Francúzsko – Fínsko 0:7 (kon.) | Švajčiarsko – USA 5:8 (kon.) | Kanada – Bielorusko 8:3 (kon.)
Slovensko – Česko sk 5:2 (kon.)
koniec
Slovensko
5:2 (4:1, 1:1, 0:0)
Česko
Piatok 20.04.2018, 16:30Majstrovstvá sveta U18 • Skupina B
Partner:
     
    Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov nadviazala na včerajší dobrý výkon proti Fínsku, keď dlho živila nádej na body. V dnešnom zápase proti Česku mali zverenci trénera Čacha výbornú prvú tretinu, v ktorej sa dostali rýchlo do dvojgólového vedenia po presilovkových zásahoch Mrázika. Na tie síce odpovedal Lauko, ale ešte do prestávky skórovali aj Džugan s Čajkovičom. Česi na to reagovali zmenou brankára a v druhej časti hry využili presilovkou zásluhou Pláška. Obrat sa však nekonal. Okuliar vzápätí vrátil Slovákom trojgólový náskok, ktorý si už v tretej tretine udržali.

    Strely na bránu: 31 – 40. (18:59:08)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:26
    Plynú záverečné sekundy zápasu. Matěj Pekař mieša puk za českou bránou a zakladá poslednú útočnú akciu.
     
    58:29
    Alexander Zekucia drží puk za slovenskou bránou a zbiera sekundy. Česi sa nevedia dostať do tlaku a dnešný duel prehrajú.
     
    57:50
    Michal Teplý sa prekľučkoval s pukom medzi kruhy, odkiaľ nebezpečne vystrelil. Jeho pokus ale tesne minul slovenskú bránu.
     
    56:58
    Slováci dostali puk do stredného pásma a táto situácia im vyhovuje. Čechom naopak ubieha čas a góly neprichádzajú.
     
    55:40
    Česi vyprodukovali v tretej tretine štrnásť striel na bránu Samuela Vyletelku, ale zatiaľ sa neujala ani jedna. Slováci skúšali šťastie trikrát.
     
    55:13
    Slovenskí hokejisti sa dostali pod tlak v obrannom pásme. Situáciu vyriešil Zubek, ktorý vyhodil puk až k Dvořákovi.
     
    54:36
    Karel Plášek ml. našiel prihrávkou spoza brány voľného Vojtěcha Střondalu, ktorý strelou z prvej trafil iba brániaceho hráča pred sebou.
     
    54:04
    Damián Zubek prešiel s pukom do útočného pásma a pokúsil sa o strelu na bránu. Daniel Dvořák ale nemal problémy a neinkasoval.
     
    53:07
    Český výber sa ubránil dvojminútovému oslabeniu po prehrešku Lauka, ale na prípadné vyrovnanie mu zostáva minimum času.
     
    52:40
    Matej Ilenčík tvrdo vypálil príklepom od modrej čiary. Jeho pokus však minul českú bránu a zastavil sa na zadnom mantineli.
     
    52:10
    Oliver Okuliar sa snažil nájsť niektorého zo spoluhráčov pred českou bránou, ale jeho nahodený puk preskákal cez celé útočné pásmo.
     
    51:07
    Pred slovenskou bránou došlo k stretu dvoch hráčov, a tak rozhodcovia vylučujú. Nicolas Ferenyi dostal dve minúty za hrubosť, Jakub Lauko inkasoval dvojnásobný trest.
     
    50:45
    Slováci prežili aj druhé oslabenie v tretej tretine a približujú sa k víťazstvu. Ján Sarvaš sa vrátil späť na ľadovú plochu.
     
    49:40
    Peknej českej kombinácii chýbala len presnejšia finálna prihrávka. Adam Gajarský nedokázal nájsť voľného spoluhráča pred bránou.
     
    49:10
    V tretej tretine sledujeme jasnú streleckú prevahu českej reprezentácie. Samuel Vyletelka má množstvo práce, ale darí sa mu riešiť aj neprehľadné situácie.
     
    48:45
    Česi dostávajú možno jednu z posledných šancí na návrat do zápasu. Ján Sarvaš hral nedovolene so zdvihnutou hokejkou a putuje na trestnú lavicu.

    Tomáš Lengyel

    Góly a asistencie: 5. Mrazík, 7. Mrazík (Dlugoš, Turan), 14. Džugan (Čajkovič, Čederle), 15. Čajkovič (Bučko), 33. Okuliar (Čajkovič) – 9. Lauko (Klejna), 32. Plášek ml. (Zábranský, Střondala)


    Slovensko: Vyletelka (Hlavaj) – Dlugoš, Turan, Ilenčík, Kňažko, Zekucia, Bučko, Česanec, Huděc – Sojka, Džugan (C), Mrazík – Okuliar, Kováčik (A), Čajkovič – Ferenyi, Paulíny, Tkáč – Sarvaš (A), Zůbek, Čederle.
    Česko: Dostál (15. Dvořák) – Dajčar, Zábranský (C), Malík, Klejna, Doktor, Adámek – Pekař, Blümel, Kvasnica (A) – Jeník, Plášek ml., Střondala – Gajarský, Lauko (A), Čajka – Sklenář, Kropáček, Teplý.