Salzburg – Lazio 4:1 (kon.) | Lisabon – Atlético Madrid 1:0 (kon.) | CSKA Moskva – Arsenal 2:2 (kon.)
Marseille – Lipsko 5:2 (kon.)
koniec
Sporting Lisabon
1:0 (1:0)
Atlético Madrid
Štvrtok 12.04.2018, 21:05 • Estádio José Alvalade, Lisabon • Európska liga • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    V samotnom závere duelu dostáva žltú kartu za zdržovanie hry aj slovinský brankár Jan Oblak. Atlético Madrid delia od postupu už len sekundičky.
     
    90+1
    V prvej minúte nadstaveného času dostáva žltú kartu Rodrigo Battaglia. Ten v hlavičkovom súboji zasiahol Fernanda Torresa do tváre, a tak sa tomuto verdiktu nemôže čudovať.
    83. Antoine Griezmann (ATM)
     
    83
    Antoine Griezmann zahodil v priebehu 120 sekúnd druhú obrovskú šancu na spečatenie madridského postupu. Opäť sa dostal za obranu súpera, odstavil aj Andrého Pinta, ale tentokrát mieril tesne vedľa pravej žrde.
     
    81
    Mohlo byť rozhodnuté! Antoine Griezmann dostal parádnu kolmú prihrávku za obranú súpera. Dokázal sa vyhnúť ofsajdu, ale zoči-voči Ruiovi Patríciovi neuspel. Portugalský brankár jeho strelu vyrazil nohou.
     
    80
    Posledné striedanie na domácej strane. Jorge Jesus posilňuje ofenzívu, keď na trávnik posiela Seydoua Doumbiu namiesto macedónskeho obrancu Stefana Ristovskeho.
    77. Antoine Griezmann (ATM)
     
    77
    Exekútorom priameho kopu z hranice možno 25 metrov bol sám faulovaný Antoine Griezmann. Francúzsky útočník pekne kopol loptu ponad múr, ale bránu Ruia Patrícia tesne minul.
     
    76
    Ďalším potrestaným hráčom zápasu je Bruno Fernandes. Ten dostáva žltú kartu úplne zaslúžene, pretože zozadu fauloval Antoina Griezmanna. Navyše, v prípade postupu príde o prvý zápas.
     
    71
    Striedanie na domácej strane. Tréner Jorge Jesus na záverečných približne dvadsať minút posiela na trávnik Rúbena Ribeira. Naopak, pre dnešok má odpracované Bryan Ruiz.
     
    70
    Žltú kartu dostáva aj striedajúci Fernando Torres. Ten sa najskôr nedostal cez Marcosa Acuňu a následne ho trošku aj z frustrácie zozadu podkopol.
     
    66
    Ďalším potrestaným hráčom v dnešnom zápase je Fredy Montero. Ten to prehnal s dôrazom v súboji s Diegom Godínom, čo mu hlavný rozhodca Milorad Mažić aj patrične vysvetlil.
     
    60
    Zaujímavý ťah od Diega Simeoneho. Ten si na konci hodiny hry vyčerpal aj svoje posledné striedanie. Vitolo odchádza na lavičku náhradníkov a na ihrisko vybieha Ángel Correa.
     
    52
    Druhé striedanie madridského celku je realitou. Zranený Diego Costa smeruje na lavičku náhradníkov. Namiesto neho prichádza na hraciu plochu skúsený Fernando Torres.
     
    46
    Diego Simeone urobil počas prestávky jednu zmenu vo svojej zostave. Na ihrisku už nevidíme zrejme zraneného Lucasa Hernándeza. Na pravú stranu obrany tak prichádza Šime Vrsaljko.
     
    45+1
    V úvode dvojminútového nadstaveného času mali domáci futbalisti gólovú šancu. Marcos Acuňa poslal skvelý center do šestnástky, ale Gelson Martins nedokázal z dobrej pozície hlavičkovať presnejšie.
     
    29
    Stefan Ristovski teraz tvrdým spôsobom atakoval Lucasa Hernándeza a od hlavného rozhodcu dostáva kartové napomenutie. Navyše, hosťujúci obranca musí byť ošetrovaný priamo na ihrisku.
    28. Fredy Montero (SPL) - 1:0
     
    28
    Lisabon dáva gól! Domáci futbalisti sa dostávajú do vedenia. Center z pravej strany Jan Oblak neudržal a navyše ho vyrazil len do miest, kde stál FREDY MONTERO. Kolumbijský útočník pohotovo reagoval a hlavou usmernil loptu ponad slovinského brankára.
     
    26
    Francúzsky futbalista Jérémy Mathieu napokon nemôže pokračovať v dnešnom odvetnom zápase. Po približne 25 minútach hry ho musí nahradiť Radoslav Petrović.
    11. Jan Oblak (ATM), Sebastián Coates (SPL)
     
    11
    Veľká šanca na domácej strane. Po rohovom kope zostal nestrážený Sebastián Coates, veľmi dobre hlavičkoval, ale ešte lepší zákrok pravou rukou predviedol slovinský brankár v službách Los Colchoneros.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 28. Montero

    Karty:   29. Ristovski (SPL), 66. Montero (SPL), 76. B. Fernandes (SPL), 90+1. Battaglia (SPL) – 70. F. Torres (ATM), 90+3. Oblak (ATM)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 9:4. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 1:6. Fauly: 16:11.
    Sporting Lisabon: Patrício (C) – Ristovski (80. Doumbia), Coates, A. Pinto, Mathieu (26. Petrović), Acuňa – G. Martins, B. Fernandes, Battaglia, B. Ruiz (71. R. Ribeiro) – Montero.
    Náhradníci: Salin – R. Ribeiro, Petrović, Palhinha, Doumbia, Baldé, Barbosa.

    Atlético Madrid: Oblak – Juanfran, Savić, Godín, Hernández (46. Vrsaljko) – Vitolo (60. Á. Correa), Saúl Ñíguez, Gabi (C), Koke – Griezmann, D. Costa (52. F. Torres).
    Náhradníci: Werner – Partey, F. Torres, Á. Correa, Vrsaljko, Gameiro, J. Giménez.

    Rozhodca: Milorad Mažić – Milovan Ristić, Dalibor Djurdjević (SRB)
    05.04.2018
    Atlético Madrid - Lisabon 2:0

    Góly: 1. Koke, 40. Griezmann

    Karty:   25. Saúl Ñíguez (ATM), 63. Savić (ATM), 81. Koke (ATM) – 56. Coentrão (SPL), 57. Piccini (SPL), 72. Dost (SPL)

    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 5:5. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 15:11.