záverečnej časti zápasu hostia využili chybu domácich a z jednej jedinej strely na bránu v druhom dejstve sa podarilo na konečných 1:1 vyrovnať Griezmannovi. Arsenal môže tento výsledkom mrzieť, pretože takmer celý zápas hral o jedného hráča viac a hostia mali svojho trénera na tribúne. Anglický celok hral aj veľmi aktívne, ale viacej gólov sa mu streliť nepodarilo. Odveta v Španielsku tak bude pre Arsenal veľmi náročná.

    S týmto konštatovaním sa už lúčim a prajem ešte pekný zvyšok večera respektíve dobrú noc. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (23:01:14)
    90+3.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Domáci zahrávali ešte jeden rohový kop. Özilov center sa dostal na Xhaku, ale jeho pokus smeroval len vysoko nad bránu súpera. To už bolo zrejme z tohto zápasu všetko.
    90+2.
     
    90+2
    Aj v nadstavenom čase útočia domáci futbalisti, ale už sa im zrejme skórovať nepodarí a tak lepší výsledok do odvety získanú hostia, čo po prvom polčase čakal asi málokto.
     
    90+1
    Napokon sa nadstavujú ešte 3 minúty!
     
    90
    Anglický celok zahrával dva rohové kopy za sebou, ale v oboch prípadoch dobre zasiahla obrana súpera. Riadny hrací čas tohto zápasu sa už naplní, určite sa bude niečo nadstavovať.
     
    89
    Arsenal kombinuje na útočnej polovici a snaží sa tak ešte niečo nebezpečné vymyslieť. Zaujímavý je aj fakt, že domáci ešte vôbec nestriedali, čo nebýva takým zvykom vo futbale.
     
    88
    Domáci tak ešte zahrávali rohový kop, ale aj túto situáciu hostia úspešne ustáli. Záver zápasu sa už nezadržateľne blíži, zo strany domácich ešte prichádzajú útočné výpady.
    87.
     
    87
    Oblak zachránil svoje mužstvo od druhého gólu! Po výbornom centri sa v pokutovom území dostal do hlavičkového zakončenia Ramsey, ale jeho pokus parádne zneškodnil slovinský brankár.
    86. Antoine Griezmann (ATM)
     
    86
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Antoine Griezmann, prichádza Fernando Torres.
     
    84
    Aj sa o to domáci celok snaží. Hostia však dnes disponujú veľkou bojovnosťou a tímovým duchom a držia tak veľmi cennú remízu 1:1!
     
    83
    Tak táto situácia môže domácich ešte kruto mrzieť. Už teraz je viacmenej jasné, že Arsenal bude musieť v odvete streliť gól. Do konca tohto zápasu však ešte nejaké tie minútky ostávajú, domáci majú stále priestor streliť svoj druhý gól v tomto zápase.
    82. Antoine Griezmann (ATM) - 1:1
     
    82
    Atlético dalo gól! Veľký šok na Emirates Stadium! Hostia dokázali zachytiť loptu v strede poľa a tak vyrazili do rýchleho protiútoku. Loptu smerom dopredu potiahol ANTOINE GRIEZMANN. ktorý využil veľkú chybu domáceho kapitána Koscielnyho, dostal sa pred brankára Ospinu, pekne si ho zasekol a loptu dostáva do siete ponad padajúceho Mustafiho – 1:1!
    82. 1:1
     
    80
    Hosťujúci celok sa snaží ešte o rýchly protiútoky, ale tie končia v strede ihriska. Arsenal tak stále vyvíja veľký tlak, ale presné zakončenia zo strany domácich neprichádzajú.
     
    79
    Záver tohto zápasu sa už pomaly blíži, obra hry sa stále nemení. Domáci kombinujú na útočnej polovici a hostia sa bránia veľkému tlaku. Ospina sa tak v bráne Arsenalu poriadne nudí a ostáva mu len sledovať, čo sa deje na útočnej polovice domácich.
     
    78
    Lacazette prenikol s loptou do pokutového územia, zasekol si dvoch obrancov, ale už nedokázal nič nebezpečného vymyslieť a všetko ukončil útočný faul.
     
    77
    Atlético má však problém vymaniť sa z tlaku domácich, ale Arsenal má stále problémy s koncovkou. Zrejme by domáci takýto výsledkom pred zápasom brali, ale vzhľadom na jeho vývoj ich môže na konci mrzieť, že nedali viacej gólov.
     
    76
    Hostia teraz posilnili svoju defenzívu. Vzhľadom na vývoj stretnutia je to logické, takýto výsledok ešte nič neznamená a Atlético má do domácej odvety stále veľké šance na úspech.
     
    75
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Ángel Correa, prichádza Stefan Savić.
     
    74
    Domáci stále obliehajú pokutové územie súpera a hostia odvracajú jednu prihrávku za druhou. Druhý gól však stále neprichádza, čo je pre domácich určite škoda, keďže hrajú veľmi aktívne a môžu tak pomýšľať aj na víťazstvo o viac gólov.
     
    73
    Arsenal je nasťahovaní pred pokutovým územím, ale obrana súpera naďalej úspešne vzdoruje. K ďalšej zmene sa chystá na strane hostí, aj takto môže Atlético naťahovať čas.
     
    72
    Na strane domácich ešte nedošlo k ďalšej zmene. Možno tá by prospela domácim v zakončení, pretože aj keď má Arsenal nápor, koncovka teraz domácemu celku nevychádza.
     
    71
    Centrovanú loptu pred bránu dokázali hostia odvrátiť do bezpečia, ale Arsenal rozbieha pochopiteľne ďalší útok. Hostia sa snažia vysokým napádaním hru vysunúť ďalej od svojej brány.
     
    70
    Hostia sa musia opäť brániť rohovému kopu. Arsenal je už v enormnom tlaku, ale druhý gól neprichádza. Takýto stav stále nič neznamená, bude sa hrať ešte odvetné stretnutie, kde hostia budú hrať už s 11 hráčmi.
    69. Alexandre Lacazette (ARS)
     
    69
    Ďalšia šanca domácich! Po rohovom kope sa do zakončenia hlavou dostal Lacazette, lopta len tesne minula bránu hostí. Atlético je tak bombardované z každej strany.
    68.
     
    68
    Nebezpečná situácia pred bránou hostí. Lacazette posielal prihrávku na Welbecka, ktorý mal pred sebou odkrytý priestor, ale loptu nedokázal zasiahnuť. Keby sa mu to podarilo, bol by z toho druhý gól domácich.
     
    67
    K odrazenej lopte sa dostal Xhaka, ale jeho pokus nijak neohrozil bránu súpera. Arsenal je stále nasťahovaní na útočnej polovici a snaží sa o druhý presný zásah v tomto zápase.
     
    66
    Domáci kombinujú pri pokutovom území súpera a hostia nevedia kam skôr skočiť. Arsenalu by určite druhý gól viacej pomohol vzhľadom aj na druhé odvetné stretnutia, pretože tento zápas už bude o niečom inom.
     
    65
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Kévin Gameiro, prichádza Gabi.
     
    64
    Hosťujúca lavička pripravuje prvé striedanie v tomto zápase. Obraz hry sa však stále nemení, domáci sú vo veľkom tlaku a hrozia každou svojou prihrávkou.
     
    63
    Pred bránu hostí smeroval ďalší nebezpečný center a Oblak musel ísť vysoko von. Napokon však prišiel zo strany domácich útočný faul a tak si hostia mohli vydýchnuť.
     
    62
    Arsenal stále kombinuje pred pokutovým územím a hostia musia riešiť jednu nebezpečnú prihrávku za druhou. Do konca zápasu ostáva ešte dostatok času a snáď ešte niečo zaujímavé uvidíme.
     
    61
    No a tlak domáceho tímu pokračuje ďalej, Arsenal je pri veľkej útočnej chuti. Stále si však anglický celok musí dávať pozor na rýchly brejky súpera, Atlético je tým povestné.
    60. Alexandre Lacazette (ARS) - 1:0
     
    60
    Arsenal FC dal gól!
    Je tu prvý gól tohto zápasu! Tlak domácich futbalistov vyústil v zaslúžený gól v sieti súpera. Do pokutového územia prišiel ďalší nebezpečný center, jeho adresátom bol Wilshere. Centrovaná lopta padla na hlavu ALEXANDRA LACAZETTEHO a ten prekonáva Oblaka – 1:0! Uvidíme, ako sa bude toto stretnutie ďalej vyvíjať.
     
    58
    Ale aj hostia sa snažia o útočné výpady, avšak nie v takých intervaloch ako domáci. Arsenal však hrá dnes pozorne dopredu aj dozadu. Znova sa do útoku dostáva práve domáci celok.
     
    57
    Atlético je stále nezlomné, tlak domácich je už naozaj enormný. Sledujeme tak veľkú bojovnosť futbalistov hosťujúceho celku. Uvidíme, či dnes budeme svedkami aj presného zásahu.
     
    56
    Hostia sa teraz prakticky nedostávajú k lopte a domáci sa snažia o ďalší útočný prienik. Arsenal sa však stále ťažko presadzuje v útoku, hostia bránia so všetkými hráčmi.
     
    55
    V pokutovom území hostí je až 8 hráčov španielskeho celku. Ofenzívna snaha domácich tak pokračuje naďalej, ale domáci to maj ťažké sa v útoku presadiť a to hostia hrajú oslabení o jedného hráča.
     
    54
    Pred bránu hostí smeroval ďalší center, ale aj ten obrana Atlética dostala do bezpečia. Arsenal však pokračuje vo svojom útočnom ťažení a jeho tlak sa stupňuje.
     
    53
    Aj naďalej sú však domáci usadení na útočnej polovici a tak sú hostia nútení sa brániť. Zatiaľ však odolávajú tlaku súpera a do ďalšieho zakončenia ho nepúšťajú.
    52.
     
    52
    Až teraz prišlo zakončenie na bránu. Ramsey sa dostal k odrazenej lopte a tak po jej spracovaní to skúšal strelou spoza pokutového územia. Mieril však len do stredu brány a tam bol pripravený brankár Oblak.
     
    51
    Domáci znova operujú na útočnej polovici, ale ani teraz sa Arsenal do zakončenia nedostal. Hostia sa snažili pohroziť rýchlym brejkom, ale ani teraz sme nič zaujímavého nevideli.
     
    50
    Obe defenzívy sú však v úvode druhého polčasu pozorné a tak ešte neprišlo žiadne zakončenie na bránu. Hostia sa však teraz do útoku moc nehrnú, snažia sa kombinovať na svojej polovici.
     
    49
    Atléticu sa darí vo vysokom napádaní a tak zahnalo domácich späť na ich polovičku. Arsenal však na nič nečaká a opäť sa pokúša o ďalší útočný výpad. Snáď aj v druhom polčase budeme svedkami zaujímavého predstavenia.
     
    48
    Aj domáci futbalisti v úvode stretnutia pohrozili. Pred bránu súpera smeroval zaujímavý center z ľavej strany, ale domáci sa do zakončenia nedostali. Arsenal však stále kombinuje na útočnej polovici.
     
    47
    Hostia zahrávali priamy kop na útočnej polovici a centrovaná lopta sa dostala až do pokutového územia domácich. Arsenal však ustal menší nápor hostí a už sa pokúša o útočný výpad.
     
    46
    Druhý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali hostia. Do druhého dejstva sa neudiali žiadne zmeny v základnej zostave.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    Prvé dejstvo tohto zápasu hlavný rozhodca Turpin práve ukončil. Boli sme svedkami veľkého náporu domácich futbalistov, ktorý mali niekoľko šancí na otvorenie skóre, ale gól sme napokon nevideli. Už v 10. minúte bol vylúčený po druhej žltej karte hosťujúci Vrsaljko a o chvíľu na to išiel na tribúnu aj tréner hostí Diego Simone. Atlético ustálo veľký tlak domácich a hra sa postupne vyrovnala. Aj hostia mali napokon jednu veľkú príležitosť, ale aj v tomto prípade podržal svoj tím brankár.

    Určite nás tak ešte čaká zaujímavý druhý polčas, ktorý by sa mal začať približne o 22:07! Srdečne vás všetkých pozývam na jeho sledovanie.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Ten napokon činí 2 minúty! Arsenal po veľkej aktivite na útočnej polovici vybojoval rohový kop, ale centrovaná lopta našla len Ramseyho, ktorý nemieril presne.
     
    45
    Na útočnú polovicu sa znova dostáva domáci celok. Je tu už samotný záver prvého polčasu, Arsenal sa tak ešte snaží niečo zaujímavé vymyslieť. Sme určite zvedaví aj na nadstavený čas.
    44. Ángel Correa (ATM)
     
    44
    Koncovka však prišla zo strany hosťujúceho celku. V pokutovom území domáceho tímu sa do zakončenia dostal Correa, jeho zakončenie letí tesne nad bránu Arsenalu.
     
    43
    Domáci sa prebojovali až do pokutového územia, tam veľmi aktívne pôsobil Wilshere, ale napokon prišiel zo strany domácich len útočný faul. Oblak tak uvedie loptu do hry svojim výkopom.
     
    42
    Arsenal sa postupnou kombináciou prebojoval na útočnú polovicu a robí svojmu súperovi opäť veľké problémy. Hostia sa tak teraz musia brániť ďalšiemu náporu súpera.
     
    41
    A opäť musel zasahovať domáci brankár Ospina. Gameiro sa dostal po dobrom centri do hlavičkového zakončenia, ale brankár Arsenalu bol pozorný a loptu schoval do svojich rukavíc.
    40.
     
    40
    Do konca prvého polčasu ostáva približne 5 minút, ale určite sa ešte niečo nadstaví. Útočné výpady sledujeme na oboch stranách, vidíme aj svižné tempo, ktoré snáď vydrží aj do druhého polčasu.
     
    39
    Xhaka potiahol útočný výpad domáceho celku a napokon sa odhodlal aj k strele na bránu. Z veľkej vzdialenosti však nemieril presne a tak sme nič zaujímavého nevideli.
     
    38
    Predzápasove prognózy sa teda určite naplnili. Sme svedkami zaujímavého futbalu z oboch strán, videli sme už niekoľko príležitostí, červenú kartu na strane hostí a Diego Simeone putoval na tribúnu.
    37. David Ospina (ARS), Antoine Griezmann (ATM)
     
    37
    To však už neplatí! Skóre tohto zápasu mohli teraz otvoriť hostia. Parteye krásne prešiel domácou obranou, presnou prihrávkou našiel voľného Griezmanna, ktorý sa ocitol vo veľkej šanci, ale Ospinu sa mu prekonať nepodarilo!
     
    36
    Aj hosťom sa teraz podarilo usadiť na útočnej polovici, domáci však znova vysoko napádajú. Máme sa teda na čo pozerať, k videniu už boli aj zaujímavé príležitosti, ale len na strane domácich.
     
    35
    Arsenal bol znova usadený na útočnej polovici, ale do žiadnej zaujímavej situácie sa nedostal. Domáci si teraz musia dávať pozor aj na rýchle protiútoky svojho súpera.
     
    34
    Pre domácich je určite dôležité aj to, aby doma neinkasovali. Arsenal má však predsa len stále menšiu prevahu, ale pokoriť obrané múry súpera sa mu ešte nepodarilo.
     
    33
    Hra sa začína mierne vyrovnávať, čo sa vzhľadom na úvod stretnutia nečakalo. Atlético hrá o jedného hráča menej a svojho trénera má na tribúne. Do konca zápasu však ostáva množstvo času a hosťom môžu postupne dochádzať sily.
     
    32
    Svoj prvý zákrok v tomto zápase si pripisuje domáci brankár Ospina. Hosťujúci Griezmann napriahol k zaujímavej strele spoza pokutového územia, ale Ospina bol pozorný a tento pokus kryje.
    31. Nacho Monreal (ARS)
     
    31
    Atlético sa presunulo až na polovicu domácich, takže hostia sa zrejme úplne neuzavrú pred svojou bránou, čo je určite dobrou správou. Domáci sú však takisto v defenzíve pozorný.
     
    30
    Domáci sa odhodlávajú aj k strelám z väčšej vzdialenosti. Monreal však svojou strelou nijak nepreveril Oblaka a dopredu sa tak môžu vydať aj hostia.
     
    29
    Troška nevídaný obrázok v prvom polčase. Hostia sa dostávajú k lopte a snažia sa na útočnej polovici niečo vymyslieť. Domáci však vysoko napádajú a hosťom to robí značné problémy.
     
    28
    Arsenal zahrával svoj ďalší rohový kop, po ktorom sa do zakončenia dostal Ramsey, ale bránu hostí netrafil. Oblak sa snaží svoj výkop trocha pozdržať.
     
    27
    Do pokutového územia hostí dostal loptu Lacazette, následne sa snažil prihrávkou nájsť niekoho z jeho spoluhráčov, ale to sa mu nepodarilo. Arsenal je však stále usadený na útočnej polovici.
     
    26
    Lopta je aj naďalej na kopačkách domáceho celku, ktorý sa postupnou kombináciou dostáva na útočnú polovicu. Sme teda určite zvedaví, či v prvom polčase budeme svedkami presného zásahu. Zo strany domácich je to veľmi reálne.
     
    25
    Pred pokutové územie hostí sa dostal k odrazenej lopte Özil, ale jeho zakončenie bránu hostí nijak neohrozilo. Diváci na štadióne si toto stretnutia veľmi užívajú a cítia, že dnes by sa mohla zrodiť výhra ich miláčikov.
     
    24
    Tlak domácich futbalistov má trvanie prakticky od úvodného výkopu. Hostia dnes budú radi aj za takýto výsledok. Do konca stretnutia však ostáva ešte veľká porcia minút.
     
    23
    Arsenal za malú chvíľu znova kombinoval na útočnej polovici, ale teraz si už domáci žiadnu zaujímavú situáciu nevypracovali. Dlho však na ňu čakať zrejme nebudeme.
    22.
     
    22
    Ďalšia nebezpečná situácia pred bránou hostí! Po rohovom kope sa do zakončenia dostal Koscielny, ale jeho volej tesne míňa bránu hostí. Tlak domácich tak stále narastá.
    21. Jan Oblak (ATM)
     
    21
    A to sa Arsenalu aj podarilo! Welbeck sa dostal pred bránu hostí a napokon aj nebezpečne zakončoval, ale brankár Oblak je v tomto zápase veľkou oporou svojho celku!
     
    20
    Domáci sa teda už znova usadili na útočnej polovici a postupnou kombináciou sa snažia preniknúť až do pokutového územia. Atlético stále odoláva, ale má to veľmi náročné.
     
    19
    Azda po prvýkrát v zápase sa hostia na malú chvíľu usadili na útočnej polovici. Hosťom sa však nepodarilo nič zaujímavého vymyslieť a už musia čeliť ďalšiemu náporu domácich.
    18. Jack Wilshere (ARS)
     
    18
    Ďalší center pred bránu hostí posielal Bellerín, ale na túto loptu nikto z domácich nedočiahol. Atlético musí byť na neustálom pozore a vyvarovať sa chybám, z ktorých by mohli domáci dosiahnuť otvárací gól.
     
    17
    Arsenal je však stále usadený na útočnej polovici a znova tak vyvíja veľký tlak. Domácim by gól určite pomohol, ale hosťujúca defenzíva stále pevne odoláva aj o jedného hráča menej.
     
    16
    Dlho však netrvalo a domáci znova zaútočili. Monreal sa dostal k lopte a pokúšal sa o center pred hosťujúcu bránu, ale jeho pokus nebol presný a lopta opustila hraciu plochu.
    15.
     
    15
    Útočná snaha domácich je teraz prerušená hlavným rozhodcom. Griezmann jednoznačne fauloval a tak domáci celok loptu stráca. Uvidíme teda, či hostia teraz dokážu niečo vymyslieť.
     
    14
    Frustrovaní hostia sa stále poriadne nedostávajú k lopte, ale našťastie ešte gól neinkasovali, nemajú však od toho ďaleko. Na druhej strane však, práve takéto situácie môžu španielsky celok vyburcovať k lepším výkonom.
    13.
     
    13
    Bellerín teraz fauloval jedného z hosťujúcich futbalistov. Za tento zákrok však nevidel žltú kartu a to trénera hostí Diega Simeoneho rozčúlilo a po nezhode s rozhodcom opúšťa lavičku svojho tímu. Tak to je až neuveriteľný úvod tohto stretnutia.
     
    12
    Arsenal rozbieha ďalšiu výmenu lôpt na útočnej polovici a tak sa hosťujúca defenzíva musí mať na veľkom pozore. Určite sa teda v úvode zápasu nenudíme.
     
    11
    Táto situácia môže len zostupovať tlak domáceho celku. Zápas sa však prakticky ešte len rozbieha a stať sa môže čokoľvek. Stále však pokračuje tlak domácich futbalistov a to sa môže pre španielsky celok skončiť veľmi zle.
    10. Šime Vrsaljko (ATM)
     
    10
    Tak to je teda poriadny úvod tohto stretnutia! Už v 10. minúte sa hostia oslabujú o jedného hráča. Vrsaljko teraz pristúpil nohu domáceho Lacazetteho a tak po druhej žltej karte ide predčasne pod sprchy.
     
    9
    Brankár hostí Oblak sa musel mať opäť na pozore. Arsenal sa po rýchlom útoku presunul až na útočnú polovicu, k strele z väčšej vzdialenosti sa odhodlal Welbeck, ale tento pokus nebol nijak nebezpečný.
     
    8
    Atlético sa stále nemôže poriadne dostať do tohto zápasu. Hostia sa aj pokúšali o založenie útoku, ale po nepresnej prihrávke loptu strácajú a tak sa dá čoskoro očakávať ďalší tlak domáceho tímu.
    7. Jan Oblak (ATM)
     
    7
    Tlak anglického celku pokračuje naďalej! Arsenal zahrával rohový kop, po ktorom sa do hlavičkového zakončenia dostal Lacazette, ale brankár Oblak bol pozorný a loptu vyrazil do bezpečia.
    6. Alexandre Lacazette (ARS)
     
    6
    Veľa nechýbalo a domáci futbalisti mohli ísť do jednogólového vedenia! Arsenal sa znov aktívnou hrou dostal až na súperovu polovicu, k strele sa napokon odhodlal v pokutovom území Lacazette, ale lopta skončila len na tyčke!
     
    5
    Domáci futbalista Bellerín sa opäť dostal k lopte a pokúšal sa o center pred hosťujúcu bránu. To sa mu však napokon nepodarilo úspešne realizovať a tak to bude len odkop od brány, postará sa oň brankár Oblak.
     
    4
    Spomínaný rohový kop si zobral na starosť Xhaka. Jeho center od rohovej zástavky však nič zaujímavého neponúkol, hosťujúca obrana dostala loptu do bezpečia. Arsenal však pokračuje vo svojej aktívnej hre.
     
    3
    Arsenal predstavuje v úvode prvého polčasu veľmi aktívnu hru. Bellerin sa rozhodol pre individuálny prienik k bráne súpera a vybojoval pre svoj celok prvý rohový kop v tomto zápase.
     
    2
    Žltú kartu dostáva Šime Vrsaljko (Atlético Madrid).
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali domáci futbalisti. Arsenal odohrá toto stretnutie v červeno-bielych dresoch a Atlético má na sebe žlté dresy.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba celky sú už s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak už čoskoro začne!
     
    Príjemný futbalový večer s Európskou ligou prajem všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Do začiatku semifinálového zápasu medzi Arsenalom a Atéticom Madrid už veľa času neostáva, zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch celkov. Ako už bolo viackrát spomenuté, toto zápolenie favorita nemá a určite sa tak môžme tešiť na veľmi zaujímavé stretnutie. Z pozície rozhodcov ho povedú páni z Francúzska a to konkrétne Turpin – Buquet, Rainville. Na Emirates Stadium v Londýne je už teda všetko pripravené, čaká sa už len na príchod aktérov a arbitrov tohto stretnutia. Tesne pred výkopom sa vám opäť prihlásime.

    Pri sledovaní nášho online textového prenosu vám praje príjemný športový zážitok komentátor Miroslav Revaj.
     
    Úvodné zostavy:

    Arsenal FC: Ospina – Bellerín, Mustafi, Koscielny (C), Monreal – Ramsey, Xhaka, Wilshere – Welbeck, Özil – A. Lacazette

    Náhradníci: Čech – Holding, Chambers, Iwobi, Kolašinac, Maitland-Niles, Nketiah

    Atlético Madrid: Oblak – Vrsaljko, J. Giménez, Godín (C), Hernández – Á. Correa, Saúl Ñíguez, Partey, Koke – Gameiro, Griezmann

    Náhradníci: Werner – D. Costa, F. Torres, Gabi, Olabe, Savić, Vitolo

    Rozhodca: Turpin – Buquet, Rainville (všetci Francúzsko)
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá Arsenal FC a Atlético Madrid. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 21:05.

    Aktuálny ročník Európskej ligy sa už pomaly blíži k svojmu záveru, na pláne sú semifinálové stretnutia. Emirates Stadium v Londýne bude hostiť súboj najväčších favoritov na celkové prvenstvo.

    Arsenal FC:
    Domáci futbalisti sa podľa očakávania dostali až do záverečných bojov a to po celkom presvedčivých výkonoch. Arsenal vyhral základnú skupinu s 13 bodmi, keď zaznamenal 4 výhry, 1 remízu a 1 prehru. V šestnásťfinále si anglický celok poradil s Östersundsom, keď najprv zvíťazil 3:0 na jeho pôde, potom však prišla doma prehra 1:2, ale aj tá stačila na postup. V osemfinále už čakal domácich oveľa ťažší súper a to talianske AC Miláno. Najprv sa podarilo Arsenalu zvíťaziť 2:0 na súperovej pôde a potom prišla aj domáca výhra 3:1 a tak postup do štvrťfinále. V rámci neho sme videli konfrontáciu anglického a ruského futbalu, keďže súperom domácich bol ruský celok CSKA Moskva. V prvom zápase sa zrodila jasná výhra Arsenalu 4:1 a domáci zvládli aj náročnú odvetu, ktorú remizovali 2:2 a tak sa Arsenal predstaví aj v semifinále.

    Atlético Madrid:
    Španielsky celok zahajoval pôsobenie v európskych súťažiach v Lige majstrov. Atlético pôsobilo v základnej skupine C, ktorá bola veľmi vyrovnaná. Hostia napokon obsadili 3. miesto so ziskom 7 bodov za 1 výhru, 4 remízy a 1 prehru. Atlético tak putovalo do šestnásťfinále Európskej ligy, kde dokázalo vyradiť Kodaň po výsledkoch 4:1 a 1:0. Následne si hostia v osemfinále poradili opäť veľmi presvedčivo aj s Lokomotívou Moskva, ktorú vyradili po výsledkoch 3:0 a 5:1. V štvrťfinále už prišiel náročnejší súper a to Sporting Lisabon. Najprv sa zrodila výhra Atlética 2:0, potom Sporting vyhral doma 1:0 a tak sa v semifinále predstaví španielsky celok.

    Toto stretnutie teda jasného favorita nemá. Určite sa teda môžme tešiť na veľmi zaujímavú konfrontáciu a snáď budeme v oboch zápasoch svedkami skvelého futbalu.

    Zápas vám z pozície komentátora tohto prenosu sprostredkuje Miroslav Revaj.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:05.

    Miroslav Revaj

    Góly: 60. A. Lacazette – 82. Griezmann

    Karty:   2. Vrsaljko (ATM)   10. Vrsaljko (ATM)


    Arsenal FC: Ospina – Bellerín, Mustafi, Koscielny (C), Monreal – Ramsey, Xhaka, Wilshere – Welbeck, Özil – A. Lacazette.
    Náhradníci: Čech – Holding, Chambers, Iwobi, Kolašinac, Maitland-Niles, Nketiah.

    Atlético Madrid: Oblak – Vrsaljko, J. Giménez, Godín (C), Hernández – Á. Correa (75. Savić), Saúl Ñíguez, Partey, Koke – Gameiro (65. Gabi), Griezmann (86. F. Torres).
    Náhradníci: Werner – D. Costa, F. Torres, Gabi, Olabe, Savić, Vitolo.

    Rozhodca: Turpin – Buquet, Rainville (všetci Francúzsko)
    Štvrtok 03.05.2018
    Atlético Madrid - Arsenal 1:0

    Góly: 45+2. D. Costa

    Karty:   52. Gabi (ATM), 71. Saúl Ñíguez (ATM), 78. D. Costa (ATM) – 42. Wilshere (ARS), 58. Mustafi (ARS), 78. Mustafi (ARS)