Girona – Real Betis 0:1 (kon.)
koniec
Girona FC
0:1 (0:1)
Real Betis
Piatok 13.04.2018, 21:00 • Estadio Municipal de Montilivi, Girona • Španielska LaLiga • 32. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá Girona FC a Real Betis. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 21:00.

    Už tradične sa v piatok koná predohrávka španielskej Primera Division. Na Estadio Municipal de Montilivi v Girone budú diváci svedkami súboja mužstiev z prvej polovice tabuľky.

    Girona FC:
    Domáci futbalisti majú momentálne po 31 zápasoch na svojom konte 44 bodov. Nachádzajú sa tak na 8. mieste, ale na vyššie priečky, ktoré by im zaručovali boje v pohárovej Európe, domáci strácajú len 3 body a tak je pre nich dôležité, aby v každom zápase teraz bodovali. Posledná forma Girony je však dosť kolísavá, v minulom kole domáci vybuchli na pôde Real Sociedad po výsledku 5:0.

    Real Betis:
    Hostia odohrali doposiaľ takisto 31 zápasov a na svojom konte majú 49 bodov. Nachádzajú sa tak na 5. mieste, čo im zaručuje priamy postup do Európskej ligy. O tieto vyššie priečky to však ešte bude tuhý boj, ale posledná forma Betisu je vynikajúca. V minulom zápase hostia vyhrali doma s Eibarom 2:0.

    Favorit:
    Papierové predpoklady do tejto úlohy stavajú hosťujúci celok, ale skôr sa dá očakávať vyrovnané stretnutie. Uvidíme teda, ako to celé dopadne.

    Zápas vám z pozície komentátora tohto prenosu sprostredkuje Miroslav Revaj.
     
    Úvodné zostavy:

    Girona FC: Bono – Ramalho, Espinosa, Juanpe – Maffeo, Pons, Granell (C), Mojica – Portugués, B. García – Stuani

    Náhradníci: Iraizoz – Aday, Timor, Lozano, Muniesa, Aleix Garcia, Soni

    Real Betis: D. Giménez – Barragán, Bartra, Mandi, Firpo – Ruiz, Javi García, Guardado – Joaquín (C) – Morón, León

    Náhradníci: Pedro López – Camarasa, A. Sanabria, Boudebouz, J. Campbell, Durmisi, Tello

    Rozhodca: Jaime – Bueno, Tresaco
     
    Príjemný piatočný večer prajem všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Do začiatku zápasu v rámci 32. kola španielskej Primera Division medzi mužstvami Girona FC a Real Betis už veľa času neostáva, zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch celkov. Papierový favoritom je Betis, ale oba celky ešte bojujú o pohárovú Európu a tak ich čaká dôležité stretnutie. Z pozície rozhodcov ho povedú páni Jaime – Bueno, Tresaco. Estadio Municipal de Montilivi v Girone je tak už na všetko pripravené, čaká sa len na príchod aktérov a arbitrov tohto stretnutia.

    Pri sledovaní nášho online textového prenosu vám praje príjemný športový zážitok komentátor Miroslav Revaj.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak už čoskoro začne!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali domáci futbalisti. Girona momentálne kombinuje na svojej polovici.
     
    2
    Následne sa už domáci pokúsili o založenie útočnej akcie, ale Stuani sa ocitol v postavení mimo hru. K lopte sa tak už dostáva hosťujúci celok, ktorý je v tomto zápase papierovým favoritom.
     
    3
    Ani hosťujúcemu celku sa však nepodarilo založiť útočnú akciu a po chybnej prihrávke sa tak lopta dostáva späť na kopačky domácich futbalistov.
     
    4
    Girona sa tak pokúšala o prienik na útočnú polovicu, ale Stuani sa previnil len útočným faulom a tak domáci loptu strácajú. Betis sa teraz nikam neponáhľa a postupnou kombináciu sa posúva smerom dopredu.
     
    5
    Je tu však prvá zaujímavejšia situácia v tomto zápase! Portugués vysoko napádal rozohrávku domácich a napokon sa dostal do zakončenia, aj keď z mierneho uhla. Giménez v bráne hostí mal čo robiť, ale loptu má napokon vo svojej moci.
    5. Cristian Portugués (GIR)
     
    6
    Dlho netrvalo a domáci futbalisti sa znova dostávajú k lopte. Na nič tak nečakajú a okamžite sa snažia založiť útočný výpad, ktorý by im priniesol ďalšiu zaujímavú situáciu pred bránou súpera.
     
    7
    Žltú kartu dostáva Jonás Ramalho (Girona FC).
     
    8
    Aj futbalistom Betisu sa teraz podarilo preniknúť až do pokutového územia, ale boli sme z ich strany len svedkami nepresnej kombinácie a tak sa hostia k žiadnej šanci nedostali.
     
    9
    Barragán sa zakrátko dostal k lopte a odcentroval pred bránu domácich, ale lopta doputovala iba k brankárovi Bonovi. Útočné výpady sa už teda striedajú na oboch stranách, zápas sa postupne rozbieha.
     
    10
    Dopredu sa teraz podarilo preniknúť domácemu celku, ale Portugués loptu pred pokutovým územím stratil a navyše sa previnil aj faulom. Girona sa tak vracia späť na svoje územie.
     
    11
    Girona však razom získava veľmi zaujímavý priamy kop. Pons prenikal s loptou pred bránu hostí a bol pri tom faulovaní. Domáci futbalisti tak získavajú priamy kop z veľmi nebezpečnej vzdialenosti.
     
    12
    K realizácii priameho kopu sa odhodlal Granell a mohol otvoriť aj skóre tohto zápasu! Svoju strelu umiestnil naozaj výborne, ale brilantným zákrokom sa blysol brankár Giménez a loptu vyrazil na rohový kop.
     
    13
    Rohový kop už nič zaujímavého neponúkol a k lopte sa tak už dostávajú hostia. Zaujímavých situácii začína postupne pribúdať, snáď si zápas bude po celú dobu trvania držať slušné tempo.
    13. Álex Granell (GIR)
     
    14
    Žltú kartu dostáva Pablo Maffeo (Girona FC).
     
    15
    Pred bránu domácich smeroval center po priamom kope, ale nikto z futbalistov hosťujúceho celku ho nedokázal zachytiť a tak sa už brankár Bono pripravuje k svoju výkopu.
     
    16
    Obraz hry sa v týchto chvíľach nemení, aj naďalej sledujeme útočnú snahu na oboch stranách. Najväčšiu šancu však mali domáci futbalisti, ale hostí podržal brankár Giménez.
     
    17
    K individuálnej akcii sa teraz odhodlal hosťujúci Morón, ale napokon sa previnil iba útočným faulom a tak Girona rozohráva na vlastnej polovici. Betis sa okamžite snaží o vysoké napádanie.
     
    18
    Po rýchlom prechode do útoku sa k zakončeniu na bránu domácich dostal Firpo, jeho pokus domáca obrana zblokovala na rohový kop. Betis tak ešte ostane nasťahovaní pred bránou svojho dnešného súpera.
     
    19
    Ani tento rohový kop nám však nič zaujímavého neponúkol, domáci sa ubránili bez problémov. Girona sa už snaží o rýchlu odpoveď a tak sa hostia sťahujú späť na svoju polovicu.
     
    20
    Znova však prišiel rýchly brejk hosťujúceho celku, po ktorom sa do zakončenia dostal Ruiz, ale ani jeho pokus nebol presný a bránu domácich neohrozil.
     
    21
    Pred bránu hostí prenikal domáci futbalista Portugués, ale bol od lopty čisto odstavený a tak sa Girona do žiadnej zaujímavej šance nedostala. Boli sme však svedkami výborného defenzívneho zákroku.
     
    22
    Polovica z prvého polčasu už uplynula, presný zásah sme ešte nevideli. Zaujímavých situácii však pribúda na oboch stranách a tak sa snáď ešte máme na čo tešiť.
     
    23
    Veľa nechýbalo a hostia mohli ísť do vedenia o jeden gól! Ruiz sa dostal k výbornej prihrávke do pokutového územia domácich a následne sa rútil na bránu, ale Bono včas vybehol a dobrým zákrokom podržal domáci celok.
    23. Fabián Ruiz (RBE)
     
    24
    Betis teda ešte zahráva rohový kop, ale ten už nič zaujímavého nepriniesol. K lopte sa tak dostávajú domáci futbalisti, ale momentálne len kombinujú na svojej polovici.
     
    25
    Teraz sa však už domácim futbalistom podarilo preniknúť na útočnú polovicu a po faule na Stuaniho získavajú priamy kop. Hostia sa teraz budú musieť brániť.
     
    26
    Domáci sa už radovali z vedúceho gólu, ale ten napokon neplatí pre ofsajd! Juanpe zakončoval parádne z voleja a lopta padla do siete, ale bolo to z ofsajdovej pozície.
    26. Juanpe (GIR)
     
    27
    Girona ešte ostáva na útočnej polovici a momentálne tak vyvíja tlak na svojho súpera. Snáď čoskoro uvidíme ďalšiu zaujímavú situáciu, ktorý by už mohla skončiť gólom.
     
    28
    Pred bránu hostí smeroval ďalší center, ale v tomto prípade už ho nikto z domácich nezachytil. Giménez sa tak už pripravuje k výkopu od svojej brány.
     
    30
    Tridsať minút z hry už uplynulo, stále sme ešte nevideli presný zásah na jednej či druhej strane. Najbližšie k nemu mali domáci, ale raz zachránil hostí brankár a v druhom prípade to bol ofsajd.
     
    31
    Hostia mali k dispozícii priamy kop, po ktorom sa do zakončenia dostal Ruiz, ale jeho pokus mieril len vysoko nad bránu domácich.
     
    32
    Dlho však netrvalo a Betis sa znova dostáva k lopte. Hostia však teraz zvolili postupný prienik na útočnú polovici a tak domáci musia čakať, čo si na nich ich súper pripraví.
     
    33
    Menší tlak zo strany hostí pokračuje ďalej, ale domáci sa do nebezpečenstva ešte nedostali. Pomaly sa už blíži záver prvého polčasu, stále čakáme na prvý presný zásah.
     
    35
    Girona tlak súpera bezpečne ubránila a postupne už aj domáci znova prenikajú na útočnú polovicu. Hostia však dobre bránia stred poľa a domácich tak k ničomu nepúšťajú.
     
    36
    Real Betis dal gól!
    Je tu prvý presný zásah v tomto stretnutí! Na útočnej polovici sa síce nachádzal domáci celok, ale po nepresnej prihrávke založili hostia rýchly protiútok. Jeho zakladateľom bol Joaquín, ktorý následne presnou prihrávkou našiel LORENZA MORÓNA a ten už pohodlne prekonal brankára Bona – 0:1!
    36. Lorenzo Morón (RBE) - 0:1
     
    37
    V záverečnej časti prvého dejstva sme sa tak dočkali prvého gólu, na rade sú teraz domáci futbalisti. Majú ešte nejaký ten čas, aby sa pokúsili do prestávky aspoň vyrovnať.
     
    38
    Girona sa dostáva k lopte a pomaly tak vyráža na útočnú polovicu. Betis sa tak teraz bude musieť brániť a vyvarovať sa chybám, z ktorých by mohol padnúť vyrovnávajúci gól.
    38. Daniel Giménez (RBE)
     
    39
    Domáci však znova chybovali v rozohrávke a tak ich sper založil ďalší rýchly brejk. Po faule na Ruiza získava Betis priamy kop a s jeho realizáciou sa hostia nikam neponáhľajú.
     
    40
    Lopta napokon doputovala iba k brankárovi Bonovi. Ten ju už stihol rozohrať na svojich spoluhráčov a domáci sa tak môžu pokúsiť založiť ďalší útočný výpad.
     
    41
    Do konca prvého dejstva už veľa času neostáva, hostia aj naďalej vyhrávajú o jeden presný zásah. Girona však teraz hrá veľmi aktívne, snáď ešte príde nejaká zaujímavá situácia.
     
    42
    Žltú kartu dostáva Marc Bartra (Real Betis).
     
    43
    K individuálnej akcii sa teraz odhodlal Portugués, ale nepredral sa až do zakončenia. Lopta tak už patrí hosťujúcemu celku, ktorý sa určite nemá kam ponáhľať.
     
    44
    Čoskoro sa už naplní aj riadny hrací čas prvého polčasu. Sme teda určite zvedaví, či ešte hlavný rozhodca tohto zápasu Jaime ešte niečo nastaví.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase sme napokon boli svedkami jedného presného zásahu, postarali sa oň hostia, keď v 36. minúte otvoril skóre zápasu Morón. Celkovo však sledujeme vyrovnané stretnutie a šance sú na oboch stranách. Všetko je tak v druhom polčase ešte otvorené, začať by sa mal približne o 22:02!
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak už čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Girona FC: z ihriska odchádza Pablo Maffeo, prichádza Anthony Lozano.
    Striedanie v tíme Girona FC: z ihriska odchádza Borja García, prichádza Aleix Garcia.
     
    47
    Druhý polčas tohto zápasu je už v plnom prúde, domáci spravili hneď dve zmeny v základnej zostave. Girona sa okamžite dostáva na útočnú polovicu.
     
    48
    Žltú kartu dostáva Andrés Guardado (Real Betis).
     
    49
    Domáci vstúpili do druhého dejstva veľmi aktívne, zrejme tomu pomohli aj tie dve striedania. Girona sa tak pokúša čo najrýchlejšie vyrovnať a vrátiť sa tak späť do boja o prípadné víťazstvo.
     
    49
    Žltú kartu dostáva Aïssa Mandi (Real Betis).
     
    50
    Hostia ustáli úvodný tlak domáceho celku a už sa dostávajú ku kombinácii na svojej polovici. Betis sa však nemá kam ponáhľať.
     
    51
    Predsa len sa hosťujúci celok dostal do útoku, ale Morón sa previnil iba útočným faulom. Lopta sa tak vracia späť na kopačky domáceho tímu, ktorý tak môže pomýšľať na ďalší útočný výpad.
     
    52
    Pred hosťujúcu bránu smeroval nebezpečne vyzerajúci center, ale obrana Betisu ho odvrátila na rohový kop. Tlak domácich tak zrejme opäť pokračuje.
     
    53
    Center od rohovej zástavky doputoval k Espinosovi, ale jeho zakončenie nijak bránu hostí neohrozilo. Domáci však aj naďalej ostávajú pri lopte a držia sa na útočnej polovici.
     
    54
    Betis sa však stále úspešne bráni a dostáva všetky nebezpečné lopty preč od svojej brány. Domáci sú však stále veľmi aktívni a idú za vyrovnávajúcim gólom.
     
    55
    K lopte sa dostal domáci Mojica a center posielal pred bránu hostí. Obrana Betisu odvracia loptu na ďalší rohový kop a tak tlak domácich stále narastá.
     
    56
    Po rohovom kope sa do zakončenia dostal Juanpe, ale pri svojom pokuse sa previnil nedovoleným zákrokom a tak domáci loptu strácajú. Betis tak teraz môže hru upokojiť.
     
    57
    Toto útočné ťaženie domáci zastavuje čiarový rozhodca, ktorý signalizuje ofsajd. Uvidíme, čo teraz dokáže vymyslieť hosťujúci celok, ale smerom dopredu sa moc nehrnie.
     
    58
    Žltú kartu dostáva Lorenzo Morón (Real Betis).
     
    59
    Girona sa rýchlo vracia späť na útočnú polovicu. Domácim sa však teraz nedarí v útočnej fáze a tak môžu hostia ostať pokojní. Času však ešte ostáva dostatok.
     
    60
    Do pokutového územia hostí smeroval ďalší nebezpečný center, ale aj ten sa obrane hosťujúceho celku podarilo odvrátiť do bezpečia. Tlak domácich však stále pokračuje.
     
    61
    Tak to je už vážne smola! Domácim znova neuznali gól pre postavenie mimo hru. Mojica poslal loptu do pokutového územia hostí, následne sa do zakončenia dostal Stuani, ale gól dosiahol z ofsajdu.
    61. Cristhian Stuani (GIR)
     
    62
    Futbalisti domáceho celku sa však stále nevzdávajú a pokúšajú sa dosiahnuť vyrovnávajúci gól. Hostia však dnes predvádzajú úspešnú defenzívu, aj keď dvakrát ich zachránilo veľké šťastie.
     
    63
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Sergio León, prichádza Cristian Tello.
     
    65
    Po veľmi dlhej dobe sa do útoku dostali aj hostia, nový muž na ihrisku Tello vybojoval pre svoj celok rohový kop. Domáci sa tak teraz budú musieť brániť.
     
    66
    Rohový kop zo strany hostí nič zaujímavého nepriniesol, lopta doputovala do rukavíc brankára Bona. Girona tak na nič nečaká a pokúša sa založiť útočnú akciu.
     
    67
    Sledovali sme ďalšiu útočnú akciu hosťujúceho Tella, ale tentokrát už pre svoj tím nezískal nič. Hostia sa však začínajú pripomínať aj v útoku a tak si domáci musia dávať pozor v zadných radoch.
     
    69
    Domáci získali ďalšiu zaujímavú šancu! Mojica sa dostal k lopte a centrom ju poslal pred bránu hostí. Do zakončenia hlavou sa dostal Lozano, ale bránu hostí tesne minul.
    69. Anthony Lozano (GIR)
     
    70
    Betis sa teraz dostal do útoku a po nedovolenom zákroku získava priamy kop na útočnej polovici. To hrá hosťom určite do kariet.
     
    71
    Napokon to priamom strelou na bránu domácich skúsil Joaquín, ale jeho pokus smeroval len nad bránu Girony. Bono sa tak už pripravuje k svojmu výkopu.
     
    72
    Girona sa postupnou kombináciou dostáva na útočnú polovicu, domácim sa čas začína postupne krátiť. Uvidíme teda, či sa ešte dočkáme nejakej zaujímavej situácie.
     
    73
    V pokutovom území sa do zakončenia dostal Stuani, ale jeho pokus obrana hostí zblokovala do bezpečia. Domáci však ešte ostávajú na útočnej polovici.
    73. Cristhian Stuani (GIR)
     
    74
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Lorenzo Morón, prichádza Antonio Sanabria.
     
    75
    Domáci sa znova dostávajú k priamemu kopu. Granell sa pokúsil o prienik na útočnú polovicu a bol pri tom faulovaný. Hostia sa tak teraz budú musieť mať na pozore.
     
    77
    Tak to je už neuveriteľné! Ani tento gól domácich neplatí pre ofsajd. Pred bránu domácich smerovala center, do hlavičkového zakončenia sa dostal Stuani, ale podľa čiarového rozhodcu sa jednalo o ofsajd. Je to však veľmi sporná siutácia.
    77. Cristhian Stuani (GIR)
     
    78
    Girona sa však stále nevzdáva a aj v záverečnej časti zápasu je veľmi aktívna. Hostia tak majú plné ruky práce v obrane, ale stále to aj s dávkou poriadneho šťastia zvládajú.
     
    79
    Žltú kartu dostáva Marc Muniesa (Girona FC).
     
    80
    Do konca zápasu ostáva už len 10 minút, zrejme ešte nejaký ten nastavený čas. Hostia stále vyhrávajú o jeden gól, ale tlak domácich je už enormný a zrejme nás tak ešte čaká zaujímavý záver stretnutia.
     
    81
    Výborný zákrok teraz musel vytiahnúť brankár Giménez! Lozano sa dostal pred bránou hostí do hlavičkového zakončenia, ale brankár Betisu parádnym zákrokom zabránil gólu.
    81. Anthony Lozano (GIR)
     
    83
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Joaquín, prichádza Joel Campbell.
     
    84
    Po veľmi dlhej dobe sme sledovali útočné ťaženie hosťujúceho celku, ale García sa ocitol pri preberaní lopty v ofsajde. K lopte sa tak dostáva znova domáci celok.
     
    85
    Žltú kartu dostáva Álex Granell (Girona FC).
     
    86
    Záver tohto zápasu sa už nezadržateľne blíži, domáci stále prehrávajú o jeden gól. Ich snaha je veľmi veľká, ale dnes zrejme Girone gól dopriaty nie je.
     
    87
    Striedanie v tíme Girona FC: z ihriska odchádza Johan Mojica, prichádza Kévin Soni.
     
    88
    Riadny hrací čas tohto zápasu sa už čoskoro naplní. Uvidíme teda, koľko ešte hlavný rozhodca Jaime nastaví. Hra sa však v druhom polčase výrazne neprerušovala.
     
    89
    Žltú kartu dostáva Javi García (Real Betis).
     
    90
    Napokon sa ešte nastavujú 3 minúty!
     
    90+1
    Na útočnú polovicu sa presúvajú hostia a po nedovolenom zákroku získavajú priamy kop. Už to teda vyzerá, že si Betis víťazstvo postráži.
     
    90+2
    Aj naďalej držia loptu na svojich kopačkách hostia, domácim nepomáha ani vysoké napádanie. Zrejme je tak už o osude zápasu rozhodnuté.
     
    90+3
    Žltú kartu dostáva Cristian Portugués (Girona FC).
    Žltú kartu dostáva Aday (Girona FC).
     
    90+4
    Žltú kartu dostáva Juanpe (Girona FC).
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Druhý polčas takisto ponúkol veľmi zaujímavý futbal, ale presný zásah sme už nevideli. Girona však určite cíti veľkú frustráciu, keďže im neboli uznané tri góly kvôli ofsajdu. Aj záver stretnutia bol veľmi hektický, rozhodca rozdal viacero kariet. Real Betis teda vyhráva toto stretnutie vďaka jednému gólu a získava tak tri body do tabuľky.

    S týmto konštatovaním sa už lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok neskorého piatočného večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (22:55:50)

    Miroslav Revaj

    Góly: 36. Morón

    Karty:   7. Ramalho (GIR), 14. Maffeo (GIR), 79. Muniesa (GIR), 85. Granell (GIR), 90+3. Portugués (GIR), 90+3. Aday (GIR), 90+4. Juanpe (GIR) – 42. Bartra (RBE), 48. Guardado (RBE), 49. Mandi (RBE), 58. Morón (RBE), 89. Javi García (RBE)


    Girona FC: Bono – Ramalho, Espinosa, Juanpe – Maffeo (46. Lozano), Pons, Granell (C), Mojica (87. Soni) – Portugués, B. García (46. Aleix Garcia) – Stuani.
    Náhradníci: Iraizoz – Aday, Timor, Lozano, Muniesa, Aleix Garcia, Soni.

    Real Betis: D. Giménez – Barragán, Bartra, Mandi, Firpo – Ruiz, Javi García, Guardado – Joaquín (C) (83. J. Campbell) – Morón (74. A. Sanabria), León (63. Tello).
    Náhradníci: Pedro López – Camarasa, A. Sanabria, Boudebouz, J. Campbell, Durmisi, Tello.

    Rozhodca: Jaime – Bueno, Tresaco