Salzburg – Lazio 4:1 (kon.) | Lisabon – Atlético Madrid 1:0 (kon.) | CSKA Moskva – Arsenal 2:2 (kon.)
Marseille – Lipsko 5:2 (kon.)
koniec
Sporting Lisabon
1:0 (1:0)
Atlético Madrid
Štvrtok 12.04.2018, 21:05 • Estádio José Alvalade, Lisabon • Európska liga • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:05.
     
    Vážení fanúšikovia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z najpopulárnejšej hry na svete. Po vypadnutí z Ligy majstrov je Atlético Madrid najväčším favoritom na titul v Európskej lige a dnes bude chcieť spečatiť svoj postup do semifinále. Jeho súperom bude Sporting Lisabon, ktorý prvý zápas prehral 0:2.

    SPORTING LISABON

    Sporting Lisabon rovnako ako jeho dnešný súper začal pohárovú sezónu v Lige majstrov. V náročnej skupine však nestačil na neskorších zdolaných štvrťfinalistov, teda Barcelonu a Juventus Turín. Pred Olympiakosom si tretie miesto ustrážil, a tak postúpil do vyraďovacích súbojov Európskej ligy. V šestnásťfinále si poradil po gólovej prestrelke s Astanou a následne dokázal vyradiť zo súťaže aj Viktoriu Plzeň. V Štruncových sadoch sa odveta musela predlžovať, no ani dva góly Mareka Bakoša či nepremenená penalta Basa Dosta českému majstrovi na postup nestačili. V prvom zápase s Atléticom Madrid inkasovali zverenci Jorgeho Jesusa už po 23 sekundách a napokon prehrali 0:2. Vážnejšiu šancu si vypracovali až v samotnom závere, ale Fredy Montero z piatich metrov trestuhodne minul bránu. Navyše, žlté karty dostali Fábio Coentrão a Bas Dost, čím prišli o možnosť nastúpiť v dnešnej odvete. Aby toho nebolo málo, zranil sa William Carvalho. Sporting môže tešiť aspoň víťazná generálka na toto stretnutie, keď v domácej súťaži zdolal Ferreiru 2:0.

    ATLÉTICO MADRID

    Atlético Madrid má postupové karty vo svojich rukách. Víťazstvo 2:0, ktoré zariadili Koké a Antoine Griezmann, im dáva veľké šance na to, aby si vybojovali miestenku v semifinále. V tohtoročnej edícii Európskej ligy si na ihriskách súperov pripísali dve vysoké víťazstvá. Najskôr zdolali FC Kodaň aj s dvojicou Slovákov 4:1 a o mesiac neskôr vyhrali na pôde Lokomotivu Moskva 5:1. Na portugalskej pôde síce Atlético Madrid v pohárovej Európe už štyrikrát prehralo, no v posledných dvoch prípadoch zdolalo FC Porto, respektíve Benficu Lisabon. Výbornú formu má Antoine Griezmann, ktorý skóroval v každom z piatich predošlých súťažných zápasov. Cez víkend sa presadil aj v madridskom derby na štadióne Santiaga Bernabéua. Zverenci Diega Simeoneho remizovali 1:1, a tak si v La Lige držia štvorbodový náskok pred treťou Valenciou. Pre zlomeninu nohy dnešný duel vynechá Filipe Luis a otázny je štart v prípade Josého Giméneza. Srb Milorad Mažić doposiaľ rozhodoval dva zápasy Atlética Madrid, pričom sa oba skončili bezgólovou remízou.
     
    Úvodné zostavy:

    Sporting Lisabon: Patrício (C) – Ristovski, Coates, A. Pinto, Mathieu, Acuňa – G. Martins, B. Fernandes, Battaglia, B. Ruiz – Montero.
    Náhradníci: Salin – R. Ribeiro, Petrović, Palhinha, Doumbia, Barbosa.

    Atlético Madrid: Oblak – Juanfran, Savić, Godín, Hernández – Vitolo, Saúl Ñíguez, Gabi (C), Koke – Griezmann, D. Costa.
    Náhradníci: Werner – Partey, F. Torres, Á. Correa, Vrsaljko, Gameiro, J. Giménez.

    Rozhodcovia: Milorad Mažić – Milovan Ristić, Dalibor Djurdjević (SRB).
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného stretnutia mali domáci futbalisti, ktorí musia doháňať dvojgólové manko z prvého merania síl. Atlético Madrid od úvodu vysunulo napádanie z čoho pramenila nepresná prihrávka Jérémyho Mathieua.
     
    2
    Lisabončania sa snažili zaútočiť po svojej ľavej strane. Aktívny bol najmä Gelson Martins, ale veľmi dobre si svoje obranné povinnosti splnil krajný obranca súpera Juanfran.
     
    3
    Sporting sa od úvodných minút snaží získať územnú prevahu a postupne sa približuje k šestnástke súpera. Určite by mu veľmi pomohlo, pokiaľ by čo najskôr otvoril skóre stretnutia.
     
    4
    Marcos Acuňa si nabehol na center z pravej strany. Argentínčan sa presadil cez brániaceho Stefana Savića, ale jeho hlavička smerovala nad bránu slovinského gólmana Jana Oblaka.
    4. Marcos Acuňa (SPL)
     
    5
    Na druhej strane sa dostával do koncovky Diego Costa. Svojim tradičným dôrazom chcel pretlačiť brániaceho obrancu, ale napokon je z toho len útočný faul španielskeho útočníka.
     
    6
    V Lisabone sa poriadne rozpršalo. Uvidíme, komu dážď prinesie šťastie. Aktuálne sa hrá prevažne v strede ihriska, kde vidíme veľa osobných súbojov i trošku zbytočných strát.
     
    7
    Hostia to skúšali po pravej strane, no ich akcia k úspechu neviedla. V postavení mimo hru sa ocitol Antoine Griezmann, čo neuniklo pozornosti postranného rozhodcu zo Srbska.
     
    8
    Pre portugalský celok sa črtala šanca na rýchly brejk. Gelson Martins posunul loptu na Bruna Fernandesa, ale ten celú akciu zbrzdil. Sporting však pokračuje v kombinácii pred šestnástkou súpera.
     
    9
    Domáci futbalisti budú mať výhodu priameho kopu. Loptu si už berie Bruno Fernandes, ktorý ju o niekoľko sekúnd pošle do nebezpečného priestoru pred Janom Oblakom.
     
    10
    Napokon domáci futbalisti zvolili rozohranie priameho kopu nakrátko. Z ľavej strany následne centroval Marcos Acuňa, ale Jan Oblak dokázal vyraziť loptu mimo svojho pokutového územia.
     
    11
    Veľká šanca na domácej strane. Po rohovom kope zostal nestrážený Sebastián Coates, veľmi dobre hlavičkoval, ale ešte lepší zákrok pravou rukou predviedol slovinský brankár v službách Los Colchoneros.
    11. Jan Oblak (ATM), Sebastián Coates (SPL)
     
    12
    Sporting mal výhodu ďalšieho rohového kopu. Tentokrát sa lopta odrazila na nohu Jérémyho Mathieua, ale jeho následné zakončenie z hranice šestnástky bolo včas zblokované.
     
    13
    Pri lopte teraz zostanú futbalisti v žltých dresoch. Vitolo to spravil veľmi šikovne, ustál jeden osobný súboj a následne sa nechal faulovať na úrovni stredového kruhu.
     
    14
    Macedónsky obranca Stefan Ristovski už nezachytil loptu na hracej ploche. Diego Godín odviedol veľmi dobrú prácu, a tak bude nasledovať len odkop od brány Jana Oblaka.
     
    15
    André Pinto teraz zozadu atakoval Diega Costu. Tento zákrok na prvý pohľad vyzeral dosť nebezpečne a domáci obranca môže byť rád, že zápas nebude dohrávať pod hrozbou vylúčenia.
     
    16
    Atlético Madrid malo k dispozícii rohový kop. Z pravej strany poslal loptu do šestnástky Koké, ale vo vzduchu kraľovali hráči v bielo-zelených dresoch. Navyše, Diego Godín je značne otrasený.
     
    17
    Stefan Ristovski centroval z pravej strany. Jeho pas si však našiel Stefan Savić a bez väčších problémov odvrátil loptu na autové vhadzovanie v blízkosti hosťujúcej šestnástky.
     
    18
    Bryan Ruiz poslal pekný center do šestnástky súpera. Fredy Montero sa presadil v súboji s dvoma hráčmi madridského celku, ale jeho hlavička smerovala nad bránu Jana Oblaka.
     
    19
    Prvý ofsajd aj na domácej strane. Za obranou súpera sa zabudol Fredy Montero, a tak hlavný arbiter Milorad Mažić prisudzuje loptu tímu pod vedením Diega Simeoneho.
     
    20
    Tentokrát si myslím, že sa postranný rozhodca upískol, respektívne zle odmával ofsajd Diega Costu. Španielsky útočník bol na úrovni brániacich hráčov Sportingu, a tak akcia mala pokračovať ďalej.
     
    21
    Nevedno prečo teraz Diego Simeone až tak impulzívne reagoval. Každopádne, srbský rozhodca mu výrazne dohovára, aby ho o niekoľko minút nemusel vykázať na tribúnu.
     
    22
    Domáci futbalisti mali k dispozícii ďalší rohový kop, ale presadiť sa nedokázali. Obrana Atlética Madrid zatiaľ funguje celkom dobre, ak si odmyslíme zakončenie Sebastiána Coatesa.
     
    23
    Marcos Acuňa udržal loptu na hracej ploche a centrom z ľavej strany našiel Bruna Fernandesa. Ten hlavičkoval v miernom záklone a aj preto minul priestor súperovej brány.
     
    24
    Ešte pred odkopom slovinského brankára musí byť priamo na ihrisku ošetrovaný Jérémy Mathieu. Bývalý obranca katalánskej Barcelony má zrejme nejaké svalové problémy.
     
    25
    Marcos Acuňa je na svojej ľavej strane veľmi aktívny. Opäť dokázal odcentrovať cez Juanfrana, ale Gelson Martins zostal natoľko prekvapený, že nedokázal pohotovejšie zakončiť.
     
    26
    Francúzsky futbalista Jérémy Mathieu napokon nemôže pokračovať v dnešnom odvetnom zápase. Po približne 25 minútach hry ho musí nahradiť Radoslav Petrović.
     
    28
    Lisabon dáva gól! Domáci futbalisti sa dostávajú do vedenia. Center z pravej strany Jan Oblak neudržal a navyše ho vyrazil len do miest, kde stál FREDY MONTERO. Kolumbijský útočník pohotovo reagoval a hlavou usmernil loptu ponad slovinského brankára.
    28. Fredy Montero (SPL) - 1:0
     
    29
    Stefan Ristovski teraz tvrdým spôsobom atakoval Lucasa Hernándeza a od hlavného rozhodcu dostáva kartové napomenutie. Navyše, hosťujúci obranca musí byť ošetrovaný priamo na ihrisku.
     
    30
    Máme za sebou polhodinu hry. Lucas Hernández je naďalej ošetrovaný, a tak sa teraz nič futbalové nedeje. Diego Simeone sa domáha odpovede na otázku, či bude musieť byť krajný obranca vystriedaný.
     
    31
    Antoine Griezmann šikovne posunul loptu na Diega Godína, ktorý zostal vpredu po predošlom priamom kope. Uruguajčan sa napokon do zakončenie nedostal, pretože mu lopta ušla za čiaru.
     
    32
    Pre hostí sa teraz črtala šanca na rýchly brejk, no ten zmaril jeden z vracajúcich sa hráčov portugalského klubu. Atlético Madrid však naďalej pokračuje v držaní lopty na súperovej polovici.
     
    33
    Sebastián Coates teraz zviedol osobný súboj s Diegom Costom pri rohovej zástavke. Napokon z neho vyšiel víťazne, hoci loptu nezískal. Nasledovať totiž bude len vhadzovanie hostí z Madridu.
     
    34
    Druhú desiatku nedovolených zákrokov dnešného stretnutia načal madridský kapitán Gabi. Domáci futbalisti sa snažili rýchlo rozohrať, ale súpera tým prekvapiť nedokázali.
     
    35
    Marcos Acuňa centroval z ľavej strany, no trafil len Juanfrana. Po následnom rohovom kope sa dostal do zakončenia spoza šestnástky Bryan Ruiz, ale jeho tečovanú strelu bez problémov chytá Jan Oblak.
     
    36
    Vitolo sa snažil presadiť individuálne, no nekompromisne ho poslal k zemi Sebastián Coates. Domáci hráč z toho vyviazol bez toho, aby mu hlavný arbiter Milorad Mažić udelil žltú kartu.
     
    37
    Lucas Hernández si splnil defenzívne úlohy, keď nikam nepustil Gelsona Martinsa. Následne sa snažil rozvinúť rýchly brejk hostí, ale Stefan Ristovski ho zastavil taktickým faulom.
     
    38
    Tretí ofsajd na strane Atlética Madrid. Tentokrát bol príliš skoro za obrannou líniou lisabonského celku útočník Diego Costa. Novú útočnú akciu tak môžu založiť zeleno-bieli.
     
    40
    Prvý polčas sa pomaličky blíži k svojmu záveru. Sporting Lisabon vedie najtesnejším rozdielom, keď sa strelecky presadil Fredy Montero. Zatiaľ to však domácemu mužstvu na postup nestačí.
     
    41
    Lucas Hernández si opäť počínal v defenzíve na jednotku. Gelsona Martinsa pomerne ľahko odtlačil od lopty, a tak bude nasledovať iba odkop od brány Jana Oblaka.
     
    42
    Vitolo to v dnešnom dueli rozhodne nemá ľahké. Už po niekoľkýkrát sa ocitol na zemi nedovoleným spôsobom. Tentokrát sa voči pravidlám previnil stredopoliar Rodrigo Battaglia.
     
    43
    Po dlhšej dobe sme pri lopte videli aj pomerne nevýrazného Antoina Griezmanna. Francúz šikovne prestrčil loptu na Vitola, ale jeho spoluhráč bol v momente prihrávky za obrannou líniou Sportingu.
     
    44
    Stefan Ristovski predviedol ďalší útočný výpad po pravej strane. Jeho následný center však preletel celým pokutovým územím, a tak budú môcť vhadzovať zverenci Diega Simeoneho.
     
    45
    Kostaričan Bryan Ruiz vystrelil spoza pokutového územia. Jeho strela bola prudká, smerovala pod brvno, ale Jan Oblak ju stihol vyraziť na ďalší rohový kop domáceho mužstva.
    45. Bryan Ruiz (SPL)
     
    45+1
    V úvode dvojminútového nadstaveného času mali domáci futbalisti gólovú šancu. Marcos Acuňa poslal skvelý center do šestnástky, ale Gelson Martins nedokázal z dobrej pozície hlavičkovať presnejšie.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas bol v znamení jasnej prevahy domáceho tímu. Sporting Lisabon zatiaľ vedie najtesnejším rozdielom, keď v 28. minúte skóroval Fredy Montero. Ešte pred gólovým momentom mohol skórovať aj Sebastián Coates, ale po jeho hlavičke vytiahol skvelý zákrok Jan Oblak. Atlético Madrid ani raz nevystrelilo na bránu a štatistiky si "vylepšilo" len štyrmi ofsajdmi. Stále vedie v rámci dvojzápasu 2:1, ale o semifinálovú miestenku ešte bude musieť poriadne zabojovať.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Diego Simeone urobil počas prestávky jednu zmenu vo svojej zostave. Na ihrisku už nevidíme zrejme zraneného Lucasa Hernándeza. Na pravú stranu obrany tak prichádza Šime Vrsaljko.
     
    47
    Vitolo mal veľa času na to, aby z pravej strany poslal kvalitný center do šestnástky súpera. Až príliš dlho však otáľal, a tak ho dokázal odzbrojiť Sebastián Coates.
     
    48
    Hostia teraz boli na dostrel brány Ruia Patrícia, ktorý dnes ešte nemusel zasahovať. Diego Costa našiel v šestnástke Antoina Griezmanna, ale Francúz proti presile hráčov súpera neuspel.
     
    49
    Na trávniku sa opäť ocitol Vitolo, ktorý bol faulovaný už snáď piatykrát. Tento raz si proti pravidlám počínal Marcos Acuňa, ktorý v prvom polčase predviedol niekoľko zaujímavých centrov z ľavej strany.
     
    50
    Striedajúci Šime Vrsaljko poslal dlhé vhadzovanie do šestnástky súpera. Tam sa snažil presadiť Diego Costa, ale napokon z toho bude len odkop od brány Ruia Patrícia.
     
    51
    Antoine Griezmann poslal kolmú prihrávku za obranu súpera. Diego Costa sa však ocitol v ofsajde. Navyše, striedačke signalizuje, že bude musieť byť vystriedaný kvôli zrejme svalovým problémom.
     
    52
    Druhé striedanie madridského celku je realitou. Zranený Diego Costa smeruje na lavičku náhradníkov. Namiesto neho prichádza na hraciu plochu skúsený Fernando Torres.
     
    53
    Diego Godín zblokoval strelu jedného z domácich hráčov na rohový kop. Ten zahral Bruno Fernandes, presným centrom našiel na prednej žrdi Gelsona Martinsa, ale ten hlavičkoval nad bránu.
     
    54
    Sporting Lisabon aj v druhom polčase pokračuje vo výbornom výkone. Televízna grafika nám teraz dokonca ukázala, že aktuálny pomer striel je 12:2. Aj tento údaj dokumentuje prevahu zverencov Jorgeho Jesusa.
     
    55
    Bruno Fernandes centroval z pravej strany, ale jeho pas nikoho v šestnástke súpera nenašiel. Loptu si tak berie Jan Oblak, ktorý bude odkopávať od svojej svätyne.
     
    56
    Portugalčania budú mať výhodu ďalšieho rohového kopu. Tentokrát sa presadil po ľavej strane Marcos Acuňa a donútil zrejme Stefana Savića poslať loptu mimo vymedzeného priestoru.
     
    57
    Pekný futbalový moment na domácej strane. Po rohovom kope akrobaticky zakončoval Sebastián Coates, ale jeho nožničkám z hranice šestnástky chýbala väčšia razancia. Jan Oblak bez problémov zasiahol.
     
    58
    Na druhej strane musel prvýkrát zasahovať aj domáci brankár. Po zblokovanej strele sa dostal do zakončenia Antoine Griezmann a svojou prízemnou strelou poriadne natiahol Ruia Patrícia.
     
    60
    Zaujímavý ťah od Diega Simeoneho. Ten si na konci hodiny hry vyčerpal aj svoje posledné striedanie. Vitolo odchádza na lavičku náhradníkov a na ihrisko vybieha Ángel Correa.
     
    61
    Domáci stopéri teraz mali veľké šťastie. Rutinnú nakopnutú loptu nedokázali odvrátiť, pretože si nezakričali a skoro sa zrazili. Prakticky do samostatného úniku sa už dostával Antoine Griezmann, no proti bol opäť postranný rozhodca.
     
    62
    Sebastián Coates ustal súboj s Fernandom Torresom. Strelec rozhodujúceho gólu z Eura 2008 sa síce dostal do zakončenia, ale to stihol zblokovať na rohový kop spomínaný domáci obranca.
     
    63
    Fernando Torres sa dostal do zakončenia aj po rohovom kope, ktorý Koké kopol na prednú žrď. Španiel hlavičkoval cez brániaceho Anrého Pinta, ale bránu Ruia Patrícia tesne minul.
     
    64
    Na druhej strane sa trošku so šťastím dostal k lopte v pokutovom území súpera Fredy Montero. Kolumbíjčan vystrelil z hranice šestnástky, ale jeho pokus smeroval len do miest, kde stál Jan Oblak.
    64. Fredy Montero (SPL)
     
    65
    Domácim futbalistom sa pomaličky kráti čas na strelenie gólu, ktorý by v ich prípade znamenal aspoň predĺženie. Atlético Madrid dnes nepodáva ideálny výkon, ale zatiaľ ťaží z domáceho triumfu o dva góly.
     
    66
    Ďalším potrestaným hráčom v dnešnom zápase je Fredy Montero. Ten to prehnal s dôrazom v súboji s Diegom Godínom, čo mu hlavný rozhodca Milorad Mažić aj patrične vysvetlil.
     
    68
    Teraz sme videli veľmi vysoké napádanie domácich hráčov. Futbalisti Atlética Madrid mali veľké problémy s rozohrávkou a napokon sa ďalej než za polovicu ihriska ani len nedostali.
     
    69
    Antoine Griezmann sa individuálne presadiť nedokázal. Na druhej strane zobral zodpovednosť na svoje plecia Bruno Fernandes, ale jeho strelecký pokus spoza šestnástky Jan Oblak dokázal vyraziť.
    69. Bruno Fernandes (SPL)
     
    70
    Žltú kartu dostáva aj striedajúci Fernando Torres. Ten sa najskôr nedostal cez Marcosa Acuňu a následne ho trošku aj z frustrácie zozadu podkopol.
     
    71
    Striedanie na domácej strane. Tréner Jorge Jesus na záverečných približne dvadsať minút posiela na trávnik Rúbena Ribeira. Naopak, pre dnešok má odpracované Bryan Ruiz.
     
    72
    Marcos Acuňa centroval z ľavej strany, ale tentokrát jeho pas nebol príliš nebezpečný. Jan Oblak si trošku vybehol z brány a bez najmenších problémov chytá loptu do svojich rukavíc.
     
    73
    Fernando Torres dostal peknú kolmú prihrávku za obrannú líniu súpera. Ofsajd sa nepískal, ale španielsky útočník nezvládol veľmi dôležitý prvý kontakt s loptou. Tá napokon končí v moci Ruia Patrícia.
     
    74
    Atlético Madrid je dnes smerom dopredu prakticky bezzubé. Antoine Griezmann je naďalej jediným hráčom hostí, kto dokázal ohroziť reprezentačného brankára Portugalska Ruia Patrícia.
     
    75
    Štvrťhodina zostáva do konca riadneho hracieho času. Tlak Sportingu Lisabon trošku ustál a zdá sa, že Los Colchoneros získavajú potrebnú kontrolu nad vývojom odvetného stretnutia.
     
    76
    Ďalším potrestaným hráčom zápasu je Bruno Fernandes. Ten dostáva žltú kartu úplne zaslúžene, pretože zozadu fauloval Antoina Griezmanna. Navyše, v prípade postupu príde o prvý zápas.
     
    77
    Exekútorom priameho kopu z hranice možno 25 metrov bol sám faulovaný Antoine Griezmann. Francúzsky útočník pekne kopol loptu ponad múr, ale bránu Ruia Patrícia tesne minul.
    77. Antoine Griezmann (ATM)
     
    78
    Atlético Madrid skutočne začína kontrolovať vývoj dvojzápasu. Sporting Lisabon sa v druhom polčase prakticky do žiadnej šance nedostal, ak nerátame zakončenie Fredyho Montera.
     
    79
    Teraz sledujeme trošku nevýrazný úsek hry. Hrá sa viac-menej v strede ihriska, teda ďaleko od oboch brán. Určite to menej vadí partii okolo trénera Diega Simeoneho.
     
    80
    Posledné striedanie na domácej strane. Jorge Jesus posilňuje ofenzívu, keď na trávnik posiela Seydoua Doumbiu namiesto macedónskeho obrancu Stefana Ristovskeho.
     
    81
    Mohlo byť rozhodnuté! Antoine Griezmann dostal parádnu kolmú prihrávku za obranú súpera. Dokázal sa vyhnúť ofsajdu, ale zoči-voči Ruiovi Patríciovi neuspel. Portugalský brankár jeho strelu vyrazil nohou.
     
    82
    Na druhej strane sa snažil niečo vymyslieť aktívny Gelson Martins. Centroval z krídelného priestoru, ale v šestnástke súpera nenašiel nikoho v bielo-zelenom drese. Diego Godín a Stefan Savić si poradili.
     
    83
    Antoine Griezmann zahodil v priebehu 120 sekúnd druhú obrovskú šancu na spečatenie madridského postupu. Opäť sa dostal za obranu súpera, odstavil aj Andrého Pinta, ale tentokrát mieril tesne vedľa pravej žrde.
    83. Antoine Griezmann (ATM)
     
    84
    Sporting Lisabon sa aktuálne vôbec nevie presadiť, akoby mu už chýbali sily. Ja len pripomínam, že jeden gól potrebuje streliť aspoň k tomu, aby si vybojoval predĺženie.
     
    85
    Päť minút do konca riadneho hracieho času a hrá sa ďaleko od brány Jana Oblaka. Ten v druhom polčase musel niekoľkokrát zasahovať, no nebolo to po nejakých veľkých šanciach.
     
    87
    Marcos Acuňa teraz nechtiac pristúpil nohu Ángelovi Correovi, ale pozornosti hlavného rozhodcu tento faul unikol. Naopak, Milorad Mažić píska nedovolený zákrok na spomínaného domáceho hráča.
     
    88
    Fredy Montero dostal prihrávku do pokutového územia, ale okamžite pri ňom bol Diego Godín. Následne ho vytlačiť mimo streleckých pozícii a poslal loptu do bezpečného priestoru.
     
    89
    Rúben Ribeiro sa teraz ospravedlňuje svojim spoluhráčom za veľmi nepresný center. Po ňom bude nasledovať odkop od brány a Jan Oblak sa určite nebude s rozohrávkou ponáhľať.
     
    90
    Striedajúci Radoslav Petrović vystrelil spoza pokutového územia, ale jeho pokus nesmeroval medzi tri žrde brány Atlética Madrid. Medzitým štvrtý rozhodca ukazuje, že sa budú pridávať tri minúty.
     
    90+1
    V prvej minúte nadstaveného času dostáva žltú kartu Rodrigo Battaglia. Ten v hlavičkovom súboji zasiahol Fernanda Torresa do tváre, a tak sa tomuto verdiktu nemôže čudovať.
     
    90+2
    Domáci futbalisti mali výhodu rohového kopu z pravej strany. Jeho exekútorom bol tradične Bruno Fernandes, ale ešte pred zakončením píska Milorad Mažić útočný faul.
     
    90+3
    V samotnom závere duelu dostáva žltú kartu za zdržovanie hry aj slovinský brankár Jan Oblak. Atlético Madrid delia od postupu už len sekundičky.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Atlético Madrid to napokon zvládlo a postupuje do semifinále Európskej ligy UEFA. Dnes v hlavnom meste Portugalska žiaden oslnivý výkon nepodalo, ale na postup mu stačila aj najtesnejšia prehra. Tú mohol trikrát odvrátiť Antoine Griezmann, no dnes mu nebolo dopriate. Najskôr tesne minul z priameho kopu a následne dvakrát zlyhal zoči-voči Ruiovi Patríciovi. Sporting sa v druhom počasie už do vážnejšej šance nedostal, a tak sa pre neho púť pohárovou Európou končí. Jediný gól dnes strelil Fredy Montero. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem zvyšok večera. (23:06:56)

    Miroslav Kováčik

    Góly: 28. Montero

    Karty:   29. Ristovski (SPL), 66. Montero (SPL), 76. B. Fernandes (SPL), 90+1. Battaglia (SPL) – 70. F. Torres (ATM), 90+3. Oblak (ATM)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 9:4. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 1:6. Fauly: 16:11.
    Sporting Lisabon: Patrício (C) – Ristovski (80. Doumbia), Coates, A. Pinto, Mathieu (26. Petrović), Acuňa – G. Martins, B. Fernandes, Battaglia, B. Ruiz (71. R. Ribeiro) – Montero.
    Náhradníci: Salin – R. Ribeiro, Petrović, Palhinha, Doumbia, Baldé, Barbosa.

    Atlético Madrid: Oblak – Juanfran, Savić, Godín, Hernández (46. Vrsaljko) – Vitolo (60. Á. Correa), Saúl Ñíguez, Gabi (C), Koke – Griezmann, D. Costa (52. F. Torres).
    Náhradníci: Werner – Partey, F. Torres, Á. Correa, Vrsaljko, Gameiro, J. Giménez.

    Rozhodca: Milorad Mažić – Milovan Ristić, Dalibor Djurdjević (SRB)
    05.04.2018
    Atlético Madrid - Lisabon 2:0

    Góly: 1. Koke, 40. Griezmann

    Karty:   25. Saúl Ñíguez (ATM), 63. Savić (ATM), 81. Koke (ATM) – 56. Coentrão (SPL), 57. Piccini (SPL), 72. Dost (SPL)

    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 5:5. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 15:11.