Arsenal – Atlético Madrid 1:1 (kon.) | Marseille – Salzburg 2:0 (kon.)
koniec
Arsenal FC
1:1 (0:0)
Atlético Madrid
Štvrtok 26.04.2018, 21:05 • Emirates Stadium, Londýn • Európska liga • Semifinále
Predzápasové kurzy
    87.
     
    87
    Oblak zachránil svoje mužstvo od druhého gólu! Po výbornom centri sa v pokutovom území dostal do hlavičkového zakončenia Ramsey, ale jeho pokus parádne zneškodnil slovinský brankár.
    86. Antoine Griezmann (ATM)
     
    86
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Antoine Griezmann, prichádza Fernando Torres.
    82. Antoine Griezmann (ATM) - 1:1
     
    82
    Atlético dalo gól! Veľký šok na Emirates Stadium! Hostia dokázali zachytiť loptu v strede poľa a tak vyrazili do rýchleho protiútoku. Loptu smerom dopredu potiahol ANTOINE GRIEZMANN. ktorý využil veľkú chybu domáceho kapitána Koscielnyho, dostal sa pred brankára Ospinu, pekne si ho zasekol a loptu dostáva do siete ponad padajúceho Mustafiho – 1:1!
    82. 1:1
     
    75
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Ángel Correa, prichádza Stefan Savić.
    69. Alexandre Lacazette (ARS)
     
    69
    Ďalšia šanca domácich! Po rohovom kope sa do zakončenia hlavou dostal Lacazette, lopta len tesne minula bránu hostí. Atlético je tak bombardované z každej strany.
    68.
     
    68
    Nebezpečná situácia pred bránou hostí. Lacazette posielal prihrávku na Welbecka, ktorý mal pred sebou odkrytý priestor, ale loptu nedokázal zasiahnuť. Keby sa mu to podarilo, bol by z toho druhý gól domácich.
     
    65
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Kévin Gameiro, prichádza Gabi.
    60. Alexandre Lacazette (ARS) - 1:0
     
    60
    Arsenal FC dal gól!
    Je tu prvý gól tohto zápasu! Tlak domácich futbalistov vyústil v zaslúžený gól v sieti súpera. Do pokutového územia prišiel ďalší nebezpečný center, jeho adresátom bol Wilshere. Centrovaná lopta padla na hlavu ALEXANDRA LACAZETTEHO a ten prekonáva Oblaka – 1:0! Uvidíme, ako sa bude toto stretnutie ďalej vyvíjať.
    37. David Ospina (ARS), Antoine Griezmann (ATM)
     
    37
    To však už neplatí! Skóre tohto zápasu mohli teraz otvoriť hostia. Parteye krásne prešiel domácou obranou, presnou prihrávkou našiel voľného Griezmanna, ktorý sa ocitol vo veľkej šanci, ale Ospinu sa mu prekonať nepodarilo!
    22.
     
    22
    Ďalšia nebezpečná situácia pred bránou hostí! Po rohovom kope sa do zakončenia dostal Koscielny, ale jeho volej tesne míňa bránu hostí. Tlak domácich tak stále narastá.
    21. Jan Oblak (ATM)
     
    21
    A to sa Arsenalu aj podarilo! Welbeck sa dostal pred bránu hostí a napokon aj nebezpečne zakončoval, ale brankár Oblak je v tomto zápase veľkou oporou svojho celku!
    13.
     
    13
    Bellerín teraz fauloval jedného z hosťujúcich futbalistov. Za tento zákrok však nevidel žltú kartu a to trénera hostí Diega Simeoneho rozčúlilo a po nezhode s rozhodcom opúšťa lavičku svojho tímu. Tak to je až neuveriteľný úvod tohto stretnutia.
    10. Šime Vrsaljko (ATM)
     
    10
    Tak to je teda poriadny úvod tohto stretnutia! Už v 10. minúte sa hostia oslabujú o jedného hráča. Vrsaljko teraz pristúpil nohu domáceho Lacazetteho a tak po druhej žltej karte ide predčasne pod sprchy.
    7. Jan Oblak (ATM)
     
    7
    Tlak anglického celku pokračuje naďalej! Arsenal zahrával rohový kop, po ktorom sa do hlavičkového zakončenia dostal Lacazette, ale brankár Oblak bol pozorný a loptu vyrazil do bezpečia.
    6. Alexandre Lacazette (ARS)
     
    6
    Veľa nechýbalo a domáci futbalisti mohli ísť do jednogólového vedenia! Arsenal sa znov aktívnou hrou dostal až na súperovu polovicu, k strele sa napokon odhodlal v pokutovom území Lacazette, ale lopta skončila len na tyčke!
     
    2
    Žltú kartu dostáva Šime Vrsaljko (Atlético Madrid).

    Miroslav Revaj

    Góly: 60. A. Lacazette – 82. Griezmann

    Karty:   2. Vrsaljko (ATM)   10. Vrsaljko (ATM)


    Arsenal FC: Ospina – Bellerín, Mustafi, Koscielny (C), Monreal – Ramsey, Xhaka, Wilshere – Welbeck, Özil – A. Lacazette.
    Náhradníci: Čech – Holding, Chambers, Iwobi, Kolašinac, Maitland-Niles, Nketiah.

    Atlético Madrid: Oblak – Vrsaljko, J. Giménez, Godín (C), Hernández – Á. Correa (75. Savić), Saúl Ñíguez, Partey, Koke – Gameiro (65. Gabi), Griezmann (86. F. Torres).
    Náhradníci: Werner – D. Costa, F. Torres, Gabi, Olabe, Savić, Vitolo.

    Rozhodca: Turpin – Buquet, Rainville (všetci Francúzsko)
    Štvrtok 03.05.2018
    Atlético Madrid - Arsenal 1:0

    Góly: 45+2. D. Costa

    Karty:   52. Gabi (ATM), 71. Saúl Ñíguez (ATM), 78. D. Costa (ATM) – 42. Wilshere (ARS), 58. Mustafi (ARS), 78. Mustafi (ARS)