Slovensko – Lotyšsko sk 4:1 (kon.)
koniec
Slovensko
4:1 (2:0, 2:1, 0:0)
Lotyšsko
Piatok 20.04.2018, 17:00 • ZŠ Michalovce • Euro Hockey Challenge
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájazdoch napokon zvíťazilo Lotyšsko, keď sa presne za hostí trafili Redlihs a Meija. Za nás sa v nájazdoch presadil Bakoš, tak ako tomu bolo aj v Nemecku.

    Tieto nájazdy sa však započítavať do výsledkov nebudú, išlo len o takú exhibíciu pre divákov a oba tímy si tak mohli natrénovať aj takúto situáciu pred svetovým šampionátom.

    Slovensko teda zvíťazilo nad Lotyšskom 4:1!

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem pekný zvyšok dňa. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (19:24:17)
     
    Skončila sa teda už aj tretia tretina tohto zápasu, v nej sme už gól nevideli. Dnes to bol naozaj výborný výkon z našej strany, hrali sme veľmi aktívne a využili svoje príležitosti na strelenie gólu. Často sme sa však nechali vylučovať a aj keď sme gól v oslabení nedostali, v budúcnosti sa nám to môže vypomstiť. Toto prvé prípravné stretnutie s Lotyšskom v Michalovciach tak vyhrávame 4:1 po góloch Bakoša, Miklíka, Valacha a Bondru. Za hostí skóroval Abols.

    Obaja tréneri sa už pred zápasom dohodli, že ešte budeme svedkami samostatných nájazdoch hraných na 5 sérii. Z tohto zápolenia vám prinesieme konečný výsledok.
     
    Koniec zápasu.
     
    59:12
    Salija sa dostal do zakončenia na našu bránku, ale Rybár si pripisuje ďalší úspešný zákrok. O osude tohto stretnutia je tak už rozhodnuté.
     
    58:37
    Slovensko hrá v plnom počte!
     
    58:01
    Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    57:48
    V útočnom pásme teraz dobre zakombinoval Krištof s Graňákom a druhý menovaný aj zakončoval na bránu súpera. Jeho pokus však smeruje tesne mimo.
     
    57:37
    Polovica nášho oslabenia uplynula, stále sa úspešne bránime a teraz sme sa odhodlali aj zaútočiť.
     
    56:55
    Na našu bránku pálil teraz Bukarts, ale puk poslal len na zadní mantinel a následne sme sa tak dokázali oslobodiť.
     
    56:47
    A je tu ďalšia presilovka nášho súpera v tomto zápase, je to už štvrtá v rámci tejto tretiny, čo nieje dobrou vizitkou.
     
    56:37
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Bakoš – 2 min., krosček).
     
    56:27
    Lotyšsko má teraz problémy s prechodom do útočného pásma, našim sa tak dnes darí aj v defenzíve. Tretia tretina sa už pomaly blíži k svojmu koncu.
     
    55:10
    Pred bránku Lotyšska posielal výbornú prihrávku Svitana, ale Bucovi nesadla jeho strela a puk tesne míňa priestor troch žrdí. Sledovali sme však ďalšiu peknú kombináciu popradského útoku.
     
    54:21
    Útočné výpady sa striedajú na oboch stranách, hráči oboch celkov majú stále o čo hrať. Ide o miestenku na svetový šampionát, o ktorú je veľký boj.
     
    53:52
    Pozornosť lotyšského brankára teraz preveril Miklík, ale Calpa jeho strelu kryje. Nasleduje reklamná prestávka.
     
    53:07
    Slovensko hrá v plnom počte! Ďalšie dobre zvládnuté oslabenie z našej strany, ale určite to zobralo veľa síl. Blíži sa už záver tretej tretiny, Slovensko vyhráva 4:1!
     
    52:07
    Polovica z nášho oslabenia uplynula, až na tu jednu šancu zvládame aj túto početnú nevýhodu úspešne. Puk dostávame pred súperovu bránku.
    51:35 Rybár (SVK)
     
    51:35
    Vynikajúci zákrok Rybára! Abols sa ocitol v stopercentnej šanci, ale Rybár lapačkou predviedol priam famózny zákrok a zabránil tak druhému gólu nášho súpera. Rybár si teraz zaslúži veľkú pochvalu, z bránkovej čiary dostal tento puk do bezpečia, toto by mohol byť aj zákrok týždňa.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 15. Bakoš (Miklík, Hovorka), 19. Miklík (Hovorka, Bakoš), 24. Valach (D. Bondra, Svitana), 36. D. Bondra (Valach, Rybár) – 30. Abols (Indrašis)


    Slovensko: Rybár (Hrenák) – Ďaloga, Jánošík, Fehérváry, Graňák, Čajkovský, Trška, Grman, Valach – Bakoš, Hovorka, Miklík – Sukeľ, Krištof, Paulovič – Cingel, Šimun, Kudrna – D. Bondra, Buc, Svitana
    Lotyšsko: Jucers (19. Calpa) – Galvins, Sevcenko, Zile, Siksna, Salija, Balinskis, Bindulis, Bičevskis – Bukarts, Jevpalovs, Redlihs – Karsums, Abols, Indrašis – Cipulis, Pavlovs, Meija – Skvorcovs, Batna, Razgals

    Rozhodca: Rudolf Lauff, Ondrej Kalina – Andrej Bogdoň, Martin Korba – Ladislav Vasilňák