Francúzsko – Fínsko 0:7 (kon.) | Švajčiarsko – USA 5:8 (kon.) | Kanada – Bielorusko 8:3 (kon.)
Slovensko – Česko sk 5:2 (kon.)
koniec
Slovensko
5:2 (4:1, 1:1, 0:0)
Česko
Piatok 20.04.2018, 16:30Majstrovstvá sveta U18 • Skupina B
Partner:
     
    51:07
    Pred slovenskou bránou došlo k stretu dvoch hráčov, a tak rozhodcovia vylučujú. Nicolas Ferenyi dostal dve minúty za hrubosť, Jakub Lauko inkasoval dvojnásobný trest.
     
    48:45
    Česi dostávajú možno jednu z posledných šancí na návrat do zápasu. Ján Sarvaš hral nedovolene so zdvihnutou hokejkou a putuje na trestnú lavicu.
     
    44:40
    Samuel Vyletelka mal teraz šťastie. Strela Adama Gajarského sa zastavila na brvne slovenskej brány. Česi dnes často mieria do žŕdok.
     
    44:19
    Kristián Kováčik dáva súperovi šancu na zníženie manka. Slovenský útočník putuje na trestnú lavicu za krosček.
     
    42:05
    Ďalšia nebezpečná akcia Jana Jeníka. Český útočník sa natlačil k ľavej žŕdke, vystrelil a trafil iba bránkovú konštrukciu.
     
    38:06
    Nepríjemnosť pre český výber. Petr Čajka nechtiac vyhodil puk mimo hracej plochy a inkasoval dvojminútový trest za zdržiavanie hry.
     
    37:10
    V závere prostrednej časti hry ešte uvidíme slovenskú presilovku. Matěj Pekař si odsedí menší trest za vrazenie na mantinel.
     
    33:36
    Ďalšia nepríjemná správa pre českú reprezentáciu. Petr Čajka fauloval v súboji a inkasoval dve trestné minúty za krosček.
     
    32:30
    Slovensko dalo gól! Záhada je vyriešená. Krátko po českom znížení sa opäť presadili slovenskí mladíci. Strelu Maxima Čajkoviča dorazil v súlade s pravidlami do siete OLIVER OKULIAR. Asistencia: Maxim Čajkovič.
     
    31:51
    Česko dalo gól! Séria presiloviek napokon priniesla zníženie. Súper sa síce dlho trápil, ale v závere početnej výhody skorigoval nepriaznivý stav. Zábranského prihrávku zužitkoval KAREL PLÁŠEK a usmernil puk za Vyletelku. Asistencie: Libor Zábranský, Vojtěch Střondala.
     
    30:03
    Vylúčenia na slovenskej strane sa kopia a český gól visí vo vzduchu. Dve trestné minúty za podrazenie si odpyká Matej Ilenčík.
     
    27:44
    Oliver Turan sa po krátkej pauze vracia na trestnú lavicu. Urastený slovenský obranca dostal dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    26:46
    Konštrukcia brány zvonila aj na opačnej strane klziska. Petr Čajka si opäť našiel priestor medzi kruhmi a tvrdou strelou trafil žŕdku.
     
    25:00
    Tutovka Slovákov. Vo vlastnom oslabení využil súperovu stratu puku Róbert Džugan a mieril sám na českého brankára Dvořáka. Jeho strelu zastavila žŕdka.
     
    23:24
    Presilovka Slovenska sa skončila predčasne. Obranca Oliver Turan odchádza na trestnú lavicu za faul kolenom.
     
    21:51
    Českí hokejisti sa budú musieť brániť vo štvorici. Na trestnú lavicu odišiel Petr Čajka, ktorý inkasoval dve minúty za hákovanie.
     
    14:41
    Slováci ponúkajú súperovi šancu na zníženie. Nicolas Ferenyi sa previnil hákovaním v útočnom pásme a odchádza na trestnú lavicu.
     
    14:12
    Logický krok českej striedačky, ktorá mení brankárov. Lukáš Dostál po štyroch góloch odchádza z ľadu a nahradí ho Daniel Dvořák.
     
    14:12
    Slovensko dalo gól! Ďalší úder pre českú psychiku. Súper zostal zaskočený a výber Viliama Čacha opäť trestal. Z deviatej strely prišiel už štvrtý presný zásah hokejistov spod Tatier. MAXIM ČAJKOVIČ sa najlepšie zorientoval pred bránou, našiel si odrazený puk a dopravil ho do siete. Asistencia: Martin Bučko.
     
    13:03
    Slovensko dalo gól! Samuel Vyletelka najskôr vychytal vo veľkej šanci Střondalu, ktorý mieril do odkrytej brány, a potom sledoval rýchly brejk svojich spoluhráčov. Maxim Čajkovič ideálne našiel voľného kapitána RÓBERTA DŽUGANA, ktorý napol sieť. Asistencie: Maxim Čajkovič, Sebastián Čederle.
     
    10:47
    Nasleduje ďalšie oslabenie slovenského výberu. Na trestnú lavicu odchádza obranca Boris Česánek za podrazenie.
     
    08:45
    Jakub Lauko mal o niekoľko sekúnd neskôr na hokejke vyrovnanie. V ďalšom samostatnom nájazde však neuspel a nemieril presne.
     
    08:34
    Česko dalo gól! Radosť slovenského tímu z komfortného náskoku je preč. V hre štyroch proti štyroch prišlo zníženie súpera. Klejna vyhadzoval puk z vlastného obranného pásma, vysunul do brejku JAKUBA LAUKA a ten premenil samostatný nájazd na Vyletelku. Asistencia: František Klejna.
     
    08:10
    Početná výhoda Slovenska je na konci, pretože kapitán Róbert Džugan si nedal pozor na nedovolené bránenie a odchádza na trestnú lavicu.
     
    06:33
    Slovensko dalo gól! Zverenci trénera Čacha druhýkrát zužitkovali dlhú početnú výhodu a potvrdili pravidlo nedáš – dostaneš. Po vydarenej kombinácii slovenského tímu zakončoval z ľavého kruhu MICHAL MRÁZIK a jeho presná strela zapadla za chrbát Lukáša Dostála. Asistencie: Marcel Dlugoš, Oliver Turan.
     
    05:05
    Veľká šanca Čechov. V oslabení sa dostal do samostatného úniku Vojtěch Kropáček, ale jeho bekhendový blafák úspešne prečítal brankár Samuel Vyletelka.
     
    04:20
    Slovensko dalo gól! Ubehlo len jedenásť sekúnd a presilovka bola využitá. MICHAL MRÁZIK nahodil puk od modrej čiary, najskôr sa zdalo, že jeho pokus ešte tečoval Džugan, ale napokon je presný zásah pripísaný prvému menovanému. Bez asistencie.
     
    04:09
    Českí hokejisti sa budú musieť brániť. Zack Malík narazil na mantinel jedného zo slovenských hráčov a inkasoval tresť 5 minút + do konca zápasu.
     
    04:00
    Veľká príležitosť slovenského tímu. Dostál vyrazil Tkáčovu strelu z ľavého kruhu iba pred voľného Ferenyiho, ktorý zblízka poslal puk do lapačky českého gólmana.

    Tomáš Lengyel

    Góly a asistencie: 5. Mrazík, 7. Mrazík (Dlugoš, Turan), 14. Džugan (Čajkovič, Čederle), 15. Čajkovič (Bučko), 33. Okuliar (Čajkovič) – 9. Lauko (Klejna), 32. Plášek ml. (Zábranský, Střondala)


    Slovensko: Vyletelka (Hlavaj) – Dlugoš, Turan, Ilenčík, Kňažko, Zekucia, Bučko, Česanec, Huděc – Sojka, Džugan (C), Mrazík – Okuliar, Kováčik (A), Čajkovič – Ferenyi, Paulíny, Tkáč – Sarvaš (A), Zůbek, Čederle.
    Česko: Dostál (15. Dvořák) – Dajčar, Zábranský (C), Malík, Klejna, Doktor, Adámek – Pekař, Blümel, Kvasnica (A) – Jeník, Plášek ml., Střondala – Gajarský, Lauko (A), Čajka – Sklenář, Kropáček, Teplý.