Slovensko – Lotyšsko sk 4:1 (kon.)
koniec
Slovensko
4:1 (2:0, 2:1, 0:0)
Lotyšsko
Piatok 20.04.2018, 17:00 • ZŠ Michalovce • Euro Hockey Challenge
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:12
    Salija sa dostal do zakončenia na našu bránku, ale Rybár si pripisuje ďalší úspešný zákrok. O osude tohto stretnutia je tak už rozhodnuté.
     
    56:37
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Bakoš – 2 min., krosček).
     
    55:10
    Pred bránku Lotyšska posielal výbornú prihrávku Svitana, ale Bucovi nesadla jeho strela a puk tesne míňa priestor troch žrdí. Sledovali sme však ďalšiu peknú kombináciu popradského útoku.
    51:35 Rybár (SVK)
     
    51:35
    Vynikajúci zákrok Rybára! Abols sa ocitol v stopercentnej šanci, ale Rybár lapačkou predviedol priam famózny zákrok a zabránil tak druhému gólu nášho súpera. Rybár si teraz zaslúži veľkú pochvalu, z bránkovej čiary dostal tento puk do bezpečia, toto by mohol byť aj zákrok týždňa.
     
    51:07
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Graňák – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).
     
    49:04
    Vylúčenie v tíme Slovensko (hráčska lavica – 2 min., príliš veľa hráčov na ľade). Trest odpyká Miklík.
     
    44:16
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Miklík – 2 min., podrazenie).
     
    35:36
    Slovensko dalo gól!
    A je tu štvrtý gól našej reprezentácie v tomto zápase! Lotyšsko strieľalo na našu bránku, ale Patrik Rybár puk zachytil a rýchlo ho rozohral na Valacha. Ten vysunul presnou prihrávkou do útočného pásma DÁVIDA BONDRU, ktorý sa krásne natlačil pred súperovu bránku a parádnou strelou prekonal Calpu – 4:1! Asistenciu si teraz pripísal aj brankár Rybár a Dávid Bondra ukázal svoj veľký potenciál.
    Asistencie: Juraj Valach, Patrik Rybár.
    Bondra (SVK) - 4:1
     
    32:56
    Veľa nechýbalo a mohli sme sa znova radovať z gólu! Po rýchlom prechode do útočného pásma sa pred bránku hostí dostal Svitana a s jeho strelou mal Calpa veľké problémy, ale puk za svoj chrbát napokon nepustil.
    29:24 Abols (LAT) - 3:1
     
    29:24
    Lotyšsko dalo gól!

    Náš súper znižuje na rozdiel dvoch gólov! Lotyšsko získalo puk vo svojom pásme a vyrazilo tak do rýchleho protiútoku. Pred slovenskú bránku dostal úspešnú prihrávku RODRIGO ABOLS a strelou švihom prekonal Rybára v našej bránke – 3:1!
    Asistencia: Miks Indrašis.
     
    26:38
    Vylúčenie v tíme Lotyšsko (Bindulis – 2 min., nedovolené bránenie).
    23:23 Valach (SVK) - 3:0
     
    23:23
    Slovensko dalo gól!
    Je tu tretí gól našej reprezentácie v tomto zápase! Slovensko sa držalo v priestore pred bránkou súpera, znova dobre zakombinoval popradský útok, keď Dávid Bondra dostal puk na modrú na hokejku JURAJA VALACHA a ten krásnou strelou do hornej časti bránky prekonal Calpu – 3:0!
    Asistencie: Dávid Bondra, Patrik Svitana.
     
    18:43
    Striedanie v tíme Lotyšsko: z ihriska odchádza Jucers, prichádza Calpa.
    18:43 Miklík (SVK) - 2:0
     
    18:43
    Slovensko dalo gól!
    Presilovku o jedného hráča však už využívame a radujeme sa tak z druhého gólu v tomto zápase! Dobre sme zakombinovali pred bránkou súpera, puk sa dostal na hokejku MICHELA MIKLÍKA a ten výbornou strelou k tyčke oslávil svoj stý zápas v reprezentačnom drese gólom – 2:0!
    Asistencie: Marek Hovorka, Martin Bakoš.
     
    17:42
    Vylúčenie v tíme Lotyšsko (Balinskis – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    16:37
    Vylúčenie v tíme Lotyšsko (Sevcenko – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    16:17
    Pekná akcia našich hokejistov! Buc poslal presnú prihrávku pred bránku súpera, do zakončenia sa oprel Svitana, ale Jucers včas vytasil svoj betón! Aj naďalej sme usadení v útočnom pásme.
    14:13 Bakoš (SVK) - 1:0
     
    14:13
    Slovensko dalo gól!
    Štadión v Michalovciach si mohol zakričať gól! Podarilo sa nám vyhrať buly v útočnom pásme zásluhou Hovorku. Puk sa dostal na pravú stranu k Miklíkovi, ktorý prihrával z uhla pred bránu na MARTINA BAKOŠA a ten so šťastím poslal puk za Jucersa, ktorý si ten puk zrejme zrazil do siete sám, ale aj takéto góly platia a Slovensko vyhráva 1:0!
    Asistencie: Michel Miklík, Marek Hovorka.
     
    07:48
    Vylúčenie v tíme Slovensko (D. Bondra – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    07:02
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Hovorka – 2 min., vrazenie na mantinel).
     
    02:50
    Vylúčenie v tíme Lotyšsko (Jevpalovs – 2 min., hákovanie).
     
    00:56
    Prvá zaujímavá situácia pred bránkou nášho súpera! Paulovič sa pekne natlačil pred brankára Jucersa, ale jeho forhend skončil len na jeho betónoch.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 15. Bakoš (Miklík, Hovorka), 19. Miklík (Hovorka, Bakoš), 24. Valach (D. Bondra, Svitana), 36. D. Bondra (Valach, Rybár) – 30. Abols (Indrašis)


    Slovensko: Rybár (Hrenák) – Ďaloga, Jánošík, Fehérváry, Graňák, Čajkovský, Trška, Grman, Valach – Bakoš, Hovorka, Miklík – Sukeľ, Krištof, Paulovič – Cingel, Šimun, Kudrna – D. Bondra, Buc, Svitana
    Lotyšsko: Jucers (19. Calpa) – Galvins, Sevcenko, Zile, Siksna, Salija, Balinskis, Bindulis, Bičevskis – Bukarts, Jevpalovs, Redlihs – Karsums, Abols, Indrašis – Cipulis, Pavlovs, Meija – Skvorcovs, Batna, Razgals

    Rozhodca: Rudolf Lauff, Ondrej Kalina – Andrej Bogdoň, Martin Korba – Ladislav Vasilňák