Lazio – Salzburg 4:2 (kon.) | Atlético Madrid – Lisabon 2:0 (kon.) | Arsenal – CSKA Moskva 4:1 (kon.)
Lipsko – Marseille 1:0 (kon.)
koniec
Atlético Madrid
2:0 (2:0)
Sporting Lisabon
Štvrtok 05.04.2018, 21:05Európska liga • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
    90+2. Fredy Montero (SPL)
     
    90+2
    Obrovská šanca Sportingu. Bryan Ruiz si našiel odrazenú loptu na hranici šestnástky, prudko vypálil na Jana Oblaka a ten vytiahol výborný zákrok. Pred prázdnou bránou však stál Fredy Montero, ktorý z dorážky nepochopiteľne minul.
     
    90
    V poslednej minúte riadneho hracieho času prišlo záverečného striedanie tohto duelu. Antoine Griezmann prenechal miesto Vitolovi.
     
    87
    V závere duelu sme videli striedanie na oboch stranách. Domáci tréner stiahol Diega Costu, ktorého vymenil Thomas Partey. V tíme hostí zišiel z ihriska Bruno Fernandes a jeho miesto zaujal Fredy Montero.
    81. Juanfran (ATM)
     
    81
    Diego Costa výborne načasoval prihrávku na rozbehnutého Juanfrana, ktorý si nabehol do šestnástky a z uhla ohrozil Ruia Patrícia. Krátko potom inkasoval žltú kartu Koke (Atlético Madrid), ktorý sa dopustil faulu v strede poľa.
     
    80
    Hostia posilňujú ofenzívu. Z ihriska odišiel Fábio Coentrão, ktorý si vypočul piskot fanúšikov Atlética Madrid. Nahradil ho Rúben Ribeiro.
     
    72
    Bas Dost (Lisabon) si najprv pýtal faul, ale potom z frustrácie prebrúsil členky Lucasovi Hernándezovi. Dostal žltú kartu a v odvete bude svojmu tímu chýbať.
     
    63
    Aktívny Gelson Martins si hodil loptu pred seba a šikovne si vypýtal faul. Stefan Savić (Atlético Madrid) napokon neušiel žltej karte.
     
    57
    Ďalšia žltá karta pre hosťujúceho hráča. Tentoraz bol potrestaný Cristiano Piccini (Lisabon), ktorý poriadne okopal nohy Diega Costu a hlavný rozhodca mu spočítal viacero nedovolených zákrokov.
     
    56
    Fábio Coentrão (Lisabon) nedovolene atakoval v strede poľa Antoina Griezmanna. Francúz trochu pridal svojmu pádu na trávnik, no zákrok portugalského obrancu bol príliš tvrdý.
     
    53
    Prvé striedanie v domácom tábore. Ángel Correa opustil ihrisko po necelej hodine hry. Na jeho miesto vybehol Francúz Kevin Gameiro.
     
    51
    Sebastián Coates sa nevyhol ďalšej zbytočnej chybe v defenzíve. Nezvládol súboj s Diegom Costom a domáceho útočníka nechal úplne voľného. Ten však z uhla nedokázal prestreliť Patrícia.
    48. Diego Costa (ATM)
     
    48
    Obrovská šanca domácich. Sebastián Coates zaváhal pri obrannom zákroku, pustil loptu za svoj chrbát na úplne voľného Diega Costu. Španielsky kanonier však zvolil namiesto strely kľučku a tú prečítal Rui Patrício.
     
    45
    Tesne pred koncom úvodného dejstva hostia prvýkrát striedajú. Z ihriska odišiel nedobrovoľne William Carvalho, ktorého vymenil Marcos Acuňa.
    40. Antoine Griezmann (ATM) - 2:0
     
    40
    Atlético dalo gól! Domáci čakali na chybu súpera a dočkali sa jej. Jérémy Mathieu v pozícii posledného brániaceho hráča doslova pristavil loptu svojmu krajanovi ANTOINOVI GRIEZMANNOVI, ktorý okamžite nabral rýchlosť, vošiel do pokutového územia a obstrelil bezmocného Patrícia.
     
    32
    Gólová šanca hostí. Rýchlonohý Gelson Martins dostal presnú kolmicu medzi dvoch obrancov, dokázal im uniknúť, no jeho strela pravačkou skončila na pripravenom Janovi Oblakovi.
     
    25
    Prvá žltá karta zápasu. Saúl Ñíguez (Atlético Madrid) zachytil rukami prenikajúceho Bryana Ruiza a hlavný rozhodca ihneď siahol do svojej kapsičky.
     
    14
    Prvá gólová šanca Sportingu Lisabon. Bas Dost potvrdil vynikajúcu orientáciu v šestnástke, vo vzdušnom súboji vyskočil vyššie ako Juanfran a hlavou tesne minul bránu.
     
    3
    Veľká šanca domáceho tímu. Diego Godín zvládol hlavičkový súboj proti dvojici súperov, prudko zakončil smerom na bránu a Rui Patrício musel vytiahnuť pohotový zákrok.
    1. Koke (ATM) - 1:0
     
    1
    Atlético dalo gól! Domáci futbalisti mali na starosti úvodný výkop a po necelej minúte sa dostali do vedenia. Sebastian Coates zaváhal v defenzívnej práci, doprial loptu súperovi a KOKE presnou strelou zvnútra šestnástky otvoril skóre.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 1. Koke, 40. Griezmann

    Karty:   25. Saúl Ñíguez (ATM), 63. Savić (ATM), 81. Koke (ATM) – 56. Coentrão (SPL), 57. Piccini (SPL), 72. Dost (SPL)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 5:5. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 15:11.
    Atlético Madrid: Oblak – Juanfran, Savić, Godín, Hernández – Á. Correa (53. Gameiro), Saúl Ñíguez, Gabi (C), Koke – Griezmann (90. Vitolo), D. Costa (87. Partey).
    Náhradníci: Werner – Partey, F. Torres, Gameiro, Vitolo, Olabe, Montoro.

    Sporting Lisabon: Patrício – Piccini, Coates, Mathieu, Coentrão (80. R. Ribeiro) – W. Carvalho (C) (45. Acuňa), Battaglia – G. Martins, B. Fernandes (87. Montero), B. Ruiz – Dost.
    Náhradníci: Salin – A. Pinto, R. Ribeiro, Acuňa, Ristovski, Montero, Palhinha.
    Štvrtok 12.04.2018
    Lisabon - Atlético Madrid 1:0

    Góly: 28. Montero

    Karty:   29. Ristovski (SPL), 66. Montero (SPL), 76. B. Fernandes (SPL), 90+1. Battaglia (SPL) – 70. F. Torres (ATM), 90+3. Oblak (ATM)

    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 9:4. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 1:6. Fauly: 16:11.