Sevilla – Villarreal 2:2 (kon.) | Barcelona – Valencia 2:1 (kon.) | Las Palmas – Sociedad 0:1 (kon.)
Leganés – Vigo 1:0 (kon.) | Bilbao – La Coruña 2:3 (kon.)
koniec
Athletic Club Bilbao
2:3 (0:2)
Deportivo La Coruña
Sobota 14.04.2018, 20:45 • San Mamés Barria, Bilbao • Španielska LaLiga • 32. kolo
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase sme boli aj naďalej svedkami veľmi zaujímavé stretnutia, avšak so smolným koncom pre domáci tím. Bilbao dokázalo hneď v úvode druhého polčasu znížiť na rozdiel jedného gólu, ale hostia si dvojgólové vedenie znova dokázali vybojovať. Potom prišiel ešte jeden gól domácich, ale viacej sa už skóre nemenilo a tak sa zrodila prekvapivá výhra Deportiva 3:2.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem ešte pekný zvyšok neskorého večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (22:38:31)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Žltú kartu dostáva Yeray (Athletic Club Bilbao).
     
    90+2
    Rohový kop sa podarilo hosťom ubrániť, zrejme tak je už o osude tohto zápasu rozhodnuté.
     
    90+1
    Zatiaľ nemáme údaj o nastavenom čase, ale domáci sa prebojovali do pokutového územia a získavajú rohový kop. To už môže byť jedna z posledných šancí pre Bilbao.
     
    90
    Hostia podľa očakávania rozohrali rohový kop nakrátko a snažia sa teraz kombinovať na súperovej polovici. Riadny hrací čas sa už čoskoro naplní.
     
    89
    No a rohový kop teraz získavajú aj hostia, čo je pre nich určite veľmi dobrou správou. Deportivo tak môže získať veľmi cenný čas na polovici svojho dnešného súpera.
     
    88
    Nepomohol tomu ani ďalší rohový kop, hostia sa znova úspešne ubránili a loptu dostávajú ďaleko preč od svojej brány.
     
    87
    Bilbao je nasťahované pred pokutovým územím súpera, domáci sa snažia dosiahnúť vytúžený gól na 3:3, ktorý však stále neprichádza.
     
    86
    Domáci sa snažia dostať k záverečnému tlaku, ale to im zo strany súpera nie je umožnené.Čas sa už naozaj kráti, črtá sa nám teda určite veľké prekvapenie.
     
    85
    Aj sa im to darí a s loptou sa presúvajú na polovicu súpera. Domáci sa snažia teda o vysoké napádanie, ale hostia teraz chybu vo svojej výmene lôpt nerobia.
     
    84
    Domáci zahrávali ďalší nebezpečný priamy kop, ale teraz to už obrana súpera zvládla na výbornú. Hostia sa už snažia hru upokojiť.
     
    82
    Bilbao je nasťahované na útočnej polovici a tlak domácich stále narastá. Hostia sa bránia už aj s dávkou poriadneho šťastia, ale tri body sú stále na ich strane.
     
    81
    Čas sa už začína domácim futbalistom krátiť, ale ich tlak stále pokračuje. Zrejme sa tak ešte do konca zápasu máme na čo tešiť.
    80. Iñigo Martínez (ATB)
     
    80
    Aj pri tomto rohovom kope sa musel mať brankár hostí na veľkom pozore, ale opäť dokázal svoje mužstvo podržať! Hostia si pri rohových kopoch súpera doslova zahrávajú s ohňom.
     
    79
    Deportivo dlho loptu na svojich kopačkách neudržalo a tak idú znova smerom dopredu domáci futbalisti. Podobné dianie na ihrisku už zrejme uvidíme až do konca stretnutia.
    78. Raúl García (ATB)
     
    78
    Domáci dali takmer tretí gól a opäť to mohlo byť rohovom kope! García sa dostal do hlavičkového zakončenia, ale Martínez predviedol fantastický zákrok na bránkovej čiare.
     
    77
    Striedanie v tíme Deportivo La Coruña: z ihriska odchádza Michael Krohn-Dehli, prichádza Fernando Navarro.
     
    76
    Hostia získavajú loptu na svoje kopačky a snažia sa hru držať čo najďalej od svojej brány. Deporitvo tak čaká ešte náročný zvyšok zápasu.
     
    75
    Bilbao zahrávalo ďalší priamy kop a po ňom sa ocitol Aduriz na zemi. Penalta sa však nepíska, aj keď ju domáci u hlavného rozhodcu reklamujú.
     
    74
    Domáci ešte majú nejaký ten čas, aby sa im podarilo aj vyrovnať. Uvidíme teda, či prídu aj momenty, z ktorých by sa to dalo docieliť. Deporitovu dnes teda nejde bránenie štandardných situácii.
    72. Markel Susaeta (ATB) - 2:3
     
    72
    Bilbao dalo gól!
    Tento rohový kop sa však domácim už vydaril tak ako pri ich prvom góle a dráma je teda znova na svete! Center od rohovej zástavky doputoval až k MARKELOVI SUSAETOVI a ten dáva druhý gól domáceho tímu – 2:3!
     
    71
    Domáci a však znova dostali do útoku a v krátkom slede získavajú aj ďalší rohový kop. Hostia sa tak budú musieť opäť brániť, tlak ich súpera znova narastá.
     
    70
    Po rohovom kope sme však boli len svedkami nepresnej hlavičky a bude to odkop od brány hosťujúceho celku. Marínez si dáva s rozohrávkou načas.
     
    69
    Možno to dokáže zmeniť rohový kop, ktorý si po svojej aktivite v pokutovom území vybojovali domáci futbalisti.
     
    67
    Bilbao sa snaží o ďalší útočný výpad, ale opäť sa to domácim nedarí podľa predstáv. Zatiaľ to teda vyzerá, že už svedkami žiadnej drámy nebudeme, ale ešte nepredbiehajme.
     
    66
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Beñat Etxebarria, prichádza Iker Muniain.
     
    65
    Ani domácim však hra na útočnej polovici nijak nevyšla a už loptu strácajú. Hostia sa nemajú kam ponáhľať, snažia sa hru držať ďalej od svojej brány.
     
    64
    Hosťom sa teraz darilo kombinovať na útočnej polovici, ale po nepresnej prihrávke už loptu stratili a tak sa otvára šanca pre domáci tím. Bilbao tento zápas ešte určite nezabalilo, ale bude to mať veľmi náročné.
     
    62
    Stále sa však domácemu celku v útočnej fáze nedarí podľa predstáv. Chcelo by to zrejme podobnú situáciu ako pri zatiaľ jedinom góle. Deportivo však dnes výborne pracuje v defenzíve.
     
    61
    Žltú kartu dostáva Raúl García (Athletic Club Bilbao).
     
    60
    Hodina z tohto zápasu je už minulosťou, stále platí veľmi prekvapivý predbežný stav zápasu. Sme tak ešte určite zvedaví, či sa domácim podarí s výsledkom niečo urobiť.
     
    58
    Striedanie v tíme Deportivo La Coruña: z ihriska odchádza Emre Çolak, prichádza Federico Valverde.
     
    57
    Navyše sa Deportivu darí zakladať aj útočné akcie a hosťujúci celok mal teraz k dispozícii rohový kop. Domáci však dokázali upratať loptu do bezpečia, ale budú sa musieť aj naďalej brániť.
     
    56
    Domáci to ešte nevzdávajú, ale dnes sa im v útoku nijak nedarí. Hostia teda znova pohodlne bránia svoje vedenie o dva góly a smerujú za veľmi dôležitými troma bodmi.
     
    54
    Bilbao hrá dnes teda veľmi smolné stretnutie. Hostia nehýria veľkou útočnou aktivitou, ale aj to málo čo im je ponúknuté využijú na strelenie gólu. Uvidíme teda, ako sa toto stretnutie bude ďalej vyvíjať.
    53. Borja Valle (DEP) - 1:3
     
    53
    La Coruña dala gól!
    Komplikácia pre domáci celok! Hostia znova odskakujú na rozdiel dvoch gólov, keď rýchly útočný výpad Deportiva potiahol smerom dopredu Lucas, následne našiel v pokutovom území presnou prihrávkou BORJU VALLEHO a ten v páde poslal loptu do siete – 1:3!
     
    52
    Rohový kop však nič zaujímavého neponúkol, brankár hostí si loptu prevzal do svojich rukavíc. Deportivo následne rozbieha kombináciu na svojej polovici.
     
    51
    Aj sa tak stáva, po nedovolenom zákroku z hosťujúcej strany získava domáci celok priamy kop. Uvidíme, ako domáci dokážu naložiť s touto situáciu. Hostia sa určite musia mať na veľkom pozore.
     
    50
    Domáci sa radovali z vyrovnávajúceho gólu, ale ten napokon uznaný nebude! Raúl García si v tomto prípade pomohol útočným faulom. Tlak zo strany domácich však môže pokračovať ďalej.
     
    49
    Ešte sa tak máme v druhom polčase na čo tešiť. Domáci ako favorit tohto zápasu určite pomýšľajú len na tie najvyššie méty a majú ešte dostatok času, aby stav zápasu zvrátili.
    48. Raúl García (ATB) - 1:2
     
    48
    Bilbao dalo gól!
    Fantastický vstup domácich futbalistov do druhého polčasu! Bilbao zahrávalo rohový kop, center od rohovej zástavky doputoval až na hlavu RAÚLA GARCÍU a ten znižuje stav zápasu na 1:2! Dráma je teda na svete.
     
    47
    Druhý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali hostia. Domáci tréner spravil hneď dve zmeny v základnej zostave, bude sa tak snažiť oživiť hru svojich zverencov. Striedal aj tréner hostí, z hry prekvapivo ide dole autor dvoch gólov.
     
    46
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Xabier Etxeita, prichádza Yeray.
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Iñigo Córdoba, prichádza Aritz Aduriz.
    Striedanie v tíme Deportivo La Coruña: z ihriska odchádza Adrián López, prichádza Borja Valle.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak už čoskoro začne!
     
    Po prvom polčase je stav zápasu veľmi prekvapivý. Domáci vstúpili do zápasu veľmi aktívne, ale hostia vyťažili z minima maximum a López je zatiaľ hrdinom svojho celku, pretože zaznamenal dva góly a tak je stav po prvom polčase 0:2! Sme tak určite zvedaví, čo nám ponúkne druhé dejstvo, ktoré sa začne približne o 21:47!
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
    45+1. Iñigo Martínez (ATB)
     
    45+1
    Hostia mohli už v prvom polčase rozhodnúť o svojom víťazstve! Obrana domáceho celku spravila veľkú chybu, nechala Péreza preniknúť až pred svojho brankára a veľa nechýbalo, aby hosťujúci futbalista skóroval. Zabránil mu v tom skvelý Martínez.
     
    45
    Napokon sa nastavuje ešte 1 minúta!
     
    44
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa už čoskoro naplní. Sme teda ešte zvedaví, koľko hlavný rozhodca zápasu González ešte nastaví.
     
    43
    Bilbao kombinuje na útočnej polovici, ale domácim teraz chýba väčší impulz. Hostia sa teda pohodlne bránia a držia si svoje vedenie o dva góly.
     
    41
    Do útoku sa však ešte dostávajú aj hostia, ale obe defenzívy teraz pracujú úspešne. Už to teda vyzerá, že v prvom polčase sa skóre zápasu meniť nebude.
     
    40
    V závere prvého polčasu domáci znova útočia, ale stále sa im v tejto fáze nedarí. Uvidíme teda, či do konca prvého dejstva ešte príde nejaká zaujímavá situácia na jednej či druhej strane.
     
    39
    Hra sa teraz musela prerušiť, domáci Luisinho si privodil nejaké to zranenie. Ošetrení bude za postrannou čiarou, ale vyzerá to, že bude v poriadku.
     
    37
    Po rohovom kope hostia ešte pokračovali vo svojej kombinácii, ale nasledovalo len postavenie mimo hry. K lopte sa tak už dostávajú domáci futbalisti.
     
    36
    Sledovali sme ojedinelý útok hosťujúceho celku, po ňom bude nasledovať rohový kop. Bilbao sa tak teraz bude musieť brániť, tretí gól by ich už definitívne položil na kolená.
    35. Iñaki Williams (ATB)
     
    35
    Teraz to však už bolo zo strany domácich nebezpečnejšie! V pokutovom území sa snažil v páde zakončovať na bránu hostí Williams, ale chýbal mu tak asi krok.
     
    34
    Ani teraz sa domácim nevydaril ich rýchly útočný výpad, hostia sa dostávajú k lopte a snažia sa ju čo najdlhšie podržať na svojich kopačkách.
     
    32
    Čas v prvom polčase sa už pomaly kráti, domáci sa stále v tomto zápase len hľadajú. Začali síce výborne, vytvárali tlak, ale z ničoho nič prišli dva rýchle góly súpera a to ich zrejme poriadne pribrzdilo.
     
    31
    Tento útočný výpad domácich už konečne ponúkol aj niečo zaujímavejšie. Po peknom prechode do útoku sa pokúsil zakončovať snahu domácich de Marcos, ale ani on bránu súpera neohrozil.
    30. Óscar de Marcos (ATB)
     
    30
    Polhodina z tohto zápasu už teda uplynula, hostia aj naďalej vyhrávajú o dva presné zásahy, čo je určite veľkým prekvapením. Domáci však stále majú priestor, aby tento stav zvrátili.
     
    29
    Zatiaľ muž tohto zápasu López sa dostal v pokutovom území domácich do zakončenia hlavou, ale jeho pokus nebol nijak nebezpečný a skončil len mimo bránu domáceho tímu.
     
    28
    Úvodné minúty tohto stretnutia boli veľmi hektické, teda hlavne na domácej strane. Odvtedy však už žiadne zaujímavé momenty neprišli a tempo hry postupne opadáva.
     
    27
    Ani rohový kop však domácim žiadnu šancu na kontaktný gól neponúkol, hostia už rozbiehajú kombináciu na svojej polovici. Domáci sa tak ihneď snažia o vysoké napádanie súperovej rozohrávky.
     
    26
    Domáci futbalisti sa dostali do rýchleho protiútoku, centrovanú loptu do pokutového územia odvracia Luisinho do bezpečia. Bilbao však získava rohový kop, čiže sa hostia budú musieť brániť.
     
    25
    Postupne sa do útoku však už dostáva aj hosťujúci celok, ale dlhšiu dobu sme nevideli žiadnu šancu na jednej či druhej strane. To však futbalistom Deportiva nijak nevadí.
     
    24
    Z ich stany však opäť nič zaujímavého neprišlo, loptu po nepresnej kombinácii strácajú. Hostia sa naopak nemajú kam ponáhľať, ich pohodlný náskok ostáva aj naďalej v platnosti.
     
    23
    Pred bránu hostí posielal centrovanú loptu Balenziaga, ale obrana Deportiva bola pozorná a všetko včas zažehnala. Domáci však ešte ostávajú na útočnej polovici.
     
    22
    Deportivo skúsilo založiť útočný výpad po pravej strane, čo však hosťom nevyšlo podľa predstáv a tak sa k lopte dostávajú domáci futbalisti. Bilbao na nič nečaká a okamžite sa vrhá do útoku.
     
    21
    Aj naďalej si hosťujúci celok drží loptu na svojich kopačkách, domácim nepomáha ani vysoké napádanie. Zápas sa teda vyvíja veľmi zaujímavo, priam až nečakane.
     
    20
    Bilbao sa pokúšalo založiť rýchlu útočnú akciu, ale ich snahu prerušuje postranný rozhodca, ktorý signalizuje ofsajd. Lopta sa tak vracia späť do moci futbalistov Deportiva.
     
    19
    Hostia sa po čase osmelili založiť útočný výpad, ale z ich strany sme boli svedkami len nepresnej prihrávky a tak sa lopta dostáva na kopačky domáceho celku.
     
    18
    Spomínaný priamy kop však žiadnu zaujímavú situáciu nepriniesol, centrovaná lopta doputovala iba k brankárovi hosťujúceho celku. Deportivo sa teraz samozrejme nikam neponáhľa.
     
    17
    Tento prenik na útočnú polovicu už domácim futbalistom vyšiel a po nedovolenom zákroku získavajú priamy kop. Deportivo sa tak teraz bude musieť brániť.
     
    16
    Domáci sa však ešte určite nevzdávajú, času na zvrat majú ešte dostatok. Teraz však majú futbalisti Bilbaoa problém s prechodom do útoku, ale loptu držia na svojich kopačkách.
     
    15
    To je teda katastrofálny vstup domáceho tímu do tohto zápasu. Bilbao nehrá nijak zle, je aktívne a často útočí, ale hostia vyťažili doslova z minima maximum a sú tak vo veľmi výhodnej pozícii.
    14. Adrián López (DEP) - 0:2
     
    14
    La Coruña dala gól!
    Tak to je teda veľký šok! Deportivo vyrazilo do rýchleho protiútoku a hostia sa v krátkom slede radujú zo svojho druhého presného zásahu v tomto zápase! V pokutovom území predĺžil Borges hlavou loptu na ADRIÁNA LÓPEZA a ten dáva takmer indentický gól, ako tomu bolo aj v 6. minúte – 0:2!
     
    12
    Domáci ešte chvíľu kombinovali na útočnej polovici, ale loptu už strácajú a tak sa otvára šanca na útočný výpad pre Deportivo. Hostia sa však nikam neponáhľajú.
     
    11
    Teraz sa však už domáci dostali na útočnú polovicu a Susaeta posielal prihrávku až do pokutového územia. Nebezpečnú loptu dokázali hostia upratať do bezpečia, ale budú sa musieť ešte brániť.
     
    9
    Bilbao teraz kombinuje na svojej polovici, má problém s prechodom do útoku. Hostia dobre bránia stred poľa a domácich tak momentálne do ničoho nepúšťajú.
     
    8
    Outsider zápasu je však gólom veľmi povzbudený a aj naďalej sa pokúša o útočné výpady. Autor zatiaľ jediného gólu sa po rýchlom protiútoku dostal do zakončenia, ale v tomto prípade López nemieril presne.
     
    7
    Do zápasu vstúpili lepšie domáci futbalisti, ale do vedenia sa dostávajú hostia. Zápas sa však ešte len rozbieha a tak majú domáci dostatok času, aby tento stav zvrátili.
    Adrián López (DEP) - 0:1
     
    6
    La Coruña dala gól!
    Je tu prvý presný zásah v tomto zápase! Hostia rozohrali spomínaný rohový kop a prekvapivo sa dostávajú do vedenia o jeden gól. center od rohovej zástavky doputoval na hlavu Schära, jeho hlavička trafila dobre postaveného ADRIÁNA LÓPEZA a ten hlavou otvára skóre zápasu – 0:1!
     
    5
    Na druhej strane teraz budeme svedkami rohového kopu. Perez sa dostal v pokutovom území domáceho celku do zakončenia a po zásahu obrany budú domáci čeliť rohovému kopu.
     
    4
    Pred bránu hostí smeroval nebezpečný center od Susaetu, ale brankár hostí loptu vyrazil do bezpečia. Domáci tak na útočnej polovici ešte ostávajú.
     
    3
    Bilbao však ešte ostáva na útočnej polovici, hostia sú tak v úvode zápasu pod menším tlakom. Zatiaľ sa však domáci celok do zakončenia na bránu súpera nedostal.
     
    2
    Domáci sa prebojovali až na útočnú polovicu, prihrávku do pokutového územia hostí vyslal Cordoba, ale jeho snahu vystihla obrana súpera a loptu upratala do bezpečia.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali domáci futbalisti, ktorí sa už prenikajú na prienik na útočnú polovičku.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche. Prvý polčas sa tak už čoskoro začne.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá Athletic Club Bilbao a Deportivo La Coruña. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 20:45.

    Cez víkend opäť pokračuje aj španielska Primera Division, na programe je už jej 32. kolo. Na Estadio San Mamés v Bilbau nás čaká súboj mužstiev zo spodnej časti tabuľky.

    Athletic Club Bilbao:
    Domáci futbalisti majú momentálne na svojom konte 39 bodov a tak sa nachádzajú na 12. mieste. Posledná forma domácich je celkom kolísavá, ale v minulom kole vyhrali na pôde Villarrealu 3:1. Na vyššie priečky domáci veľa bodov nestrácajú, ale potrebujú pravidelne zbierať body.

    Deportivo La Coruña:
    Hosťujúci futbalisti majú momentálne na svojom konte 23 bodov a tak sa nachádzajú na 18. mieste, čo znamená pásmo zostupu. Ani posledná forma hostí nie je nijak impozantná, ale takisto aj hostia v poslednom kole dokázali zvíťaziť, keď uspeli doma s Málagou 3:2.

    Favoritom tohto stretnutia sú podľa postavenia v tabuľke domáci futbalisti. Rozhodovať sa však bude na ihrisku. Zápas vám z pozície komentátora sprostredkuje Miroslav Revaj.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Miroslav Revaj

    Góly: 48. Raúl García, 72. Susaeta – 6. Adrián López, 14. Adrián López, 53. Valle

    Karty:   61. Raúl García (ATB), 90+3. Yeray (ATB)


    Athletic Club Bilbao: Arrizabalaga – de Marcos, Etxeita (46. Yeray), I. Martínez, Balenziaga – San José, Etxebarria (66. Muniain) – Susaeta, Raúl García, I. Córdoba (46. Aduriz) – I. Williams.
    Náhradníci: Herrerín – Lekue, Aduriz, M. Rico, Yeray, Vesga, Muniain.

    Deportivo La Coruña: R. Martínez – Juanfran, Albentosa, Schär, Luisinho – C. Borges, Mosquera, Krohn-Dehli (77. F. Navarro) – Çolak (58. Valverde), Lucas, Adrián López (46. Valle).
    Náhradníci: Koval – Andone, Gil, Bakkali, Valle, Valverde, F. Navarro.

    Rozhodca: J. González – Becerril, Rubio