Lazio – Salzburg 4:2 (kon.) | Atlético Madrid – Lisabon 2:0 (kon.) | Arsenal – CSKA Moskva 4:1 (kon.)
Lipsko – Marseille 1:0 (kon.)
koniec
Atlético Madrid
2:0 (2:0)
Sporting Lisabon
Štvrtok 05.04.2018, 21:05Európska liga • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    Všetko podstatné sa udialo v prvom dejstve. Atlético Madrid vyťažilo z úvodného tlaku rýchly gól Kokeho a potom mohlo hrať svoj typický futbal. Dobre strážilo vlastnú polovicu ihriska a čakalo na šance. Jedna prišla tesne pred zmenou strán, keď sa presadil Antoine Griezmann. Druhý polčas už nebol taký zaujímavý. Domáci futbalisti kontrolovali zápas a s výnimkou záverečnej príležitosti Sporting k ničomu nepustili. Preto si do odvety prinesú výborný výsledok. (23:01:11)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
    90+2. Fredy Montero (SPL)
     
    90+2
    Obrovská šanca Sportingu. Bryan Ruiz si našiel odrazenú loptu na hranici šestnástky, prudko vypálil na Jana Oblaka a ten vytiahol výborný zákrok. Pred prázdnou bránou však stál Fredy Montero, ktorý z dorážky nepochopiteľne minul.
     
    90+1
    Nadstavujú sa ešte tri minúty. Atlético Madrid si bez väčších ťažkostí kontroluje dvojgólový náskok a Sporting drží ďaleko od Oblakovej brány.
     
    90
    V poslednej minúte riadneho hracieho času prišlo záverečného striedanie tohto duelu. Antoine Griezmann prenechal miesto Vitolovi.
     
    89
    Lisabončania zahrávali štandardku z pravej strany. Marcos Acuňa napálil loptu do ohňa, kde bola viackrát tečovaná a napokon opustila ihrisko.
     
    87
    V závere duelu sme videli striedanie na oboch stranách. Domáci tréner stiahol Diega Costu, ktorého vymenil Thomas Partey. V tíme hostí zišiel z ihriska Bruno Fernandes a jeho miesto zaujal Fredy Montero.
     
    86
    Marcos Acuňa naviazal na seba dvojicu domácich futbalistov, vytvoril kolegovi v čiernom-žltom priestor na center, ale ten schoval v náručí Jan Oblak.
     
    85
    Antoine Griezmann ukázal, že má dobrú strelu aj z väčšej vzdialenosti. Presným projektilom donútil Ruia Patrícia k úspešnému zákroku.
     
    84
    Marcos Acuňa prenechával loptu spoluhráčovi, ktorý mal stáť pred pokutovým územím súpera. Nikto z futbalistov Sportingu tam však nebol.
     
    83
    Sportingu Lisabon sa kráti čas na úpravu nepriaznivého skóre a od hostí stále nevidíme výraznejšiu aktivitu v šestnástke Atlética. Jan Oblak je prakticky bez práce.
    81. Juanfran (ATM)
     
    81
    Diego Costa výborne načasoval prihrávku na rozbehnutého Juanfrana, ktorý si nabehol do šestnástky a z uhla ohrozil Ruia Patrícia. Krátko potom inkasoval žltú kartu Koke (Atlético Madrid), ktorý sa dopustil faulu v strede poľa.
     
    80
    Hostia posilňujú ofenzívu. Z ihriska odišiel Fábio Coentrão, ktorý si vypočul piskot fanúšikov Atlética Madrid. Nahradil ho Rúben Ribeiro.
     
    79
    Domáci futbalisti nevyužili štandardku z pravej strany a potom ani rohový kop. Sebastián Coates hlavičkou posunul loptu do rukavíc Ruia Patrícia.
     
    78
    Portugalský tím chystá druhé striedanie v zápase, ale nechce ho urobiť pred defenzívnou štandardkou. Do hry sa pozrie Rúben Ribeiro.
     
    77
    Stále platí fakt, že Sporting Lisabon častejšie kontroluje loptu. Hosťom chýba vpredu väčšia dynamika a najmä kreativita, pretože domácich nedokážu ničím prekvapiť.
     
    75
    Diego Godín získal loptu vo vlastnom pokutovom území a prebehol s ňou približne päťdesiat metrov až na polovicu súpera, čím výrazne pomohol Atléticu.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 1. Koke, 40. Griezmann

    Karty:   25. Saúl Ñíguez (ATM), 63. Savić (ATM), 81. Koke (ATM) – 56. Coentrão (SPL), 57. Piccini (SPL), 72. Dost (SPL)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 5:5. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 15:11.
    Atlético Madrid: Oblak – Juanfran, Savić, Godín, Hernández – Á. Correa (53. Gameiro), Saúl Ñíguez, Gabi (C), Koke – Griezmann (90. Vitolo), D. Costa (87. Partey).
    Náhradníci: Werner – Partey, F. Torres, Gameiro, Vitolo, Olabe, Montoro.

    Sporting Lisabon: Patrício – Piccini, Coates, Mathieu, Coentrão (80. R. Ribeiro) – W. Carvalho (C) (45. Acuňa), Battaglia – G. Martins, B. Fernandes (87. Montero), B. Ruiz – Dost.
    Náhradníci: Salin – A. Pinto, R. Ribeiro, Acuňa, Ristovski, Montero, Palhinha.
    Štvrtok 12.04.2018
    Lisabon - Atlético Madrid 1:0

    Góly: 28. Montero

    Karty:   29. Ristovski (SPL), 66. Montero (SPL), 76. B. Fernandes (SPL), 90+1. Battaglia (SPL) – 70. F. Torres (ATM), 90+3. Oblak (ATM)

    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 9:4. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 1:6. Fauly: 16:11.